Wyprawka szkolna do zerówki

Czy rodzic jest zobowiązany prawnie do kupna przyborów szkolnych (kredek, farb, ryzy papieru do ksero) i podręczników do zerówki? Czy to powinno być w gestii szkoły?
anonim cytuj
23-07-2022
Darmowe podręczniki zapewnia szkoła ale od klasy pierwszej. W zerówce kupują rodzice. Przybory szkole zapewniają w obu przypadkach rodzice. Zorientuj się czy jeżeli zerówkę realizujesz w szkole a nie w przedszkolu czy możesz złożyć wniosek o 300 plus.

anonim cytuj
23-07-2022
Syn był w szkole w zerowce i 300+ nie obowiązuje ,dopiero od klasy 1 można składać wniosek.

anonim cytuj
23-07-2022
Syn był w szkole w zerowce i 300+ nie obowiązuje ,dopiero od klasy 1 można składać wniosek.

Właśnie nie byłam pewna czy się należy więc napisałam żeby się zorientować. Dziękuję za informację.

anonim cytuj
23-07-2022
To rodzic jest zobowiązany do przygotowania dziecka do rozpoczęcia nauki szkolnej jak i zakupu niezbędnych materiałów. Szkoła czy przedszkole są instytucja która na na celu wyedukowania

anonim cytuj
23-07-2022

Sugerowane Tematy

Spadek sprzed 20 lat.
W 2000 roku zmarł mój dziadek, który posiadał dom i budynek gospodarczy oraz działkę, na której te nieruchomości się znajdują. Nie zostawił testamentu. Miał żonę i 3 dzieci. Wszyscy żyją do tej pory. Nie przeprowadzono postępowania spadkowego. Mój ojciec, który nadal zamieszkuje w tym domu razem z swoją matką, chce uregulować kwestie spadkowe. Rodzeństwo mojego ojca nie rości sobie praw do nieruchomości nie chce ich przejmować. Matka mojego ojca...
Jak wymeldować z pobytu stałego?
Mam mieszkanie w którym mieszka kobieta, którą zameldowałem z dzieckiem ale ona ma już innego mężczyznę oficjalnie .Ja pracuje za granicą a ten facet tam śpi. DZIECKO jest moje tzn. ja te dziecko uznałem bo biologicznie nie jest moje .Wszystko opłacam. Sąsiedzi się że nie śmieją ona jak proszę w sms aby się wyprowadziła to pisze " ha ha" ...Nie jesteśmy małżeństwem. JAK to rozwiązać bardzo proszę o pomoc ....
Jak odnaleźć testament sporządzony około 2009 roku u notariusza?
Jak odnaleźć testament sporządzony około 2009 roku u notariusza? Wiadomo jedynie w jakim mieście był notariusz, ale nie wiadomo na pewno kto to był, wiadomo kto był testatorem i spadkobiercą i na tym wiedza się kończy. Elektroniczny rejestr testamentów powstał dwa lata później. Notariusz u którego prawdopodobnie został sporządzony testament odpowiedział, że po 10 latach przekazuje wszystkie akta do sądu i już śladu po testamencie u siebie n...
darownina częci auta
Witam. Czy darowizna części samochodu (udział 10%) w I grupie podatkowej poniżej progu 9637 zł wymaga zgłoszenia do US? Chodzi o możliwość dopisania Obdarowanego do dowodu rejestracyjnego celem obniżenia składki OC/AC. ...

Wyszukiwarka