Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Jest asfalt . Został kompletnie ubłocony, co z tym zrobić.? Właściciel nie reaguje na rozmowy
Witam przy mojej posesji trwają prace budowlane . Jest asfalt . Został kompletnie ubłocony wszystko się brudzi co mogę w związku z tym zrobić.? Odpowiadając na pytanie nie których to byłem rozmawiałem a właściciel odwrócił głowę i poszedł dalej...
Wniosek o ubezwłasnowolnienie.
W wezwaniu do uzupełnienia braków formalnych wniosku o ubezwłasnowolnienie (mojej Mamy), sąd cywilny wzywa m. innymi do przedłożenia odpisu skróconego aktu małżeństwa. Mama jest rozwiedziona od roku 1978 i od kilkudziesięciu lat nie utrzymujemy kontaktu z ojcem (jego wola), ma on drugą żonę i nową rodzinę. Ze względu na obecny stan zdrowia Mamy (brak logicznego kontaktu po ciężkim udarze) nie może ona samodzielnie wystąpić o żadne zaświadczenia...
Mandat z fotoradaru.
Witam, Otrzymałem zdjęcie z fotoradaru z GITD za przekroczenie prędkości. Z racji sytuacji - chcę wskazać w odpowiedzi innego kierowcę jako sprawcę wykroczenia, jednak osoba ta nie posiada prawa jazdy. Proszę o informację jakie konsekwencje prawne poniesie wskazana osoba? Tj. czy dostanie mandat za popełnione wykroczenie przekroczenia prędkości, czy może też za brak prawa jazdy dodatkowo?...
Wada ukryta samochodu po zakupie.
Witam. Dwa miesiące temu kupiłam samochód. Przy zakupie samochodu właściciel zapewniał, że auto nigdy nie uczestniczyło w żadnej kolizji. Dziś po podłączeniu komputera do samochodu mechanik stwierdził, że auto bite. Sprawdzam auto w CarVertical ( wiem że miałam to zrobić przy zakupie, ale niestety, zaufałam sprzedawcy) i okazało się, że samochód miał dwa wypadki. Pytanie : czy mogę zwrócić samochód, jak to zrobić?...

Wyszukiwarka