Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania
Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis
Witam, co mi grozi za jazdę z zakazem prowadzenia pojazdów mechanicznych? Zakaz jest na 3 lata i wiem, że dopiero po tym czasie mogę znowu zdawać egzamin na prawko, które też zostało zabrane, a potrzebuje teraz auta na dojazdy do pracy dosłownie 10 km w jedna stronę, tylko czy warto ryzykować
Stan dokumentu: Zatrzymany przez Starostę (PJ, PT)
Powody zmian: Przekroczenie prędkości o ponad 50 km/h w obsz. zab., Ponowne przekroczenie 24 punktów. P...
Witam. Od jakiegoś czasu jestem dość sporo zadłużony. Przez pewien czas miałem pewne problemy w życiu przez co odsetki urosły do tego stopnia, że nie jestem w stanie spłacić wszystkiego. Przez trudną sytuację materialną byłem zmuszony wrócić do rodziców. Od pewnego czasu czytam i zastanawiam się nad ogłoszeniem upadłości konsumenckiej. Mam jednak kilka pytań:
1.Czy syndyk może zająć nieruchomość i ruchomości moich rodziców, z których korzystam n...
Witam.
Mam pytanie.
Ustawa śmieciowa, zgłoszenie ilości osób zamieszkałych.
Pod swoim adresem zamieszkania jestem raptem 1.5 dnia w tygodniu. Reszta 5.5 dnia to praca w delegacji.
Czy muszę nadal płacić za śmieci ? Czy jest możliwość zwolnienia z tego obowiązku?
Jakaś ustawa, przepis.......
Dzień dobry , odkładam dziecku 500+ zebrała się już ładna sumka, jak skończy 18 lat będzie to kwota około 60 tyś złotych , czy mogę mu ja po prostu przelać bez podatku w końcu to pieniądze dla niego ? Czy tylko do kwoty 36 120,00 ( na ta chwile ) proszę o pomoc jak to ugryźć , pozdrawiam...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: