Trzymanie gołębi w bloku

Sąsiad dokarmiał gołębie na balkonie, w bloku spółdzielczym na wezwanie administracji usunął gołębie, ale nie całkowicie teraz ma je w mieszkaniu. Czy można coś z tym zrobić?
anonim cytuj
11-12-2022
Art 144 k.c.

anonim cytuj
11-12-2022
Dziękuję, dodam, że on wynajmuję to mieszkanie, spółdzielnia nie jest chętna do podania numeru do właściciela, ani przekazania naszych numerów, by ten się skontaktował, sprawa zgłaszana do nich przez nas jak i sąsiadów. Wynajmujący odgrodził balkon tak, że gołębie nie opuszczą już mieszkania słuchać normalnie jak dziobią z miseczek, nie wiem co on z nimi robi, dość dziwny gość mam nadzieję, że ich nie zjada. Policja przyjedzie, upomni, pojedzie.

anonim cytuj
11-12-2022
Sprawa z powództwa cywilnego, po drugie - zgłosić do wydziału ochrony środowiska - rozprzestrzenianie insektów, zapomniałam jak się te ich wszy nazywają - może oni coś pomogą.
-1  
anonim cytuj
11-12-2022
Dziękuje za pomoc.

anonim cytuj
11-12-2022

Sugerowane Tematy

Podział majątku po rozwodzie.
Posiadam mieszkanie zakupione przed ślubem wzięte na kredyt, na moim prywatnym koncie gdzie przelewana jest wypłata. Od 2015 roku jestem po ślubie, a teraz żona chce się rozwieść i zapowiada że będzie żądać spłaty za opłacany kredyt w tym czasie. Dodam że dopiero od dwóch lat ma stałą pracę, a wcześniej tylko stypendium 1600 zł. Przez większość czasu miałem dwa razy większe dochody, i oprócz spłaty kredytu ze swojego konta i często jeszcze czynsz...
spadek. jak sprawdzic co posiadal zmarly dziadek. co jesli mial długi?
zmarł mój dziadek który nie miał zemną kontaktu całe życie. Z tego co wiem nie spisał testamentu a ja jestem spadkobiercą ponieważ dzieci dziadka nie żyją. O jego śmierci zostałem poinformowany przez jego siostrę z półrocznym opóźnieniem. Z rozmowy z jego siostrą wynika że posiadał on same długi oraz nalega ona by odrzucić spadek ponieważ ona jest kolejną osobą po mnie do odziedziczenia spadku i mówi że również chce go podrzucić. Pozostały czas n...
Wezwanie z prokuratury a pobyt za granicą.
Mój bliski kuzyn dostał na adres zameldowania w Polsce ( zapomniał o wymeldowaniu) wezwanie do prokuratury w charakterze podejrzanego. Chodzi o art. 224 kk. Problem polega na tym, że on od wielu lat mieszka daleko poza granicami Polski i nie bardzo ma możliwość, by specjalnie przylecieć do Polski na takie przesłuchanie. Pytanie co w tej sytuacji można zrobić?...
Konto bankowe zmarłego.
Jestem spadkobierca ustawowym po ojcu, a obca osoba dostała w testamencie nieruchomość i ziemie. Czy i jak mogę sprawdzić ,czy na koncie ojciec nie miał pieniędzy [prawdopodobnie za mieszkanie -sprzedaż] Sprawa o nabycie spadku z wniosku tej obcej osoby w toku. Ja występuje o spis inwentarza aby mieć większe rozeznanie i wycenę majątku do zachowku. Czy mogę teraz sprawdzić konto czy nie mam takiej możliwości. Co robić? Chodzi mi o sprawdzeni...

Wyszukiwarka