Zameldowanie rodziny w mieszkaniu którym jestem współwłaścicielem.
Czy mogę zameldować siebie wraz z żoną i dziećmi BEZ zgody reszty współwłaścicieli do domu w którym mieszka tylko moja siostra, ale 1/8 części domu należy do mnie? (część po zmarłym tacie)? Dziękuję za wszelką pomoc.
Tak. Na zameldowanie nie potrzebujesz niczyjej zgody.
anonim cytuj
01-02-2023
Czyli wystarczy sam akt notarialny że posiadam cześć spadku po tacie, w tym przypadku część domu i reszta domowników nie ma nic do tego jak będę chciał zameldować siebie z żoną i dziećmi? (chodzi tylko o sam meldunek)
anonim cytuj
01-02-2023
Tak, a po co Ci fikcyjny meldunek?
anonim cytuj
01-02-2023
Nie chodzi o fikcyjny meldunek, jesteśmy aktualnie zameldowani u teścia ale sprzedaje dom i się przeprowadza a w nowym domu nie chce nas zameldować. Mieszkamy na stancji gdzie właściciel nie chce też nas zameldować, bo wtedy sporo by musiał podnieść czynsz. Więc zostaje tylko opcja mojej części po zmarłym tacie, ale siostra co tam mieszka nie chce żebym tam meldował żone i dzieci.
anonim cytuj
01-02-2023
Skoro nie mieszkasz w tej nieruchomości to jest to fikcyjny meldunek.
anonim cytuj
01-02-2023
Ale muszę być gdzieś zameldowany? Ale dzięki za pomoc.
anonim cytuj
01-02-2023
Meldunek to potwierdzenie, że mieszkasz pod danym adresem. Więc meldujesz się tam gdzie mieszkasz. Siostra, która zajmuje nieruchomość będzie mogła wnieść o wymeldowanie bo tam nie mieszkacie
W Bloku mieszkalnym (Warszawa) sąsiad na balkonie w ciągu dnia tnie metalowe i drewniane konstrukcje. Jest straszny halas. Najprawdopodobniej wykonuje działalność w mieszkaniu.
Działalność ma prawdopodobnie zarejestrowaną w swoim mieszkaniu. W zeszłym roku tłumaczył się sąsiadom uciążliwym remontem..
Gdzie można zgłosić uciążliwe działania sąsiada i jakimi przepisami się podeprzeć....
Hej! Zostałam zatrudniona w październiku 2023 roku. Wykorzystałam już dwa dni urlopu na żądanie. Jak to działa z urlopem na żądanie? Wiem, że są 4 dni w ciągu roku. Rok ten liczy się jako kalendarzowy (czyli miałabym znowu 4 dni od 1 stycznia 2024 r.) czy rok od zatrudnienia? (czyli nabywam prawo do kolejnych 4 dni dopiero w październiku 2024). ...
Witam, mam problem. Rozwiązałem umowę o prace na czas nieokreślony (pracowałem tam 5 lat) i poprosiłem pracodawcy , by na świadectwie pracy był zapis, że rozwiązanie umowy o prace z przyczyny zmiany miejsca zamieszkania). Prawdziwym powodem była nieuczciwość pracodawcy, której nie mogłem już tolerować. Postanowiłem założyć własną działalność i wykorzystać dofinansowanie z urzędu pracy jednak musze poczekać do nowego roku na złożenie wniosku...
Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto)....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: