Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania

Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Co się dzieje z emeryturą w więzieniu?
Witam. Mam pytanie, jeśli emeryt przebywa w więzieniu to co wtedy z emeryturą?...
Czy rodzina mieszkająca w bloku może ubiegać się o dodatek osłonowy?
Witam Czy rodzina mieszkająca w bloku i mająca tzw ogrzewanie centralne z miasta ( podłączono do niego całe osiedle ) - może ubiegać się o dodatek osłonowy?...
Czy komornik może zająć niemieckie konto?
Witam. Mam zameldowanie w Polsce lecz przebywam w Niemczech. Czy komornik za długi które ma w Polsce może zająć mi niemieckie konto ??...
Rozwiązanie umowy z najemcą.
Dzień dobry, proszę o poradę w sprawie wynajmu mieszkania. Najemca nie zrobił przelewu, miał zrobić tego dnia kiedy podpisaliśmy umowę. Oszukiwał że zrobił, żeby dać znać jak dojdzie, przelew nie doszedł. Po moim upomnieniu napisał że przeprasza, już robi przelew. Nie zrobił. W mieszkaniu nie ma nikogo co najmniej od 3 dni. Okna otwarte. Nie odpowiada na smsy (pozostają nie odczytane) i nie odbiera telefonu. Jakie kroki mogę podjąć żeby rozwiązać...

Wyszukiwarka