Odszkodowanie za wypadek na rowerze.

Witam serdecznie mąż 4 sierpnia tego roku uległ wypadkowi komunikacyjnemu został potrącony jak jechał na ścieżce rowerowej przez samochód, pracował na czarno jedyny żywiciel rodziny, czy można się starać o jakąś rentę z ZUS lub ja o jakieś świadczenia na męża jeżeli przeżyje to co najmniej pół roku będzie trwać leczenie.
anonim cytuj
11-08-2023
Jeśli tylko małżonek otrzyma status pokrzywdzonego w zdarzeniu tak będą przysługiwały stosowne świadczenia odszkodowawcze z polisy OC sprawcy wypadku. Słowo "odszkodowanie" to pełen worek świadczeń, więc trzeba szczegółowo zapoznać się ze sprawą by stwierdzić z jakich źródeł można skorzystać przy dochodzeniu roszczeń ubezpieczeniowych.
Na co dzień pomagam osobom poszkodowanym w wypadkach, więc zapraszam do kontaktu.

anonim cytuj
11-08-2023

Sugerowane Tematy

Zwrot połowy pieniędzy za spłatę kredytu.
Jestem 10 lat po rozwodzie, sama wychowuje 2 synów 13,15 lat. Jeszcze w czasie trwania małżeństwa wspólnie z byłym mężem zaciągnęliśmy kredyt hipoteczny na całkowity remont mieszkania. Krótko po tym fakcie zaczęły się problemy w małżeństwie a finalnie nastąpił rozwód z orzeczeniem o winie byłego męża. Od samego początku kredyt spłacałam sama, każda ratę. Pracuje jako nauczyciel. Mając jedna pensje i wychowując dwoje dzieci, bardzo ciężko było mi...
Czy stawka VAT dla garaży blaszanych to 23%?
Witam, Jestem nowym przedsiębiorcą i zamierzam rozpocząć sprzedaż garaży blaszanych. Jestem teraz w fazie gromadzenia informacji i chciałbym zrozumieć dokładnie, jakie podatki będę musiał ustalić od moich produktów, a konkretnie, jak będzie wyglądać kwestia VAT-u. Wiem, że podstawowa stawka VAT w Polsce wynosi 23%, ale jestem świadomy, że dla niektórych produktów czy usług stawki te mogą się różnić. Chciałbym dowiedzieć się, czy garaże blaszan...
Podział majątku przy rozwodzie.
Witam, bardzo proszę o poradę. Jestem z moim mężem od 18 lat, ale małżeństwem jesteśmy od 4 lat. Nim wzięliśmy ślub, mąż znalazł firmę która miała na sprzedaż różnego rodzaju działki budowlane w różnych częściach Polski. Zdecydował się i płaci miesięcznie raty i mieliśmy plan aby się tam wybudować. Rok później wzięliśmy ślub. Nie mamy żadnej intercyzy. Niestety drogi nasze się rozeszły i nie ma możliwości abyśmy wrócili do siebie i czekamy na s...
zwrot kosztów leczenia psa
Witam, na spacerze mój pies został zaatakowany przez innego psa. Pies ten wybiegł zza domu, brama była otwarta, a właścicielka zamiast coś zrobić śmiała się tylko. Sprawę zgłosiłam na policję, kobieta została ukarana mandatem. Teraz chciałabym wystąpić do Sądu o zwrot kosztów leczenia psa. Mam karty leczenia oraz faktury. Nie wiem jak prawidłowo do tego się zabrać. Czy mogę prosić o podpowiedź?...

Wyszukiwarka