Wyprawka szkolna do zerówki

Czy rodzic jest zobowiązany prawnie do kupna przyborów szkolnych (kredek, farb, ryzy papieru do ksero) i podręczników do zerówki? Czy to powinno być w gestii szkoły?
anonim cytuj
23-07-2022
Darmowe podręczniki zapewnia szkoła ale od klasy pierwszej. W zerówce kupują rodzice. Przybory szkole zapewniają w obu przypadkach rodzice. Zorientuj się czy jeżeli zerówkę realizujesz w szkole a nie w przedszkolu czy możesz złożyć wniosek o 300 plus.

anonim cytuj
23-07-2022
Syn był w szkole w zerowce i 300+ nie obowiązuje ,dopiero od klasy 1 można składać wniosek.

anonim cytuj
23-07-2022
Syn był w szkole w zerowce i 300+ nie obowiązuje ,dopiero od klasy 1 można składać wniosek.

Właśnie nie byłam pewna czy się należy więc napisałam żeby się zorientować. Dziękuję za informację.

anonim cytuj
23-07-2022
To rodzic jest zobowiązany do przygotowania dziecka do rozpoczęcia nauki szkolnej jak i zakupu niezbędnych materiałów. Szkoła czy przedszkole są instytucja która na na celu wyedukowania

anonim cytuj
23-07-2022

Sugerowane Tematy

Zmiana pracy a urlop
Dzień dobry. Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sprawa urlopu przy zmianie pracy. W dotychczasowej jestem zatrudniona na podstawie umowy o pracę od ośmiu lat. Normalnie przysluguje mi 20 dni urlopu na rok. Z obecnej pracy planuje odejść z ostatnim dniem lutego, by nową rozpocząć dokładnie 1 Marca. Chce się dowiedzieć, czy dotychczasowy pracodawca powinien mi udzielic czterech dni urlopu lub za tyle zaplacić ? Chcialabym tez wiedziec jak w tak...
Czy umowa dożywocia wchodzi w skład masy spadkowej?
Dożywocie polegało na tym że dożywotnik mieszkał sobie w przekazanym mi umową dożywocia mieszkanku, i dowolnie nim dysponował, ja płaciłam mu dożywotnia rentę, zapewniłam opiekę w chorobie, oraz sprawiłam pochówek? ...
Przywłaszczenie przez pracownika dużej sumy pieniężnej.
Dzień dobry. Co może grozić pracownikowi zatrudnionemu w sklepie na zlecenie od 7 lat za ujawnione raportami, oraz monitoringiem kradzieże typu wydruki GOOGLE PLAY, PAYSAFECARD na kwotę około 50 tyś zł. Trwało to około rok czasu. Dodam, ze sprzedawany był także towar ze sklepu na lewo - pracownik nie wydawał paragonu, natomiast udokumentował sprzedaż w zeszycie z utargiem, zakreślając taka sprzedaż jako sprzedaż kartą, bo osoba ta nie wiedziała...
Prawdopodobne zwolnienie.
Jestem zatrudniona w firmie od 6 lat. 4 lata nieobecności (3 ciąże +macierzyński i rodzicielski). Podczas mojej nieobecności zaczęły się zwolnienia pracowników ze względu na mały obrót itp. Podejrzewam że po moim powrocie tez tak skończę...pytanie co mi się należy i czy w ogóle mi się coś należy od pracodawcy. Zwolnienia są po prostu za porozumieniem stron "bo nie potrzeba tyle pracowników"....

Wyszukiwarka