Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania
Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis
Mam pytanie. Posiadam konto w alior banku, mam zajecie komornicze na kwotę 838 złoty zarabiam najniższą krajową, wypłatę dostaje 28 każdego miesiąca a kwotę wolną od zajecia mam wykorzystaną i się odnawia 1 dnia każdego miesiąca czy te 838złoty zostanie zablokowane z mojej najniższej krajowej i czy odblokują mi te pieniądze pierwszego dnia miesiąca jeżeli kwota wolna od zajecia się odnowi? Dodam że Kwotę wolną od zajecia komorniczego mam wykorzy...
Trzy lata po rozwodzie. Bez podziału majątku.
Chcę kupić mieszkanie z oszczędności, które zacząłem zbierać jeszcze przed rozwodem.
Czy była żona może mieć jakiekolwiek prawa do tego mieszkania?...
Witam chciałabym się upewnić w jednej sprawie a mianowicie;
Mam stała umowę o pracę, złożyłam wypowiedzenie kierowniczka kazała odpracować 1.5 miesiąca z 3miesiecy.
Ok konczy się czas odpracowania a ja wylądowałam na l4 od początku października i raczej juz do końca odpracowania na nim zostanę (termin mija 10.11.2021).
Moje pytanie czy jeśli będę tego 10tego na l4 to moja umowa wygasnie? Czy muszę być tego dnia w pracy zeby umowa dobiegła końc...
Witam, jestem zatrudniony na umowę zlecenie. Czy mogę pracować ciągiem np 36h? Z tego co wiem żaden kodeks pracy mnie nie ogranicza. Z góry dziękuję za odpowiedzi
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: