Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania
Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis
Dzień dobry,
mam pytanie daLam ojca dziecka do komornika, a w sumie moja pani Adwokat to załatwiała. w zeszłym miesiącu komornik sciagna pieniądze od ojca, nie dostalam z tego ani złotówki, bo niby bierze pierwsze pieniądze on a później dla mnie sciaga. czy takie jest prawo, zeby zabrał cala sumę? w tym miesiącu tez juz sciagna pieniądze od ojca dziecka i nie przekazal. co zrobic w takiej sytuacji? dziekuje za pomoc
...
Temat jest taki ,odezwała się firma windykacyjna i z tego co wiem wystąpiła do sądu o nakaz zapłaty ,i teraz pytanie mam zaległość około 10 tys. z czego 8 to należność główna ,czy jest możliwe że komornik zajmie moje mieszkanie, w której moja własność to 25% ,mieszkanie warte około 320 tys. zł ,zaznaczam że od momentu wezwania przez firmę windykacyjną spłacam regularnie po 400 zł co miesiąc! Ile czasu ktoś się orientuje ile trwa taka procedura od...
Witam.
Matka zmarla 5 lat temu ma 4 dzieci.
Nie bylo sprawy o nabycia praw do spadku.
Jedno dziecko zmarlo w tym roku -syn .
Czy zmarly syn ma prawo do nabycia praw do spadku po matce (kawaler bezdzietny)...
Witam . Jest taka sytuacja że mi się skończyła umowa najmu mieszkania a właściciel nie dał mi nowej umowy najmu a obiecał mi nowa umowe najmu . Jak to wygląda z strony prawnej wynajmującego....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: