Zameldowanie rodziny w mieszkaniu którym jestem współwłaścicielem.
Czy mogę zameldować siebie wraz z żoną i dziećmi BEZ zgody reszty współwłaścicieli do domu w którym mieszka tylko moja siostra, ale 1/8 części domu należy do mnie? (część po zmarłym tacie)? Dziękuję za wszelką pomoc.
Tak. Na zameldowanie nie potrzebujesz niczyjej zgody.
anonim cytuj
01-02-2023
Czyli wystarczy sam akt notarialny że posiadam cześć spadku po tacie, w tym przypadku część domu i reszta domowników nie ma nic do tego jak będę chciał zameldować siebie z żoną i dziećmi? (chodzi tylko o sam meldunek)
anonim cytuj
01-02-2023
Tak, a po co Ci fikcyjny meldunek?
anonim cytuj
01-02-2023
Nie chodzi o fikcyjny meldunek, jesteśmy aktualnie zameldowani u teścia ale sprzedaje dom i się przeprowadza a w nowym domu nie chce nas zameldować. Mieszkamy na stancji gdzie właściciel nie chce też nas zameldować, bo wtedy sporo by musiał podnieść czynsz. Więc zostaje tylko opcja mojej części po zmarłym tacie, ale siostra co tam mieszka nie chce żebym tam meldował żone i dzieci.
anonim cytuj
01-02-2023
Skoro nie mieszkasz w tej nieruchomości to jest to fikcyjny meldunek.
anonim cytuj
01-02-2023
Ale muszę być gdzieś zameldowany? Ale dzięki za pomoc.
anonim cytuj
01-02-2023
Meldunek to potwierdzenie, że mieszkasz pod danym adresem. Więc meldujesz się tam gdzie mieszkasz. Siostra, która zajmuje nieruchomość będzie mogła wnieść o wymeldowanie bo tam nie mieszkacie
Witam mam pytanie dług alimentacyjny u komornika jest około 20 tys teraz będę przechodzić na fundusz alimentacyjny. Co z tym długiem jeśli ojciec dzieci przebywa w zakładzie karnym ? Czy jak podejmie się pracy to wtedy dług będzie ściągany ? Czy będę musiała na nowo chodzić po sądach czy komornikach ?...
Od kilku lat pracuje w firmie produkującej drut....tzn. na ciągarni...jako tzw. "ciągacz drutu", jednakże w mojej umowie jak i pozostałych pracowników nie widnieje stanowisko pracy jako CIAGACZ DRUTU tylko jako Operator maszyn;(praca jako CIAGACZ DRUTU wiąże się wg ustawy jako szkodliwa dla zdrowia....a jako operator maszyn sami wiemy że nic z tego nie ma. Gdzie i jak zgłosić naruszenie prawa? Wszyscy pracujemy przy ciągarkach...wdycham...
Witam,
pracownik jednego z naszych klientów otrzymał od konkurencji propozycję korzyści finansowych w zamian za każde przekazane zlecenie transportowe. Chciałem prosić Was o opinię na ten temat, ponieważ wydaje mi się, że jest to rodzaj łapówki i pole do nadużyć, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że przełożeni, ani właściciele klienta nic nie mają wiedzieć o tym systemie motywacyjnym. Poniżej załączam tą propozycję. Z góry dziękuję za podzielenie...
Witam. Mamy z rodzicami taki problem. Od kilku lat mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu. Pierwszą umowę podpisaliśmy w 2015 roku na 5 lat. Z końcem 2019 roku ta umowa wygasła, gdyż była na czas określony. Mamy koniec maja 2020 roku i właściciel do dnia dzisiejszego nie dał nam nowej umowy mimo, że upominaliśmy się o nią już nie pamiętam ile razy. Mieszkanie jest w dobrym stanie, płatności są regulowane. Zawsze nas jakoś zbywa jak się upominamy (za...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: