Wspólne konto z narzeczoną.

Czy mogę mieć wspólne konto z narzeczoną, żeby skarbówka się nie czepiała i jak to ewentualnie zrobić i gdzie zgłosić? Chcieliśmy razem dysponować jednym kontem żeby po prostu było prościej.
anonim cytuj
01-02-2023
Możesz dzielić konto z narzeczoną i nigdzie nie musisz tego zgłaszać.

anonim cytuj
01-02-2023
Idziesz do banku otwieracie razem konto i po sprawie. Oboje jesteście właścicielami.

anonim cytuj
01-02-2023
A czy wystarczy wpisać narzeczoną jako współwłaściciela?

anonim cytuj
01-02-2023
Jeżeli się nie mylę, oboje musicie być przy założeniu konta.

anonim cytuj
01-02-2023
Tak oboje musicie być przy zakładaniu konta.

anonim cytuj
01-02-2023
Rozmawiałem w banku, powiedzieli mi że wystarczy zrobić dziewczynę jako współwłaściciela i wszystko będzie fer w stosunku do skarbówki.

anonim cytuj
01-02-2023

Sugerowane Tematy

rozliczenie-umowy-zlecenie
Mam nie ukończone 18 lat, pracowałam w wakacje na umowę zlecenie, muszę się rozliczać?...
odebranie wladzy rodzicielskiej ojcu
Jestem w trakcie sprawy o odebranie władzy rodzicielskiej ojcu mojego 2,5 letniego dziecka. Ojciec od 1,5 roku nie widuje, nie kontaktuje się z nim i nie płaci alimentów. Ponadto jest osobą agresywną, jeszcze gdy mieliśmy kontakt wyładowywał się na mnie, a z tego co mi wiadomo rodzina założyła mu niebieską kartę. Miał lekkomyślne podejście do życia, zastraszał mnie i wielokrotnie miał przez swoje zachowanie problemy z policją. W sprawie o aliment...
Emerytura honorowa.
Witam Sprawa dotyczy mojej ponad 100 letniej Babci. Po ukończeniu 100 roku życia nabyła prawo do tzw. emerytury honorowej. Problem (lub nie) polega na tym, że odebrano jej pobieraną wcześniej emeryturę z KRUSu i co miesiąc wypłacana jest tylko emerytura honorowa. Zainteresowałem się sprawą i wszędzie gdzie czytam jest napisane, że emerytura honorowa jest dodatkiem, a dotychczasowe świadczenia pozostają wypłacane w dotychczasowej formie. Czy Babc...
Wycinka drzewa i kontrola po terminie.
Witam, 2 października złożyłem zawiadomienie do gminy (wraz z załącznikami), że zamierzam wyciąć drzewa. Buduję sie i geolog na piśmie stwierdził konieczność stabilizacji gruntu co oznacza wycięcie kilkunastu drzew sadzonych jeszcze przez mojego dziadka. W zeszłym tygodniu, 25 października, wobec braku jakiejkolwiek reakcji gminy wyciąłem drzewa. A dzisiaj, to jest 30 października przyjechała pani z urzędu na kontrolę. Nie wyrobili się wcześniej,...

Wyszukiwarka