Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Czy zachowek należy się przy umowie dożywocia?
Witam. Sprawa wygląda następująco. Moi rodzice mieli dwóch synów czyli mnie i brata. Przed ich śmiercią w darowiźnie mój brat dostał cały majątek czyli domy traktory zabudowy samochody działki itp. Ja nie dostałem nic. Mój brat przepisał wszystko w umowie dożywocia mojemu synowi. Czy ja mogę od syna rościć zachowek z racji że nie dostałem zachowku od brata?...
Pozew o odzyskanie pieniędzy
Złożyłem pozew o odzyskanie pieniedzy. Z Sądu przyszła informacja że... "Na podstawie art. 130 paragraf 1 kpc i art. 130 [1] paragraf 1 [1] wzywa Pana do usunięcia braków formalnych pozwu, przez wskazanie daty wymagalności dochodzonego roszczenia w terminie..." Co to jest ta data wymagalności?...
Pożyczka bez umowy dla znajomego.
Hej, na wstępie chciałem się przywitać. Mam pewien problem, pożyczyłem pieniądze osobie bez umowy (400 zł). Z tego co czytałem pożyczki do 500 zł umowy nie potrzebują. Dowód na pożyczkę mam w postaci korespondencji elektronicznej oraz przelewu. Niestety od pół roku nie mogę doprosić się o zwrot pożyczonych pieniędzy, co chwilę jestem zbywany. Co mogę w takiej sytuacji zrobić? Próbowałem polubownie załatwić sprawę, niestety osoba, która pożyczyła ...
Czy legalne jest robienie zakupów na słupa, na wymyślone dane?
W celu ochrony swoich danych osobowych myślę czy zamawiając coś przez internet do automatów paczkowych nie lepiej podawać wymyślone dane? Z danymi osobowymi w sklepach to wiadomo może być różnie zdarzają się włamania hackerskie i wycieki danych. Moje pytanie jest takie czy zakupy na słupa są legalne w świetle polskiego prawa?...

Wyszukiwarka