Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania
Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis
W sprawie o zapłatę przeciwko spółce z o.o. sąd zawiesił mi postępowanie, bo wykreślono jedynego członka zarządu pozwanej spółki. W sumie bym się nie przejął, no bo można powołać kuratora itp. Ale sprawdziłem wniosek o wykreślenie, który złożyła ta spółka do KRS i dopatrzyłem się, że powołano nowego członka zarządu, którego nie ujęto we wniosku o wpis do rejestru przedsiębiorców. Czyli formalnie spółka ma zarząd, ale nie został on ujawniony w KRS...
Pracownik jest zatrudniony od marca tego roku w Spolce Z o.o .
Na prośbę pracodawcy wynagrodzenie na umówie wpisano w kwocie 5200 brutto . Faktycznie (potwierdzone przelewami ) miesięczne wynagrodzenie to ponad 6 000 netto. W zeszłym miesiącu pracownik otrzymał przelew około 3500 (netto z kwoty na umówie) W tym miesiącu nie otrzymał wynagrodzenia . Tydzień temu poczta przyszło wypowiedzenie ze ze względu na Covid spółka utraciła płynność finans...
Dzień dobry. Czy będąc na L4 jako pracownik mogę złożyć rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron? Czy zakończenie stosunku pracy może być w trakcie L4?...
Parę dni kupiłem samochód, gdzie przed kupnem byłem z nim na stacji diagnostycznej.
Wady, które udało się diagnoście wykryć były dla mnie w porządku, obaj wiedzieliśmy, że owe istnieją (no tam z wyjątkiem paru pomniejszych rzeczy), podpisaliśmy umowę wszystko spoko.
Nagle po 1 dniu jazdy zaświecił się check engine, a z rury wydechowej (czego też diagnosta na stacji diagnostycznej nie zauważył) przy ciepłym silniku wydobywa się biały dym.
Po sk...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: