Zajęcie komornicze na koncie zagranicznym

Czy komornik skarbowy może zająć wynagrodzenie i zwrot podatku na koncie zagranicznym?
anonim cytuj
07-12-2022
Może za pomocą Europejskiego nakazu komorniczego

anonim cytuj
07-12-2022
Tylko na terenie Unii z wyjątkiem Danii. W pytaniu było konto zagraniczne. Może być konto w Kanadzie, USA, Macedonii czy innym kraju nie będącym w UE

anonim cytuj
07-12-2022
Dokładnie na podstawie Europejskiego Nakazu Zapłaty

anonim cytuj
07-12-2022

Sugerowane Tematy

Sprzedaż produktu zakupionego na raty.
Proszę o poradę czy mogę sprzedać produkt, który zakupiłam na raty a zostały mi jeszcze 3 do spłacenia (aparat fotograficzny o wartości 1700 zł). Nie jest mi on już potrzebny a dzięki sprzedaży będę mogła spłacić "od ręki" wszystkie raty. Czy taki towar jest moją własnością i czy mogę nim rozporządzać? Czy dopiero od momentu spłacenia ostatniej raty?...
prawa pracownika a zwolnienie z pracy
Człowiek, dobra robota, a tu bum! Przychodzi szef i mówi, że mam wypłynąć. Coś tam gadał o redukcji etatów, ale między nami, chyba po prostu ma mnie na oku. Mam prawo wiedzieć, dlaczego ja, a nie Kowalski z biurka obok, co prawda niesamowicie sympatyczny koleś, ale jako pracownik...no cóż, lepiej przemilczę. To pierwsze. Druga sprawa, mówi coś o odprawie, że mi przysługuje. I tutaj pytanie do was. Jak to jest z tymi odprawami? Jakie są zasady?...
Sprzedaż mieszkania z najemcą w trakcie umowy najmu.
Mam pytanie związane z wynajmem mieszkania. Wraz z partnerem wynajmujemy mieszkanie od prawie roku, umowa (najmu okazjonalnego) zawarta w marcu 2023, nie ma sprecyzowanego czasu najmu, płatność jest co miesiąc. W środę (24.01) dostaliśmy informację od właściciela, że planuje sprzedać mieszkanie i na następny dzień będzie ktoś zrobić wycenę. Byliśmy uspokajani, że to tylko wycena i nic nie jest postanowione, natomiast po wizycie agenta mieszkanie ...
Okres wypowiedzenia
Witam, chciałabym się dowiedzieć o okresie wypowiedzenia. Pracowałam u jednego pracodawcy od marca 2019 do początku kwietnia 2020 roku(umowa na czas określony) przez lockdown była przerwa pomiędzy umowami i kolejną podpisałam 18 maja 2020 na pół etatu również na czas określony (18 miesięcy). Chce złożyć wypowiedzenie, ile wynosi okres wypowiedzenia?...

Wyszukiwarka