Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Wyjazd dziecka za granice bez zgody drugiego rodzica
Na wstępie, oboje z byłym partnerem mamy pełne prawa do dziecka. A więc tak, chce zabrać dziecko na 2/3 dniową wycieczkę za granicę . Czy obowiązkowo potrzebuje pisemnej zgody ojca? Czy może wystarczy dokładne poinformowanie o miejscu przebywania i długości pobytu? Ojciec lubi dla czystej zasady zrobić po złości I obawiam się że nie wyrazi zgody nawet na tak krótki wyjazd, a jest on dla nas dość ważny....
Sąsiad nie sprząta części wspólnych.
Jesteśmy małą wspólnotą - 4 mieszkania, zarządzaną wspólnie. Jeden z sąsiadów od wielu lat uchyla się od prac porządkowych. Np. sprzątanie klatki schodowej. podwórka, chodnika przylegającego do naszej działki, itp.. Jak wyegzekwować by zaczął brać w tych i innych pracach udział? Co stanowią najnowsze przepisy dotyczące głosowania w sprawach wykraczających poza zarząd zwykły, we wspólnocie takiej jak nasza? Czy obowiązuje jednomyślność w głosowan...
Jak zatrudnić pracownika na umowę o pracę?
Jestem właścicielem małego sklepu z artystycznymi artykułami do domu i planuję rozbudowę swojego biznesu. Mam już jeden sklep w Krakowie i chcę otworzyć kolejny w Warszawie. Do tej pory samodzielnie zarządzałem moim sklepem, ale teraz, z powodu rozbudowy, potrzebuję zatrudnić pracownika, który będzie zarządzał nowym sklepem w Warszawie. Jestem trochę zagubiony w kwestiach związanych z prawem pracy, ponieważ do tej pory samodzielnie prowadziłem...
Nowa umowa u tego samego pracodawcy.
Pracuje w firmie 9 lat i jestem na wypowiedzeniu z mojej inicjatywy. Jak wiadomo jest to 3 miesiące. Powiedzmy, że następnego dnia(lub kilku dniach) po wypowiedzeniu podpiszę nową umowę z tym samym pracowadcą. I teraz pytanie. Czy okres wypowiedzenia tej nowej umowy będzie też 3 miesiące czy krótszy....

Wyszukiwarka