Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Zmiana zameldowania.
Mam pytanie donośnie zmiany miejsca zameldowania. I internecie ciężko znaleźć aktualne informacje na ten temat, a jak już są to sprzeczne na różnych stronach. Czy muszę zmieniać dowód osobisty? Czy muszę zgłosić zmianę miejsca zameldowania do Urzędu Skarbowego? Gdzie jeszcze muszę powiadomić o zmianie?...
imie-nieznanego-ojca-dziecka-w-akcie-urodzenia
Witam.Mam nadzieje,ze tutaj znajde rade co robic.Chcialam zameldowac mojego wnuczka,ma On angielski akt urodzenia,nie ma tam wpisanego ojca,tylko mame,gdy poszlam do Urzedu Gminy Pani kazala mi wpisac byle jakie imie taty dziecka bo musi byc .Jak moge to zrobic przeciez to klamstwo.Jak tak mozna?Przeciez moj wnuczek nie jest synem Jana czy Stanislawa.Przeciez imie ojca trzeba podawac u roznych urzedach.W Angli rubryka imie ojca jest pusta a w Pol...
prawo do pełnego urlopu
Witam! Jestem zatrudniona od 13.01 na umowę na czas nieokreślony. Mam prawo do 26 dni urlopu. I teraz moje pytanie: czy już w tej chwili nabyłam prawo do pełnych 26 dni czy nabede dopiero po nowym roku, a teraz liczy się proporcjonalnie. Dodam że przed podjęciem teraźniejszego zatrudnienia byłam zatrudniona w innej firmie do 12.01....
odzież ochronna
Zna się tutaj ktoś na przepisach pracy? Chodzi o pobieranie odzieży ochronnej rękawic, kamizelek itp. Żeby cokolwiek wziąć trzeba przejść około 3km. Jak to się ma gdy jest cały czas robota i nie ma czasu iść? Mam to załatwiać po pracy? Przysługuje tylko po max 2 komplety...

Wyszukiwarka