Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Zalecenie pracy zdalnej.
Jestem zatrudniony na umowę o prace na czas nieokreślony, w systemie pracy hybrydowej, dwa dni w tygodniu muszę pracować z biura. Pracodawca uznaje całkowitą prace z domu w przypadku opieki nad dzieckiem do lat 3, opieki nad osobą niepełnosprawną oraz po zaleceniu od lekarza aby wykonywać prace zdalnie. Jak rozumiem w zgodzie z prawem pracy Rz. Polskiej. Chciałem postarać się o zalecenie lekarskie o wykonywaniu pracy zdalnej, Czy może to zrobić ...
Czy pracodawca może narzucić wykorzystanie urlopu?
Jestem 30 dni na okresie wypowiedzenia czy pracodawca ma prawo kazać mi iść, na 25 dniowy zaległy urlop z zeszłego roku zamiast mi go wypłacać?...
Zaległe alimenty.
Witam, czy ktoś podpowie? Jeśli dłużnik dopiero w tym roku zaczął spłacać zaległe alimenty a na dziecko dalej nie płaci czy dalej popełnia przestępstwo ? I co można zrobić w tej sprawie?...
Wynajem mieszkania.
Mam pewien kłopot z umową, której chyba nie potrafię zakwalifikować, czy to zlecenie, czy inne. Otóż jestem właścicielem mieszkania nie wchodzącego w skład majątku wspólnego małżeńskiego, w którym zamieszkiwali moi teście. W związku z rozwodem chciałem je odzyskać. Wyprowadzili się do wynajętego mieszkania ale warunkiem było, że będę dokładał się do czynszu za mieszkanie, które oni wynajmują. Żeby było mało to stwierdzili, że wyprowadzą się tylko...

Wyszukiwarka