Zameldowanie rodziny w mieszkaniu którym jestem współwłaścicielem.

Czy mogę zameldować siebie wraz z żoną i dziećmi BEZ zgody reszty współwłaścicieli do domu w którym mieszka tylko moja siostra, ale 1/8 części domu należy do mnie? (część po zmarłym tacie)? Dziękuję za wszelką pomoc.
anonim cytuj
01-02-2023
Tak. Na zameldowanie nie potrzebujesz niczyjej zgody.

anonim cytuj
01-02-2023
Czyli wystarczy sam akt notarialny że posiadam cześć spadku po tacie, w tym przypadku część domu i reszta domowników nie ma nic do tego jak będę chciał zameldować siebie z żoną i dziećmi? (chodzi tylko o sam meldunek)

anonim cytuj
01-02-2023
Tak, a po co Ci fikcyjny meldunek?

anonim cytuj
01-02-2023
Nie chodzi o fikcyjny meldunek, jesteśmy aktualnie zameldowani u teścia ale sprzedaje dom i się przeprowadza a w nowym domu nie chce nas zameldować. Mieszkamy na stancji gdzie właściciel nie chce też nas zameldować, bo wtedy sporo by musiał podnieść czynsz. Więc zostaje tylko opcja mojej części po zmarłym tacie, ale siostra co tam mieszka nie chce żebym tam meldował żone i dzieci.

anonim cytuj
01-02-2023
Skoro nie mieszkasz w tej nieruchomości to jest to fikcyjny meldunek.

anonim cytuj
01-02-2023
Ale muszę być gdzieś zameldowany? Ale dzięki za pomoc.

anonim cytuj
01-02-2023
Meldunek to potwierdzenie, że mieszkasz pod danym adresem. Więc meldujesz się tam gdzie mieszkasz. Siostra, która zajmuje nieruchomość będzie mogła wnieść o wymeldowanie bo tam nie mieszkacie

anonim cytuj
01-02-2023

Sugerowane Tematy

Ile zabiera komornik z umowy zlecenia?
Ile zabiera komornik z umowy zlecenia?...
Elektroniczne L4 nie dotarło do pracodawcy.
Proszę o pomoc w takiej sytuacji. Pracownik trafia do szpitala, tam ma wykonany zabieg (styczeń 2024). Lekarz kieruje go na zwolnienie L4 na okres 1,5tygodnia. Pracownik zgłasza ustnie pracodawcy, że nie będzie go przez ten okres w pracy z powodu chorobowego. Przy rozliczeniu okazuje się, że zwolnienie nie widnieje w systemie. Pracownik nie był obecny w pracy, nie ma podstaw do wypłaty wynagrodzenia ani zasiłku za ten okres. Co w takiej sytuac...
umowa na 1/2 etatu a urlop
Osoba zatrudniona od 01.10.2019r do chwili obecnej. Umowa na czas nieokreślony. 1/2 etatu, 4 godzinny dziennie od Poniedziałku do Piątku. Czy to prawda że nie należy się jej urlop no chyba że bezpłatny? Ps: Ktoś mógłby mi wyliczyć ile się ewentualnie należy tych dni urlopu? ...
Czy szpital może obciążyć mnie kosztami leczenia?
Mój partner jest chory, będzie miał operację kręgosłupa. Rentę mu odebrali, odwołanie nic nie dało. Złożyliśmy nowy wniosek o rentę, który jest w toku..... I teraz pytanie, czyy jeśli dostanie decyzję odmowną, a będzie akurat w szpitalu na operacji, to na drugi dzień nie będzie podlegał darmowej opiece medycznej i obciąża nas kosztami leczenie. Co w takiej sytuacji zrobić ? Mama jego na emeryturze. My nie mamy ślubu, dzieci nie mamy. Mops nie...

Wyszukiwarka