Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania
Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis
Były ex małżonek (rozwód bez orzekania o winie miesiąc temu, była wspólnota majątkowa) założył sprawę o podział majątku, wyznaczając cenę z kosmosu za dom na wsi i oczekując spłaty połowy. Ja tego domu sprzedać nie chce, chętnie go spłacę ale nie mam takich pieniędzy - może macie doświadczenie czy sad może zarządzić raty? Czy jeśli podana cena jest +20% możemy najpierw zweryfikować to na jakiejś wycenie? Nie stać mnie na prawnika który poprowadzi...
Witam, jestem na urlopie wychowawczym od dwóch miesięcy (płynne przejście po urlopie rodzicielskim, obecnie nie pobieram żadnego zasiłku; 1/2 etatu na czas nieokreślony i 1/2 etatu na czas określony - przed L4 w pierwszej ciąży) i jednocześnie pracuję na 1/2 etatu na czas nieokreślony (inny pracodawca niż przed ciążą, praca rozpoczęta podczas urlopu rodzicielskiego).
Teraz zaszłam w drugą ciążę - jak będzie naliczane L4? Czy umowa na czas okr...
Cześć,
mam trochę dziwną sytuację z którą nie bardzo wiem co zrobić, chodzi o to że jestem zatrudniona na umowę o pracę na 1/2 etatu, jednak w październiku jedna z menedżerek oświadczyła mi, że chcę wprowadzić zmiany i na jeden miesiąc (październik) chciała abym przeszła z 1/2 na 3/4 etatu, usłyszałam tylko że chciałaby to zrobić i na tym temat się zakończył, w porównaniu do mojej koleżanki nie dostałam żadnej umowy do podpisania! Po dwóch tygo...
Mężczyzna dostał w darowiźnie działki rolne o powierzchni 2,5 ha. Chce przekazać je swoim dwóm synom w darowiźnie po 1,25 ha każdemu. Synowie nie są rolnikami, nie mają kwalifikacji rolniczych, pracują na UoP, mieszkają w innym mieście. Czy otrzymanie takich działek wiąże się dla nich z jakimiś konsekwencjami? Czy wtedy nabywają wtedy jakieś obowiązki? Czy będą jakieś problemy związane z ubezpieczeniem? Czy w przypadku straty pracy będą podlegać...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: