Komornicy zabierają mi wszystkie pieniądze na życie. Co zrobić w tej sytuacji?
Witam. Potrzebuję pomocy, otóż otrzymuję rentę rodzinną po mężu, mam 2 komorników, gdzie pierwszy zabiera mi 400zl z renty, a drugi że pracuje na umowę zlecenie zabrał mi całe wynagrodzenie. Wynajmuje mieszkanie gdzie moje opłaty wynoszą więcej niż renta rodzinna I dokładam 600zl z wynagrodzenia, którego nie dostałam i nie mam z czego żyć, co mogę zrobić w tej sytuacji?
A może porozmawiać z pracodawcą by przyjął Cię na Umowę o Pracę, wtedy komornik zabiera pieniądze, ale wszystko co jest wyżej niż najniższa krajowa. Może w drodze wyjątku Twój szef będzie miał serce.
anonim cytuj
20-09-2022
Komornik ma prawo zająć całe wynagrodzenie z tytułu umowa zlecenie.
anonim cytuj
23-09-2022
Nie, jeśli jest to jedyne, bądź główne źródło utrzymania
anonim cytuj
25-09-2022
Mam dwa dochody, rentę i umowa zlecenie, tylko że rentę w całości przelewam właścicielce mieszkania, bo wynajmuje, a z umowy zlecenia muszę jeszcze dołożyć do całości czynszu, ale komornik zajął całe wynagrodzenie, czy nic się nie da zrobić?
anonim cytuj
26-09-2022
Jeśli to nie jest jedyne źródło utrzymania to nie. Ale można się z nim dogadać
anonim cytuj
29-09-2022
Są dwa źródła dochodu, jedyna opcja to spróbować porozumieć się na mniejsze raty z komornikiem, ale nie ma obowiązku się zgodzić.
anonim cytuj
01-10-2022
Nie jeśli jest periodyczne.
anonim cytuj
03-10-2022
Ale tu nie ma wynagrodzenia periodycznego. Poza tym nie wydaje mi się by przy umowie zleceniu były wypłacane tego typu benefity (nie na tym szczeblu pracowniczym).
anonim cytuj
05-10-2022
A skąd wiesz, że nie jest to wynagrodzenie periodyczne albo jaki to szczebel? Z postu to nie wynika.
anonim cytuj
06-10-2022
Mogę się domyślać po samym fakcie zajęcia przez dwóch komorników.
anonim cytuj
06-10-2022
Rozpocząłem kurs online na serwisie scorector com, aby pozbyć się długów i już na samym początku kursu dowiedziałem się wielu przydatnych informacji, których wcześniej nie znałem. Kurs polecił mi mój dobry znajomy, któremu udało się już całkowicie wyjść z długów.
Dzień dobry, ojciec dziecka odmówił podpisu na wniosku do poradni psychologiczno - pedagogicznej. Czy jest jakaś możliwość uzyskania zgody przez Sąd? Córka ma już jedno orzeczenie o KS że względu na swoje zaburzenie rozwojowe i potrzebujemy kontynuacji. Ojciec ma ograniczone prawa do współdecydowania o wynikach w nauce i leczeniu.
Ewentualnie na czy jest jakiś wzór wniosku, na jakie artykuły się powołać.
Bardzo proszę o pomoc....
Dwa lata temu zmarła moja mama , wraz z bratem odrzuciliśmy spadek ze względu na długi mamy. Spadek został odrzucony także przez małoletniego syna mojego brata .
Teraz jest czas na mamy siostrę. I tu jest pytanie . Czy jeżeli mama nie miała żadnego majątku ( brak mieszkania , samochodu itp.) to jak to się ma do przyjęcia spadku z dobrodziejstwem inwentarza?
Jeżeli mamy dług komorniczy to około 100 tysięcy złotych to do jakiej kwoty odpowiada sp...
Kolejny raz w tym roku tata zabrał dziecko na weekend i nie oddał. Mamy postanowienie o zabezpieczeniu pieczy przy mnie. Nie wiem gdzie jest syn. Nie został zawieziony do przedszkola. Tata napisał tylko, że wyjeżdża z Nim na kilka dni. Kuratorka poinformowana. W jaki sposób mam ustalić miejsce pobytu dziecka? Dziecko w spektrum, bez terapii ze względu na to, co się stało- gdyby to miało znaczenie.
Proszę, powiedzcie mi co ja mogę zrobić w takie...
Witam.
Jestem zatrudniony na umowę o pracę.
Pracodawcą na styczeń ustanowił stawkę godzinową w kwocie 19.41. Stawka ta będzie ruchoma w zależności od godzin pracy w danym miesiącu. Czyli kwota netto z umowy o pracę wynosi 3261zl ta kwota jest dzielona na godziny w danym miesiącu. Dodam że pracuje w systemie zmianowym. Zmiana liczy 6 godzin. Średnio w miesiącu mam ok 32 zmian. W sobotę oty i niedzielę również pracuje z czego za niedzielę jest do...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: