Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania
Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis
Sąd zniósł współwłasność nieruchomości i przyznał ją w całości mnie. Ja muszę spłacić pozostałych współwłaścicieli. Do sprawy włączył się też ZUS, który żąda spłaty hipotek ustanowionych na ich udziale. Poinformowali mnie wprost, że nie zwolnią hipotek jeśli zapłacę całość zasądzonej kwoty współwłaścicielom lub wpłacę ją do depozytu sądowego.
Od uprawomocnienia wyroku minęły już 2 miesiące. ZUS w końcu wysłał mi promesę o wykreśleniu hipotek, je...
W mojej klatce mieszka nienormalna starsza sąsiadka. Wszystkich się czepia, straszy policją, sądami, bombą itp. Dowiedziałam się, że od wielu lat nie wpuszcza kontroli gazu i kominiarza. Chciałabym to zgłosić, bo jest to niebezpieczne. Do tego często przy jej drzwiach czuć gazem. Mieszkam we wspólnocie mieszkaniowej. Jak to zgłosić, żeby nie było na mnie. Sąsiadka i tak mi utrudnia życie....
Mam bardzo drobną sprawę o wykroczenie, ale trafiłem na wredną i upierdliwą sędzinę. Pytanie jest takie o co może pytać sąd i czy muszę na to odpowiedzieć?
Jestem po pierwszej rozprawie i pojawiły się pytania m.in. takie (na które nie chcę odpowiadać):
- czy leczył się Pan/Pani psychiatrynicze
- jakie jest Pana/Pani wykształcenie
- gdzie Pan/Pani pracuje
- jaki jest Pan/Pani status majątkowy
Sędzina twierdziła, że "muszę" na nie o...
Złożyłem w pracy wypowiedzenie (obowiązuje mnie miesięczne wypowiedzenie) muszę pracować do 31 marca, kierownik robi mi pod górkę albo gada takie rzeczy że czuję się mobbingowany. Czy jak pójdę od 1 marca na zwolnienie od psychiatry na cały miesiąc, to pracodawca może mi coś zrobić ? Zgłosić mnie gdzieś ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: