Zajęcie komornicze na koncie zagranicznym

Czy komornik skarbowy może zająć wynagrodzenie i zwrot podatku na koncie zagranicznym?
anonim cytuj
07-12-2022
Może za pomocą Europejskiego nakazu komorniczego

anonim cytuj
07-12-2022
Tylko na terenie Unii z wyjątkiem Danii. W pytaniu było konto zagraniczne. Może być konto w Kanadzie, USA, Macedonii czy innym kraju nie będącym w UE

anonim cytuj
07-12-2022
Dokładnie na podstawie Europejskiego Nakazu Zapłaty

anonim cytuj
07-12-2022

Sugerowane Tematy

Mogę zostać wyrzucona przez rodzeństwo dziadka?
Czy po śmierci dziadka, który jest właścicielem mieszkania mogę zostać wyrzucona przez rodzeństwo dziadka które mieszka na końcu polski? Jestem zameldowana....
Ustanowienie kuratora za osobę nieznaną z miejsca zamieszkania.
W 2021 roku byłemu mężowi podwyższałam alimenty na dziecko, w związku z tym, że się ukrywa moja prawniczka w jakiś sposób ustaliła matkę kuratorem odpowiedzialnym za odbieranie powiadomień i reprezentowanie go przed sądem . Jaki paragraf o tym stanowi, żebym mogła złożyć taki wniosek, ponieważ od grudnia sąd stara się dostarczyć odpis pozwu i wyrok o zabezpieczeniu, ale bezskutecznie. Teraz muszę opłacić komornika żeby On dostarczył, ale nie wi...
Podwyższenie alimentów.
Mam takie pytanie na dniach czeka mnie mediacja o podwyższenie alimentów przez mojego byłego męża który zamieszkuje z naszym synem i żąda 1.000zł alimentów miesięcznie na niego. Ile może wywalczyć ? Dodam ze jestem osobą bezrobotną bez prawa do zasiłku i wychowuje sama młodszego syna z innego związku....
Zajęcie komornicze.
Dzień dobry, mam pytanie. Narzeczony ma zadłużenie ale po rozmowie z Panią komornik ustalili że nie będzie miał zajęcia na koncie bo będzie wpłacał ustalona kwotę co miesiąc. Kwota zostaje co miesiąc wpłacona taka jaka została ustalona i faktycznie zajęcia nie ma na koncie bankowym. Moje pytanie jest takie jeżeli rozliczył się z podatku to dlaczego urząd przekierował kwotę do zwrotu do Pani Komornik ? Czy jest w ogóle taka możliwość jeżeli Pani ...

Wyszukiwarka