Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania
Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis
Mam brata niepełnosprawnego chorego na autyzm nasi rodzice nie są razem od wielu lat i ojciec jest pozbawiony władzy rodzicielskiej . Nigdy nie płacił alimentów wypłacał mamie fundusz. Ostatnio dowiedziałam się że moja „babcia” której nie znam od strony ojca zmarła 2 lata temu a ojciec zrzekł się spadku i mama dostała pismo że brat ma spłacić dług za mieszkanie komunalne w którym mieszkała właśnie ta „babcia” . Ja mogę się zrzec spadku bo dopiero...
Cześć! Mam w domu alkoholika - ojca. Przez alkohol już stracił prawo jazdy oraz pracę (aktualnie znalazł nową). Pije od zawsze odkąd pamiętam, raz mniej raz więcej. Był na odwyku dwa miesiące ale nic to nie dało.
Większość majątku jest zdobyta przez mamę i ona nie chce mu oddać połowy bo mu się nie należy więc męczy się z tym człowiekiem pod jednym dachem. Jednak psychicznie się to bardzo odbija na rodzinie.
Czy można go gdzieś zgłosić? Jakie...
Witam serdecznie.
Mam pytanie czy mogę pozwać przedsiębiorcę w Sądzie Rejonowym w Wydziale Gospodarczym, który zawiesił działalność gospodarczą ? W bazie CEIDG jest informacja, że status indywidualnej działalności gospodarczej jest wykreślony. Podstawa prawna wykreślenia: art. 30 ust. 1 pkt 1 ustawy o CEIDG i Punkcie Informacji dla Przedsiębiorcy - zgłoszenie do CEIDG informacji o prawomocnym orzeczeniu zakazu prowadzenia działalności gospodar...
Witam
Czy rodzina mieszkająca w bloku i mająca tzw ogrzewanie centralne z miasta ( podłączono do niego całe osiedle ) - może ubiegać się o dodatek osłonowy?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: