Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Czy może grozić mi spłata długów po byłym mężu?
Dobry wieczór Mam pytanie dotyczące długów po byłym mężu. Były mąż nie spłaca tych zobowiązań. Ok 13 lat temu będąc w małżeństwie podpisywałam "coś" podczas zaciągania przez niego kredytu. Nie miałam wówczas dochodu więc była to chyba tylko informacja, o branym przez niego kredycie. Ale nie mam pewności co podpisywałam w banku. Czy jednak mimo to może grozić mi spłata jego zobowiązań z tytułu tego podpisanego kredytu? Lub innych...
Małżeństwo X i Y, X umiera. Czy rodzeństwu X należy się coś ze spadku lub zachowek?
Witam, jest małżeństwo X i Y, nie mają dzieci, oboje mają żyjące rodzeństwo. X umiera. W takiej sytuacji wszystko dziedziczy Y? Czy rodzeństwu X należy się coś ze spadku lub zachowek?...
Czy coś mi się należy po stracie ojca?
Mój ojciec mieszkał w mieszkaniu ze swoimi rodzicami(mieszkanie własne) mój ojciec zmarł w tym roku, a jego ojciec rok wcześniej, została w mieszkaniu jego matka. Czy mi jako córce się coś należy?...
Przepisanie prawa do własności na jedno z dzieci.
Witam ,mam dwóch synów i córkę , chce odpisać na jednego syna dom z budynkami ale pola Nie mogę bo brakuje mi parę lat do emerytury rolniczej , chciał bym to załatwić za życia ,i przepisać wszystko na jednego syna- nie będę tłumaczył czemu tylko na niego bo to nie ważne, jak to zrobić żeby jeden syn i córka nie miała to tego prawa?...

Wyszukiwarka