Nie mogę stawić się na rozprawę (postępowanie karne) w sądzie.
Mam pytanie, otóż jestem wezwana na rozprawę w charakterze świadka na 13 grudnia. Na 5 grudnia mam termin porodu, który może odbyć się w terminie, może zacząć się kilka dni później.
Nie widzi mi się chwilę po porodzie latać po sądach żeby zeznawać, nie wiem, w jakim będę stanie.
Co mogę zrobić? Jakie pismo wysłać do Sądu?
anonim cytuj
03-12-2021
moze Pani usprawiedliwic nieobecnosc ze wzgledow medycznych (opnia lekarza sądowego), moze Pani wnioskowac o przesluchanie w miejscu pobytu lub za pośrednictwem internetu (dokladniej w art. 177 kpk).
Dwóch współlokatorów żyło ze sobą wspólnie przez parę lat, bardziej na zasadzie konkubinatu. Kupowali wspólne rzeczy itp. itd.
Parę miesięcy temu, jeden z współlokatorów wyprowadził się - zostawiając wszystko. (Nie chciał niczego). Teraz jednak przypomniało mu się, że jednak chce.
Pytanie:
Czy ma teraz prawo do tych rzeczy nadal? I w jaki sposób może to być rozwiązane?
Albo czy są jakieś regulacje prawne w kontekście tego?...
Witam moja córka z zięciem wynajęli mieszkanie w którym nie zamieszkali bo zięć zmarł umowa była na niego w umowie miała właścicielka zapis że przez pół roku nie musi oddawać kaucji. Czy w przypadku śmierci nie powinna postąpić uczciwe i oddać te pieniądze?...
Złożyłem kilka dni temu wypowiedzenie umowy o pracę z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia. Właściciel w dniu dzisiejszym kazał się spakować, oddać sprzęt i opuścić firmę. Nie dostałem żadnego dokumentu do podpisania ani informacji czy mam iść na urlop który mi pozostał itd. Co mam zrobić żeby było dobrze? Nie chce dostać dyscyplinarki bo np. na drugi dzień nie stawiłem się z pracy. Czy mogę się domagać jakiegoś papieru do podpisania żeby się zabe...
Dzień dobry , zostałem oszukany na blika , dostałem email od olx z fałszywym likiem i potwierdzeniem danych , zalogowałem się do banku zostałem poproszony o numer blik , podałem go i w tej samej chwili pobrało mi 3tys ,zgłosiłem sprawę na policję i olx , bank nie uznał mi reklamacji , napisali że ja wszystko potwierdziłem a oni w niczym nie zawinili . Czy mogę się jakoś odwołać i jest szansa na to ze bank odda mi stracone pieniądze ?
Blik został...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: