Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

zwrot zamówienia (pod wymiar)
Zakupiliśmy grzejnik z funkcja elektryczna na specjalne zamówienie (pod wymiar). Chcielibyśmy zwrócić produkt, natomiast producent nie chce przyjac go, ze względu na to, ze był pod zamówienie. Jeśli nie minelo 30 dni od daty zakupu rzeczywiście nie ma możliwości , aby go oddać?...
Po Decyzji o zmianie imienia
Witam, posiadałem dwa imiona używałem tego drugiego i złożyłem wniosek do urzędu stanu cywilnego o zmianę na te drugie imię jako jedyne i otrzymałem już decyzję o zmianie imienia w profilu zaufanym zaktualizowały mi się dane i mam tylko drugie imię byłem także wyrobić sobie nowy dowód osobisty i co powinienem jeszcze zaaktualizować i ile mam na to czasu? Czy powinienem prawo jazdy? nabycie samochodu? ubezpieczenie OC samochodu? czy jakieś dane zm...
Klient odebrał paczkę (podobno uszkodzoną)
Dzień dobry, Posiadam sklep internetowy z odzieżą. Klient odebrał paczkę za pobraniem i wysłał mi wiadomość, że wysłałam rozpruta sukienkę. Co jest niezgodne z prawdą. Co w takiej sytuacji?...
czy należa mi sie alimenty od rodziców jeśli nie pracuję
Do końca września mam zasądzone alimenty na siebie (są z funduszu jeśli to ważne, bo matka nie ma jak płacić) i skończyłam szkołę średnią. Teraz mam pytanie, czy jeśli nie uda mi się do końca września znaleźć pracy, to mogę zasądzić oboje rodziców do płacenia alimentów, bo nie będę miała się za co utrzymać. Nie będę studiować dziennie....

Wyszukiwarka