Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Wyznaczenie pieczy zastępczej.
Sąd wyznaczył opiekuna prawnego (wychowawcę z placówki, brak pokrewieństwa) dla dzieci umieszczonych w pieczy zastępczej pomimo braku zgody tej osoby. Czy od wyroku sądu rejonowego można się odwołać? Czy wnioskodawca musi wnieść z tego tytułu opłatę (jaką)?...
Urlop na wypowiedzeniu.
Witam mam taką sytuacje zmieniam prace i w starej mam zapisany planowy urlop ,ostatniego dnia przyjeżdżam się tylko rozliczyć i sczytać kartę do tachografu. W nowej firmie jest szkolenie na bazie i 3 kursy ze starym kierowcą (takie przyuczenie ) i tu mam pytanie czy w nowej firmie mogę śmiało jeździć skoro nie mam zakazu pracy na wypowiedzeniu i wpisaniu planowanego urlopu?...
Dopisanie drugiego najemcy do umowy najmu okazjonalnego
Chcę dopisać partnera do umowy najmu okazjonalnego sporządzonego u notariusza. Umowa jest na mnie. Chcę żeby partner też był wymieniony jako drugi najemca lokalu. Wszystkie pozostałe zapisy umowy bez zmian. Czy w takim razie wystarczy aneks do umowy podpisany przeze mnie, partnera i właściciela lokalu czy musi być sporządzony u notariusza?? ...
Problem uciążliwego hałasu.
Witam! Chciałam zapytać, czy istnieje możliwość rozwiązania następującego problemu - w mieście, w którym mieszkam, na składzie węgla znajdują się urządzenia, które emitują bardzo uciążliwy dla mnie i mojej rodziny hałas. Hałas jest słyszalny codziennie, za wyjątkiem niedzieli (w sobotę również hałasują), w godzinach od 7.00 do 18.00 i jest tak głośny, że budzi nas rano, mimo, że nie mieszkamy w bezpośrednim sąsiedztwie strefy przemysłowej. Mierzy...

Wyszukiwarka