Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Niezdolność do pracy, a wypowiedzenie.
Jestem zatrudniona na UP na czas nieokreślony, będąc na wychowawczym uległam wypadkowi, odbyła się operacja ale niestety ręka jest niesprawna, czy dobrze rozumiem, że w przypadku powrotu do pracy i nie uzyskania zgody lekarza medycyny pracy, pracodawca może dać mi wypowiedzenie ( ze zwolnieniem że świadczenia pracy-ponieważ nie jest w stanie mi zapewnić innego stanowiska )? Co się dzieje w tym wypadku z urlopem, będzie kazał go najpierw wykorzys...
Praca na pół etatu.
Praca na pół etatu. Pracownik ma na umowie 1/2 etatu. Pracuje na pelnym etacie. Na konto otrzymuje stawke wynikająca z umowy. Dodatkowo do rąk dostaje drugie tyle. Czy tak mozna ? ...
Czy komornik może zająć pieniądze z PITU na wspólnym koncie?
Czy komornik może zająć pieniądze z PITU na wspólnym koncie, które mam raz mężem (ja jestem dłużnikiem nie mąż ale wspólne konto)....
Wynajem mieszkania obcokrajowcą.
Wynajmuję od niespełna roku przez najem okazjonalny mieszkanie parze z Ukrainy (mają karty stałego pobytu, przybyli do Polski przed wojną) + niepełnoletniemu bratu (on przybył po rozpoczęciu wojny, siostra sprawuje opiekę nad nim (jej mama podpisywała to u notarialnie, jednak on kończy 18 lat w połowie roku).) Niedługo kończy się umowa (była na rok) i będziemy chcieli ją z nimi przedłużyć. Moje pytania 1. Jeżeli zrobimy to poprzez aneks do umow...

Wyszukiwarka