Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Wynajem mieszkania
Hej! Chcemy z chłopakiem wynająć mieszkanie. Znaleźliśmy ogłoszenie, które nam bardzo odpowiada jej chodzi o metraż, warunki i lokalizację. W ogłoszeniu jest informacja, że nie płacimy stawki co miesiąc, a jednorazowo opłatę 10 000 zł na okres 6 miesięcy (ze wszystkim), potem możliwe przedłużenie umowy ( te 6 miesięcy nam odpowiada, bo akurat tyle tam będziemy).Czy spotkaliście się kiedyś z taką ofertą? Jak się zabezpieczyć, by właściciel nie wzi...
Wypowiedzenie pełnomocnictwa.
Dzień dobry, proszę o paradę. Jak mogę odzyskać z powrotem pieniądze od adwokata jeżeli sprawa jeszcze nie trafiła do sądu, i nic jeszcze nie zrobił w mojej sprawie....
Wniosek o opiekę nad mamą.
Dzień dobry składałam wniosek o opiekę nad mama dostałam odmownie....
Kara za brak OC
Witam, zakupiłam auto sprowadzane z zagranicy od polskiego komisu w dniu 01.02.2021 r. Firma ta wykupiła OC w dniu sprzedaży, więc ubezpieczenie od razu przeszło na mnie. Za radą wielu osób wypowiedziałam to ubezpieczenie (04.02.2021), gdyż byłam informowana, że pojazd niezarejestrowany w Polsce nieposiadający jeszcze właściciela w kraju ma obowiązek posiadać OC najpóźniej z dniem pierwszej rejestracji w kraju, która miała miejsce 15.02.2021 r....

Wyszukiwarka