Zajęcie komornicze na koncie zagranicznym

Czy komornik skarbowy może zająć wynagrodzenie i zwrot podatku na koncie zagranicznym?
anonim cytuj
07-12-2022
Może za pomocą Europejskiego nakazu komorniczego

anonim cytuj
07-12-2022
Tylko na terenie Unii z wyjątkiem Danii. W pytaniu było konto zagraniczne. Może być konto w Kanadzie, USA, Macedonii czy innym kraju nie będącym w UE

anonim cytuj
07-12-2022
Dokładnie na podstawie Europejskiego Nakazu Zapłaty

anonim cytuj
07-12-2022

Sugerowane Tematy

Zwrot pieniędzy za polisę OC.
Zakupiłem przez internet polisę OC którą opłacie ale zaraz agent znalazł mi lepszą ofertę ( bardziej rozbudowaną) i stwierdził żebym kupił tą nową oraz wypisał wypowiedzenie OC tej pierwszej polisy ( od razu tak zrobiłem). 18 listopada minął miesiąc od wypowiedzenia polisy i niestety do teraz nie mogę się doprosić ubezpieczalni o zwrot pieniędzy, agent twierdzi że robi co może i pospiesza centrale w tej sprawie. Najlepsze jest to ze w aplikacji d...
Kara za brak ważnego ubezpieczenia OC.
Dzień dobry, czy miał ktoś taką sytuację, że otrzymał wezwanie do zapłaty karę za brak OC? Zawsze wszystko płacimy w terminie, ten jeden raz nie otrzymaliśmy listu z przedłużeniem polisy i po miesiącu zorientowaliśmy się, że musimy sami udać się do ubezpieczyciela. No i trzeba było na nowo zawrzeć polisę a dzisiaj otrzymaliśmy bardzo wysoką karę do zapłaty. Czy można tej kary uniknąć lub ją umorzyć?...
Jak uniknąć długów po rodzeństwie.
Mieszkamy z rodzicami w piętrówce. Ja zajmuje cały dół. Jest to osobne mieszkanie bo osobne wejście i podliczniki. Rodzice mają mi to przepisać. Z nimi na górze mieszka siostra i brat którzy mają spore długi w bankach komorników itd...w chwili obecnej gdyby nagle rodzice zmarli dom przechodzi na nas trzech dlatego ja chcę się zabezpieczyć przepisując dół na mnie. Jak zabezpieczyć się żeby komornik nie zainteresował się spadkiem tzn. mieszkaniem k...
Kupiłam meble do wynajętego mieszkania, celem zmniejszenia kwoty wynajmu.
Potrzebuję rady kogoś mądrzejszego. Ponad rok temu, wynajmując mieszkanie z ówczesną partnerką miałyśmy układ z właścicielami (nie poparty żadną umową), że wezmę na raty meble do tego mieszkania, a oni zmniejszą nam kwotę odstępnego o wysokość raty (faktury za meble są na mnie). Jak to w życiu bywa z partnerką się rozstałam, wyprowadziłam, a rat zostało jeszcze na niecały rok. Z właścicielami dogadałam się, że oddadzą mi pieniądze za raty, które ...

Wyszukiwarka