Czy za sprawę, apelację płaci się dla adwokata z góry?

Czy za sprawę, apelację płaci się dla adwokata z góry? Koszt napisania apelacji 5500, dodatkowo liczy sobie za sprawę na której nie będzie obecny 1000zł, wyśle kogoś w zastępstwie.
Czy część opłat jest po rozprawie sądowej?
anonim cytuj
24-07-2022
"wyśle kogoś w zastępstwie" nie kogoś, a osobę z uprawnieniami i i tak za tą osobę odpowiada z własnego OC, więc jakby sam tam był

anonim cytuj
24-07-2022

Sugerowane Tematy

Czy muszę zapłacić za szkody na rzeczy wynajmującego w moim mieszkaniu?
Mam pewien problem i potrzebuję Waszej pomocy w zrozumieniu pewnej kwestii prawnej. Otóż, wynajmuję mieszkanie od prywatnego właściciela od ponad roku i ogólnie rzecz biorąc, wszystko szło dobrze. Jednak ostatnio, podczas jednej z moich imprez u mnie w mieszkaniu, jeden z moich gości spowodował uszkodzenie pewnych rzeczy, które są własnością właściciela mieszkania. Jestem zupełnie zielony w prawie i nie wiem, jakie są moje obowiązki jako najem...
Testament
Dzień dobry, ostatnie wydarzenia w moim życiu skłoniły mnie do uregulowania kwestii spadkowych i chciałbym prosić o poradę ( zrozumiem też jeśli zostanę odesłany do prawnika ). Obecnie żyje w nieformalnym związku z moja narzeczona , mamy razem kupione mieszkanie, na które spłacamy kredyt, udziały w nieruchomości to ja: 70%,narzeczona: 30% - mieszkanie jest obciążane hipoteka . Przy okazji udało się każdemu z nas zgromadzić indywidualny majątek: o...
Jaka umowa jest korzystniejsza dla właściciela mieszkania ?
Umowa wynajmu: -okazjonalnego -na część mieszkania Która umowa korzystniejsza dla właściciela mieszkania? O czym nie zapomnieć w umowie? Na pewno chcę mieć jedno miesięczny czas wypowiedzenia bez podania przyczyny. Zastanawiam się nad zapiskiem, żebyśmy jakoś właściciele mogli na mieszkanie wejść w każdej chwili. Oczywiście nikomu nie zamierzam wchodzić, ale jakby nagle osoba przestała płacić, to chciałbym mieć taką możliwość. Oraz dokoopto...
Wypowiedzenie umowy najmu na czas określony.
Cześć, wczoraj napisała do nas właścicielka mieszkania, że w dniu dzisiejszym o 18 przyjedzie wręczyć nam wypowiedzenie najmu, z tego powodu, że chcę sprzedać to mieszkanie w którym mieszkamy i jej się śpieszy. Czy musimy to podpisywać? Z tego co wiem to sprzedaż mieszkania nie jest powodem wypowiedzenia najmu okazjonalnego. Nie uszkodziliśmy nic w mieszku, nigdy nie zalegaliśmy z kasą i nie podejmowaliśmy nikomu. Umowę mamy do 1.06.2024 r....

Wyszukiwarka