W mojej rodzinie występowały wyroki karne,Mój chłopak będzie musiał posiadać dostęp do informacji tajnych.
Dzień dobry, mam pytanie związane z prawem wojskowym.
Mój chłopak od dłuższego czasu jest oficerem w wojsku. Ze względu na jego status będzie musiał posiadać dostęp do informacji tajnych.
Jego rodzina nie miała nigdy problemów z prawem, jednak w mojej najbliższej rodzinie występowały wyroki karne (jazda po pijanemu, kradzieże, posiadanie narkotyków).
Ja sama nigdy nie byłam karana, mam "czyste konto".
Czy z punktu prawnego, zawarcie związku małżeńskiego z osobą, której najbliższa rodzina posiada przeszłość karną, która nie została przedawniona wpłynie na wydanie poświadczenia bezpieczeństwa z klauzulą tajne, czy pozbawi go możliwości otrzymania takiego poświadczenia?
Dziękuję za odpowiedź.
Bez problemu uzyska oświadczenie bezpieczeństwa dopuszczające do dostępu do inf. niejawnych o klauzuli tajne.
anonim cytuj
30-11-2022
Pomimo że wszystko będzie sprawdzane, już dawno skończyły się czasy, że poddawany weryfikacji odpowiadał za błędy do piątego pokolenia, czy za błędy rodziny współmałżonka. Na pewno będzie o to pytany, ale informacje te nie będą miały wpływu na wydanie poświadczenia z klauzulą tajne. Ważne żeby w ankiecie bezpieczeństwa napisać wszystko zgodnie z posiadaną wiedzą.
anonim cytuj
30-11-2022
Nie ma to wpływu. Ważne by nie zataił nic. Będzie i tak wzywany do SKW. To zwykle procedury. Ważne by sprawdzany nie miał długów i nie był uzależniony od hazardu czy innych używek. Taką osobę łatwo szantażować i przekupić. To jest sprawdzane.
Witam serdecznie. Dokonałam zakupu przez internet.
Zaraz po potwierdzeniu zamówienia , zorientowałam się , że nie został dodany do zamówienia produkt dodawany w gratisie do każdych zakupów. Od razu napisałam maila do sklepu ,że wystąpił taki problem i proszę o dodanie tego produktu do zakupów. Na drugi dzień po południu otrzymałam odp. że jest to niemożliwe , bo jest spakowane. Odpisałam ,że proszę o anulowanie zamówienia w takim razie. Po kole...
Witam, mam następującą sytuację: jestem po rozwodzie parę lat, z małżeństwa mam dziecko. Posiadam prawa rodzicielskie. Przez te wszystkie lata nie udało mi się stworzyć z dzieckiem więzi na tyle silnej by można było mówić o ojcowaniu. Płacę alimenty, czasami się z nim widuje ale tak jak napisałem wyżej moją więź z dzieckiem jest nikła. Dziecko odczuwa to samo. Rozmawiałem na ten temat z byłą żoną i doszliśmy do porozumienia, że taka sytuacja nie ...
Dzień dobry,
zareklamowałem zegarek z tytułu niezgodności towaru z umową i oczekiwałem zwrotu środków. Zegarka trafił do autoryzowanego serwisu.13 dnia otrzymałem informację że zostanie naprawiony. Ile dni sprzedawca/serwis ma na naprawę zegarka? Czy jeśli po 14 dniach zegarka nie będzie w sklepie mogę oczekiwać zwrotu środków?...
Jeszcze przed zawarciem małżeństwa, moja obecna małżonka nabyła grunt rolny (nie była to darowizna, typowa transakcja osób fizycznych niespokrewnionych).
Kilka miesięcy po zawarciu małżeństwa chcielibyśmy przenieść własność z jej majątku osobistego do majątku wspólnego poprzez rozszerzenie wspólności majątkowej, co ułatwi nam budowę domu w przyszłości.
Notariusz twierdzi, że jest to możliwe tylko na drodze darowizny do majątku wspólnego. Wiem, ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: