Wspólne konto z narzeczoną.

Czy mogę mieć wspólne konto z narzeczoną, żeby skarbówka się nie czepiała i jak to ewentualnie zrobić i gdzie zgłosić? Chcieliśmy razem dysponować jednym kontem żeby po prostu było prościej.
anonim cytuj
01-02-2023
Możesz dzielić konto z narzeczoną i nigdzie nie musisz tego zgłaszać.

anonim cytuj
01-02-2023
Idziesz do banku otwieracie razem konto i po sprawie. Oboje jesteście właścicielami.

anonim cytuj
01-02-2023
A czy wystarczy wpisać narzeczoną jako współwłaściciela?

anonim cytuj
01-02-2023
Jeżeli się nie mylę, oboje musicie być przy założeniu konta.

anonim cytuj
01-02-2023
Tak oboje musicie być przy zakładaniu konta.

anonim cytuj
01-02-2023
Rozmawiałem w banku, powiedzieli mi że wystarczy zrobić dziewczynę jako współwłaściciela i wszystko będzie fer w stosunku do skarbówki.

anonim cytuj
01-02-2023

Sugerowane Tematy

O co pyta sąd na rozprawie rozwodowej bez orzekania o winie?
Witam, Żona i ja jesteśmy w trakcie rozwodu i zdecydowaliśmy się na rozwód bez orzekania o winie. Jesteśmy małżeństwem od 12 lat, a przez ostatnie 3 lata przeżywaliśmy poważne kryzysy, które doprowadziły do trwałego i zupełnego zepsucia naszego małżeństwa. Mamy dwójkę małoletnich dzieci i obawiamy się, jak sąd rozstrzygnie kwestię władzy rodzicielskiej, ponieważ nie możemy dojść do porozumienia co do tego, kto powinien sprawować pełną opiekę. Po...
Wynagrodzenie w umowie o pracę na okres próbny
Dzień dobry, Jestem na umowie o pracę na okres próbny 3 miesięczny na stanowisku tłoczarz metalu/ operator urządzeń od początku września. chciałem się dopytać o dwie kwestie dotyczące mojej umowy: Po pierwsze po dodaniu wynagrodzenia zasadniczego i premii uznaniowej wychodzi mi kwota 26,40 zł brutto za godzinę, co jest kwotą niższą niż najniższa krajowa, która od lipca tego roku wynosi 28,10 zł. Dodam, że mam normalny 5 dniowy tydzień pracy, 8...
Działalność gospodarcza - a nierejestrowana.
od 2020r do 2022r, prowadziłem działalność gospodarczą, w 2022 została zawieszona. Aktualnie w 2023 chciałbym dodatkowo dorobić na sklepie internetowym, na zasadach działalności nierejestrowanej. Przeczytałem sporo artykułów i dowiedziałem się że nie jest możliwe prowadzenie działalności nierejestrowanej, jeśli w ciągu 5 lat wstecz prowadziło się działalność gospodarczą. Czy są jakieś wyjątki, uchylenia od tego ? Co grozi jeśli prowadziłbym t...
Zmiana Imienia i Nazwiska.
Czy jest możliwa zmiana imienia i nazwiska w urzędzie, z powodów: -Przeprowadzka stała do kraju anglojęzycznego gdzie problem stwarzają polskie brzmienie imienia i nazwiska oraz polskie znaki w nim zawarte....

Wyszukiwarka