Rejestracja samochodu.

Czy jest obowiązek przerejestrowania samochodu na siebie?
anonim cytuj
16-05-2023
Zależy od sytuacji. Jak sprzedajesz komuś auto i on zgłasza fakt sprzedaży w urzędzie i u ubezpieczyciela to raczej nabywca musi auto na siebie przerejestrować.

anonim cytuj
16-05-2023
Nie musi.

anonim cytuj
16-05-2023
To na kogo ów pojazd wtedy będzie jeśli sprzedający zgłasza fakt sprzedaży pojazdu?

anonim cytuj
16-05-2023
Sprzedający zgłasza sprzedaż auta, a kupujący ma obowiązek zgłoszenia nabycia auta. Kupujący natomiast nie ma obowiązku go przerejestrować.

anonim cytuj
16-05-2023
Ponawiam pytanie. Na kogo wtedy będzie pojazd?

anonim cytuj
16-05-2023
W urzędzie będzie widniało, że właścicielem jest kupujący tak jak na umowie. W dowodzie rejestracyjnym będzie. Poprzedni właściciel

anonim cytuj
16-05-2023
Nie ma, jest obowiązek zgłoszenia nabycia pojazdu.

anonim cytuj
16-05-2023
Nie. Jest tylko obowiązek zgłoszenia nabycia pojazdu.

anonim cytuj
16-05-2023
Nawet nie musisz przy rejestracji zmieniać blach, można wybrać czy zostają, czy nowe.

anonim cytuj
16-05-2023
Nie koniecznie, bo jest jeden warunek- blachy muszą być z flagą unii.

anonim cytuj
16-05-2023
Upss nie wiedziałam, myślałam, że blachy to blachy, mój błąd, ale poza tym to ma się wybór.

anonim cytuj
16-05-2023
Ja też nie ale zdziwiłam się jak przy rejestracji, musiałam jeszcze za nowe blachy zapłacić.

anonim cytuj
16-05-2023
Blachy 80 zł. A lepiej zmienić na lokalne, bo też inaczej Policja patrzy kogo tu zdjąć do boku,

anonim cytuj
16-05-2023
Blachy w trakcie przerejestrowania i tak musisz mieć przy sobie- nawet gdy ich nie wymieniasz na nowe.

anonim cytuj
16-05-2023

Sugerowane Tematy

Chcę odejść od partnerki z którą mam dwójkę dzieci, lecz ona robi problemy
Witam. Mam z partnerką dwoje dzieci ( 11 i 7 lat ) mieszkamy u mnie w domu na kredyt ( nieruchomośc i kredyt na mnie ) ja place wszystkie rachunki i opłaty lecz musze skończyć ten związek. Żadne zdrady normalnie chce ale się nie da. Dzieciaki chodza do szkoły blisko domu wiec mogę się wyprowadzić dla ich dobra . Lecz nawet tu jest problem od mojej partnerki . Ma mieszkanie które wynajmuje po drugiej stronie miasta wiec powiedziałem by mi go dala...
dozór elektroniczny
Witam Państwa Ciotka ma syna co ma mieć dozór elektroniczny. Syn z umiarkowanym stopniem niepełnosprawności. Wczoraj oznajmił jej że mają przyjechać i mu to założyć. Mieszkanie należy do wujka i on nie zgadza się by syn w tym mieszkaniu odbywał dozór. Kilkakrotnie wujek był atakowany nożem przez syna. Co ma ciotka teraz robić? ...
Darowizna od rodziców
Cześć, czy przelew sporej sumy pieniędzy od rodziców dla dorosłego dziecka jest obciążony jakimiś opłatami czy podatkiem? Jeśli tak, to jakim. ...
(Zniszczenie mienia) Uszkodziłem skrzynkę elektryczną na przystanku autobusowym. Gdzie mam się kierować w związku z ugodą lub ew. naprawienie szkody?
Witam. Jakiś miesiąc temu, uszkodziłem skrzynkę elektryczną na przystanku autobusowym. Niestety los chciał, że zostałem przyłapany przez policję. Sprawy potoczyły się dość szybko i zostałem oskarżony o zniszczenie mienia. Sprawa toczyć się będzie na wniosek MPK, które wyceniło szkodę na 2000zł. Z uwagi na to, że nie byłem karany, chciałbym podpisać z nimi jakąś ugodę i zobowiązać się do naprawienia szkody, co by było dla mnie mniej dolegliwe fina...

Wyszukiwarka