Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Emerytura po byłym mężu.
Jestem w drugim małżeństwie. Z mężem mamy rozdzielność majątkową. Wiem, że w tej sytuacji, jeśli mąż pierwszy zejdzie z tego świata, nie mogę ubiegać się o jego emeryturę (bo pewnie będzie wyższa od mojej), ze względu na wspomnianą rozdzielność. Czy natomiast pierwsza żona mojego męża ma jakąkolwiek możliwość ubiegać się o jego emeryturę? Co prawda nie jest już jego żoną, co pewnie w zasadzie zamyka temat ale nie mieli rozdzielności (a my mamy), ...
odrzucenie spadku
Jestem obywatelka belgii, posiadam rowniez obywatelstwo polski, W maju zmarla moja siostra pozostawiajac dlugi. Jak moge odrzucic spadek, jakie dokumenty i gdzie musze wyslac, Dziekuje...
Pełnomocnictwo pocztowe.
Przebywam za granicą do końca marca, a na moje nazwisko nieoczekiwanie przyszło awizo z sądu. Sprawa dotyczy zapewne zmian w księdze wieczystej nieruchomości. Mam ustanowionego pełnomocnika do załatwiania formalności związanych z tą nieruchomością. Na kopercie jest tylko sygnatura sprawy, która jest mi nieznana. Pełnomocnik nie ma pełnomocnictwa pocztowego. Co zrobić w tej sytuacji, jak odebrać polecony z sądu?...
Zadłużenie u komornika.
Mam zadłużenie u komornika, dzieci są już dorosłe i zrzekły się roszczeń, mam dziecko z partnerką, z którą obecnie mieszkam, co mogę zrobić żeby komornik nie zabierał mi 60 procent z zarobków....

Wyszukiwarka