Czy trzeba mieć skończoną szkołę, żeby otworzyć kwiaciarnie?

Cześć, czy trzeba mieć skończoną szkołę, żeby otworzyć kwiaciarnie pytam pod katem prawnym czy może być to samouk lub osoba po kursach czy musi być koniecznie szkoła i egzamin zawodowy?
anonim cytuj
02-12-2022
Gdzieś Pan coś takiego usłyszał? Generalnie są ludzie po podstawówkach, którzy pootwierali własne biznesy, więc z pewnością nie trzeba takiego czegoś posiadać. No oczywiście jeśli chce Pan otworzyć własną praktykę lekarską, to wiadomo że trzeba mieć szkołę, uprawnienia do zawodu itd, ale to coś innego niż handel (w tym przypadku kwiatami)

anonim cytuj
02-12-2022
Jest wąska lista zawodów regulowanych, w większości i tak dotyczy to tylko tytułów zawodowych.
+1  
anonim cytuj
02-12-2022
dzięki za odp

anonim cytuj
02-12-2022
Wolałam się upewnić

anonim cytuj
02-12-2022
Warto posiadać pewną wiedzę florystyczną zakładając własną kwiaciarnie a i o roślinach również warto mieć pojęcie. Jednak specjalnie szkoły nie potrzeba można być uzdolnionym samoukiem

anonim cytuj
02-12-2022

Sugerowane Tematy

Spłata kredytu po rozwodzie.
Witam, rozwodzimy się z mężem. Posiadamy córkę małoletnią. Mąż za kawalera wziął kredyt gotówkowy około 180tysiecy. Wzięliśmy ślub i niedawno mąż zrobił konsolidację kredytów ( poboczne kredyty na meble, piec itd.) chciałam zapytać czy przy rozwodzie dotyczy mnie ten kredyt? I czy mąż może żądać ode mnie połowy raty co miesiąc do końca kredytu? Dziękuję za poradę...
Dom jednorodzinny i mieszkanie które też ogrzewam. Czy przysługuje mi dodatek osłonowy?
Dzień dobry. Chciałabym się dowiedzieć, czy przysługuje mi dodatek osłonowy. Mieszkam w domu jednorodzinnym razem z mężem, ale mam jeszcze mieszkanie które też ogrzewam. Mieszkanie jest moje, a nie wspólne z mężem....
Czy mogą wyrzucić mojego tatę z mieszkania?
Hej, chciałabym prosić o poradę, w skrócie, mój tata mieszka w mieszkaniu po swoim ojcu, mieszka tam koło 30 lat, mieszkanie nie było wykupione na własność, było zadłużone ale zostało spłacone i mój tata będąc w spółdzielni dowiedział się że ma do końca września się wyprowadzić i dostanie tylko wkład własny mieszkania koło 240 tys. I teraz moje pytanie brzmi czy oni mogą tak po prostu mojego tatę wyrzucić z tego mieszkania? Nie dostał żadnego pi...
Cofnięcie darowizny mieszkania.
Mąż przepisał na syna 4 lata temu mieszkanie w darowiźnie na syna z poprzedniego małżeństwa (2020 r.) W 2022 r. wzięliśmy ślub nic o tym przepisaniu nie wiedziałam, aż przypadkiem odnalazłam dokument. Syn przestał się ojcem interesować poblokował telefon, wszystkie kontakty zerwał i mąż jest teraz w kropce, pytanie brzmi czy można to cofnąć? Wspólnych dzieci nie mamy.....

Wyszukiwarka