Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Zachowek od darowizny.
Kilkanaście lat temu otrzymałam od ojca darowiznę bez testamentu. Ojciec nie żyje już około 15 lat. Chciałabym się dowiedzieć czy moje rodzeństwo może teraz wnioskować o zachowek po tak długim czasie? Chce zaznaczyć ze nie było testamentu, darowiznę otrzymałam za życia ojca. Sporo w internecie piszą o 5 latach przedawnienia ale od testamentu, a nic odnośnie darowizny bez testamentu - jak w tym przypadku wygląda przedawnienie?...
Podział spadku.
Sąd wydał postanowienie i spadek po zmarłym podzielił następująco: 1/2 majątku należy się córce 1/4 należy się wnukowi A 1/4 należy się wnukowi B Nie chce za bardzo komplikować postu pisząc o faktycznych składnikach i wartościach majątku, kwotach darowizn itd, więc zadam pytanie dość ogólnikowo. Uznajmy, że majątek osoby zmarłej wynosił 100 000 zł czyli 50 000 zł ma otrzymać córka, a po 25 000 złotych wnuk A i wnuk B. Wnuk A dostał za...
Podatek od wzbogacenia się.
Takie pytanie - czy moja mama sprzedając kawałek działki budowlanej. Będzie musiała płacić jakiś podatek od wzbogacenia się /sprzedaży? Działka po mężu ,jeszcze na nią nie przepisana....
Nabyty spadek (ziemia)
Witam, mam pytanie. Czy nabyty spadek po mamie (ziemia) w trakcie małżeństwa wchodzi w skład majątku wspólnego??...

Wyszukiwarka