Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania
Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis
Od 3 lat wynajmuję mieszkanie na parterze w domu prywatnym. Oficjalna umowa najmu, w której mam zapis, że co roku mam zapewnić 2 tony węgla (bez określonego terminu zakupu) i drewno. Wywiązuję się z tego zapisu corocznie, jednak kupuję tonę, a potem kolejną po zakupie przez pozostałych mieszkańców (właściciel i jeszcze jeden lokator).
Od początku co jesień wychodzi mi na ścianie grzyb. Walczę z nim, co roku używając preparatów grzybobójczych i m...
Czy skan podpisanej umowy zlecenia zawartej między firmą zleceniodawcą a osobą fizyczną zleceniobiorcą jest ważny? To samo pytanie dotyczy umowy najmu lokalu na biuro zawartej między firmą najemcą a osobą fizyczną wynajmującą.
Czy również skany podpisanych rachunków wystawionych odpowiednio przez zleceniobiorcę i wynajmującego w takiej formie też są ważne? ...
Witam.
Pracowałem jako kierowca ciężarówki, mój pracodawca wpadł w problemy finansowe, z tego co mówi to urząd skarbowy zablokował mu konto firmowe. Pracodawca ogłosił nam że będzie ogłaszać upadłość, ale nie chciał nas zwolnić ze swojej winy tylko przymusił pracowników do rozwiązania umowy za porozumieniem stron (każdy chciał iść gdzie indziej do pracy żeby zarabiać, niż być fikcyjne zatrudnionym w firmie która nie wypłaci wynagrodzenia)
W chw...
Kto będzie płacił za pobyt osoby w szpitalu jeśli ta osoba jest nieubezpieczona, jest w śpiączce na intensywnej terapii bez rokowań, po rozwodzie z jej winy (o rozwód wniósł mąż z powodu długotrwałego alkoholizmu i nękania psychicznego rodziny) ale zanim zachorowała wniosła o apelację co do rozwodu, dzieci dorosłe nie pracują ze względów zdrowotnych, od około dwóch lat mieszkała z konkubentem na czarno bez zameldowania (podobno tylko ten konkuben...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: