Witam. Moja babcia (matka mojego taty) w 2020 roku przepisała na mnie jako wnuka swoją działkę i dom stojący na niej. Babcia była jedynym właścicielem tej nieruchomości. Babcia posiada dwójkę swoich dzieci tj. mojego ojca i jego siostrę (moją ciocię). Oprócz działki, którą na mnie przepisała posiadała także inną działkę z domem której właścicielami są babcia, mój tata i ciocia w proporcjach 50%-25%-25%. Babcia zmarła dwa tygodnie temu. Jak rozumi...
Witam, czy mogę się zwolnić od pracodawcy który skorzystał z tarczy antykryzysowej? Pracodawca twierdzi, że nie mogę się zwolnić ponieważ zapłacę karę. Znalazłam lepszą propozycję pracy, a za 1500zl postojowego ciężko utrzymać siebie i mieszkanie...
Chciałabym się zwolnić za porozumiem stron, jakie konsekwencje poniosłabym ja i pracodawca?...
Dzień dobry, jestem obecnie na urlopie macierzyńskim kończy się on w marcu 2024. Czy mogę podjąć naukę w szkole zaocznej (weekendowej) podczas urlopu macierzyńskiego ?...
[Prawo spadkowe] Witam, sytuacja wygląda tak, że miesiąc temu dowiedzieliśmy się wraz siostrą o śmierci dziadka i babci (rodzice ojca - który nie żyje - jedynak) nie utrzymywaliśmy z tą częścią rodziny kontaktu dlatego dowiedzieliśmy się o śmierci dziadka bardzo późno. Zaraz mija 6 miesięcy od jego śmierci w spadku mamy mieszkanie ale nie jesteśmy pewni czy kredyt był spłacany. Wiem że spadek uznaje się za przyjęty po 6 miesiącach od śmierci lub ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: