Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania
Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis
Cześć, proszę o poradę. Przedmiot kupiony przez stronę internetową, promocja z 1400 na około 30 zł, 130 zł z przesyłką. Dostaliśmy wiadomość, że jest to pomyłka w cenie, z prośbą o dopłatę. Mimo to przedmiot został wysłany. W trakcie wysyłki odpowiedzieliśmy, że po regularnie cenie przedmiot nas nie interesuje i jeśli będzie to przesyłka pobraniowa to paczki nie odbierzemy. Paczka jednak przyszła, faktura wystawiona na kwotę po jakiej przedmiot k...
Witam Kolezanka odeszla wraz z dziecmi od przemocowego meza Obecnie mieszka u kolezanki Za tydzien ma wynajac mieszkanie I zlozyc papiery rozwodowe Zaznaczam ze zarowno ona jak i dzieci boja sie meza Pytanie mam nastepujace Czy gdy jeszcze nie ma papierow rozwodowych a zmieni miejsce zamieszkania ma obowiazek podac adres mezowi?A jesli tak czy ma obowiazek wpuscic go do tego mieszkania(o co napewno bedzie zabiegal pod pretekstem sprawdzenia warun...
Witam,
Chciałabym się dowiedzieć jakie są konsekwencje w przypadku wynajmu mieszkania osobie z dzieckiem? Czy mogę mieć problem z wypowiedzeniem umowy?
...
Usługobiorca nie wywiązał się z umowy, nie wykonał mebli w terminie, długo zbywał tłumacząc opóźnieniami w transporcie. Pobrał zaliczki i nie chce oddać pieniędzy (oczywiście obiecuje, ale nic z tego nie wynika). Czy w takiej sytuacji przedsądowe wezwanie do zapłaty do niego, a później pozew do sądu? Czy trzeba coś na policję zgłosić lub jeszcze inna procedura?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: