Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania
Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis
Witam
Ponieważ otrzymuję sprzeczne informacje, uprzejmie proszę (zdezorientowana i sfrustrowana) o pomoc przez udzielenie odpowiedzi na pytania:
Czy zobowiązanie wobec sądu do ustosunkowania się do wniosku (z określonego dnia) jest jednoznaczne z zarządzeniem sędzi do złożenia pisma przygotowawczego? i w odpowiedzi ustosunkowanie się może zostać określone jako "Pismo Przygotowawcze"?
Czy sędzia zarządzający złożenie pisma przygotowaw...
Chciałem pomóc przyjacielowi i wziąłem kredyt na siebie, pożyczyłem mu te pieniądze i on spłacił swoje długi.
Na chwilę obecną nie ma możliwości oddania całej kwoty, więc wpadliśmy na pomysł aby wpisać jakąś umowę.
Czy jest możliwość ogarnąć między nami umowę, aby to mój przyjaciel spłacał ten kredyt, a nie ja? notariusz? nie wiem np. że on przelewa co miesiąc bankowi pieniądze za raty albo mi na konto co miesiąc?
Jest jakaś opcja aby on miał ...
Mam pytanie odnośnie najmu lokalu mieszkalnego, została ona podpisana z dwiema wynajmującymi, teraz zostaje jedna osoba. Zmieni się również opłata oraz okres wypowiedzenia. Czy konieczne jest napisanie nowej umowy czy może być aneks? Dziękuję....
Umowa przedwstępna była do 30.09.2023.
Kupujący nieruchomość z rynku wtórnego załatwili wszystkie dokumenty potrzebne do finalizacji umowy. Pozostał tylko notariusz.
Zbywca nieruchomości miał donieść dokument ze swojego banku, lecz ciągle się ociągał, twierdził, że będzie jutro, za tydzień. Jednym słowem zwodził.
Zbywca odstąpił od umowy, gdyż twierdzi że umowa przedwstępna była do 30.09 i do umowy przyrzeczonej nie doszło.
Jak tu wygląda spr...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: