Wspólne konto z narzeczoną.

Czy mogę mieć wspólne konto z narzeczoną, żeby skarbówka się nie czepiała i jak to ewentualnie zrobić i gdzie zgłosić? Chcieliśmy razem dysponować jednym kontem żeby po prostu było prościej.
anonim cytuj
01-02-2023
Możesz dzielić konto z narzeczoną i nigdzie nie musisz tego zgłaszać.

anonim cytuj
01-02-2023
Idziesz do banku otwieracie razem konto i po sprawie. Oboje jesteście właścicielami.

anonim cytuj
01-02-2023
A czy wystarczy wpisać narzeczoną jako współwłaściciela?

anonim cytuj
01-02-2023
Jeżeli się nie mylę, oboje musicie być przy założeniu konta.

anonim cytuj
01-02-2023
Tak oboje musicie być przy zakładaniu konta.

anonim cytuj
01-02-2023
Rozmawiałem w banku, powiedzieli mi że wystarczy zrobić dziewczynę jako współwłaściciela i wszystko będzie fer w stosunku do skarbówki.

anonim cytuj
01-02-2023

Sugerowane Tematy

Jak przysposobić dziecko?
Dzień dobry, chciałabym uzyskać odpowiedzi na następujące pytanie: Jestem z partnerem xxx czasu, wychowuje ze mną moje dzieci ale nie jest opiekunem prawnym. Oboje chcielibyśmy aby został również on opiekunem prawnym a nie tylko ja. Ojciec dzieci pozbawiony władzy rodzicielskiej Nie chcemy adopcji ponieważ utrace alimenty na dzieci. Chodzi o to że jak będę na wyjeździe służbowym mógłby np. Pojechać na sor bo corka miała wypadek I podpisać dok...
Sąsiedzi mnie zalali zanim zdążyłam ubezpieczyć mieszkanie. Co teraz? Czy mogę coś z tym zrobić pod kątem prawnym?
Witam Sąsiedzi mnie zalali zanim zdążyłam ubezpieczyć mieszkanie. Teraz mi nikt nie ubezpieczy tego mieszkania w takim stanie. Woda się leje prosto do piecyka więc jest zagrożenie życia. Przyszli ze spółdzielni, popatrzyli i nic nie zrobili. Sąsiedzi którzy zalali tylko wzruszyli ramionami, nie chcą płacić za szkody, nie zrobili również nic ze źródłem zalania czyli swoją pralką. Sytuacja znowu się powtórzyła. Mam zalany piecyk, który przestał d...
Prawa pracownika
Witam Pracując jako sprzedawca, pracodawca chce mnie oddelegować do innego miejsca pracy oddalonego o ok 250 km, (codzienny dojazd i przyjazd do domu) przy rozbiórce budynków. Co mam zrobić w tej sytuacji, jakie prawa mnie chronią i co mogę zrobić w przypadku groźby niezaakceptowania polecenia? ...
Kontrola pracownika na L4.
Przebywam właśnie na chorobowym, jest to mój pierwszy dzień. Wcześniej nigdy nie korzystałem z tego przywileju osoby pracującej. Będąc dociekliwym chciałem zorientować się co mogę będąc na L4. Większość formułek jest dla mnie w zupełności zrozumiała, ale dwie kwestie tworzą wyłącznie niejasności i chciałbym uzyskać od życzliwej osoby wyjaśnienie. 1." Czy nie wykorzystuje zwolnienia lekarskiego od pracy w sposób niezgodny z jego celem."...

Wyszukiwarka