Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania
Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis
Nie wstawiłem się na komisji wojskowej z powodu ciężkiej sytuacji rodzinnej. Jutro czeka mnie wizyta na komendzie. Dodam ze jestem po nowotworze i bardzo poważnych operacjach. Co mi grozi?...
Wkrótce sprawa o alimenty. Mąż prowadzi JDG. Czy wszystko co wrzuca w koszty księgowej uznawane jest za zasadne ? Chodzi mi o to że mam sporo przesłanek by sadzić ze mąż sztucznie zaniża swój dochód generując „koszty”.
Cel:
1. Wykazanie mniejszych dochodów przed sądem w kwestii alimentów (wiem ze liczy się tez możliwość zarobkowa, mąż działa na prowizjach wiec nie wiem jak to będzie skalowalne)
2. Być może także obniżenie opłacanych składek...
Gdzie i w jaki sposób mogę uzyskać informację czy dziecko, na które płacę alimenty zostało przysposobione w pełni przez obecnego partnera matki dziecka?
Matka z dzieckiem od ponad 10 lat mieszka w Niemczech, nie mam z nimi ani z nikim bliskim żadnego kontaktu....
Witam, dostałam pieniążki od taty jako darowiznę, złożyłam pita do us, chcę za te pieniądze kupić mieszkanie w którym będzie mieszkać mój tata. Teraz pytanie, mam siostrę która nie chce kontaktu z ojcem, czy gdyby mój ojciec zmarł ona może domagać się zachowku lub spadku z tych pieniędzy które otrzymałam jako darowiznę i kupiłam mieszkanie? Bardzo proszę o poradę....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: