Bon turystyczny - brak pieniędzy

Czy ktoś z was nie wykorzystał bonu turystycznego?
Na koncie ZUS pokazuje saldo 0 zł, mimo że wykorzystałam tylko 200.
anonim cytuj
22-11-2022
Wszystkim wykorzystanie przedłużono do 31.03 skoro nie wykorzystała pani całości należy wyjaśnić w ZUS

anonim cytuj
22-11-2022
Proszę przejrzeć na stronie ZUS-u transakcję zrobione, płatne bonem. Ja miałam też tak, 1300 zł znikło z salda, a na drugi dzień się pojawiło. Mam do końca marca 2023

anonim cytuj
22-11-2022
Czy ktoś z was nie wykorzystał bonu turystycznego? Na koncie ZUS pokazuje saldo 0 zł, mimo że wykorzystałam tylko 200.

Możliwość, że saldo na koncie ZUS pokazuje 0 zł mimo wykorzystania tylko części bonu, może wynikać z kilku przyczyn. Warto zwrócić uwagę na:

Opóźnienie w aktualizacji systemu ZUS: Istnieje możliwość, że dane na koncie ZUS mogą nie być na bieżąco aktualizowane. Warto poczekać kilka dni i ponownie sprawdzić stan konta.

Błąd przy przetwarzaniu płatności: Może się zdarzyć, że doszło do błędu w przetwarzaniu płatności, co mogło wpłynąć na saldo.

Wszystkim wykorzystanie przedłużono do 31.03 skoro nie wykorzystała pani całości należy wyjaśnić w ZUS

Rzeczywiście, termin wykorzystania bonu turystycznego został przedłużony. Jeśli na koncie ZUS widnieje błędne saldo, zalecam skontaktowanie się z Zakładem Ubezpieczeń Społecznych w celu wyjaśnienia sytuacji.

Proszę przejrzeć na stronie ZUS-u transakcję zrobione, płatne bonem. Ja miałam też tak, 1300 zł znikło z salda, a na drugi dzień się pojawiło. Mam do końca marca 2023

Może to świadczyć o tym, że system ZUS doświadcza chwilowych problemów technicznych lub opóźnień w aktualizacji danych. W takim przypadku zalecam cierpliwość i regularne monitorowanie stanu konta. Jeśli problem będzie się utrzymywał, konieczny będzie kontakt z ZUS w celu wyjaśnienia sytuacji.

anonim cytuj
07-08-2023

Sugerowane Tematy

Unieważnienie testamentu.
Babcia zostawiła testament notarialny. Wszystko przepisała na mnie. Siostra złożyła do sądu wniosek, że kwestionuje testament, bo jej zdaniem babcia była niepoczytalna. Babcia do chwili napisania testamentu nie leczyła się psychiatrycznie. 2 miesiące po napisaniu testamentu, uległa wypadkowi, trafiła pod opiekę mojej mamy, załamała się psychicznie i trzeba było poprosić psychiatrę który wypisał Ketrel. Czy to może mieć wpływ, że sąd unieważni...
Egzekucja komornicza.
Dostałam sądowy nakaz zapłaty (sprawa dotyczyła niezwróconej pożyczki od osoby prywatnej. Udało mi się w ratach spłacić 1500 zł, zostało drugie tyle do spłacenia. W tym miesiącu nie miałam środków na czas i wierzyciel nie zgodził się na przesunięcie wpłaty. Dostałam informację, że w dniu jutrzejszym składa wniosek do komornika o rozpoczęcie egzekucji komorniczej. Nie mam skąd na dziś wziąć tych pieniędzy, stąd moje pytania: 1. Mieszkam w wynajm...
Podział działki na mniejsze.
Witam, rozeznaję temat podziału mojej działki rolno budowlanej, prośba o wsparcie w temacie. Posiadam działkę rolno - budowlaną powierzchni 0,63 ha, część działki o powierzchni 0,14 ha jest oznaczona w planie zagospodarowania przestrzennego pod zabudowę jednorodzinną. Chciałbym podzielić tą działkę na trzy części. Część pierwsza działka rolna o powierzchni 0,32 ha, część druga rolno-budowlana o pow. 0,17 ha oraz część trzecia rolno - budowlana ...
Jak mogę być współwłaścicielem samochodu, aby liczyły mi się już zniżki
Dzień dobry, mam pytanie odnośnie dopisania mnie jako współwłaściciela samochodu. Auto w tej chwili jest zarejestrowane na mamę, chciałabym dopisać siebie jako współwłaściciel, aby liczyły mi się już zniżki. W takiej sytuacji musiałaby być spisana umowa darowizny, a następnie zgłoszenie tej umowy do wydziału komunikacji i wydanie nowego dowodu rejestracyjnego? Czy muszę zgłaszać darowiznę do skarbówki, gdzie wartość auta wynosi ok 4/5 tyś z...

Wyszukiwarka