Nie mogę stawić się na rozprawę (postępowanie karne) w sądzie.

Mam pytanie, otóż jestem wezwana na rozprawę w charakterze świadka na 13 grudnia. Na 5 grudnia mam termin porodu, który może odbyć się w terminie, może zacząć się kilka dni później.
Nie widzi mi się chwilę po porodzie latać po sądach żeby zeznawać, nie wiem, w jakim będę stanie.
Co mogę zrobić? Jakie pismo wysłać do Sądu?
anonim cytuj
03-12-2021
moze Pani usprawiedliwic nieobecnosc ze wzgledow medycznych (opnia lekarza sądowego), moze Pani wnioskowac o przesluchanie w miejscu pobytu lub za pośrednictwem internetu (dokladniej w art. 177 kpk).

anonim cytuj
03-12-2021

Sugerowane Tematy

Dozór elektroniczny.
Otrzymałem 25.08.2023 r. Wezwanie na posiedzenie sądu penitencjarnego w sprawie dot. Uchylenia mi zezwolenia na odbywanie kary w systemie SDE. Problem w tym, że wezwanie to jest na 9.10.2023r A kara, która odbywam w systemie SDE kończy mi się 18.09.2023r. Jak mam to rozumieć?...
Czy można zostać cały czas w tej jednej przychodni?
Witam Zmieniaj miejsce zamieszkania i zameldowania trzeba zmienić swoją przychodnie lekarza rodziinnego(wieś)? Czy można zostać cały czas w tej jednej przychodni?...
Kupno mieszkania z niewymeldowanym sprzedawcą.
Mam zamiar kupić mieszkanie (dałem już zadatek) ale sprzedawca chce się dopiero wymeldować po podpisaniu aktu notarialnego. Myślałem, że notariusz będzie żądał potwierdzenia braku zameldowania ale nie ma takich wymagań. Wiem , że sprzedający nie mieszka w tym mieszkaniu ma ich klika....
Pozew
Witam serdecznie, proszę o poradę. W 2019 roku sprzedałam towar przedsiębiorcy Alicji X, prowadzącej działalność gospodarczą pod nazwą Y. Okazało się, że przedsiębiorca zawiesił działalność gospodarczą. Aby pozwać przedsiębiorcę prowadzącego działalność gospodarczą należy do pozwu dołączyć wydruk z CEIDG. W obecnej sytuacji osoba ta nie figuruje w bazie. Jak prawidłowo powinien być skonstruowany pozew do Sądu ?...

Wyszukiwarka