Apostazja

Czy przy dokonaniu apostazji konieczne jest dostarczenie aktu chrztu? Osoba chcąca wystąpić z Kościoła nie posiada informacji o dokładnym miejscu chrztu.
anonim cytuj
06-04-2023
A zna, chociaż miasto gdzie się urodził?

anonim cytuj
06-04-2023
Miasto tak, ale parafii już nie.

anonim cytuj
06-04-2023
Można się udać zatem do biskupa w danym mieście i przedstawić sprawę. Miałem taką samą sytuację i okazało się, że mieli już wszystko wprowadzone w formie elektronicznej i nie było problemu ze znalezieniem i uzyskaniem odpisu. Co prawda trzeba się liczyć na pogadankę z biskupem, który może przekonywać do pozostania w wierze.

anonim cytuj
06-04-2023
Niekoniecznie, bo ktoś mógł urodzić się w najbliższym szpitalu, a zostać ochrzczonym gdzie indziej.

anonim cytuj
06-04-2023
W którymkolwiek kościele, gdzie brałaś sakrament np. komunia, bierzmowanie, ślub dostaniesz info, gdzie był chrzest.

anonim cytuj
06-04-2023
Nie. Wystarczy, jak pójdziesz do Parafii miejsca zamieszkania.

anonim cytuj
06-04-2023

Sugerowane Tematy

Czy będą konsekwencje z tego ze najemca będzie wnioskował o dodatek mieszkaniowy?
Jestem wynajmującą mieszkanie i osoba, która je wynajmuje, czyli najemca zapytał mnie, czy nie będzie problemu, jeśli podczas najmu zgłosi wniosek do urzędu miasta i otrzyma dodatek mieszkaniowy do czynszu? Czy ja jako wynajmująca nie poniosę z tego powodu żadnych konsekwencji? Czy ja będę musiała składać do urzędu jakieś dokumenty? Co miesiąc odprowadzam podatek od wynajmu. Czy taki dodatek mieszkaniowy wpływa w jakikolwiek sposób na ten podatek...
Chcę odrzucić spadek - co powinnam zrobić?
Hej. Może ktoś wie co powinnam zrobić. Zmarł mój ojciec, z którym całe życie nie miałam kontaktu. Nic praktycznie o nim nie wiem, ale raczej pozostawił mi długi (nigdy np. nie spłacił mi alimentów), nie należał do osób majętnych (raczej wolał zajrzeć do butelki niż zainteresować się mną). Chcę odrzucić spadek - co powinnam zrobić? Nie wiem czy mam jakieś rodzeństwo, czy jakąkolwiek rodzinę z jego strony. Mam 3jkę dzieci....
Mieszkanie nabyte w spadku.
Po bardzo burzliwej sprawie o nabycie spadku po mojej zmarłej siostrze sąd po niemal 2 latach wydał postanowienie wedle, którego jestem jednym ze spadkobierców. W skład spadku wchodzi m.in. mieszkanie. Osoba, która według mojej wiedzy do tej pory dysponowała kluczami, a także pobierała korzyści z tego tytułu (czynsz od lokatorów zamieszkujących mieszkanie) wypiera się tego. Lokatorzy nie otwierają mi drzwi. Co mogę zrobić? Czy mogę wezwać ślusarz...
zasiłek dla bezrobotnych
Witam, w przypadku gdy rozwiązanie umowy o pracę nastąpiło ze strony pracownika (przeprowadzka do innego miasta oddalonego o 300km), to czy istnieje możliwość uzyskania natychmiastowo zasiłku dla bezrobotnych po rejestracji jako osoba bezrobotna? Przeczytałam, że gdyby to było porozumienie stron i na świadectwie pracy byłaby wzmianka o przeprowadzce to zasiłek by przysługiwał. A jak jest w przypadku wypowiedzenia ze strony pracownika?...

Wyszukiwarka