Komornicy zabierają mi wszystkie pieniądze na życie. Co zrobić w tej sytuacji?
Witam. Potrzebuję pomocy, otóż otrzymuję rentę rodzinną po mężu, mam 2 komorników, gdzie pierwszy zabiera mi 400zl z renty, a drugi że pracuje na umowę zlecenie zabrał mi całe wynagrodzenie. Wynajmuje mieszkanie gdzie moje opłaty wynoszą więcej niż renta rodzinna I dokładam 600zl z wynagrodzenia, którego nie dostałam i nie mam z czego żyć, co mogę zrobić w tej sytuacji?
A może porozmawiać z pracodawcą by przyjął Cię na Umowę o Pracę, wtedy komornik zabiera pieniądze, ale wszystko co jest wyżej niż najniższa krajowa. Może w drodze wyjątku Twój szef będzie miał serce.
anonim cytuj
20-09-2022
Komornik ma prawo zająć całe wynagrodzenie z tytułu umowa zlecenie.
anonim cytuj
23-09-2022
Nie, jeśli jest to jedyne, bądź główne źródło utrzymania
anonim cytuj
25-09-2022
Mam dwa dochody, rentę i umowa zlecenie, tylko że rentę w całości przelewam właścicielce mieszkania, bo wynajmuje, a z umowy zlecenia muszę jeszcze dołożyć do całości czynszu, ale komornik zajął całe wynagrodzenie, czy nic się nie da zrobić?
anonim cytuj
26-09-2022
Jeśli to nie jest jedyne źródło utrzymania to nie. Ale można się z nim dogadać
anonim cytuj
29-09-2022
Są dwa źródła dochodu, jedyna opcja to spróbować porozumieć się na mniejsze raty z komornikiem, ale nie ma obowiązku się zgodzić.
anonim cytuj
01-10-2022
Nie jeśli jest periodyczne.
anonim cytuj
03-10-2022
Ale tu nie ma wynagrodzenia periodycznego. Poza tym nie wydaje mi się by przy umowie zleceniu były wypłacane tego typu benefity (nie na tym szczeblu pracowniczym).
anonim cytuj
05-10-2022
A skąd wiesz, że nie jest to wynagrodzenie periodyczne albo jaki to szczebel? Z postu to nie wynika.
anonim cytuj
06-10-2022
Mogę się domyślać po samym fakcie zajęcia przez dwóch komorników.
anonim cytuj
06-10-2022
Rozpocząłem kurs online na serwisie scorector com, aby pozbyć się długów i już na samym początku kursu dowiedziałem się wielu przydatnych informacji, których wcześniej nie znałem. Kurs polecił mi mój dobry znajomy, któremu udało się już całkowicie wyjść z długów.
Witam, pytanie jeśli rodzice przepiszą mojej siostrze mieszkanie, działkę i samochód przed śmiercią. Czy po ich śmierci mogę się z bratem ubiegać o zachowek od siostry? Czy nie dostaniemy nic z bratem??...
Teściowa jest sądownie ubezwłasnowolniona ze względu na chorobę. Teść jest jej prawnym opiekunem. Czy po śmierci teścia mój mąż, który jest ich jedynym synem, dziedziczy opiekę po ojcu, czy trzeba coś załatwiać w sądzie?...
Urodziłam dziecko w sierpniu. Zarejestrowałam dziecko w urzędzie, nadałam małej imię oraz otrzymała moje nazwisko. Mój były partner chciałby jednak dziecko uznać - między nami była wojna ale teraz obydwoje zrozumieliśmy, że to dziecko jest najważniejsze. Czy musimy kierować wniosek do sądu o uznanie ojcostwa? Czy jest może jakaś inna droga - wystarczyłoby, ze pójdzie do urzędu i się wpisze jako ojciec? Nie chce wnosić żadnych spraw o alimenty i...
Komornik co miesiąc przelewa mi alimenty na dziecko ściągnięte od dłużnika.
W Internecie przeczytałam, że niezwłocznie powinien mi te alimenty przekazać, jednak otrzymuję je po ponad tygodniu. W tytule przelewu jest informacja "alimenty na dzień 13..." a na moje konto wpływają po 20.... Czy to tak może być?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: