Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Sprzedaż garażu z byłym mężem.
Kobieta po rozwodzie, jest właścicielką miejsca postojowego w hali garażowej, drugim właścicielem jest jej były mąż. Nie ma z nim kontaktu. Jak sprzedać w takiej sytuacji to miejsce? Jak się go pozbyć? Co zrobić?...
Licytacja mieszkania przez komornika.
Komornik zlicytował mieszkanie ,sąd wysłał do komornika zarządzenie o podział pieniędzy dwa miesiące temu. Pieniędzy jeszcze nie otrzymałam. Czy komornik ma jakiś termin podziału pieniędzy....
Długi po zmarłym.
Mój tata zmarł wczoraj w szpitalu. Właśnie znalazłem w Jego telefonie smsy od dwóch banków, że zalega z płatnościami za raty kredytów. Oczywiście ani moja mama, ani ja i moje rodzeństwo nie mieliśmy o tym pojęcia i nie czerpaliśmy żadnych korzyści z tych środków, nie wydaliśmy ani grosza z tego bo po prostu o tym nie wiedzieliśmy. Co możemy z tym zrobić dalej ? Mieszkanie w którym żyli moi rodzice jest tylko mojej mamy....
Odrzucenia spadku przez nieletnich.
Jak wygląda sprawa odrzucenia spadku przez nieletnich? Śmierć dziadka ze strony ojca. Ojciec pozbawiony władzy. Czy trzeba zakładać sprawę w sądzie rodzinnym?...

Wyszukiwarka