Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Jak dowiedzieć się czy mam ograniczone bądź zabrane prawa do dzieci?
Jestem od 19.09 w szpitalu psychiatrycznym, po próbie samobójczej. Moimi dziećmi zajmuję się moja siostra, która będzie dla nich rodziną zastępczą. Czy mam prawo dowiedzieć się czy jakaś rozprawa była? Jak dowiedzieć się czy mam ograniczone bądź zabrane prawa do dzieci? Nikt nie chce udzielić mi żadnych informacji....
Wspólny dom wybudowany na działce narzeczonej.
Witam, budujemy wraz z narzeczoną dom na jej działce. Działkę kupiła ona, ale do budowy domu również się dokładam. Co w razie jej śmierci, jeśli nie mamy sformalizowanego związku i żadnego testamentu? Czy wszystko przechodzi na jej rodziców/brata? Ja w tym wypadku nie mam żadnych praw?...
Prawo spadkowe.
Sytuacja mojego bliskiego znajomego wygląda następująco: Całe życie mieszkał z babcią, którą w pojedynkę, pracując - opiekował się do końca Jej dni. Nie zostawiła ona jednak testamentu (najprawdopodobniej), oraz nie przepisała na niego swojej własności. Po Jej śmierci w pojedynkę i na własny koszt zorganizował pogrzeb i ją pochował. Zmarła była wdową z jedną córką - matką mojego znajomego. Nigdy nie interesowała się swoją matką, można rzec, ...
Wniosek o nabyciu spadku.
Ciocia dostała pismo w sprawie wniosku o nabycie spadku. Została przez Sąd zobowiązana do złożenie w terminie 14 dni odpowiedzi na wniosek z ustosunkowaniem się do żądania wniosku. Ciocia w 100 % zgadza się z wnioskodawcą. Nie ma nic do dodania i chce wziąć udział w postępowaniu. Czy ktoś z Państwa mógłby napisać taką odpowiedź lub podesłać wzór takiego wniosku....

Wyszukiwarka