Zapadł wyrok (alimenty). Czy jest szansa się odwołać bądź zawiesić?

Witam, Zapadł wyrok, dostałem 4 miesiące do odsiadki za alimenty, czy jest jakaś szansa, żeby się od tego odwołać bądź warunkowo zawiesić? Do jakiego prawnika mogę się udać i czy to coś pomoże? co mogę w tej sytuacji zrobić?
anonim cytuj
06-09-2022
Czy wyrok jest prawomocny?

anonim cytuj
09-09-2022
Tak

anonim cytuj
12-09-2022
Wniosek o obrożę, pracę Pan ma?

anonim cytuj
12-09-2022
Tak, mam

anonim cytuj
14-09-2022
Sięgnąć do kieszeni, dodam dosyć głęboko, wynająć adwokata lub radcę prawnego i złożyć wniosek o dozór elektroniczny lub bieda-wariant samemu taki wniosek sporządzić. Jest jeszcze ekonomiczniejszy wariant: iść odsiedzieć, zima idzie, opału brakuje a tam na pewno ogrzewanie mają...

anonim cytuj
16-09-2022
Ok, dzięki

anonim cytuj
18-09-2022

Sugerowane Tematy

Wskazanie osoby poszukiwanej.
Dzień Dobry Rozpoznałem osobę przedstawioną na jednym z nagrań (kamera przemysłowa) poszukiwaną przez organy ścigania, mogącą mieć związek z popełnieniem przestępstwa lub będącą jej świadkiem. Jej dane personalne są dla policji nieznane. Moje typowania opierają się, na fotografiach (wykonanie własne) osoby, którą rozpoznałem - bardzo duże podobieństwo, w sylwetce, chodzie, cechach twarzy. Niestety nagranie z kamery - jest słabej, jakości. Ch...
Jak pomoc osobie uzależnionej od narkotyków?
Mam znajomą uzależnioną od narkotyków. Tydzień temu wraz z jej rodzicami nakłoniliśmy ją na odwyk. Zgodziła się pod groźbą wyrzucenia z domu. Godzinę temu uciekła z odwyku. Dodam, że odwyk był prywatny. Przez kilka dni cieszyła się ze tam jest i chciała przejść kilkumiesięczne leczenie, od 2 dni twierdziła ze już chce wracać do domu i jest już zdrowa. Wczoraj zablokowała kontakt ze mną i z rodzicami. Moje pytanie brzmi, czy w obecnej sytuacji, mo...
Służebność
Dzień dobry, kilka lat temu otrzymałem dom z zapisem: " [moje dane] na życzenie babci [dane] i brata ojca [dane] nieodpłatnie na ich rzecz dożywotnią służebność polegająco na prawie korzystania z parteru domu mieszkalnego z prawem wejścia, prawie korzystania z budynków gospodarczych z prawem swobodnego poruszania się po działce". Czy ten zapis oznacza że wszelkie opłaty za media, utrzymanie nieruchomości czy żywność lub ubiór ponoszę ja...
Operator upomina si o spłacony dług
Miałem trzy abonamenty w plus, wszystkie trzy zostały sprzedane firmom windykacyjnym. Spłaciłem je tam i na moją prośbę wysłaly one powiadomienie do plusa że wszystko zostało spłacone. Mimo to plus wciąż zarzeka się że u nich widnieje informacja o zaległościach. Co mogę jeszcze zrobić skoro do operatora nie dociera że wszystko jest uregulowane w firmie której dług sprzedali?...

Wyszukiwarka