Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Czy mają prawo żądać jakiejkolwiek dopłaty, skoro wysłali przedmiot, po cenie po jakiej został kupiony?
Cześć, proszę o poradę. Przedmiot kupiony przez stronę internetową, promocja z 1400 na około 30 zł, 130 zł z przesyłką. Dostaliśmy wiadomość, że jest to pomyłka w cenie, z prośbą o dopłatę. Mimo to przedmiot został wysłany. W trakcie wysyłki odpowiedzieliśmy, że po regularnie cenie przedmiot nas nie interesuje i jeśli będzie to przesyłka pobraniowa to paczki nie odbierzemy. Paczka jednak przyszła, faktura wystawiona na kwotę po jakiej przedmiot k...
obowiązki przed rozwodem
Witam Kolezanka odeszla wraz z dziecmi od przemocowego meza Obecnie mieszka u kolezanki Za tydzien ma wynajac mieszkanie I zlozyc papiery rozwodowe Zaznaczam ze zarowno ona jak i dzieci boja sie meza Pytanie mam nastepujace Czy gdy jeszcze nie ma papierow rozwodowych a zmieni miejsce zamieszkania ma obowiazek podac adres mezowi?A jesli tak czy ma obowiazek wpuscic go do tego mieszkania(o co napewno bedzie zabiegal pod pretekstem sprawdzenia warun...
Czy mogę mieć problem z wypowiedzeniem umowy?
Witam, Chciałabym się dowiedzieć jakie są konsekwencje w przypadku wynajmu mieszkania osobie z dzieckiem? Czy mogę mieć problem z wypowiedzeniem umowy? ...
Niewywiązanie się z umowy.
Usługobiorca nie wywiązał się z umowy, nie wykonał mebli w terminie, długo zbywał tłumacząc opóźnieniami w transporcie. Pobrał zaliczki i nie chce oddać pieniędzy (oczywiście obiecuje, ale nic z tego nie wynika). Czy w takiej sytuacji przedsądowe wezwanie do zapłaty do niego, a później pozew do sądu? Czy trzeba coś na policję zgłosić lub jeszcze inna procedura?...

Wyszukiwarka