Trzymanie gołębi w bloku

Sąsiad dokarmiał gołębie na balkonie, w bloku spółdzielczym na wezwanie administracji usunął gołębie, ale nie całkowicie teraz ma je w mieszkaniu. Czy można coś z tym zrobić?
anonim cytuj
11-12-2022
Art 144 k.c.

anonim cytuj
11-12-2022
Dziękuję, dodam, że on wynajmuję to mieszkanie, spółdzielnia nie jest chętna do podania numeru do właściciela, ani przekazania naszych numerów, by ten się skontaktował, sprawa zgłaszana do nich przez nas jak i sąsiadów. Wynajmujący odgrodził balkon tak, że gołębie nie opuszczą już mieszkania słuchać normalnie jak dziobią z miseczek, nie wiem co on z nimi robi, dość dziwny gość mam nadzieję, że ich nie zjada. Policja przyjedzie, upomni, pojedzie.

anonim cytuj
11-12-2022
Sprawa z powództwa cywilnego, po drugie - zgłosić do wydziału ochrony środowiska - rozprzestrzenianie insektów, zapomniałam jak się te ich wszy nazywają - może oni coś pomogą.
-1  
anonim cytuj
11-12-2022
Dziękuje za pomoc.

anonim cytuj
11-12-2022

Sugerowane Tematy

Kiedy jest możliwość pierwokupu?
Witam. Sprawa dotyczy pierwokupu działki. Moi rodzice od 30 lat dzierżawili działki od urzedu miasta. Umowa dzierzawy byla co 3 lata przedłużana. Dzisiaj dostaliśmy pismo z informacja o wypowiedzeniu umowy dzierżawy z okresem 1miesiac. W ciągu najbliższych miesięcy Urząd Miasta wystawi działki na przetarg. Urząd twierdzi, że nie mamy możliwość skorzystania z pierwokupu, czy mają rację?...
Kontynuacja l4 po ustaniu jednej z umow o pracę
Witam, pracuję na dwa etaty, w kontroli na czas nieokreślony oraz na kasie również z umową o pracę na czas określony do 31 grudnia br. 24 października na cito miałam operację cieśni nadgarstka i przebywam aktualnie na zwolenieniu do 5 stycznia 2024. W wyniku kompikacji i dłuższej rehabilitacji ortopeda do pracy chce mnie dopuścić dopiero minimum pod koniec stycznia. Umowa o pracę na kasie wygaśnie w trakcie trwania l4, dlatego nie wiem jak ZUS kt...
Wycofanie się z umowy przedwstępnej.
Doszło do umowy przedwstępnej notarialnej sprzedaży nieruchomości. Sprzedający - ja (1/2 udziałów w lokalu) oraz druga osoba (partnerka, 1/2 udziałów). Kupujący - 1 osoba. Wpłacony zadatek przez kupującego po 25 tyś dla każdego z nas (na jedno konto). Pouczeni wszyscy o 389, 390, 394 KC w akcie. Z przyczyn niezależnych od nas, musimy wycofać się ze sprzedaży (mieszkanie w którym mieliśmy zamieszkać, niestety nie jest dostępne i nie mamy gdzie pó...
Sprzedaż nieruchomości przed upływem 5 lat.
Witam. Mam pytanie odnośnie sprzedaży nieruchomości przed upływem 5 lat. W 2020 roku kupiłam dom za 100 tysięcy czy jeżeli go teraz sprzedam za 300 tysięcy to podatek 19 % place od tych 300 tys. zł czy od tego "co zarobiłam na sprzedaży" Czyli 200 tys. zł?...

Wyszukiwarka