Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania
Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis
Czy w sytuacji zbiegu różnych kar tzn. warunkowego i bezwzględnego oraz ograniczenia wolności sąd orzeka karę mieszaną czy może połączyć karę ograniczenia i zamienić ja na bezwzględne pozbawienie wolności?...
W Bloku mieszkalnym (Warszawa) sąsiad na balkonie w ciągu dnia tnie metalowe i drewniane konstrukcje. Jest straszny halas. Najprawdopodobniej wykonuje działalność w mieszkaniu.
Działalność ma prawdopodobnie zarejestrowaną w swoim mieszkaniu. W zeszłym roku tłumaczył się sąsiadom uciążliwym remontem..
Gdzie można zgłosić uciążliwe działania sąsiada i jakimi przepisami się podeprzeć....
Witam. Chciałabym rozwiązać umowę zlecenie ze skutkiem natychmiastowym z powodu ciężkiej sytuacji rodzinnej i zdrowotnej. Problem w tym, że w umowie nie określono okresu wypowiedzenia, godzin pracy, jedynie miejsce jej wykonywania oraz termin jej trwania. Czy grozi mi coś za rozwiązanie umowy w związku z powyższym tj. kary finansowa lub odszkodowanie dla pracodawcy? Do końca umowy zostało około 3 tygodni a została zawarta na okres 3 miesięcy. Do ...
Witam,
czytałem ostatnio o możliwościach uzyskania pozwolenia na posiadanie broni. W jednym z punktów widnieje:
dla pozwolenia na broń do celów ochrony osobistej, osób i mienia:
- stałe, realne i ponadprzeciętne zagrożenia życia, zdrowia lub mienia;
Rozumiem, że trzeba tutaj przedstawić dokument potwierdzający realne zagrożenie np. groźby....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: