Czy komornik może zająć moje konto bankowe i zabrać całe moje wynagrodzenie za pracę?

Czy komornik może zająć mi konto bankowe i zabrać całe moje wynagrodzenie za pracę? Pracuje na umowę o pracę.
anonim cytuj
11-08-2023
Jeśli to dług inny niż alimenty to nie. Kwota wolna na koncie bankowym to 2700 zł i tyle powinno zostać.

anonim cytuj
11-08-2023

Sugerowane Tematy

Czy mogę przejść na urlop wychowawczy w pierwszym miesiącu pracy.
byłam na umowie na czas nieokreślony. rozwiązałam ją za porozumieniem stron. miałam podpisać umowę w nowej pracy więc nie wzięłam wychowawczego, jednak ta nowa praca pozostawia wiele do życzenia. mam ciągłość w umowach, czy mogę teraz przejść na wychowawczy w pierwszym miesiącu nowej pracy? (umowa na dwa lata w tej drugiej pracy) czy będzie to gdzieś wyżej (zus, mops, nie wiem) traktowane jako "wyłudzenie" (nie przekraczam dochodów w...
Upadłość najemcy a długi na lokalu.
Witam, chciałem zapytać jak jest z zadłużeniem lokalu komunalnego? Główny najemca ( tata ) ogłosił upadłość konsumencką z całkowitym umorzeniem długów również za najem mieszkania. Ja teraz dostałem pismo, że mam do spłaty 10tys, tzn. wcześniej dostaliśmy takie pismo obydwoje lecz ze względu na prowadzone postępowanie napisaliśmy sprzeciw i sąd go uznał, a po ogłoszeniu upadłości taty cała kwotę żądają teraz ode mnie? Czy to jest zgodne z prawem s...
Syn pozostawił na parkingu samochód, który został ochlapany farbą elewacyjną
Dzień dobry. Syn pozostawił na parkingu samochód, który został ochlapany farbą elewacyjną. Właściciel czyszcząc owy samochód porysował lakier na samochodzie. To, że lakier został porysowany podczas czyszczenia, syn zauważył na drugi dzień po zmyciu czegoś co ten pan nałożył na samochód. Dał mu na odczepnego 200 zł. Ogólnie dane owego Pana syn ma, bo wezwał policję. Pan nie jest ugodowy co do naprawy porysowanej karoserii. Proszę o jakieś info ...
Dwa odszkodowania z tej samej polisy.
Mam pytanie odnośnie ubezpieczenia grupowego. Dołączyłem do ubezpieczenia w zakładzie pracy. Ubezpieczyciel oferował też ubezpieczenie dla małżonka. Więc ubezpieczyłem również żonę. Jest to ta sama polisa grupowa. Troszkę odmienne warunki dla mnie i dla mojej żony. Składka osobna za mnie i za moja żonę. Moja żona przebywała w szpitalu, za co uzyskała odszkodowanie zgodnie z warunkami polisy. Teraz ponownie jest w szpitalu więc sobie te polisy prz...

Wyszukiwarka