Zajęcie komornicze na koncie zagranicznym

Czy komornik skarbowy może zająć wynagrodzenie i zwrot podatku na koncie zagranicznym?
anonim cytuj
07-12-2022
Może za pomocą Europejskiego nakazu komorniczego

anonim cytuj
07-12-2022
Tylko na terenie Unii z wyjątkiem Danii. W pytaniu było konto zagraniczne. Może być konto w Kanadzie, USA, Macedonii czy innym kraju nie będącym w UE

anonim cytuj
07-12-2022
Dokładnie na podstawie Europejskiego Nakazu Zapłaty

anonim cytuj
07-12-2022

Sugerowane Tematy

Czy pracodawca może nie przedłużyć umowy zawartej na czas określony?
Czy pracodawca może nie przedłużyć umowy zawartej na czas określony /to już trzecia umowa zawarta na 12 miesięcy plus na okres próbny 3 miesięczny/ osobie będącej w okresie ochronnym. Trzecia umowa jest zawarta do 31 sierpnia a wiek emerytalny będzie osiągnięty 2 września. Pracodawca zaproponował przedłużenie umowy z jednoczesnym przeniesieniem na inne stanowisko z pomniejszeniem wynagrodzenia, ale pracownik nie wyraził zgody. Jednocześnie cały c...
Czy jak wygram sprawę, to mogę się starać o zwrot kosztów, które poniosłam?
Czy jak wygram sprawę, to mogę się starać o zwrot kosztów, które poniosłam, czyli adwokata? Jaka jest szansa? Czy to ciężko odzyskać? Ciemna jestem w tych sprawach....
Czy mogę starać się o mieszkanie socjalne?
Mąż kazał mi się wyprowadzić z domu razem z dziećmi. Obecnie mieszkam u przyjaciół. Czy w takiej sytuacji mogę starać się o mieszkanie socjalne?...
Wynajmuje mieszkanie a właściciel mieszkania nigdzie tego nie zgłosił co zrobić??
Dobry wieczór. Wynajmuję mieszkanie od pana x od 2009 r. Umowę zawarliśmy tzw. ustną.Wszystko ok pięknie przez 13 lat .Właściciel prosił mnie żebym nie płacił mu na konto tylko do ręki . Mówię ok.Teraz po 13 latach żąda horrendalnych pieniędzy za najem gdy poprosiłem go o rachunek za zeszły rok bo chciałem koszty wykazać okazało się że on nigdzie tego wynajmu nie zgłosił .Czy mogę go w jakiś sposób zgłosić nie wiem do urzędu skarbowego? Czy sądu?...

Wyszukiwarka