Bon turystyczny - brak pieniędzy

Czy ktoś z was nie wykorzystał bonu turystycznego?
Na koncie ZUS pokazuje saldo 0 zł, mimo że wykorzystałam tylko 200.
anonim cytuj
22-11-2022
Wszystkim wykorzystanie przedłużono do 31.03 skoro nie wykorzystała pani całości należy wyjaśnić w ZUS

anonim cytuj
22-11-2022
Proszę przejrzeć na stronie ZUS-u transakcję zrobione, płatne bonem. Ja miałam też tak, 1300 zł znikło z salda, a na drugi dzień się pojawiło. Mam do końca marca 2023

anonim cytuj
22-11-2022
Czy ktoś z was nie wykorzystał bonu turystycznego? Na koncie ZUS pokazuje saldo 0 zł, mimo że wykorzystałam tylko 200.

Możliwość, że saldo na koncie ZUS pokazuje 0 zł mimo wykorzystania tylko części bonu, może wynikać z kilku przyczyn. Warto zwrócić uwagę na:

Opóźnienie w aktualizacji systemu ZUS: Istnieje możliwość, że dane na koncie ZUS mogą nie być na bieżąco aktualizowane. Warto poczekać kilka dni i ponownie sprawdzić stan konta.

Błąd przy przetwarzaniu płatności: Może się zdarzyć, że doszło do błędu w przetwarzaniu płatności, co mogło wpłynąć na saldo.

Wszystkim wykorzystanie przedłużono do 31.03 skoro nie wykorzystała pani całości należy wyjaśnić w ZUS

Rzeczywiście, termin wykorzystania bonu turystycznego został przedłużony. Jeśli na koncie ZUS widnieje błędne saldo, zalecam skontaktowanie się z Zakładem Ubezpieczeń Społecznych w celu wyjaśnienia sytuacji.

Proszę przejrzeć na stronie ZUS-u transakcję zrobione, płatne bonem. Ja miałam też tak, 1300 zł znikło z salda, a na drugi dzień się pojawiło. Mam do końca marca 2023

Może to świadczyć o tym, że system ZUS doświadcza chwilowych problemów technicznych lub opóźnień w aktualizacji danych. W takim przypadku zalecam cierpliwość i regularne monitorowanie stanu konta. Jeśli problem będzie się utrzymywał, konieczny będzie kontakt z ZUS w celu wyjaśnienia sytuacji.

anonim cytuj
07-08-2023

Sugerowane Tematy

Przemoc w domu
Witam. Mieszkanie jest na mojego syna i on zapoznał dziewczynę która mieszka z nami. Czy ja jako matka mogę ją wygonić gdyż burzy mojego syna do tego stopnia że dochodzi do przemocy psychicznej na mnie i brata. Przemoc jest przeważnie od syna a zwłaszcza wtedy gdy ona mu coś powie i wtedy nieźle mi się obrywa. Dodam że my mamy meldunek tz. syn , ja i brat. A ona i mój partner nie ( tylko on jest w trasie 5 dni w tygodniu i zjazd na weekend). Co...
Pozew o immisję.
Sprawa wygląda tak: Jestem członkiem niewielkiej wspólnoty liczącej 6 lokali. W piwnicy pod moim lokalem została zainstalowana pompa do wody z ujęcia ziemnego dla 4 lokali. Pozostałe 2 w tym mój mają osobne ujęcia. Z tych 6 lokali obecnie dwa są zamieszkałe na stałe a jeden w wynajmie zamieszkiwany okazjonalnie. 3 są niezamieszkała ale posiadają właścicieli. Wspólnota w praktyce nie funkcjonuje, na ma zarządu, zebrań, niczego. Właściciele są zda...
Umowa zlecenie (rezygnacja)
Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021. W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej. W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu. Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy. Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje? Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie....
Darowizna i skarga pauliańska.
Witam, znajoma otrzymała od ojca darowiznę nieruchomości 12.06.2018r. Teraz otrzymała informację z firmy windykacyjnej KRUK o zadłużeniu ojca w kwocie ponad 200 tyś zł oraz, że został złożony pozew do sądu w dniu 07.06.2023r. ze skargą pauliańską. Czy zwrot darowizny uchroni ją przed spłatą ? jeszcze zapytanie: nieruchomość nie jest warta tej kwoty zadłużenia, a sąd wyda nakaz to czy pozostałą różnicę będzie musiała spłacać ?...

Wyszukiwarka