Bon turystyczny - brak pieniędzy

Czy ktoś z was nie wykorzystał bonu turystycznego?
Na koncie ZUS pokazuje saldo 0 zł, mimo że wykorzystałam tylko 200.
anonim cytuj
22-11-2022
Wszystkim wykorzystanie przedłużono do 31.03 skoro nie wykorzystała pani całości należy wyjaśnić w ZUS

anonim cytuj
22-11-2022
Proszę przejrzeć na stronie ZUS-u transakcję zrobione, płatne bonem. Ja miałam też tak, 1300 zł znikło z salda, a na drugi dzień się pojawiło. Mam do końca marca 2023

anonim cytuj
22-11-2022
Czy ktoś z was nie wykorzystał bonu turystycznego? Na koncie ZUS pokazuje saldo 0 zł, mimo że wykorzystałam tylko 200.

Możliwość, że saldo na koncie ZUS pokazuje 0 zł mimo wykorzystania tylko części bonu, może wynikać z kilku przyczyn. Warto zwrócić uwagę na:

Opóźnienie w aktualizacji systemu ZUS: Istnieje możliwość, że dane na koncie ZUS mogą nie być na bieżąco aktualizowane. Warto poczekać kilka dni i ponownie sprawdzić stan konta.

Błąd przy przetwarzaniu płatności: Może się zdarzyć, że doszło do błędu w przetwarzaniu płatności, co mogło wpłynąć na saldo.

Wszystkim wykorzystanie przedłużono do 31.03 skoro nie wykorzystała pani całości należy wyjaśnić w ZUS

Rzeczywiście, termin wykorzystania bonu turystycznego został przedłużony. Jeśli na koncie ZUS widnieje błędne saldo, zalecam skontaktowanie się z Zakładem Ubezpieczeń Społecznych w celu wyjaśnienia sytuacji.

Proszę przejrzeć na stronie ZUS-u transakcję zrobione, płatne bonem. Ja miałam też tak, 1300 zł znikło z salda, a na drugi dzień się pojawiło. Mam do końca marca 2023

Może to świadczyć o tym, że system ZUS doświadcza chwilowych problemów technicznych lub opóźnień w aktualizacji danych. W takim przypadku zalecam cierpliwość i regularne monitorowanie stanu konta. Jeśli problem będzie się utrzymywał, konieczny będzie kontakt z ZUS w celu wyjaśnienia sytuacji.

anonim cytuj
07-08-2023

Sugerowane Tematy

Podważenie testamentu.
W 2016r. moja chrzestna (siostra ojca)napisała testament u notariusza, w którym zapisała na mnie kawalerkę + 1/3 działki. W 2022r. chrzestna umarła, na otwarciu testamentu byli jej bracia ( nie miała męża ani dzieci), którzy nie zgłaszali sprzeciwu (za życia chrzestna poinformowała o testamencie i mnie jako spadkobierczyni wszystkich potencjalnych zainteresowanych). W 2023r. Umarł mój ojciec, który za życia przepisał mi również 1/3 tej samej dzia...
Czy to zgodne z prawem, żeby obaj ojcowie płacili alimenty na dziecko?
Dzień dobry, Mam pytanie ws. alimentów na dziecko. Ojciec biologiczny płaci alimenty na dziecko, zostały mu odebrane prawa rodzicielskie kilka lat temu. Matka dziecka wyszła za mąż za innego mężczyznę, ten adoptował dziecko i jest jego prawnym opiekunem (tata 2, jeśli tak można nazwać) Para się rozstała, więc tata 2 również płaci alimenty na dziecko. Matka nie zgłosiła tego faktu, więc pobiera alimenty x 2 Pytanie 1. Czy to zgodne z prawem...
Zachowek od darowizny.
Kilkanaście lat temu otrzymałam od ojca darowiznę bez testamentu. Ojciec nie żyje już około 15 lat. Chciałabym się dowiedzieć czy moje rodzeństwo może teraz wnioskować o zachowek po tak długim czasie? Chce zaznaczyć ze nie było testamentu, darowiznę otrzymałam za życia ojca. Sporo w internecie piszą o 5 latach przedawnienia ale od testamentu, a nic odnośnie darowizny bez testamentu - jak w tym przypadku wygląda przedawnienie?...
Ziemia w spadku z wieloma dziedziczącymi.
Witam, mam pytanie, znalazłem się w sytuacji w której mam do czynienia z działką, która ma wielu dziedziczących w różnych stosunkach udziałów i potrzebuje dostać informację na temat tego co w przypadku gdy jeden z spadkobierców nie żyje. Czy jego udziały dzielone są wśród pozostałych spadkobierców czy po zmarłej osobie dziedziczą jej dzieci? Jak to jest. Z góry dziękuje za odpowiedź....

Wyszukiwarka