Korepetycje a zwrot pieniędzy.

Udzielam korepetycji. Klientka rozpisała ze mną harmonogram, za który zapłaciła z góry.
Zgodnie z regulaminem czekam 15 minut po rozpoczęciu zajęć i jeśli uczeń nie pojawi się to są one automatycznie odwołane.
Czy klientka prawidłowo rości sobie zwrot pieniędzy za zaplanowane zajęcia, na których nie pojawiły się jej córki?
anonim cytuj
02-02-2023
Jeżeli wcześniej nie było informacji to za co zwrot? Czekałaś i straciłaś czas.

anonim cytuj
02-02-2023
Oczywiście, że nie.

anonim cytuj
02-02-2023
Podstawą prawną jest regulamin, który został zaakceptowany przez klienta. Was obowiązuje umowa cywilna: regulaminy tworzy się po to, aby ich przestrzegać. Twój czas pracy to również czas oczekiwania na ucznia. Nie pojawia się ( bez usprawiedliwienia ), ale Ty jesteś do dyspozycji, więc wykonujesz pracę. Najważniejsze są zapisy w umowie.

anonim cytuj
02-02-2023
Mój regulamin nie uwzględnił omijania zajęć już kilka razy.

anonim cytuj
02-02-2023
To pora zmienić regulamin. I przy kolejnym zawieraniu umowy informować.

anonim cytuj
02-02-2023
Już to zrobiłam.

anonim cytuj
02-02-2023

Sugerowane Tematy

L4. Czy pracodawca ma obowiązek wliczyć mi do zwolnienia także weekendy oraz dni wolne
Dzień dobry, przebywałem na zwolnieniu lekarskim 25 dni, po przebytym zabiegu. Z tego co wyczytałem, pracodawca ma obowiązek wliczyć mi do zwolnienia także weekendy oraz dni w których grafikowo bym nie pracował, czy mogę prosić o konkretną podstawę prawną tego, abym mógł to przedstawić pracodawcy? Gdyż niestety zwolnienie zostało mi policzone jedynie w tygodniu. Drugie moje pytanie, zarabiam najniższą krajową(na umowie i w rzeczywistości) czy od ...
Koszty komornicze.
Witam, mam komornika, który odciąga mi dług z pensji. Dziś przyszła informacja, że komornik oprócz długu potrąci sobie dodatkowe 200zł za pismo, które wysłał. Czy to normalne i zgodne z prawem? Czy komornik może zażądać sobie aż takiej kwoty za list? Pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Proszę o odpowiedź i pozdrawiam....
Spłaciłem dług alimentacyjny, czy komornik sądowy może zająć mi kwotę kosztów egzekucyjnych z wypłaty bez wcześniejszego skierowania pisma do mnie?
Witam. Mam następujące pytanie Spłaciłem dług alimentacyjny w całości oprócz kosztów egzekucyjnych, czy komornik sądowy może zająć mi kwotę kosztów egzekucyjnych z wypłaty bez wcześniejszego skierowania pisma do mnie o uiszczenie tych kosztów. Z góry dziękuję. Pozdrawiam....
Wypowiedzenie umowy najmu.
Witam ,chciałbym zapytać się o wypowiedzenie umowy przez najemcę tzn. mnie . Wprowadziłem się do tego mieszkania 4 lata temu ,umowa była podpisana na okres roku z miesięcznym wypowiedzeniem i po roku automatycznie przeszła na czas nieokreślony z miesiąca na miesiąc . Chciałbym teraz się wyprowadzić z mieszkania ze względu głownie na wynajmującego i jego zachowanie ,czynsz płace co miesiąc ,czasami płaciłem go z góry na dwa miesiące bo miałem nadw...

Wyszukiwarka