Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania
Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis
Mam takie pytanie, bo jak wiadomo skarbówka coraz bardziej patrzy się każdemu na ręce i co w przypadku zakupu konsoli na allegro, czy olx itd gdzie pieniądze przechodzą przez portal a kwota wynosi ponad 1000? I zgodnie z prawem trzeba opłacić pcc, ale przecież normalnie nikt nie wystawia Ci paragonu jak sprzedaję szary Kowalski, i wtedy jak udowodnić US, że kupiło się za tyle i tyle. Wyciąg z konta ale tam znowu nie ma się za co płaciło, tylko op...
Play dzieli się swoją bazą numerów z firmami trzecimi?
Dzisiaj miałem dziwną sytuację: do mojej żony zadzwoniła firma, która jak sprawdziłem z necie - spamuje telefonami ze zbiórką na pomoc dzieciom (nie wiem czy oszustwo czy nie - nie wnikam na razie). Zmartwiło mnie jednak to, że pytali o mnie z imienia i nazwiska. Byłem przekonany, że nikt poza Play nie ma prawa wiedzieć, jakie inne numery tel. mam u tego dostawcy. Dzwoniłem do Play a tam pow...
Partnerka zakończyła 2 letnią batalię o podział majątku z ex mężem. Sprawę wygrała ma wpis do księgi wieczystej że jej jest już mieszkanie , ma wyrok i poszła do gminy żeby wymeldować ex a pani jej powiedziała że on musi się sam wymeldować. I moje pytanie czy muszą go wymeldować jak ma wyrok i wpis do księgi że mieszkanie jest już tylko jej czy faktycznie on musi się wymeldować osobiście?...
Brat wraz z żoną po ślubie zaczęli budować dom na działce rodziców żony (teściów), teściowie ze względu na dopłaty dla rolników nie mogli od razu przepisać działki.
dom powstał na działce teściów, plan domu również zakupiony na teściów, ale wszyscy wiedzą, że dom maił być ich.
W okresie małżeństwa brat wraz z żoną i przy pomocy finansowej teściów postawił dom w stanie zamkniętym (niewiele pozostało aby tam wejść i mieszkać). Duża część faktur j...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: