Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

wynajem
Z końcem roku 2020, chcę opuścić pokój, który wynajmuje. W akapicie dotyczącym rozwiązania umowy, jest napisane : " Każda ze stron może wypowiedzieć niniejszą umowę z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia (w maju, czerwcu, lipcu, sierpniu i grudniu- okres wypowiedzenia Najemcy jest dwumiesięczny), licząc od początku miesiąca następującego po tym, w którym doręczono wypowiedzenie." Jak to rozumieć ? Według mnie, chcąc wyprowadz...
Dożywocie
Witam. Dostałem w darowiznie od rodziców działkę na której dożywotnią służebność ma Ciocia. Rodzice ta działkę kupili i osoba sprzedającą ma się opiekować Ciocia. Jednak zdrowie Cioci podupadło i nie ma komu się nią zaopiekować. Na kogo spada opieka ? ...
Jakie dokumenty są potrzebne do pozwu o alimenty?
Witam mam pytanie, pierwszy raz będę pisać pismo o alimenty na dziecko w jakiej wysokości o alimenty mogę się starać ? I co potrzeba za dokumenty do sądu ?...
Pomyłka banku a odpowiedzialność klienta.
Mama spłaciła kredyt przed czasem w banku X. W Banku pracownica powiedziała, że mama otrzyma jeszcze około 15 tys. zwrotu za spłatę przed czasem. Kredyt spłacony 20.02. a 22.02 bank wpłaca na konto ponad 170 tys. jako zwrot od spłaconego kredytu, zaś wieczorem zabiera z powrotem z konta. Czy to legalne żeby bank przelewał i zabierał pieniądze bez zgody właściciela?...

Wyszukiwarka