Zamykanie konta bankowego przez spadkobierców

Czy bank ma obowiązek udzielić informacji o wszelkich kredytach, pożyczkach, zaległościach?
anonim cytuj
01-03-2023
Tak, na podstawie Art. 922. §1. KC.

anonim cytuj
01-03-2023
Oraz Art. 104. 3. PB.

anonim cytuj
01-03-2023
Bo w banku twierdzą, że nie mogą mi nic powiedzieć, a jednocześnie powiedzieli mi, ile jest środków na koncie i mi je przeleją nawet.

anonim cytuj
01-03-2023

Sugerowane Tematy

Czy darowizna wchodzi do masy spadkowej?
Dzień dobry, proszę o pomoc, będę wdzięczna za wszelkie informacje. Otóż: trzy lata temu zmarł wuj, nie pozostawiając testamentu. Jego rodzice nie żyją, wuj nie miał dzieci. Osoby dziedziczące to żona oraz czwórka jego rodzeństwa. 16 lat przed śmiercią wuj przepisał jednemu bratu oraz jednej siostrze po hektarze ziemi. Pytanie: czy te darowizny na rzecz dwójki rodzeństwa wchodzą w skład masy spadkowej? Czy jeśli wartość tych nieruchomości jest...
Czy pracodawca może nie przedłużyć umowy zawartej na czas określony?
Czy pracodawca może nie przedłużyć umowy zawartej na czas określony /to już trzecia umowa zawarta na 12 miesięcy plus na okres próbny 3 miesięczny/ osobie będącej w okresie ochronnym. Trzecia umowa jest zawarta do 31 sierpnia a wiek emerytalny będzie osiągnięty 2 września. Pracodawca zaproponował przedłużenie umowy z jednoczesnym przeniesieniem na inne stanowisko z pomniejszeniem wynagrodzenia, ale pracownik nie wyraził zgody. Jednocześnie cały c...
Badania okresowe.
Jestem zatrudniona na umowę o pracę u ajenta stacji benzynowej. Obecnie musiałam przedłużyć książeczkę zdrowia co wiązało się z kosztem 70 zł na które wzięłam fakturę. Po dostarczeniu faktury okazało się, że pracodawcą nie zwraca kosztów z czym po raz pierwszy spotkałam się w ciągu mojej wieloletniej pracy w handlu. Czy faktycznie może być tak że to pracownik pokrywa koszty związane z wykonywaniem pracy?...
Rozliczanie mediów w wynajmowanym mieszkaniu
Mam problem z właścicielem mieszkania, które wynajmuje. Dostaje tylko kwotę do zapłaty za cały miesiąc-ciąg cyfr, dopiero jeśli się upomnę to dostaję te jego rozliczenia z zeszytu, na których w zasadzie może pisać co chce. Czuję że jestem oszukiwana, moje rachunki są naprawdę spore. Na prośbę pokazania Faktur zasłania się tym, że tam są jego dane itp., nie może mi tego pokazać. Jest to najem zwykły, umowa nie została przedłużona automatycznie ...

Wyszukiwarka