Bon turystyczny - brak pieniędzy

Czy ktoś z was nie wykorzystał bonu turystycznego?
Na koncie ZUS pokazuje saldo 0 zł, mimo że wykorzystałam tylko 200.
anonim cytuj
22-11-2022
Wszystkim wykorzystanie przedłużono do 31.03 skoro nie wykorzystała pani całości należy wyjaśnić w ZUS

anonim cytuj
22-11-2022
Proszę przejrzeć na stronie ZUS-u transakcję zrobione, płatne bonem. Ja miałam też tak, 1300 zł znikło z salda, a na drugi dzień się pojawiło. Mam do końca marca 2023

anonim cytuj
22-11-2022
Czy ktoś z was nie wykorzystał bonu turystycznego? Na koncie ZUS pokazuje saldo 0 zł, mimo że wykorzystałam tylko 200.

Możliwość, że saldo na koncie ZUS pokazuje 0 zł mimo wykorzystania tylko części bonu, może wynikać z kilku przyczyn. Warto zwrócić uwagę na:

Opóźnienie w aktualizacji systemu ZUS: Istnieje możliwość, że dane na koncie ZUS mogą nie być na bieżąco aktualizowane. Warto poczekać kilka dni i ponownie sprawdzić stan konta.

Błąd przy przetwarzaniu płatności: Może się zdarzyć, że doszło do błędu w przetwarzaniu płatności, co mogło wpłynąć na saldo.

Wszystkim wykorzystanie przedłużono do 31.03 skoro nie wykorzystała pani całości należy wyjaśnić w ZUS

Rzeczywiście, termin wykorzystania bonu turystycznego został przedłużony. Jeśli na koncie ZUS widnieje błędne saldo, zalecam skontaktowanie się z Zakładem Ubezpieczeń Społecznych w celu wyjaśnienia sytuacji.

Proszę przejrzeć na stronie ZUS-u transakcję zrobione, płatne bonem. Ja miałam też tak, 1300 zł znikło z salda, a na drugi dzień się pojawiło. Mam do końca marca 2023

Może to świadczyć o tym, że system ZUS doświadcza chwilowych problemów technicznych lub opóźnień w aktualizacji danych. W takim przypadku zalecam cierpliwość i regularne monitorowanie stanu konta. Jeśli problem będzie się utrzymywał, konieczny będzie kontakt z ZUS w celu wyjaśnienia sytuacji.

anonim cytuj
07-08-2023

Sugerowane Tematy

Rozwiązanie umowy najmu.
Witam. Czy można rozwiązać umowę najmu przed okresem jej wygaśnięcia bez konsekwencji dla najemcy tzn. po 3-6 miesiącach? Umowa jest na 12 miesięcy po tym czasie przechodzi na czas nieokreślony z jednomiesięcznym okresem wypowiedzenia. Została by rozwiązana ze strony najemcy bez jakichkolwiek szczególnych powodów....
3 dni przed rozpoczęciem pracy pracodawca zadzwonił z informacją że jednak nieaktualne. Czy w tym wypadku obowiązuje umowa ustna?
Na rozmowie rekrutacyjnej od razu została zaproponowana propozycja pracy. Został ustalony pierwszy dzień pracy, stawka wynagrodzenia również została zatwierdzona przez obie strony. 3 dni przed rozpoczęciem pracy pracodawca zadzwonił z informacja ze jednak nieaktualne. Czy w tym wypadku obowiązuje umowa ustna? Przez okres oczekiwania na "pierwszy dzień pracy" nie była poszukiwana inna praca z racji dogadania warunków z pracodawcą....
Pozostawione rzeczy po eksmisji.
Witam. Moja mama zrobiła mojemu ojcu eksmisję prawie 4 lata temu. Był komornik, bo wyprowadzać się nie chciał. Sęk w tym, że ma on dużo sprzętów muzycznych. Te sprzęty w dniu egzekucji eksmisji zostały wyniesione z pokoju, który zajmował i przeniesione tylko na dół do innego pokoju (błąd matki, bo nie wynajęła wtedy żadnego garażu na to) Ojciec dostał 4 miesiące na to, ,żeby swoje graty zabrać. Minęły prawie 4 lata a te rzeczy nadal zagracają pok...
Postępowanie spadkowe.
Zmarł niedawno mój brat. W krótkim czasie po śmierci brata zmarla również jego żona. Nie mieli dzieci. Posiadali własny dom, samochody, konta bankowe itp. Matka bratowej żyje jak i również 2 jej rodzeństwa. Z naszej strony jestem ja i siostra. Jak wyglądałby podział majątku w tej sytuacji i kto w pierwszej kolejności dziedziczy? Rozumiem, że musi nastąpić sądowy podział majątku, bo trudno będzie polubownie się porozumieć w przypadku tylu spad...

Wyszukiwarka