Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania
Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis
Witam mam pytanko czy jeżeli ojciec dziecka nie uznał ojcostwa (sprawa w sądzie jest pod koniec listopada) to czy muszę go informować co jest u córki jego słynny tekst to "jak tam xxx" i na tym się kończy nie odwiedza nie loży na dziecko czy muszę mu odpowiadać na takie pytania? Przed chwilą się pytał czy podam mu pilnie datę urodzenia jak wydusilam na co chce to powiedział że tatuaż chce zrobić z datą urodzin po czym mu powiedziałam że...
Chciałbym podpytać osób którym udało się dojść do w miarę korzystnej ugody z PZU.
Nie wchodząc za mocno w szczegóły mam ponad 100 tysięcy do oddania ubezpieczalni. Jestem załamany ale trudno, jakoś trzeba to przełknąć.
Czy jest szansa że PZU pójdzie na rękę i pozwoli płacić powiedzmy 1000zł miesięcznie? Dla mnie to nie jest mało, ale więcej po prostu nie dam rady spłacać. Co ewentualnie grozi za nie spłacenie, tylko że to nie jest tak że ja nie...
Zakupiłem przez internet polisę OC którą opłacie ale zaraz agent znalazł mi lepszą ofertę ( bardziej rozbudowaną) i stwierdził żebym kupił tą nową oraz wypisał wypowiedzenie OC tej pierwszej polisy ( od razu tak zrobiłem). 18 listopada minął miesiąc od wypowiedzenia polisy i niestety do teraz nie mogę się doprosić ubezpieczalni o zwrot pieniędzy, agent twierdzi że robi co może i pospiesza centrale w tej sprawie. Najlepsze jest to ze w aplikacji d...
Dzień dobry. Moja mama miała małe gospodarstwo rolne (pasieka) z wujkiem na mocy umowy cywilnej. Po śmierci mamy mam postanowienie sądowe, że nabywam w całości inwentarz po zmarłej.
Przyszedł czas wpisania mnie do księgi wieczystej. Przy postanowieniu nie było podane, że mama ma ziemię.
Rozliczenie podatku od spadku już złożyłem.
Mam papiery rolnicze, ale nie chcę prowadzić tam żadnej działalności rolniczej.
Czy przy wpisaniu mnie do księgi w...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: