Wyprawka szkolna do zerówki

Czy rodzic jest zobowiązany prawnie do kupna przyborów szkolnych (kredek, farb, ryzy papieru do ksero) i podręczników do zerówki? Czy to powinno być w gestii szkoły?
anonim cytuj
23-07-2022
Darmowe podręczniki zapewnia szkoła ale od klasy pierwszej. W zerówce kupują rodzice. Przybory szkole zapewniają w obu przypadkach rodzice. Zorientuj się czy jeżeli zerówkę realizujesz w szkole a nie w przedszkolu czy możesz złożyć wniosek o 300 plus.

anonim cytuj
23-07-2022
Syn był w szkole w zerowce i 300+ nie obowiązuje ,dopiero od klasy 1 można składać wniosek.

anonim cytuj
23-07-2022
Syn był w szkole w zerowce i 300+ nie obowiązuje ,dopiero od klasy 1 można składać wniosek.

Właśnie nie byłam pewna czy się należy więc napisałam żeby się zorientować. Dziękuję za informację.

anonim cytuj
23-07-2022
To rodzic jest zobowiązany do przygotowania dziecka do rozpoczęcia nauki szkolnej jak i zakupu niezbędnych materiałów. Szkoła czy przedszkole są instytucja która na na celu wyedukowania

anonim cytuj
23-07-2022

Sugerowane Tematy

Czy syndyk zabiera zwrot podatku ?
Czy po ogłoszeniu upadłości konsumenckiej syndyk zabiera też zwrot z podatku bo na internecie to różnie pisze? A drugie pytanie nie związane bezpośrednio z prawem ale może ktoś wie. Czy od podatku można odliczyć koszty paliwa związane z dojazdem do pracy?...
Adoptacja psa bez wiedzy właściciela, co zrobić
Chcemy adoptować kilkuletniego psa od osoby prywatnej z innego miasta (400 km). Poprosiliśmy właściciela, żeby dostarczył nam książeczkę zdrowia. Okazało się, że pies jest zarejestrowany na małżonkę (małżeństwo jest w trakcie rozwodu i partnerka utrudnia wszelkie działania) i książeczka jest u niej. Weterynarz nie chce wydać panu żadnych dokumentów. Co my, jako przyszli właściciele mamy zrobić w takiej sytuacji, żeby nie mieć problemów?...
Sprzedawca nie chce wysłać towaru.
Przeglądając sklep internetowy zauważyłem, iż jeden z towarów warty ok 2000 PLN (cenę sprawdziłem teraz, w momencie dokonania zakupu nie znałem tej ceny) jest w promocyjnej cenie 1 PLN. Kupiłem 2 sztuki. Sklep na stronie nie posiada regulaminu sklepu. Sklep stacjonarny jest otwarty pon-pt 11.00-19.00. Zakupu dokonałem dzisiaj (w niedzielę), więc w momencie dokonania zakupu nie byłem w stanie skontaktować się ze sprzedawcą. Sprzedawca wysłał maile...
Umowa o pracę na pół etatu, a nadgodziny.
Witam, będę wdzięczna za pomoc, z góry dziękuję, problem jest następujący: pracuję w systemie 12-godzinnym (ochrona). Pierwotnie byłam zatrudniona na cały etat w jednej firmie X, ale w tym roku do obsługi klienta została włączona druga firma Y. Cała załoga otrzymała do podpisania aneksy od firmy X zmieniające wymiar czasu pracy na pół etatu z dodatkowym zapisem: " Strony zgodnie ustalają, że dopuszczalna liczba godzin pracy ponad określony ...

Wyszukiwarka