czy dostanę dodatek węglowy?

skad wiedziec czy moge liczyc na dodatek weglowy?
anonim cytuj
22-08-2022
Dodatek węglowy przysługuje, jeśli głównym źródłem ogrzewania gospodarstwa domowego jest kocioł na paliwo stałe, kominek, koza, ogrzewacz powietrza, trzon kuchenny, piecokuchnia, kuchnia węglowa lub piec kaflowy zasilane węglem kamiennym, brykietem lub peletem. Skład paliwa musi zawierać co najmniej 85% węgla kamiennego i być wpisane lub zgłoszone do centralnej ewidencji emisyjności budynków, o której mowa w art. 27a ust. 1 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o wspieraniu termomodernizacji i remontów oraz o centralnej ewidencji emisyjności budynków.
Wnioski o wypłatę dodatku węglowego można składać od 17 sierpnia do 30 listopada 2022 roku.

anonim cytuj
25-08-2022
Czyli zawartość węgla pod względem jego jakości/klasy czyt. minimum 85% węgla kamiennego (np. do 14% innych domieszek), czy jego skład ilościowy w danym punkcie, np. 10% drewno kawałkowe reszta składu, to 90% węgla kamiennego?

anonim cytuj
25-08-2022

Sugerowane Tematy

Upadłość najemcy a długi na lokalu.
Witam, chciałem zapytać jak jest z zadłużeniem lokalu komunalnego? Główny najemca ( tata ) ogłosił upadłość konsumencką z całkowitym umorzeniem długów również za najem mieszkania. Ja teraz dostałem pismo, że mam do spłaty 10tys, tzn. wcześniej dostaliśmy takie pismo obydwoje lecz ze względu na prowadzone postępowanie napisaliśmy sprzeciw i sąd go uznał, a po ogłoszeniu upadłości taty cała kwotę żądają teraz ode mnie? Czy to jest zgodne z prawem s...
Zakłócanie miru domowego.
Mam sąsiadów którzy wynajmują mieszkanie, mają psa który szczeka i wyje przez pół dnia gdy są w pracy, administracja odesłała mnie do właściciela, on zwrócił im uwagę... ale i on odesłał mnie do straży miejskiej, ta niby z nimi rozmawiała.... ale lokatorzy w ogóle nie reagują na to...co zrobić w tej sytuacji? Do sądu nie chce iść bo nie mam na to czasu. I my się męczymy i pies bo szczeka z tęsknoty....
Podejmując pracę o umowę o pracę i częste zwolnienia L4 są powodem do zwolnienia zgodne z kodeksem pracy?
Witam, mam 4 letnie dziecko, które chodzi do przedszkola,ale jest strasznie chorowita (brak pomocy zewnątrz) i rzadko do niego uczeszcza. Podejmując pracę o umowę o pracę i częste zwolnienia L4 są powodem do zwolnienia zgodne z kodeksem pracy?...
Problem z wynajmowanym mieszkaniem - kto odpowiada za awarię?
Chciałbym się dowiedzieć jak to jest z odpowiedzialnością za awarię w wynajmowanym mieszkaniu. Zgadzam się, że nie jestem zbyt biegły w kwestiach prawnych, ale staram się jakoś poradzić w tej sytuacji. Wynajmuję mieszkanie od pół roku, i od początku mieliśmy problemy z instalacją wodno-kanalizacyjną. Właściciel mieszkania, kiedy podpisaliśmy umowę, zapewniał, że wszystko jest w porządku i nic nie trzeba naprawiać. Ale po paru miesiącach, rury ...

Wyszukiwarka