Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania
Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis
Samochód kupiony 10 lat temu. Opłacany, ale stoi na podwórku. Przez 10 lat niezarejestrowany.
Jaka kara grozi za niezarejestrowany samochód przez tyle lat?...
Witam, jeżeli mam zwolnienie lekarskie wypadkowe od dnia 11.08 do 30.09, i mam umówioną wizytę dopiero na 11.09, a lekarz chirurg może wystawić takie zwolnienie tylko 3 dni wstecz, to czy zwolnienie wypadkowe jest traktowane tak jak przepracowane 33 czy tam 30 dni w pracy i mogę np, wziąć zwykłe zwolnienie od jakiegoś lekarza na okres do 11.09?...
W pracy mamy tabelkę z wolnymi dniami urlopowymi. Wg tej tabelki przez najbliższe 4 miesiące nie można wziąć ani jednego dnia urlopu a do końca roku jest łącznie około 20 wolnych dni. Czy pracodawca ma prawo zablokować urlopy przez tak długi okres czasu? Mam do wykorzystania jeszcze ponad 20 dni a w najbliższym czasie nie mam możliwości wzięcia nawet 1 dnia wolnego na wizytę u lekarza....
Mam pytanie, otóż jestem wezwana na rozprawę w charakterze świadka na 13 grudnia. Na 5 grudnia mam termin porodu, który może odbyć się w terminie, może zacząć się kilka dni później.
Nie widzi mi się chwilę po porodzie latać po sądach żeby zeznawać, nie wiem, w jakim będę stanie.
Co mogę zrobić? Jakie pismo wysłać do Sądu?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: