Czy trzeba mieć skończoną szkołę, żeby otworzyć kwiaciarnie?

Cześć, czy trzeba mieć skończoną szkołę, żeby otworzyć kwiaciarnie pytam pod katem prawnym czy może być to samouk lub osoba po kursach czy musi być koniecznie szkoła i egzamin zawodowy?
anonim cytuj
02-12-2022
Gdzieś Pan coś takiego usłyszał? Generalnie są ludzie po podstawówkach, którzy pootwierali własne biznesy, więc z pewnością nie trzeba takiego czegoś posiadać. No oczywiście jeśli chce Pan otworzyć własną praktykę lekarską, to wiadomo że trzeba mieć szkołę, uprawnienia do zawodu itd, ale to coś innego niż handel (w tym przypadku kwiatami)

anonim cytuj
02-12-2022
Jest wąska lista zawodów regulowanych, w większości i tak dotyczy to tylko tytułów zawodowych.
+1  
anonim cytuj
02-12-2022
dzięki za odp

anonim cytuj
02-12-2022
Wolałam się upewnić

anonim cytuj
02-12-2022
Warto posiadać pewną wiedzę florystyczną zakładając własną kwiaciarnie a i o roślinach również warto mieć pojęcie. Jednak specjalnie szkoły nie potrzeba można być uzdolnionym samoukiem

anonim cytuj
02-12-2022

Sugerowane Tematy

Majątek wspólny czy osobisty?
Sprawa wygląda tak: Od rodziców dostałam darowiznę na zakup mieszkania. Jest umowa, darowizny, w której jest wskazany cel darowizny. Pieniądze darowane na konto, wszystko zgłoszone jak należy. Za te pieniądze zostało kupione mieszkanie, ale w akcie notarialnym jest napisane, że pieniądze pochodzą z majątku wspólnego mojego i mojego męża. Nie jest możliwe abyśmy mieli taką kwotę odłożoną na koncie dodatkowo do tego co dostałam w formie darowizny....
Kiedy powinien mi wystawić świadectwo pracy ?
Dnia 2 września skończyła mi się umowa,dzisiaj jest 14 wrzesień,a świadectwa pracy nadal nie otrzymałam,były pracodawca nie odbiera telefonów. Kiedy powinien mi wystawić świadectwo pracy ?...
Podwójne ubezpieczenie pojazdu.
Mam taki problem a mianowicie zakupiłem polisę OC z jednej z porównywarek OC, zostało opłacone i OC działa od 5-06-2023, lecz później po fakcie zacząłem rozglądać się za innymi ubezpieczeniami i skalkulowałem inną ofertę, tylko żeby zapłacić niższą cenę i zakres ubezpieczenia, widocznie coś nieświadomie naklikałem. Teraz Ubezpieczalnia wysyła mi ponaglenia do zapłaty drugiej składki polisy. Gdy zadzwoniłem, powiedziano mi, że miał Pan 30 dni na o...
Odstąpienie od umowy deweloperskiej.
Zawarłam umowę rezerwacyjną na zakup nieruchomości. Wpłaciłam zaliczkę. Nieruchomość miała zostać sfinansowana ze sprzedaży innej - niestety klient nie otrzymał kredytu, co za tym idzie ja jestem zmuszona zrezygnować ze swojego zakupu. Problem: 1. Umowę rezerwacyjna zawierałam do 25.01 w formie pisemnej. Info z umowy: „Umowa niniejsza ulega rozwiązaniu po upływie okresu rezerwacji, jeżeli strony w tym okresie nie zawarły umowy sprzedaży, za...

Wyszukiwarka