Były mąż nie płaci za prąd i wodę. Umowy prądu i wodociągów są na mnie. Co zrobić w takiej sytuacji?
W kwietniu wyprowadziłam się od męża z domu jego matki.
W październiku dostaliśmy rozwód.
Od kwietnia były już mąż nie płaci za prąd i wodę. Umowy prądu i wodociągów są na mnie.
Długi urosły do 2 tys.
Co mam zrobić ? Nie mogę się z nim dogadać w celu przepisania umowy i spłaty......
Da się coś zrobić ?????
Rozwiązać umowę przede wszystkim. A później wezwanie do zapłaty.
anonim cytuj
27-11-2022
Dzwoniąc do Enea , powiedzieli mi żeby rozwiązując umowę w jakikolwiek sposób najpierw musi wszystko być zapłacone .
anonim cytuj
29-11-2022
Ty jesteś zobowiązana do spłaty tego później możesz się domagać zwrotu.
anonim cytuj
29-11-2022
W jaki sposób mogę domagać się zwrotu ??
anonim cytuj
29-11-2022
Zakładając zapewne sprawę byłemu mężowi z powództwa cywilnego, o zwrot tej zapłaty. A poza tym trzeba było wypowiedzieć umowy jak się pani wyprowadzała, bo pomimo, że się pani stamtąd wyprowadziła na panią były rachunki, i usługodawcy nie patrzą, kto tam mieszka i użytkuje tylko na kogo umowa jest. Dziwne tylko, że jeśli od kwietnia do teraz nic nie opłacał to dlaczego nie odcięli prądu. Bo przecież to sporo czasu było nie płacone
anonim cytuj
29-11-2022
Nie masz innego wyjścia. To twoje zobowiązanie względem firmy. Twoja umowa i ty odpowiadasz za zapłate faktur. Jedynie możesz się poźniej domagać zwrotu. Obawiam się, ze jedynie za okres po rozwodzie.
anonim cytuj
29-11-2022
Wypowiedzieć umowę. Jest 30 dyniowy termin rozwiązania umowy potem przychodzą i demontują licznik.
anonim cytuj
29-11-2022
Nie płaci od kwietnia, musiała Pani być tego świadoma. Zwlekając dorobiła się Pani długu, który trzeba spłacić, następnie rozwiązać umowy, a od byłego męża domagać się zwrotu - najpierw przed sądowne wezwanie do zapłaty, jak to nie pomoże to droga sądowa.
anonim cytuj
29-11-2022
Gorzej jak z byłego meżą komornik nie będzie mógł ściągnąć dlugu .
Witam, w tym miesiącu wykorzystałem 8 dni urlopu z nowej puli (tj. za rok 2024) po czym złożyłem wypowiedzenie. Dziś otrzymałem telefon z działu kadr, że mój urlop nie ma pokrycia w przypadku wypowiedzenia i mam sobie za te dni załatwić z kierownikiem urlop bezpłatny w przeciwnym razie będę miał wystawione nieobecności w te dni. Dodam, że byłem zatrudniony od maja tamtego roku. Co powinienem zrobić ?...
Zmarł mój tato. Nie za bardzo wiem jak wygląda teraz cała procedura z mieszkaniem, które po nim zostało. Nie zdążył przepisać go na mnie, czyli córkę, bo zmarł nagle. Brak zadłużeń na mieszkaniu, żadnej hipoteki - mieszkanie własnościowe. Jest jeszcze mój brat, syn mojego ojca, ale on się zrzeknie praw do spadku. Proszę podpowiedzcie od czego zacząć i gdzie się zgłosić? Jak to ma teraz wyglądać?...
Kiedyś słyszałam że nie można żądać od nich pieniędzy za udzielanie pomocy więc może w innych sytuacjach podobnie?
Czy jeśli kupie ten samochód to nie będę musiała go oddać że niby wykorzystałam trudna sytuację albo pozbawiłam narzędzia zarobku? I będę miała problem z odzyskaniem zapłaconej kwoty?
Jest to normalna transakcja, ogłoszenie znalazłam na fb, samochód za 10 tyś....
Witam, pracowałam na zlecenie. Pracodawca nie odbiera telefonów i co za tym idzie nie wypłacił pieniędzy za robotę. Jak go zmusić do zapłaty za uczciwie wykonana pracę. Czy sprawę do sądu pracy oddaje się w miejscu zamieszkania pracownika czy siedziby firmy pod którą się pracowało?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: