Apostazja

Czy przy dokonaniu apostazji konieczne jest dostarczenie aktu chrztu? Osoba chcąca wystąpić z Kościoła nie posiada informacji o dokładnym miejscu chrztu.
anonim cytuj
06-04-2023
A zna, chociaż miasto gdzie się urodził?

anonim cytuj
06-04-2023
Miasto tak, ale parafii już nie.

anonim cytuj
06-04-2023
Można się udać zatem do biskupa w danym mieście i przedstawić sprawę. Miałem taką samą sytuację i okazało się, że mieli już wszystko wprowadzone w formie elektronicznej i nie było problemu ze znalezieniem i uzyskaniem odpisu. Co prawda trzeba się liczyć na pogadankę z biskupem, który może przekonywać do pozostania w wierze.

anonim cytuj
06-04-2023
Niekoniecznie, bo ktoś mógł urodzić się w najbliższym szpitalu, a zostać ochrzczonym gdzie indziej.

anonim cytuj
06-04-2023
W którymkolwiek kościele, gdzie brałaś sakrament np. komunia, bierzmowanie, ślub dostaniesz info, gdzie był chrzest.

anonim cytuj
06-04-2023
Nie. Wystarczy, jak pójdziesz do Parafii miejsca zamieszkania.

anonim cytuj
06-04-2023

Sugerowane Tematy

faktury 5 lat wstecz
Mam pytanie prokuratura chce ode mnie faktury za maj i czerwiec 2015 , z tego co pamiętam to dokumenty trzyma się 5 lat wiec to minęło w maju i czerwcu 2020 czy mogę tłumaczyć się ze nie mam tych faktur bo ten okres 5 letni minął czy nie ?...
Jak wynająć mieszkanie bez ryzyka?
Jak zabezpieczyć się przed lokatorami? Będę wynajmować mieszkanie i nie chciałabym znaleźć się w sytuacji ze ktoś nie będzie płacić i zajmować mieszkanie. Czy można np. spisać taka umowę ze jeśli osoba nie będzie płacić to wyraża zgodę na eksmisję z mieszkania? Czy to będzie poprawne prawnie i obroni mnie?...
Reklamacja złożona po upływie 24 miesięcy, lecz zauważona wcześniej
Cześć, czy jeżeli wada (kupujący to osoba prywatna) ujawniona/zauważona została przed upływem 24 miesięcy, a reklamacja zostaje złożona już po upływie tych 24 miesięcy to mieścimy się w terminie? Liczy się data stwierdzenia/zauważenia/wystąpienia czy data złożenia reklamacji? 2. Czy przyjmując reklamację sprzedawca może ją odrzucić tylko i wyłącznie na podstawie tego, że została złożona po upływie 24ch miesięcy (pisze o tym wprost) - bez analiz...
Czy jest możliwość zawnioskowania o większą ilość telefonów dla osób osadzonych oraz na dzieci jedno widzenie więcej?
Witam. Kobieta z którą żyje w konkubinacie została osadzona w ZK. Zanim poznałem swoją konkubinę byłem w związku małżeńskim gdzie mam córkę która ma 3 lata. Do dnia dzisiejszego nie mam rozwodu ani ja ani matka mojej córki nie złożyliśmy pozwu o rozwód. Moja córka bardzo jest przywiązana do mojej obecnej partnerki która niestety przebywa obecnie w zakładzie karnym. W związku z tym iż bohaterka postu ma do odsiedzenia 3 lata i została zakwalifikow...

Wyszukiwarka