Czy mogę złożyć wniosek o rodzinne?

Witam, we wrześniu rozwiązałem umowę o pracę. W Październiku założyłem jdg, i mój dochód był w granicach 2000 zł netto na 5 osób. Mam pytanie, dowiedziałem się dzisiaj że mogłem składać o rodzinne. W sierpniu urodziło mi się dziecko i dowiedziałem się że dostałbym dodatkowo 1000 zł w ramach rodzinnego + rodzinne za październik. W listopadzie mój dochód będzie już przewyższał dochód, który trzeba mieć aby uzyskać rodzinne. Czy jak złożę wniosek dzisiaj to otrzymam jeszcze rodzinne za październik? Czy już nie składać?
anonim cytuj
22-11-2022
Należy się becikowe 1000 zł jak i dodatek rodzinny w wysokości 1000 zł. Te dodatki są jednorazowo.

anonim cytuj
22-11-2022
Składać, masz czas do końca listopada

anonim cytuj
22-11-2022
Aczkolwiek decyzję otrzymasz na to co należało Ci się w październiku

anonim cytuj
22-11-2022

Sugerowane Tematy

Podwyższenie alimentów.
Mam pytanie odnośnie alimentów. Córka lat 15 obecnie uczy się w liceum potem wiadomo studia. Od 13 lat ma zasądzone alimenty w kwocie 400 zł. Ojciec pozbawiony władzy rodzicielskiej zero kontaktu od 13 lat . Nie płacił alimentów do pewnego czasu płacił fundusz alimentacyjny . Obecnie nie pobieram z funduszu bo przekracza dochód a od 4 miesięcy otrzymuje od komornika po 400 zł co miesiąc tak jakby w końcu komornik dobrał mu się do tyłka. I teraz m...
W jaki sposób można odebrać zgromadzone środki z PPK?
Deklaracja o rezygnacji z ppk złożona do pracodawcy w terminie. Pracodawca zapomniał dopełnić formalności i poszła ona dalej. Pobierane były składki. W tym momencie osoba której to dotyczy chce odejść z pracy. W jaki sposób można odebrać zgromadzone środki?...
Mam zajęcie komornicze za alimenty, przyznano mi rentę. Czy komornik będzie zabierał i z wynagrodzenia i renty kwoty na alimenty?
Od 2018 roku mam zajęcie komornicze za alimenty. W tej chwili komornik zabiera 60% wynagrodzenia. Sytuacja się zmieniła bo przyznano mi rentę. W dalszym ciągu pracuje. Pytanie moje jest czy komornik będzie zabierał i z wynagrodzenia i renty kwoty na alimenty. Dodam ze place bieżące i zaległe alimenty. Dziękuje za odpowiedź....
Czy mam prawo odmówić wykonywania dodatkowych obowiązków np obsługi gotówki skoro nie mam tego obecnie w zakresie obowiązków i nikt mi nie zapłaci dodatkowo?
Od przyszłego miesiąca zatrudnia mnie i koleżanki nowa firma (rejestracja medyczna) dochodzi obowiązków w tym pobieranie płatności u nas.Pracodawca ustalił że płatność będzie u nas na rejestracji po wizytach.Nie wyobrażam sobie sytuacji gdzie musze gonić Pacjenta żeby zapłacił lub dokładać ze swojej kieszeni jeśli ktoś nie zapłaci a są to duże pieniądze.Czy jeśli Pracodawca chce abyśmy my w razie takiej sytuacji składały się na 'braki' to powinie...

Wyszukiwarka