Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Testament po śmierci.
Dzień dobry, mój Tata po ciężkiej chorobie raka trzustki umiera. Niestety nie zdążyliśmy zrobić przepisu majątku jak i zobowiązań Taty na mnie w formie aktu notarialnego. Jak możemy to teraz zrobić?? Tata oczywiście żyje ale jest bardzo słaby nie chcemy go ciągać po notariuszach. W grę wchodzi tylko złożony podpis Taty więcej myślę, że będzie zbyt dużym wysiłkiem. Czy mogę napisać jakieś oświadczenie w formie testamentu gdzie Tata się podpisze i ...
Budowa domu na wspólnej działce.
Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi, bo już nie wiem za co mam się zabrać w pierwszej kolejności... Mój mąż jest współwłaścicielem działki gruntowej, chcieliśmy wybudować na niej dom, czy jest jakiś inny sposób oprócz wzniesienia własności, czy podziału działki ażeby wybudowany przez Nas dom był tylko NASZ? Dom budowany na wspólnej działce, będzie prawnie należał również do drugiego właściciela działki... W K/W są części ułamkowe działek, ale tak...
240ksh
Czy art. 240 ksh wskazuję na to, że uchwała podjęta przez wspólników nie musi być protokołowana? ...
Mobbing
Witam jestem mobingowana w pracy i dyskryminowana jak sobie z tym poradzić???...

Wyszukiwarka