Zajęcie komornicze na koncie zagranicznym

Czy komornik skarbowy może zająć wynagrodzenie i zwrot podatku na koncie zagranicznym?
anonim cytuj
07-12-2022
Może za pomocą Europejskiego nakazu komorniczego

anonim cytuj
07-12-2022
Tylko na terenie Unii z wyjątkiem Danii. W pytaniu było konto zagraniczne. Może być konto w Kanadzie, USA, Macedonii czy innym kraju nie będącym w UE

anonim cytuj
07-12-2022
Dokładnie na podstawie Europejskiego Nakazu Zapłaty

anonim cytuj
07-12-2022

Sugerowane Tematy

Sprzedaż mieszkania siostrze.
Siostra chce w przyszłym roku ode mnie i męża kupić mieszkanie. Mieszkanie na ten moment warte ok 370 tys. Jednak na chwilę obecną ma 200 tys. Resztę zadeklarowała się, że może zapłacić za kilka lat. (Kredytu nie dostanie) My budujemy się, siostra może już nam dać te 200 tys. Jednakże my jeszcze musimy w tym mieszkaniu mieszkać do czasu wykończenia domu. Ona wyraża na to zgodę. Jak to udokumentować aby było zgodne z prawem ? I pytanie czy już w...
Umowa dożywocia
Chciałam zapytać czy dobrze rozumiem jedną rzecz. Mniej więcej nakreślę sytuacje- mój brat zmarł, jednak ma córkę (nieletnią) która w zeszłym roku w spadku nabyła część mojego rodzinnego domu z części mojego ojca, w skrócie ja i ona mamy po 1/6 domu moja mama ma 4/6. Jej matka jest złą kobietą i chce abyśmy my we dwie miały po połowie (strasznie się sądziła z nami po śmierci brata, podła baba, nie chcemy do tego dopuścić, zwłaszcza że ja nie mam ...
Czy jest możliwość ubezpieczyć się inaczej niż prywatne ubezpieczenie ?
Dzień dobry .Mam taki problem. Jestem na ten moment nieubezpieczona ponieważ straciłam prace, okazało się także ze nie mogę się zarejestrowac w urzędzie ( ponieważ mieszkam w innym mieście a w innym mam stały meldunek) musze koniecznie iść do dentysty na usunięcie osemki z ostrym apaleniem, mój dentysta stwierdził że przyjął by mnie z bolem ale musiałabym liczyć się z rachunkiem z nfz ( na ten moment nie stać mnie na prywatną wizytę?) Moje pytan...
podatek przy zakupie psa
Witam.Kupilismy psa rasy shih tzu.Mamy umowę z hodowcą.Teraz pytanie czy to prawda, że muszę zapłacić podatek od kwoty ,która widnieje na umowie?Nie jest to problem dla mnie ,ale chcę zasięgnąć opinii . pozdrawiam ...

Wyszukiwarka