Zajęcie komornicze na koncie zagranicznym

Czy komornik skarbowy może zająć wynagrodzenie i zwrot podatku na koncie zagranicznym?
anonim cytuj
07-12-2022
Może za pomocą Europejskiego nakazu komorniczego

anonim cytuj
07-12-2022
Tylko na terenie Unii z wyjątkiem Danii. W pytaniu było konto zagraniczne. Może być konto w Kanadzie, USA, Macedonii czy innym kraju nie będącym w UE

anonim cytuj
07-12-2022
Dokładnie na podstawie Europejskiego Nakazu Zapłaty

anonim cytuj
07-12-2022

Sugerowane Tematy

Wynagrodzenie za urlop.
Jestem zatrudniony na podstawie umowy o pracę na czas nieokreślony. Według umowy moja stawka godzinowa to 19,70 brutto + premia uznaniowa. Premię otrzymuje co miesiąc i wynosi ona ok. 40% wynagrodzenia zależnie od długości miesiąca. Natomiast stawka urlopowa jest zawsze taka sama i wynosi 13 zł netto za godzinę. Czy to możliwe, że stawka godzinna za urlop jest niższa niż płaca minimalna i wynosi zawsze tyle samo?...
Czy służebność osobista jest dziedziczona?
Moja mama ma siostrę, ta siostra przepisała jej mieszkanie. Jest zapis że ta siostra może mieszkać tam dożywotnio. Sprawa wygląda tak że mama zmarła i ja jestem jedyną osobą jako spadkobiercą. Rodzina naciska że teraz to mieszkanie przejdzie na mnie I że mam się ciotką opiekować, w zamian za to że mieszkanie będzie moje a ja nie chce tego mieszkania i całego spadku. Gdzie to formalnie mogę załatwić aby odrzucić spadek ?...
przyczepienie pergoli tarasowej do domu
Witam mam teraz w domu i chciałbym dołożyć sobie Taras który będzie przyczepiony do elewacji budynku proszę mi powiedzieć czy mogę to zrobić na zgłoszenie czy wymagany jest jakiś specjalny projekt budowlany pod to. Zależy mi na jak najmniejszych formalnościach jeżeli będzie trzeba to mogę nawet lekko odsunąć o centymetr od elewacji te pergole byle tylko nie mieszać się w papierologię...
Zakończenie umowy zlecenie.
Czy po zakończeniu umowy zlecenia, okres obowiązywania ubezpieczenia zdrowotnego to 30 dni liczone dzień po zleceniu? Mam zakończone zlecenie 20 września (ostatni dzień w pracy) a lekarza na 20 października, i nie wiem, czy pierwszy dzień obliczam od 21 września, wiec będę mieć jeszcze ubezpieczenie?...

Wyszukiwarka