Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania
Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis
Witam.
Mam za sobą 2 sprawy rozwodowe. 13-go października była druga rozprawa. Wyrok ma zapaść za 2 tygodnie (27 października). Czy mogę w tym momencie jeszcze złożyć kolejne dowody? Mam na myśli nagrania, screeny z rozmów, których wcześniej nie złożyłam, a mogą być przydatne w rozstrzygnięciu wyroku. Rozwód z orzeczeniem o winie....
Dn.22 czerwca została mi pobrana kaucja w wysokości 200zl na poczet pobytu w hotelu. Hotel dwukrotnie próbował zwrócić ta kwotę, ale zamiast zwrotów następowała blokada moich pieniędzy. W tej chwili mam nie wiedzieć czemu zablokowane 600 zł. zamiast oddanych 200zł....
Babcia zostawiła testament notarialny. Wszystko przepisała na mnie.
Siostra złożyła do sądu wniosek, że kwestionuje testament, bo jej zdaniem babcia była niepoczytalna. Babcia do chwili napisania testamentu nie leczyła się psychiatrycznie. 2 miesiące po napisaniu testamentu, uległa wypadkowi, trafiła pod opiekę mojej mamy, załamała się psychicznie i trzeba było poprosić psychiatrę który wypisał Ketrel.
Czy to może mieć wpływ, że sąd unieważni...
Witam, otrzymałem wypowiedzenie z umowy o pracę w trybie natychmiastowym którego nie podpisałem, lecz w tym samym dniu poszedłem na L4 czy ono jest wtedy aktywne?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: