Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania
Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis
Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?...
Brat kawaler sprzedał samochód, który zmarła mama przekazała mu w spadku w testamencie. Brat chce połowę kwoty uzyskanej ze sprzedaży darować siostrze - 3000 zł. Czy brat lub siostra powinni zgłosić darowiznę w Urzędzie Skarbowym?...
Pisałam pozew o podwyższenie alimentów, po miesiące dostałam pismo z sądu czy zgadzam się na mediacje, zgodziłam się, ale mam przedstawić tabelaryczny wykaz kosztów utrzymania dziecka wraz z tym kiedy wzrosły koszty tego utrzymania. Jak to zrobić? Skoro od 11 lat dziecko nie miało nigdy podwyższonych alimentów no i koszty wzrastają wraz z wiekiem i potrzebami dziecka. Byłam u prawnika i powiedział, żeby w tabeli napisać ile było kiedyś a ile tera...
Przebywam na urlopie wypoczynkowym do połowy września po urlopie macierzyńskim. Aktualnie jestem chora i wybieram się do lekarza. Czy gdy lekarz wystawi mi zwolnienie L4 to mój urlop się przerwie? I co dalej? Czy automatycznie się przedłuży czy po zwolnieniu będę musiała wrócić do pracy?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: