Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Dodatek węglowy dla mieszkańców bloków.
Proszę o informację czy dodatek węglowy należy się mieszkańcom bloków? Osiedle ma zewnętrzną kotłownie, która jest obsługiwana przez spółdzielnie. Czy organ wypłacający dodatek może żądać dostarczenia zaświadczenia, które ma wystawić spółdzielnia? Bo jeśli by się nie należało, to po co zaświadczenia? ...
Nieuczciwa konkurencja.
Pracowałem przez dłuższy czas na zasadzie umowy o współpracę (świadczyłem usługi jako jednoosobowa działalność gospodarcza). Bez zapisów o zakazie konkurencji, ale z klauzulą poufności. Jakiś czas temu nasze drogi z pracodawcą się rozeszły (umowa o współpracy wypowiedziana). Ja świadczyłem sobie usługi dalej we już na własną rękę dla nowych klientów. Ostatnio jednak jeden z klientów mojej starej firmy, którego bardzo zaniedbano po moim odejściu ...
Opłaty komornicze
Proste pytanie, kto ponosi opłaty komornicze, wierzyciel czy dłużnik. I czy komornik ma prawo przetrzymywać pieniądze wierzyciela czy przekazać je od razu po pobraniu od dłużnika?...
L4. Czy pracodawca ma obowiązek wliczyć mi do zwolnienia także weekendy oraz dni wolne
Dzień dobry, przebywałem na zwolnieniu lekarskim 25 dni, po przebytym zabiegu. Z tego co wyczytałem, pracodawca ma obowiązek wliczyć mi do zwolnienia także weekendy oraz dni w których grafikowo bym nie pracował, czy mogę prosić o konkretną podstawę prawną tego, abym mógł to przedstawić pracodawcy? Gdyż niestety zwolnienie zostało mi policzone jedynie w tygodniu. Drugie moje pytanie, zarabiam najniższą krajową(na umowie i w rzeczywistości) czy od ...

Wyszukiwarka