Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Zajęcie rachunku bankowego przez komornika.
Brat z żoną mają wspólne konto na które wpływa wypłata tylko jego i żona wypłaca tyle ile chce i tylko ona robi na tym koncie operacje. Brat mieszkał w gospodarstwie domowym tylko 1 tydzień w miesiącu. Brat miał zasądzone alimenty na 3 córki. Teraz jak brat wyprowadził się definitywnie z domu żona podała go do komornika że od roku nie płaci jej alimentów i została założona blokada na jego nowe konto przez komornika. Komornik twierdzi że blokady z...
Czy musze rozliczać się na umowie o pracę?
Witam Mam 23 lata Dostałam ofertę pracy na -umowe zlecenie . Czy będę musiała się jakoś rozliczać? Nie jestem w tym temacie obeznana i nie chciałabym zrobić sobie problemów z niewiedzy . Nie jestem studentką. Proszę o pomoc . Z góry dziękuję....
Upadłość konsumencka.
Witam. Od jakiegoś czasu jestem dość sporo zadłużony. Przez pewien czas miałem pewne problemy w życiu przez co odsetki urosły do tego stopnia, że nie jestem w stanie spłacić wszystkiego. Przez trudną sytuację materialną byłem zmuszony wrócić do rodziców. Od pewnego czasu czytam i zastanawiam się nad ogłoszeniem upadłości konsumenckiej. Mam jednak kilka pytań: 1.Czy syndyk może zająć nieruchomość i ruchomości moich rodziców, z których korzystam n...
Telefon z wadą prawną.
Kupiłam na olx telefon 4 miesiące temu i dziś wyświetlił się komunikat, że ze względu na niespłacone raty telefon został zablokowany i nie można z niego korzystać. Nie było żadnej informacji na ten temat a ja nawet nie miałam świadomości, że operator blokuję telefon w przypadku gdy raty nie zostają spłacone, więc nawet nie zadałam takiego pytania. Kontaktowałam się ze sprzedającym, jednak on nie widzi problemu i twierdzi, że kupiłam telefon a nie...

Wyszukiwarka