Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania
Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis
Witam nie wiem czy w odpowiednim miejscu ale próbuję. Mam takie pytanie ponad rok temu sprzedałem samochód na polskich tablicach w Niemczech i dwa tygodnie temu dostałem pismo z Policji że ktoś spowodował kolizję drogową tym samochodem a ja widnieje w Polsce jako ostatni właściciel. Mam umowę sprzedaży(co prawda w tym momencie mam wątpliwości co do prawdziwości danych kupującego).Mam wszystkie dokumenty potwierdzające wyrejestrowanie samochodu. A...
Mam 2 samochody na siebie niestety kupione po ślubie teraz czekam.na sprawę rozwodową. I chciała bym sprzedać drugi samochód bo nie są mi potrzebne 2. Ale "jeszcze" mąż nie chce oddać mi ani samochodu ani dowodu rejestracyjnego żebym mogła auto na siebie przerejestrować. Dodam ze auto stoi na mnie ubezpieczenie także. Policjant kiedyś mi powiedział, że jeśli auto jest na mnie i ubezpieczenie tez to ja decyduje kto jeździ samochodem, al...
Umowa o pracę zawarta 5 lat temu. W umowie zapis o wypowiedzeniu miesięcznym, pracodawca twierdzi, że obowiązuje wypowiedzenie 3 miesięczne zgodnie z ustawą. Jaka jest prawda?
...