Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania
Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis
Narzeczony kupi dom na siebie (próg dochodowy zaniżałam ja i dzieci )
Teraz chcemy aby mnie dopisał ale ale jest podatek nie mały.
Za tydzień bierzemy ślub cywilny by go uniknąć.
Jak dopisać mnie by nie były duże koszta ?...
Dzień dobry. Czy można wymeldować z domu osoby które w nim nie zamieszkują/nie łożą na utrzymanie, nie mają praw innych prócz meldunek stały, ale same wymeldować się nie chcą? Jeśli tak, w jaki sposób to uczynić?...
Pokusiłam się na zakup na odległość na transmisji. Była to tzw. transmisja wyprzedażowa i Pani podkreślała, że towar z wyprzedaży nie podlega zwrotowi bo i tak to są super ceny i możemy odsprzedawać między sobą. Otrzymałam paczkę, połowa zakupionego towaru to poliester, którego nie cierpię. O tym, że to jest poliester sprzedająca nie powiedziała w czasie transmisji. Gdy zapytałam o adres do zwrotu Pani mi odpisała, że towar z wyprzedaży nie podle...
Cześć. Brałem u siebie w banku kredyt i dopiero teraz zobaczyłem że to był kredyt konsolidacyjny. Czytam że ten kredyt jest przeznaczony tylko na spłatę zadłużeń i kredytów itp. Pieniądze z pożyczki już wpłynęły mi na konto, czy te pieniądze mogę wykorzystać na dowolny cel czy tylko na to co oni ustalą np. na ich kredyt bo mam jeszcze jeden u nich? Jak to jest?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: