Zameldowanie rodziny w mieszkaniu którym jestem współwłaścicielem.
Czy mogę zameldować siebie wraz z żoną i dziećmi BEZ zgody reszty współwłaścicieli do domu w którym mieszka tylko moja siostra, ale 1/8 części domu należy do mnie? (część po zmarłym tacie)? Dziękuję za wszelką pomoc.
Tak. Na zameldowanie nie potrzebujesz niczyjej zgody.
anonim cytuj
01-02-2023
Czyli wystarczy sam akt notarialny że posiadam cześć spadku po tacie, w tym przypadku część domu i reszta domowników nie ma nic do tego jak będę chciał zameldować siebie z żoną i dziećmi? (chodzi tylko o sam meldunek)
anonim cytuj
01-02-2023
Tak, a po co Ci fikcyjny meldunek?
anonim cytuj
01-02-2023
Nie chodzi o fikcyjny meldunek, jesteśmy aktualnie zameldowani u teścia ale sprzedaje dom i się przeprowadza a w nowym domu nie chce nas zameldować. Mieszkamy na stancji gdzie właściciel nie chce też nas zameldować, bo wtedy sporo by musiał podnieść czynsz. Więc zostaje tylko opcja mojej części po zmarłym tacie, ale siostra co tam mieszka nie chce żebym tam meldował żone i dzieci.
anonim cytuj
01-02-2023
Skoro nie mieszkasz w tej nieruchomości to jest to fikcyjny meldunek.
anonim cytuj
01-02-2023
Ale muszę być gdzieś zameldowany? Ale dzięki za pomoc.
anonim cytuj
01-02-2023
Meldunek to potwierdzenie, że mieszkasz pod danym adresem. Więc meldujesz się tam gdzie mieszkasz. Siostra, która zajmuje nieruchomość będzie mogła wnieść o wymeldowanie bo tam nie mieszkacie
Dzień dobry, mam pytanie związane z prawem wojskowym.
Mój chłopak od dłuższego czasu jest oficerem w wojsku. Ze względu na jego status będzie musiał posiadać dostęp do informacji tajnych.
Jego rodzina nie miała nigdy problemów z prawem, jednak w mojej najbliższej rodzinie występowały wyroki karne (jazda po pijanemu, kradzieże, posiadanie narkotyków).
Ja sama nigdy nie byłam karana, mam "czyste konto".
Czy z punktu prawnego, zawarci...
Kupiłem mieszkanie od dewelopera. W grudniu 2022, kiedy jeszcze przyłącza nie były rozprowadzone po lokalu wniosłem mailowo zmiany do projektu, chciałem usunąć jedną ścianę oraz rozmieścić grzejniki w innym miejscu. Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi zwrotnej, więc po jakimś czasie zadzwoniłem z pytaniem co w mojej sprawie. Dostałem informację, że jeśli wysłałem to na maila to na pewno ktoś się sprawą zajmie i mam się nie martwić. Dalej nikt się ni...
Mam zasądzone alimenty na rzecz mojej córki. Córka jest już dorosła, nie uczy się nigdzie, pracuje na etacie. Chciałbym uwolnić się od płacenia córce tych alimentów. Jakie są inne możliwości oprócz pozwu o wygaśnięcie obowiązku alimentacyjnego aby załatwić tą sprawę. Z góry dziękuję za pomoc....
Witam, mam pytanie gdyż na każdej stronie pisze coś innego czy można zabrać ze sobą następujące rzeczy?
Ręcznik
Maszynka do golenia elektryczna
Pieniądze w gotówce.
Książki
Klapki
Jakieś kosmetyki typu patyczki do uszów, płyn do kąpieli, kulka pod pachę....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: