Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania
Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis
Czy mam prawo ubiegać się o rentę z powodu czasowej niezdolności do pracy przy depresji? Zostałam zdiagnozowana co prawda po 18 rż, mając 19 lat ale będąc jeszcze w liceum. Aktualnie mam skończone 20, niestety nie mam stażu pracy przez właśnie tę chorobę, na studia też nie poszłam przez depresję. Mam za sobą 3 hospitalizacje plus 6 miesięcy na oddziale dziennym.
Pytanie, czy w ogóle mam prawo się ubiegać o to?
Jestem pod stałą opieką lekarza p...
Babcia przekazała wnukowi testamentem odręcznym dom. Babcia posiada trzy córki. Czy spadkobierca ma obowiązek przedstawienia treści testamentu, w którym są zawarci świadkowie, uczestnikom postępowania, czyli mamie i dwóm ciociom? Jedna ciocia mieszkająca zagranicą poprosiła o to siostrzeńca. Wniosek o nabycie spadku będzie złożony do sądu. Proszę o informację....
Witam. Mieszkam w bloku, mieszkanie własnościowe. Jest zarząd wspólnoty. Od miesiąca w mojej klatce, w moim pionie pojawiły się prusaki. Czy administracja ma obowiązek przeprowadzić dezynfekcje czy muszę we własnym zakresie. Oczywiście zarząd każe przeprowadzać samemu.
Co o tym mówi prawo.
Z góry dziękuję....
Witam nie wiem czy w odpowiednim miejscu ale próbuję. Mam takie pytanie ponad rok temu sprzedałem samochód na polskich tablicach w Niemczech i dwa tygodnie temu dostałem pismo z Policji że ktoś spowodował kolizję drogową tym samochodem a ja widnieje w Polsce jako ostatni właściciel. Mam umowę sprzedaży(co prawda w tym momencie mam wątpliwości co do prawdziwości danych kupującego).Mam wszystkie dokumenty potwierdzające wyrejestrowanie samochodu. A...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: