Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Czy babcia może zgłosić do ubezpieczenia swojego wnuka ?
Czy babcia może zgłosić do ubezpieczenia swojego wnuka bądź swoją córkę?...
Jaka jest kara za niezarejestrowany samochód?
Samochód kupiony 10 lat temu. Opłacany, ale stoi na podwórku. Przez 10 lat niezarejestrowany. Jaka kara grozi za niezarejestrowany samochód przez tyle lat?...
Meldunek a długi.
Mam takie zapytanie mieszkam z mama mieszkanie jest na nią od czterech lat mieszka z nami jej partner okazało się że ma mnóstwo długów i komornik go szuka jest zameldowany u nas tymczasowo ?czy może zająć coś z mojego i mamy mieszkania na poczet jej partnera ?nie mają ślubu po prostu mieszka z nami....
Podatek od nieruchomości
Witam, odziedziczyłam po zmarłym bracie mieszkanie, sprawa spadkowa była w zeszłym roku w marcu, nie zgłosiłam do urzędu gminy zmiany właściciela ( głupota i całkowite zaćmienie umysłu) i cały czas opłacałam podatek na brata. Nie ma żadnych zaległości. Byłam już w urzędzie dostałam druki IN-1 i IN-3 do wypełnienia, nic nie załatwiłam bo pani która się tym zajmuje jest na zwolnieniu lekarskim i chyba nikt jej nie zastępuje. Nie bardzo wiem jak z...

Wyszukiwarka