Zameldowanie rodziny w mieszkaniu którym jestem współwłaścicielem.

Czy mogę zameldować siebie wraz z żoną i dziećmi BEZ zgody reszty współwłaścicieli do domu w którym mieszka tylko moja siostra, ale 1/8 części domu należy do mnie? (część po zmarłym tacie)? Dziękuję za wszelką pomoc.
anonim cytuj
01-02-2023
Tak. Na zameldowanie nie potrzebujesz niczyjej zgody.

anonim cytuj
01-02-2023
Czyli wystarczy sam akt notarialny że posiadam cześć spadku po tacie, w tym przypadku część domu i reszta domowników nie ma nic do tego jak będę chciał zameldować siebie z żoną i dziećmi? (chodzi tylko o sam meldunek)

anonim cytuj
01-02-2023
Tak, a po co Ci fikcyjny meldunek?

anonim cytuj
01-02-2023
Nie chodzi o fikcyjny meldunek, jesteśmy aktualnie zameldowani u teścia ale sprzedaje dom i się przeprowadza a w nowym domu nie chce nas zameldować. Mieszkamy na stancji gdzie właściciel nie chce też nas zameldować, bo wtedy sporo by musiał podnieść czynsz. Więc zostaje tylko opcja mojej części po zmarłym tacie, ale siostra co tam mieszka nie chce żebym tam meldował żone i dzieci.

anonim cytuj
01-02-2023
Skoro nie mieszkasz w tej nieruchomości to jest to fikcyjny meldunek.

anonim cytuj
01-02-2023
Ale muszę być gdzieś zameldowany? Ale dzięki za pomoc.

anonim cytuj
01-02-2023
Meldunek to potwierdzenie, że mieszkasz pod danym adresem. Więc meldujesz się tam gdzie mieszkasz. Siostra, która zajmuje nieruchomość będzie mogła wnieść o wymeldowanie bo tam nie mieszkacie

anonim cytuj
01-02-2023

Sugerowane Tematy

Czy mogę zmienić nazwisko na nazwisko partnera nie biorąc ślubu
Dzień dobry, niedługo urodzę dziecko mojego partnera. Z różnych przyczyn nie mamy ślubu, ale jesteśmy razem i mieszkamy. Dziecko zostanie uznane przed narodzinami, więc będzie miało nazwisko po tacie. Nie chcę nazywać się inaczej niż moja córka, czy mogę zmienić nazwisko na jej i partnera w urzędzie, nie biorąc z nim ślubu? Dwuczłonowe nazwisko nie wchodzi w grę, bo moje mi się nie podoba. Proszę o nieocenianie, tylko o porady prawne....
Pozwany nie odniósł się do pozwu o podwyższenie alimentów.
Witam serdecznie, chciałam się zapytać jak wygląda sytuacja gdy pozwany nie odniósł się do pozwu o podwyższenie alimentów? Miał ktoś taką sytuację? Będzie ponownie do niego zawiadomienie wysyłane, sprawa się odbędzie czy może być zaocznie?...
Świadczenia z tytułu ubezpieczenia wypadkowego na umowie zlecenie
Witam, Jestem zatrudniony na podstawie umowy zlecenia, jest to moja jedyna praca. Dnia 4. grudnia podczas pracy schodząc ze stopnia skręciłem/zwichnąłem staw skokowy. Nie opłacam dobrowolnej składki chorobowej, natomiast na "paskach" do umowy wyszczególnione mam składki na ubezpieczenia: emerytalne, rentowe, społeczne, zdrowotne. W związku z powyższym mam następujące wątpliwości: 1. Czy obejmuje mnie ubezpieczenie wypadkowe i c...
Renta dla dziecka
Czy jeżeli nie byłam w związku małżeńskim a moj partner zmarł. Dziecku należy się po nim renta ? Były zrobione testy na ojcostwo sądownie- jest ojcem....

Wyszukiwarka