Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania
Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis
Czesc
Jest problem z Media Markt w Lodzi
Znalazlem dyski, ktore lezaly na polce z widoczna pod nimi cena, ale sprzedawca i kierownik odmawia sprzedazy. Tlumacza, ze ktorys klient zapewne przesunal i stad ta pomylka.
Kierownik mowi ze mozna skierowac sprawe do sadu.
Mam zdjecie produktow i ceny pod nimi. Ich prawidlowe miejsce powinno byc zaraz po prawo, ale lezaly na innej pozycji. Czy to cos zmienia?...
Dzień dobry, piszę z zapytaniem.
Wynajęliśmy apartament na wakacje, bardzo ważnym elementem był basen dlatego, że jedzie z nami sporo dzieci. W ogłoszeniu była informacja ''darmowy dostęp do strefy SPA (basen, siłownia i sauna)''
Pobyt został opłacony natomiast po przyjeździe okazało się, że kto pierwszy ten lepszy.. Na basen mogło wejść max 20 osób z całego apartamentowca..
Cena apartamentu była wiele wyższa niż ceny innych apartamentów, ale...
Złapałem żonę na zdradzie, i od razu złożyłem pozew o rozwód z orzeczeniem o winie. Wcześniej odstawiła jeszcze kilka innych występów na które mam dowody i ona o tym wie że jest przegrana. Była wtedy w stanie ciężkiego upojenia alkoholem i pewnie się przewracała i poobijała. Po trzech dniach jej matka jej doradziła(tak napisała w odpowiedzi na pozew) żeby poszła na policję zgłosić że to ja ją uderzyłem. Poszła i nakłamała. Zostałem wezwany na roz...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: