Czy trzeba mieć skończoną szkołę, żeby otworzyć kwiaciarnie?

Cześć, czy trzeba mieć skończoną szkołę, żeby otworzyć kwiaciarnie pytam pod katem prawnym czy może być to samouk lub osoba po kursach czy musi być koniecznie szkoła i egzamin zawodowy?
anonim cytuj
02-12-2022
Gdzieś Pan coś takiego usłyszał? Generalnie są ludzie po podstawówkach, którzy pootwierali własne biznesy, więc z pewnością nie trzeba takiego czegoś posiadać. No oczywiście jeśli chce Pan otworzyć własną praktykę lekarską, to wiadomo że trzeba mieć szkołę, uprawnienia do zawodu itd, ale to coś innego niż handel (w tym przypadku kwiatami)

anonim cytuj
02-12-2022
Jest wąska lista zawodów regulowanych, w większości i tak dotyczy to tylko tytułów zawodowych.
+1  
anonim cytuj
02-12-2022
dzięki za odp

anonim cytuj
02-12-2022
Wolałam się upewnić

anonim cytuj
02-12-2022
Warto posiadać pewną wiedzę florystyczną zakładając własną kwiaciarnie a i o roślinach również warto mieć pojęcie. Jednak specjalnie szkoły nie potrzeba można być uzdolnionym samoukiem

anonim cytuj
02-12-2022

Sugerowane Tematy

Dofinansowanie na działalność z PUP a negatywna historia kredytowa.
Dzień dobry, Czy podczas starania się o dofinansowanie pierwszej działalności gospodarczej może mieć wpływ negatywna historia kredytowa? (Mam na myśli brak długów, ale długi które istniały w przeszłości) czy to powód do eliminacji takiego wniosku?...
Darowizna działki od rodziców.
Dzień dobry, rodzice postanowili darować mi działkę powierzchni 900 arów, czy w związku z tym muszę opłacić podatek czy wystarczy tylko wizyta u notariusza ? Jakie wiążą się z tym koszta. Notariusz poinformował nas, że musimy wycenić działkę według siebie a nie według cen rynkowych, działka przez rodziców została kupiona 30 lat temu więc nie mogą wpisać wartości 5 tys. zł....
Jaki jest termin na zrzeczenie sie spadku w imieniu małoletniego?
Witam wszystkich serdecznie! Proszę o pomoc w doliczeniu się terminu do kiedy mogę zrzec się spadku w imieniu małoletniego syna. 14 marca 2022 ja zrzeklam się spadku po dziadku. 9.08 złożony wniosek do sądu dla nieletnich o zgodę 23.11 Sąd wydał postanowienie o zgodzie na odrzucenie spadku. Postanowienie przyszło pocztą odebrane 30.11 Z góry dziękuję...
Pożyczyłem pieniądze jak je odzyskać ?
Pożyczyłem pieniądze na słowo czy jest szansa żeby je odzyskać ? Omamiła mnie mama kolegi (bardzo dobrego kolegi) która zaproponowała współpracę w otwarciu baru. Przyszła do mnie do pracy i powiedziała, że potrzebuje pracownika a nawet "wspólnika" do otworzenia i prowadzenia baru więc niewiele myśląc zgodziłem się i już tydzień później zrezygnowałem z pracy i zacząłem remontować bar w którym później miałem zacząć pracować a nawet mieć ...

Wyszukiwarka