Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Wypowiedzenie umowy na zwolnieniu chorobowym.
Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę? Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)...
Kto płaci przy wyroku administracyjnym?
Złożyłam do wsa skargę na dyrektora szkoły. Sad uznał skargę i zasadził od dyrektora zwrot kosztów. Mam pytanie czy dyrektor płaci z własnej kieszeni czy z pieniędzy publicznych. I jakie są regulacje bo słyszałam gdzieś ze nie można za kogoś płacić wyroków tylko przegrany musi zapłacić sam. Dostałam przekazem pieniądze za dwa wyroki ale nadawca jest nie dyrektor z imienia i nazwiska tylko szkoła. Czy to jest zgodne z prawem?...
Chcę pozbyć się byłego małżonka z mieszkania moich rodziców.
Mieszkamy w domu który jest własnością mojej mamy, chcę się rozwieść . Do kiedy mój jeszcze mąż ma prawo mieszkać w domu mojej matki? Kiedy powinien się wyprowadzić. Nie mamy w żadnej formie umowy użyczenia, mąż nie robił żadnych nakładów remontowych w domu....
Nabycie spadku po zmarłym.
Pewnie nikt mi nie podpowie ale zapytam, mój tata kiedyś kupil ciągnik, zmarł 5 lat temu. Zawsze myślałem że ten ciągnik nie ma dokumentów itd a jednak po parunastu latach znalazłem dokumenty i rejestrację tego ciągnika w domu. Dowód i rejestracja jest na poprzedniego wlasciciel., Na tatę jest jedynie umowa kupna. Dawno po sprawach spadkowych itd. Jak to teraz zrobić żebym mógł ciągnik zarejestrować na siebie? Bardzo mi na tym zależy....

Wyszukiwarka