Wyprawka szkolna do zerówki

Czy rodzic jest zobowiązany prawnie do kupna przyborów szkolnych (kredek, farb, ryzy papieru do ksero) i podręczników do zerówki? Czy to powinno być w gestii szkoły?
anonim cytuj
23-07-2022
Darmowe podręczniki zapewnia szkoła ale od klasy pierwszej. W zerówce kupują rodzice. Przybory szkole zapewniają w obu przypadkach rodzice. Zorientuj się czy jeżeli zerówkę realizujesz w szkole a nie w przedszkolu czy możesz złożyć wniosek o 300 plus.

anonim cytuj
23-07-2022
Syn był w szkole w zerowce i 300+ nie obowiązuje ,dopiero od klasy 1 można składać wniosek.

anonim cytuj
23-07-2022
Syn był w szkole w zerowce i 300+ nie obowiązuje ,dopiero od klasy 1 można składać wniosek.

Właśnie nie byłam pewna czy się należy więc napisałam żeby się zorientować. Dziękuję za informację.

anonim cytuj
23-07-2022
To rodzic jest zobowiązany do przygotowania dziecka do rozpoczęcia nauki szkolnej jak i zakupu niezbędnych materiałów. Szkoła czy przedszkole są instytucja która na na celu wyedukowania

anonim cytuj
23-07-2022

Sugerowane Tematy

Martwię się o swój samochód
Witam. Pod blokiem w którym mieszkam jest parking przy którym rosną drzewa. Drzewa są dość stare, schodzi z nich kora, na codzień spadają drobne gałęzie. Ostatnio widziałam jak większa gałąź spadła na samochód i narobiła szkód. Martwię się o swój samochód, czy mając tylko OC mogę się starać o odszkodowanie w razie gdyby taka gałąź na nie spadła? Teren raczej należy do miasta i myślę że to ich zadaniem jest zadbać o drzewa, które stanowią niebez...
Podatek od sprzedaży nieruchomości.
2 lata temu dostałem od ojca w darowiźnie działkę 80a. Znalazłem teraz kupca i mam szanse sprzedać ja za 600tys. 1.Czy ominął bym płacenie podatku od wzbogacenia jeżeli za te 600 tysięcy "kupiłbym" od ojca kolejna działkę? 2. Jeżeli nie od ojca to od np. teścia? 3. Jakiś inny pomysł żeby nie oddawać dla państwa pieniędzy za darmo?...
Sąd nie chce wprowadzić drugiego wyroku
Dzień dobry, szukam informacji w internecie ale niestety nie mogę znaleźć. Spotkanie z adwokatem mam dopiero 20 kwietnia. Chciałabym zapytać czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć czemu sad nie wprowadza wyroku. Mój partner odsiaduje jeden wyrok 6 miesięcy a 2 wyrok również 6 miesięcy wisi w zawieszeniu. Sąd nie chce teraz wprowadzić go do odbywania, poinformował nas iż nie musi robić tego teraz tylko poczeka aż tamten będzie się kończył. Nie możemy otr...
Wypadek w drodze do pracy.
Jestem na stażu i rozwaliłem sobie staw skokowy w drodze do pracy na podwórku. Świadkiem tego była osoba, która pracuję w tym samym miejscu i mieszka niedaleko mnie. Aktualnie mam sporządzoną kartę wypadku przez bhpowca, byłem też wcześniej na SOR ze względu na długie kolejki oraz u prywatnego ortopedy. Największym problemem dla mnie jest to, że musiałem płacić za prywatne wizyty (mam paragony oczywiście) bo terminy były dość dalekie i mam pytani...

Wyszukiwarka