Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Komornicy zabierają mi wszystkie pieniądze na życie. Co zrobić w tej sytuacji?
Witam. Potrzebuję pomocy, otóż otrzymuję rentę rodzinną po mężu, mam 2 komorników, gdzie pierwszy zabiera mi 400zl z renty, a drugi że pracuje na umowę zlecenie zabrał mi całe wynagrodzenie. Wynajmuje mieszkanie gdzie moje opłaty wynoszą więcej niż renta rodzinna I dokładam 600zl z wynagrodzenia, którego nie dostałam i nie mam z czego żyć, co mogę zrobić w tej sytuacji?...
Dozór policyjny.
Jestem objęty dozorem policyjnym, jeden raz w tygodniu musze się stawiać na komisariacie. Jak to wygląda z wyjazdem za granice np. na tydzień? Zakładając ze zmieściłbym się w ramach czasowych żeby wrócić i stawić się. Na "papierze" z prokuratury nie mam nic napisane o zakazie opuszczania kraju. Prosiłbym o poradę...
Postępowanie spadkowe.
Zmarł niedawno mój brat. W krótkim czasie po śmierci brata zmarla również jego żona. Nie mieli dzieci. Posiadali własny dom, samochody, konta bankowe itp. Matka bratowej żyje jak i również 2 jej rodzeństwa. Z naszej strony jestem ja i siostra. Jak wyglądałby podział majątku w tej sytuacji i kto w pierwszej kolejności dziedziczy? Rozumiem, że musi nastąpić sądowy podział majątku, bo trudno będzie polubownie się porozumieć w przypadku tylu spad...
Nabycie spadku.
Mąż w drodze dziedziczenia poprzez wpisanie aktu poświadczenia dziedziczenia u notariusza nabył spadek po ojcu. Spadek ten zgłosił do urzędu skarbowego zgodnie ze stanem faktycznym. W późniejszym terminie okazało się, że w tym samym akcie jest dziedziczenie po dziadku i babci w skład czego wchodzi dom - mąż nieświadomy tego wszystkiego nie wykazał tego w zeznaniu. Czy jedyne co pozostaje to złożyć zeznanie i liczyć się z koniecznością zapłaty? Kw...

Wyszukiwarka