Czy mogę dostać NK z wf z powodu braku frekwencji mając zwolnienie cało roczne ?

Czy mogę dostać NK z wf z powodu braku frekwencji mając zwolnienie cało roczne ?
Wf to 1 i ostania lekcja wszystkie nieobecności są usprawiedliwione.
anonim cytuj
02-12-2022
Zależy od tego jak jest na zaświadczeniu że szkoły.Jeśli pisze że obecność mimo zwolnienia ma być to może być nk

anonim cytuj
02-12-2022
Mimo zwolnienia powinieneś uczęszczać na te zajęcia. Zadzwoń jeszcze do Ministerstwa Edukacji i zapytaj. Jeżeli WF jest w środku zajęć to nie można chodzić, gorzej gdy jako pierwsza lub ostatnia lekcja. Dodam, że gdy moje dziecko było zwolnione w jednym roku to nie uczęszczało w ogóle- basen ale w drugim już uczęszczało.

anonim cytuj
02-12-2022

Sugerowane Tematy

Świadczenia rodzinne
przyjechałam właśnie do Polski z Niemiec . W Niemczech nie pobierałam niczego na dziecko gdyż nie posiadałam z synem nawet meldunku . Mój mąż pracuje w Niemczech ma gewerbe , mamy intercyzę i zaznaczam to nie jest Ojciec mojego syna, nie jest wpisany jako ojciec, złożyłam wniosek o 500 plus na dziecko miesiąc temu i dalej nic przyszła mi informacja z której nic nie rozumiem ponieważ wynika z niej że muszą sprawdzić czy mój mąż nie pobiera niczeg...
Czas pracy w systemie 12h.
Witam, Miesiąc temu przyjąłem się do pewnej firmy w której większość to Ukraińscy pracownicy. Pracujemy po 12h razem z weekendami. W tym miesiącu przepracowałem 290h. Jak to wygląda prawnie? Jaka jest ilość godzin, która nie może zostać przekroczona? Ukraińcy sami sobie ustalili taki system pracy po 12h na dwie zmiany. Od 7 do 19 oraz od 19 do 7....
Czy darowizna od rodziców jest zwolniona z podatku?
Dzień dobry. Chciałbym kupić działkę budowlaną. Koszt to 150k. Problem jest taki, że mam tylko 50k Chciałbym wziąć kredyt na 50k i od rodziców dostałbym kolejne 50k. Jak to wygląda od strony prawnej ? Czy 50k, które dostałbym od rodziców od tak sobie, mogę dostać ? Czy trzeba płacić jakieś wzbogacenie ? A może trzeba oficjalnie gdzieś takie coś zgłaszać czy coś ? Czy po prostu mogą mi dać bez problemu od tak sobie ? Nie chce by skarbówka i i...
Ugoda alimentacyjna z partnerką.
Zawarłem ugodę alimentacyjną z partnerką. (Bez notariusza, mediatora) napisała wniosek, ja podpisałem I złożyliśmy po prostu do sadu. Wkrótce się rozstaliśmy I wyrzuciła mnie z mieszkania. Niedawno przyszło pismo z sadu, ze w ów wniosku są braki formalne. W związku z czym mam pytanie czy te alimenty są ustalone czy nie? Do tej pory płaciłem, lecz przy samodzielnym utrzymaniu nie stać mnie płacić tak wysokich alimentów jak na ugodzie tj. 1100 zł. ...

Wyszukiwarka