Apostazja

Czy przy dokonaniu apostazji konieczne jest dostarczenie aktu chrztu? Osoba chcąca wystąpić z Kościoła nie posiada informacji o dokładnym miejscu chrztu.
anonim cytuj
06-04-2023
A zna, chociaż miasto gdzie się urodził?

anonim cytuj
06-04-2023
Miasto tak, ale parafii już nie.

anonim cytuj
06-04-2023
Można się udać zatem do biskupa w danym mieście i przedstawić sprawę. Miałem taką samą sytuację i okazało się, że mieli już wszystko wprowadzone w formie elektronicznej i nie było problemu ze znalezieniem i uzyskaniem odpisu. Co prawda trzeba się liczyć na pogadankę z biskupem, który może przekonywać do pozostania w wierze.

anonim cytuj
06-04-2023
Niekoniecznie, bo ktoś mógł urodzić się w najbliższym szpitalu, a zostać ochrzczonym gdzie indziej.

anonim cytuj
06-04-2023
W którymkolwiek kościele, gdzie brałaś sakrament np. komunia, bierzmowanie, ślub dostaniesz info, gdzie był chrzest.

anonim cytuj
06-04-2023
Nie. Wystarczy, jak pójdziesz do Parafii miejsca zamieszkania.

anonim cytuj
06-04-2023

Sugerowane Tematy

Brat mieszka w bloku i ma 2 psy, jest jeden sąsiad któremu to nie odpowiada. Policja nie chce przyjąć zawiadomienia o nękaniu.
Witam może ktoś będzie w stanie pomóc co zrobić . Brat mieszka w bloku i ma 2 psy jest jeden sąsiad któremu to nie odpowiada i już kilka razy wzywał straż miejska był też na wizycie patrol Animals psy są zadbane żadnych uwag . Sąsiad raz już napisał na drzwiach cyt ,, ucisz te psy kur .... ,, Były też liściki na temat uciszenia psów . Była policja dzielnicowy i nic wczoraj brat poszedl po psy i wyszedł wieczorem pod jego nieobecność sąsiad zadzwo...
Moje dziecko często choruje, czy częste zwolnienia L4 są powodem do zwolnienia z pracy?
Witam, mam 4 letnie dziecko, które chodzi do przedszkola,ale jest strasznie chorowita (brak pomocy zewnątrz) i rzadko do niego uczęszcza. Podejmując pracę o umowę o pracę i częste zwolnienia L4 są powodem do zwolnienia zgodne z kodeksem pracy?...
zerwanie umowy o wynajem
Kolega wynajał mieszkanie ma umowie do sierpnia natomiast znalazł tańsze mieszkanie dzień po podpisaniu umowy za 300 zł a tam mam umowe za 800 miesiecznie właściciel twierdzi że nie ma prawa zerwać umowy i musi mu płacić za wynajete mieszkanie do sierpnia... czy Kolega ma prawo zerwać umowę?...
Zwrot darowizny.
Opisze sprawę w kilku słowach. Na początku roku była już partnerka mojego taty kupiła samochód używany bezpośrednio na niego i dała mu go jako prezent. Umowa kupna sprzedaży była więc podpisana przez mojego ojca bezpośrednio z byłym właścicielem więc jakby bez udziału tej kobiety ale tato nie mógł z innych przyczyn mieć tego auta na siebie wiec przepisał je na swojego ojca (sporządził z nim umowę kupna sprzedaży). Dziś ona chce by on ten samochód...

Wyszukiwarka