Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Odpowiedzialność pracownika za uszkodzenie mienia.
Praca jako kierowca. Samochód nie jest na stałe przypisany do kierowcy. Zdarzają się sytuacje że poruszają się pracownicy różnymi samochodami należącymi do pracodawcy. W przypadku spowodowania wypadku zniszczenia samochodu przez pracownika pracodawca może żądać zwrócenia kosztów takiej naprawy od pracownika? Czy jest to wszystko zależne od tego czy samochód miał AC ale jak ma pracownik sprawdzić czy takie AC ma samochód którego ma pracownik prz...
Alimenty
Dzień dobry od pewnego czasu były mąż nie płacił mi alimentów. Sprawa trafila do komornika, który również nie potrafił wegzekwować należności. Od czerwca tego roku pobieram alimenty z funduszu. Od tego też miesiąca jego babcia zaczęła robić mi przelewy w wysokości 400-500zl na konto tytułując je Alimenty i imiona dzieci. Przyjmowałam je jako zaległe bo mąż ma kilkanaście tysięcy długo. Zgłosiłam te wpłaty niedawno do komornika bo potrzebuje nowe ...
złośliwość ze strony męża
Witam. W poniedziałek wyjeżdżam z córka na wakacje. Od piątku jesteśmy u mojej mamy, bo jestem w trakcie wyprowadzki od męża i zaczęły się złośliwości.. Dzieli nas aktualnie 60km Dziś mąż napisał, ze chce się widzieć z córka.. Czy ja muszę rzucać w tej chwili wszystkie plany i jechać te 60 km ? Czy mogę mu powiedzieć, ze jak chce zobaczyć córkę, to niech przyjedzie?...
służebnośc czy udział
Sprzedaż działki z udziałem w drodze czy sluzebnosc?...

Wyszukiwarka