Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Zawieszenie postępowania.
W sprawie o zapłatę przeciwko spółce z o.o. sąd zawiesił mi postępowanie, bo wykreślono jedynego członka zarządu pozwanej spółki. W sumie bym się nie przejął, no bo można powołać kuratora itp. Ale sprawdziłem wniosek o wykreślenie, który złożyła ta spółka do KRS i dopatrzyłem się, że powołano nowego członka zarządu, którego nie ujęto we wniosku o wpis do rejestru przedsiębiorców. Czyli formalnie spółka ma zarząd, ale nie został on ujawniony w KRS...
odzyskanie wynagrodzenia
Pracownik jest zatrudniony od marca tego roku w Spolce Z o.o . Na prośbę pracodawcy wynagrodzenie na umówie wpisano w kwocie 5200 brutto . Faktycznie (potwierdzone przelewami ) miesięczne wynagrodzenie to ponad 6 000 netto. W zeszłym miesiącu pracownik otrzymał przelew około 3500 (netto z kwoty na umówie) W tym miesiącu nie otrzymał wynagrodzenia . Tydzień temu poczta przyszło wypowiedzenie ze ze względu na Covid spółka utraciła płynność finans...
Rozwiązanie umowy o pracę będąc na L4
Dzień dobry. Czy będąc na L4 jako pracownik mogę złożyć rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron? Czy zakończenie stosunku pracy może być w trakcie L4?...
Kupiłem samochód z wadą ukrytą, co teraz moge zrobić?
Parę dni kupiłem samochód, gdzie przed kupnem byłem z nim na stacji diagnostycznej. Wady, które udało się diagnoście wykryć były dla mnie w porządku, obaj wiedzieliśmy, że owe istnieją (no tam z wyjątkiem paru pomniejszych rzeczy), podpisaliśmy umowę wszystko spoko. Nagle po 1 dniu jazdy zaświecił się check engine, a z rury wydechowej (czego też diagnosta na stacji diagnostycznej nie zauważył) przy ciepłym silniku wydobywa się biały dym. Po sk...

Wyszukiwarka