Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Art 62 ust.2 Posiadanie znacznej ilości narkotykow
Dzień dobry, Sprawa karna dotyczy znalezienia 100g mdma w samochodzie (Art. 62 ust 2) , w mieszkaniu nic nie znaleziono, zastosowano poręczenie majątkowe wobec oskarżonego. Nigdy wcześniej nie karany na terenie Polski (3 lata temu w Niemczech za spowodowanie uszczerbku na zdrowiu) Jaką najlepiej obrać linie obrony sadzie? Przewóz środków odurzających jako kurier czy może jako konsument substancji? Brak dowodów na handel oraz oskarżony nie ...
Adoptacja psa bez wiedzy właściciela, co zrobić
Chcemy adoptować kilkuletniego psa od osoby prywatnej z innego miasta (400 km). Poprosiliśmy właściciela, żeby dostarczył nam książeczkę zdrowia. Okazało się, że pies jest zarejestrowany na małżonkę (małżeństwo jest w trakcie rozwodu i partnerka utrudnia wszelkie działania) i książeczka jest u niej. Weterynarz nie chce wydać panu żadnych dokumentów. Co my, jako przyszli właściciele mamy zrobić w takiej sytuacji, żeby nie mieć problemów?...
alimenty
Rozstałam sie z ojciem dzieci. Założona niebieska karta i sprawa o znęcanie. Sąd przyznał zabezpieczenie alimentów w kwocie 800 zl. Ponieważ dobrowolnie nie chciał płacić sprawę zgłosiłam do komornika. Jak sie okazuje ma on kilka zajęć i komornik nie może ściągnąć pieniędzy z tytułu alimentów a ojciec dzieci nie chce płacić całej kwoty w terminie czy mogę coś zrobić?...
Wypowiedzenie umowy o pracę.
Cześć, zwalniam się z pracy. 27.10 mijają mi 3 lata stażu. Czy jeżeli złoże wypowiedzenie dajmy na to jutro. To obowiązuje mnie miesięczny czy 3-miesieczny okres wypowiedzenia? Bo Panie w kadrach twierdzą, że wypowiedzenie obowiązuje od 1.11 i wtedy będę miał już 3 lata stażu i obowiązuje mnie 3 miesięczne wypowiedzenie. Mają rację?...

Wyszukiwarka