Czy trzeba mieć skończoną szkołę, żeby otworzyć kwiaciarnie?

Cześć, czy trzeba mieć skończoną szkołę, żeby otworzyć kwiaciarnie pytam pod katem prawnym czy może być to samouk lub osoba po kursach czy musi być koniecznie szkoła i egzamin zawodowy?
anonim cytuj
02-12-2022
Gdzieś Pan coś takiego usłyszał? Generalnie są ludzie po podstawówkach, którzy pootwierali własne biznesy, więc z pewnością nie trzeba takiego czegoś posiadać. No oczywiście jeśli chce Pan otworzyć własną praktykę lekarską, to wiadomo że trzeba mieć szkołę, uprawnienia do zawodu itd, ale to coś innego niż handel (w tym przypadku kwiatami)

anonim cytuj
02-12-2022
Jest wąska lista zawodów regulowanych, w większości i tak dotyczy to tylko tytułów zawodowych.
+1  
anonim cytuj
02-12-2022
dzięki za odp

anonim cytuj
02-12-2022
Wolałam się upewnić

anonim cytuj
02-12-2022
Warto posiadać pewną wiedzę florystyczną zakładając własną kwiaciarnie a i o roślinach również warto mieć pojęcie. Jednak specjalnie szkoły nie potrzeba można być uzdolnionym samoukiem

anonim cytuj
02-12-2022

Sugerowane Tematy

Wymeldowanie małoletniego dziecka.
Mój narzeczony przebywa w zakładzie karnym w jego miejscu zamieszkania zameldowaliśmy nasza córkę, która obecnie ma 9 miesięcy. Mój teściu wczoraj oznajmił mi że zamierza wymeldować syna chodzi za pewne o sprzedaż mieszkania bo chcieli już kiedyś tak zrobić ale tam jest również zameldowana nasza córka. Chciałam się zapytać czy jest taka możliwość że mogą ją wymeldować a jak tak to na jakiej zasadzie i czy również narzeczonego też. Dodam że jest t...
Ile przysługuje przerwy na 8h pracy przy komputerze?
Dzień dobry, interesuje mnie temat przerw w pracy (8 godzin przez ekranem komputera) - czy pracownikowi przysługuje wtedy jedynie 30 minut przerwy czy poza ustalonymi minutami należy mu się także 5 minut przerwy po każdej godzinie przed ekranem? W jaki sposób rozgranicza się pracowników zatrudnionych na podstawie UoP od tych na zleceniu?...
Dziedziczenie przez dzieci konkubenta.
Moja mama była w nieformalnym związku przez prawie 20 lat. Po Jej śmierci, 4 lata temu, majątek odziedziczyliśmy we trójkę razem z rodzeństwem. Partner mamy oczywiście mieszkał do końca życia z Nami. Ma On dwójkę dzieci z, którymi nie utrzymywał kontaktu. Czy mogą Oni teraz żądać jakiegoś spadku lub ewentualnie chcieć żebyśmy spłacało kredyt, który miał mamy partner a nie ubezpieczył go na wypadek swojej śmierci?...
Czy umowa o pracę bez podpisów jest nieważna?
W dniu 02.02 skończyła się moja umowa o pracę, dostałam kolejną umowę póki co drogą elektroniczną, ale jej nie podpisałam. Przepracowałam jeden dzień na nowej umówie, ale postanowiłam nie przedłużać jej. Mój pracodawca niestety nie jest w porządku, nie szanuje swoich pracowników, bardzo negatywnie to wpływa na moje zdrowie psychiczne. Po przemyśleniu wszystkiego stwierdziłam, ze nie chce nawiązywać dalszej współpracy z tym zakładem. Proszę o in...

Wyszukiwarka