Wspólne konto z narzeczoną.

Czy mogę mieć wspólne konto z narzeczoną, żeby skarbówka się nie czepiała i jak to ewentualnie zrobić i gdzie zgłosić? Chcieliśmy razem dysponować jednym kontem żeby po prostu było prościej.
anonim cytuj
01-02-2023
Możesz dzielić konto z narzeczoną i nigdzie nie musisz tego zgłaszać.

anonim cytuj
01-02-2023
Idziesz do banku otwieracie razem konto i po sprawie. Oboje jesteście właścicielami.

anonim cytuj
01-02-2023
A czy wystarczy wpisać narzeczoną jako współwłaściciela?

anonim cytuj
01-02-2023
Jeżeli się nie mylę, oboje musicie być przy założeniu konta.

anonim cytuj
01-02-2023
Tak oboje musicie być przy zakładaniu konta.

anonim cytuj
01-02-2023
Rozmawiałem w banku, powiedzieli mi że wystarczy zrobić dziewczynę jako współwłaściciela i wszystko będzie fer w stosunku do skarbówki.

anonim cytuj
01-02-2023

Sugerowane Tematy

Jak sporządzić testament?
Witam wszystkich, Mam pytanie dotyczące sporządzania testamentu. Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z taką sytuacją, więc jestem całkowicie zielony w tym temacie. Zaczynam myśleć o przyszłości i chciałbym upewnić się, że moja rodzina będzie zabezpieczona po moim odejściu. Rozumiem, że istnieją pewne formalności, które muszę spełnić, aby testament był ważny, ale nie jestem pewien co do szczegółów. Na przykład: Czy muszę zatrudnić pra...
Z jakiego powodu można ubezwłasnowolnić?
Ojciec zagroził babci że zabierze jej dowód osobisty i poda babcie 90 lat do sądu o ubezwłasnowolnienie żeby brać jej pieniążki z emerytury. Schowałam babci dowód u mnie w domu żeby go nie dostał . Zagroził mi ojciec że poda mnie na policję o przywłaszczenie dowodu osobistego babci. Czy coś mi grozi ? Ja chcę dla babci jak najlepiej....
Zasiedzenie mojej działki.
Ponad 20 lat temu kupiłem 50% udział w domu z działką. Pozostali współwłaściciele nie żyją. Część działki była nie ogrodzona (z niewiadomych przyczyn ogrodzenie było poprowadzone przez środek działki), co jakiś czas kosił ją nasz sąsiad. Po pewnym czasie sąsiad ogrodził od drogi asfaltowej swoja i jednocześnie część mojej działki, na której zasadził świerki. Teraz przyszedł do mnie i oświadczył, że będzie chciał ją zasiedzieć. Z tego co dowiedzia...
Czy pracodawca może narzucić wykorzystanie urlopu?
Mam do wykorzystania 5 dni urlopu. Pracuję na zmiany. Nie przedłużam umowy, która kończy się 31.12. Grafik jest wystawiony od 1.12 Czy to ode mnie zależy, kiedy wykorzystam urlop? Czy pracodawca może mi narzucić, abym wzięła urlop w wolne dni? Czy mogę wziąć urlop w dni, które pracuję?...

Wyszukiwarka