Wspólne konto z narzeczoną.

Czy mogę mieć wspólne konto z narzeczoną, żeby skarbówka się nie czepiała i jak to ewentualnie zrobić i gdzie zgłosić? Chcieliśmy razem dysponować jednym kontem żeby po prostu było prościej.
anonim cytuj
01-02-2023
Możesz dzielić konto z narzeczoną i nigdzie nie musisz tego zgłaszać.

anonim cytuj
01-02-2023
Idziesz do banku otwieracie razem konto i po sprawie. Oboje jesteście właścicielami.

anonim cytuj
01-02-2023
A czy wystarczy wpisać narzeczoną jako współwłaściciela?

anonim cytuj
01-02-2023
Jeżeli się nie mylę, oboje musicie być przy założeniu konta.

anonim cytuj
01-02-2023
Tak oboje musicie być przy zakładaniu konta.

anonim cytuj
01-02-2023
Rozmawiałem w banku, powiedzieli mi że wystarczy zrobić dziewczynę jako współwłaściciela i wszystko będzie fer w stosunku do skarbówki.

anonim cytuj
01-02-2023

Sugerowane Tematy

Kto pokrywa koszty leczenia zwierzat z fundacji
Witam, Mam problem i w związku z nim pytanie... Miesiąc temu przyjęłam kota do domu tymczasowego (z fundacji). Umowa w wersji MINI tj. fundacja zapewnia wyżywienie, żwirek, opiekę wet, ja dom i opiekę. Kot był złapany na działkach, w bardzo złym stanie, długo przebywał w lecznicy zanim prosto z niej trafił do mnie. Problem w tym, zaraził moją kocicę rezydentkę giardią (pasożyt). Sprawa ujawniła się parę dni temu, jak zrobili mu badania. Chor...
Nieuzasadnione rozwiązanie umowy na czas nieokreślony.
Umowa na czas nieokreślony, wypowiedzenie ze strony pracodawcy, odwołanie do Sądu pracy. Sprawa zakończyła się, podpisaniem ugody Sądowej na 1szej rozprawie. Pracodawca zobowiązał się do zapłaty na moją rzecz" odszkodowania kwoty 18.000 złotych brutto (słownie: osiemnaście tysięcy złotych brutto). 2. Kwotę wskazaną w ust. 1 powyżej Pozwana przeleje na rachunek bankowy Powódki nr [______], po potrąceniu należności publicznoprawnych przewidzi...
Otrzymałem uszkodzony towar.
Zamówiłem w sklepie procesor z outletu (ktoś kupuje i zwraca do sklepu w terminie 14 dni, po czym sklep wystawia ten odesłany towar trochę taniej). wczoraj odebrałem paczkę, przyszedłem do domu i pierwsze co zobaczyłem po otwarciu to wygięte 2 piny(gołym okiem ledwo zauważalne. trzeba dokładnie naświetlić i sprawdzać pod kątem żeby to zauważyć). Oczywiście procesor nie działa. od razu napisałem do sklepu z zapytaniem, czy ich towar z outletu jes...
Wywiad środowiskowy po zabraniu praw rodzicielskich.
Czy zawsze przy zabraniu praw rodzicielskich przez wnioskodawczynię jest wykonywany wywiad środowiskowy przez dzielnicowego u wnioskodawczyni i na czym on polega?...

Wyszukiwarka