Jak jest kara za niestawienie się na komisariat?

Mieszkam za granicą, w Polsce ostatni raz byłem tego sylwestra. Kilka dni temu moją rodzinę zaczęła nachodzić kilkukrotnie policja, pytając się o mnie. Dowiedziałem się, że muszę niezwłocznie się stawić na komisariat na przesłuchanie. Niestety nie mam bladego pojęcia, o jaką sprawę chodzi, nie widzi mi się lecieć do Polski w tej sprawie. Co mi grozi za niestawienie się?
anonim cytuj
06-03-2023
A idziesz jako świadek ?

anonim cytuj
06-03-2023
1 kara pieniężna
2 przymusowe doprowadzenie na przesłuchanie

anonim cytuj
06-03-2023
Chyba że podasz uzasadnioną przyczynę, to wtedy zmieniają termin przesłuchania.

anonim cytuj
06-03-2023
Brak informacji na ten temat, prowadzący sprawę nie chciał mi nic powiedzieć przez telefon.

anonim cytuj
06-03-2023
W takiej sytuacji najlepiej powiedzieć jak jest ze nie ma możliwości przyjazdu do polski i się dogadacie jakoś, a zazwyczaj to zmieniają termin.

anonim cytuj
06-03-2023
Ogólnie nie mam żadnego określonego terminu, dostałem tylko informację, że jakbym być w Polsce to mam się stawić, inaczej będę poszukiwany.

anonim cytuj
06-03-2023
Dziwna sytuacja ogólnie, a rodzina nie dostała żadnego listu czy przychodzili pytać po prostu?

anonim cytuj
06-03-2023
Możesz zawsze poprosić o listowne wezwanie.

anonim cytuj
06-03-2023
I powinni Ci napisać, w jakiej sprawie chcą Cię przesłuchać.

anonim cytuj
06-03-2023
Miałem podobną sytuację, wezwanie listowne jako świadek, ale na liście ani przez telefon nie dowiedziałem się, o co konkretnie chodzi, dodatkowo musiałem jechać na komisariat oddalony o 300 km od mojego domu, wiadomo kilometrówka zwrócona, ale dzień i urlop w plecy.

anonim cytuj
06-03-2023
Zadzwoń na komendę policji, która Cię chciała wziąć i spytaj o co chodzi.

anonim cytuj
06-03-2023
Nic. Muszą Ci SKUTECZNIE doręczyć wezwanie.
Należy Ci się też zwrot kosztów.

anonim cytuj
06-03-2023

Sugerowane Tematy

Obiekt handlowy na dzierżawionej działce.
Witam, wydzierżawiłam od miasta teren na którym miałam ustawić obiekt handlowy zgodnie z przedstawiona przeze mnie wizualizacją .postawiłam przyczepę co odbiega od wizualizacji nie jest dokładnie takie ale w podobnym stylu. Stwierdzili ze jest to nieestetyczne. Cały sezon handlowałam teraz napisali mi ze mam to zabierać ,bo jest brzydkie. Zagospodarowanie terenu nie odbiega od innych zagospodarowań w tym mieście ,w czasie sezonu spotkało się z ...
Zwrot pieniędzy na złe konto bankowe.
Dzień dobry, klient zwrócił pieniądze na inne konto wpisując moje imię i nazwisko i nr konta w tytule. Pieniądze poszły nie wiadomo gdzie do Citi Bank ... Nic nie mogę w tej sprawie zrobić, bo to nie ja przesyłałem pieniądze. Czuję się oszukany z o klient twierdzi, że pieniądze wysłał przesyłając mi potwierdzenie na którym widać, że nr konta jest wpisany inny niż mój. Podobno zrobił przelew zwrotny przez bank pekao i automatycznie wystąpiło taki...
Dzierżawa / spadek ziemii
Proszę o pomoc. Dostałam w spadku od rodziców gospodarstwo rolne wraz z ziemia rolna. Ziemia obecnie jest wydzierżawiona. Czy w trakcie trwania dzierżawy mogę przepisać cześć ziemii w ramach spłaty siostrom ? ...
Rozliczanie PIT-u
Mam pytanie w sprawie rozliczenia pit: jestem osobą poniżej 26 roku życia (kończę pod koniec lutego). W zeszłym roku pracowałam w kilku zakładach pracy zarówno na UOP jak i zlecenie (także jednodniowe). Moje pytanie brzmi, czy muszę rozliczać się z tych wszystkich zatrudnień, czy wystarczy wypełnić jakiś dokument online? Zawsze płaciłam za rozliczenie księgowej, ale wydaje mi się, że stówka za rozliczenie pit zerowego to trochę dużo....

Wyszukiwarka