Apostazja

Czy przy dokonaniu apostazji konieczne jest dostarczenie aktu chrztu? Osoba chcąca wystąpić z Kościoła nie posiada informacji o dokładnym miejscu chrztu.
anonim cytuj
06-04-2023
A zna, chociaż miasto gdzie się urodził?

anonim cytuj
06-04-2023
Miasto tak, ale parafii już nie.

anonim cytuj
06-04-2023
Można się udać zatem do biskupa w danym mieście i przedstawić sprawę. Miałem taką samą sytuację i okazało się, że mieli już wszystko wprowadzone w formie elektronicznej i nie było problemu ze znalezieniem i uzyskaniem odpisu. Co prawda trzeba się liczyć na pogadankę z biskupem, który może przekonywać do pozostania w wierze.

anonim cytuj
06-04-2023
Niekoniecznie, bo ktoś mógł urodzić się w najbliższym szpitalu, a zostać ochrzczonym gdzie indziej.

anonim cytuj
06-04-2023
W którymkolwiek kościele, gdzie brałaś sakrament np. komunia, bierzmowanie, ślub dostaniesz info, gdzie był chrzest.

anonim cytuj
06-04-2023
Nie. Wystarczy, jak pójdziesz do Parafii miejsca zamieszkania.

anonim cytuj
06-04-2023

Sugerowane Tematy

Posiedzenie o warunkowe umorzenie postępowania karnego.
Niebawem ma odbyć się posiedzenie o warunkowe umorzenie postępowania z art. 270KK, o które zawnioskował Prokurator. Zastanawiam się czy pojawiać się na tym posiedzeniu czy lepiej nie. Proszę o sugestie co robić i jeśli się mam pojawić to co mówić i jaką postawę przyjąć....
Co zrobić gdy wycena szkody jest za niska?
Pan wjechał w mój samochód. Wina tego mężczyzny. Ubezpieczyciel wyliczył szkodę na 600 zł, zaproponował 1 000 zł Byłam w 3 warsztatach i każdy "startuje" z naprawą od 2 500 tyś. Niby szkoda mała bo 3 elementy porysowane, ale jak tłumaczą każdy trzeba zdjąć, zrobić, założyć. Takie koszta i już. Zgodzę się na zaproponowaną kwotę przez ubezpieczyciela to nie starczy mi na zrobienia szkody. Jak do tego podejść? Co zrobić?...
Zwalczanie nieuczciwej konkurencji.
Witam serdecznie, prowadzę Firmę w branży rozrywkowej (wynajem atrakcji dla dzieci i dorosłych). Mamy kilku pracowników, pozycje na rynku. Kilka dni temu wyszło na jaw, że brat jednego z naszych pracowników, założył nam dosłownie pod nosem i w tajemnicy konkurencyjną firmę. Dodam, że ten brat niejednokrotnie nam pomagał. Po cichu kupił ten sam sprzęt od dostawcy, od którego mu bierzemy sprzęt. Stworzył nazwę firmy łudząco podobną do naszej, stwo...
Wypowiedzenie umowy najmu.
Witam. Wynajmuję mieszkanie na czas określony. Umowa była na rok(była podpisywana co rok nowa przez 3 lata) i kończy się 28 lutego. W okolicach 10 lutego znaleźliśmy mieszkanie bliżej pracy i od razu zgłosiliśmy to do właściciela mieszkania. Powiedzieliśmy, że chcemy się wyprowadzić w ciągu miesiąca na co właściciel zgodził się. Odbyło się bez problemów, miło i w zgodzie dogadaliśmy się. Jednak od razu po rozmowie właściciel, wbrew temu co ustali...

Wyszukiwarka