Bon turystyczny - brak pieniędzy

Czy ktoś z was nie wykorzystał bonu turystycznego?
Na koncie ZUS pokazuje saldo 0 zł, mimo że wykorzystałam tylko 200.
anonim cytuj
22-11-2022
Wszystkim wykorzystanie przedłużono do 31.03 skoro nie wykorzystała pani całości należy wyjaśnić w ZUS

anonim cytuj
22-11-2022
Proszę przejrzeć na stronie ZUS-u transakcję zrobione, płatne bonem. Ja miałam też tak, 1300 zł znikło z salda, a na drugi dzień się pojawiło. Mam do końca marca 2023

anonim cytuj
22-11-2022
Czy ktoś z was nie wykorzystał bonu turystycznego? Na koncie ZUS pokazuje saldo 0 zł, mimo że wykorzystałam tylko 200.

Możliwość, że saldo na koncie ZUS pokazuje 0 zł mimo wykorzystania tylko części bonu, może wynikać z kilku przyczyn. Warto zwrócić uwagę na:

Opóźnienie w aktualizacji systemu ZUS: Istnieje możliwość, że dane na koncie ZUS mogą nie być na bieżąco aktualizowane. Warto poczekać kilka dni i ponownie sprawdzić stan konta.

Błąd przy przetwarzaniu płatności: Może się zdarzyć, że doszło do błędu w przetwarzaniu płatności, co mogło wpłynąć na saldo.

Wszystkim wykorzystanie przedłużono do 31.03 skoro nie wykorzystała pani całości należy wyjaśnić w ZUS

Rzeczywiście, termin wykorzystania bonu turystycznego został przedłużony. Jeśli na koncie ZUS widnieje błędne saldo, zalecam skontaktowanie się z Zakładem Ubezpieczeń Społecznych w celu wyjaśnienia sytuacji.

Proszę przejrzeć na stronie ZUS-u transakcję zrobione, płatne bonem. Ja miałam też tak, 1300 zł znikło z salda, a na drugi dzień się pojawiło. Mam do końca marca 2023

Może to świadczyć o tym, że system ZUS doświadcza chwilowych problemów technicznych lub opóźnień w aktualizacji danych. W takim przypadku zalecam cierpliwość i regularne monitorowanie stanu konta. Jeśli problem będzie się utrzymywał, konieczny będzie kontakt z ZUS w celu wyjaśnienia sytuacji.

anonim cytuj
07-08-2023

Sugerowane Tematy

Ciąża po ciąży - wysokość L4.
Cześć, Wysokość L4 wylicza się ze średniej z 12 ostatnich pensji. Co w przypadku, gdy żona skończyła urlop macierzyński i pracuje od 2 miesięcy. Gdyby teraz zaszła w ciążę i poszła na L4, to ZUS wyliczy podstawę zasiłku chorobowego z 12 miesięcy czyli z 2 miesięcy pracy i 10 miesięcy zasiłku macierzyńskiego? Różnica jest bardzo duża jeżeli tak to się odbywa? Jeżeli nie jest inaczej to państwo nieco zniechęca do szybkiego urodzenia kolejnego dz...
Rozwiązanie umowy z przedszkolem.
Dzień dobry, Syn dostał się do zerówki w przedszkolu publicznym, w związku z tym chcieliśmy złożyć wypowiedzenie w obecnym przedszkolu prywatnym z zachowaniem okresu wypowiedzenia. Jednakże napotkaliśmy na problem. W umowie widnieje zapis: 1. Rodzice/Opiekunowie prawni mogą rozwiązać umowę, bez zachowania okresu wypowiedzenia w przypadku zmiany Regulaminu ograniczającej ich dotychczasowe prawa lub prawa dziecka, lub zwiększającej zakres ich obo...
Zapisy w umowie deweloperskiej.
Kupuję za kredyt mieszkanie u dewelopera. Pewne wątpliwości wzbudziły u mnie zapisy w projekcie umowy deweloperskiej. Mianowicie: - niskie kary umowne za przekroczenie terminu oddania nieruchomości rzędu 0,01% za dzień wartości umowy - maksymalnie do 2% wartości umowy - niemożliwość niepodpisania protokołu odbioru jeżeli usterki nie przeszkadzają w normalnym użytkowaniu lokalu - deweloper nie pozwala wybrać notariusza tylko forsuje swojego ...
Zmiana nazwy stanowiska.
Dzień dobry, od 1.12.2023 pracodawca wdrożył nowy regulamin wynagradzania, porządkując i zmieniając tym samym nazwy stanowisk. Np. pracownik na kategorii zaszeregowania 10 do tej pory miał nazwe stanowiska Starszy Specjalista ds. ..., od 1.12 będzie miał nazwe stanowiska Specjalista ds. .... . Regulamin został ogłoszony. Jak w tej sytuacji nalezy wdrożyć nowe nazwy stanowisk? Czy ogłoszenie samego regulaminu jest wystarczające czy trzeba podpisyw...

Wyszukiwarka