Kwaranatnna

Czy nałożona kwarantanna to wystarczające usprawiedliwienie nieobecności w pracy?
W końcu od samego Ministra Zdrowia
anonim cytuj
02-02-2022
Tak, ale warto poinformować pracodawcę

anonim cytuj
02-02-2022
Tak, należy tylko poinformować pracodawcę o nieobecności niezwłocznie. Art 2, pkt 1 (ROZPORZĄDZENIE MINISTRA PRACY I POLITYKI SOCJALNEJ z dnia 15 maja 1996 r. w sprawie sposobu usprawiedliwiania nieobecności w pracy oraz udzielania pracownikom zwolnień od pracy)

anonim cytuj
02-02-2022

Sugerowane Tematy

Rozwód a alimenty na dzieci.
Otóż byłam do ubiegłej soboty w szczęśliwym 13 letnim małżeństwie z którego mamy 2 dzieci (4 i 10 lat). Mąż pod koniec sierpnia poszedł na szkolenie miesięczne do wojska . Po powrocie widziałam że coś jest nie tak i zgadzało się. Stwierdził że poznał tam kobietę w której się zakochał. W ciągu tygodnia kazałam mu się wyprowadzić z domu a on nagle stwierdził że przestał mnie kochać. Chciałam dogadać się z nim w kwestiach finansowych , do 10 oboj...
Reklamacje na Vinted
Sprzedałam garnitur na Vinted za 180 zł, kupująca po otrzymaniu towaru zgłosiła wady i źle opisany rozmiar przezemnie. Kupująca kliknęła transakcja udana, pieniądze mam na koncie. Ponieważ, źle opisałam rozmiar prosiłam o odesłanie garnituru, podałam dane do wysyłki. Natomiast w piątym dniu upomniałam się, że przesyłka nie została nadana paczkomatem. Wtedy kupująca nadała zwrot. Po otrzymaniu przesyłki okazało się, że spodnie były u krawcowej, z...
Potrącenie psa.
Witam. Potrzebuje porady. Wczoraj podczas mojej nieobecności w domu, prawdopodobnie ktoś nieumyślnie wypuścił mojego psa z posesji. Gdy byłam w pracy, sąsiadka zadzwoniła że pies został potrącony przez samochód i leżał na środku drogi. Kierowca uciekł i nie udzielił mu żadnej pomocy, inny kierowca po sprawdzeniu co z psem, ocenił że niestety już nic nie można zrobić, przełożył go na bok żeby nie utrudniać ruchu, później ja go zabrałam. Zdarzenie ...
Zajęcie i licytacja nieruchomości.
Temat jest taki ,odezwała się firma windykacyjna i z tego co wiem wystąpiła do sądu o nakaz zapłaty ,i teraz pytanie mam zaległość około 10 tys. z czego 8 to należność główna ,czy jest możliwe że komornik zajmie moje mieszkanie, w której moja własność to 25% ,mieszkanie warte około 320 tys. zł ,zaznaczam że od momentu wezwania przez firmę windykacyjną spłacam regularnie po 400 zł co miesiąc! Ile czasu ktoś się orientuje ile trwa taka procedura od...

Wyszukiwarka