W mojej rodzinie występowały wyroki karne,Mój chłopak będzie musiał posiadać dostęp do informacji tajnych.

Dzień dobry, mam pytanie związane z prawem wojskowym.
Mój chłopak od dłuższego czasu jest oficerem w wojsku. Ze względu na jego status będzie musiał posiadać dostęp do informacji tajnych.
Jego rodzina nie miała nigdy problemów z prawem, jednak w mojej najbliższej rodzinie występowały wyroki karne (jazda po pijanemu, kradzieże, posiadanie narkotyków).
Ja sama nigdy nie byłam karana, mam "czyste konto".
Czy z punktu prawnego, zawarcie związku małżeńskiego z osobą, której najbliższa rodzina posiada przeszłość karną, która nie została przedawniona wpłynie na wydanie poświadczenia bezpieczeństwa z klauzulą tajne, czy pozbawi go możliwości otrzymania takiego poświadczenia?
Dziękuję za odpowiedź.
anonim cytuj
30-11-2022
Bez problemu uzyska oświadczenie bezpieczeństwa dopuszczające do dostępu do inf. niejawnych o klauzuli tajne.

anonim cytuj
30-11-2022
Pomimo że wszystko będzie sprawdzane, już dawno skończyły się czasy, że poddawany weryfikacji odpowiadał za błędy do piątego pokolenia, czy za błędy rodziny współmałżonka. Na pewno będzie o to pytany, ale informacje te nie będą miały wpływu na wydanie poświadczenia z klauzulą tajne. Ważne żeby w ankiecie bezpieczeństwa napisać wszystko zgodnie z posiadaną wiedzą.

anonim cytuj
30-11-2022
Nie ma to wpływu. Ważne by nie zataił nic. Będzie i tak wzywany do SKW. To zwykle procedury. Ważne by sprawdzany nie miał długów i nie był uzależniony od hazardu czy innych używek. Taką osobę łatwo szantażować i przekupić. To jest sprawdzane.

anonim cytuj
30-11-2022

Sugerowane Tematy

Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący?
Witam chciałam zapytać czy ktoś miał prowadzone sprawy o znecanie fizyczne i psychiczne ...Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący i odsiadka czy jest wyrok w zawieszeniu......
Ubezpieczenie zdrowotne przy mężu.
Witajcie, mam pytanie odnośnie ubezpieczenia zdrowotnego, od ponad roku jestem nieubezpieczona, teraz mój mąż chce ubezpieczyć mnie w swojej pracy, ale ponoć od braku ciągłości w ubezpieczeniu płaci się jakieś kary lub jakieś uzupełnienie za brak tej ciągłości, a są to spore sumy. Pytanie brzmi czy zapłacę i ile jeżeli takie są??...
Co zrobić, umowa zlecenie, pracodawca nie wypłacił pieniedzy?
Witam, pracowałam na zlecenie. Pracodawca nie odbiera telefonów i co za tym idzie nie wypłacił pieniędzy za robotę. Jak go zmusić do zapłaty za uczciwie wykonana pracę. Czy sprawę do sądu pracy oddaje się w miejscu zamieszkania pracownika czy siedziby firmy pod którą się pracowało?...
Czy pasierb może dziedziczyć?
Sytuacja przedstawia się następująco : jestem jedynakiem, rodzice nie żyją , dzieci nie mam. Kilka lat temu ożeniłem się, żona ma córkę z poprzedniego małżeństwa, pełnoletnią , samodzielną. Do naszego małżeństwa praktycznie majątek wniosłem ja sam, głównie nieruchomości. I tu moje pytanie, czy w przypadku śmierci mojej małżonki, pasierbica będzie uprawniona do spadku po żonie ? Jeśli tak, to jak można tego uniknąć, nie uśmiecha mi się tracić częś...

Wyszukiwarka