Chciałabym odebrać rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania
Witam jak napisać pismo do małżonka o wydanie dokumentów oraz pozostałych rzeczy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Dodam że jesteśmy w separacji
anonim cytuj
23-11-2021
pismo winno zawierać minimum:
- miejscowość, datę
- oznaczenie nadawcy, adresata
- żądanie pisma (na przykład):
Działając imieniem własnym, wzywam Pana ... do wydania mi następujących dokumentów .... oraz rzeczy ..., które pozostały w moim poprzednim miejscu zamieszkania pod adresem .... w nieprzekraczalnym terminie .... od dnia doręczenia niniejszego pisma.
Dokumenty oraz rzeczy będące moją własnością proszę przekazać mi poprzez wyznaczenie daty, godziny i miejsca ich odbioru lub za pośrednictwem poczty polskiej.
- podpis
Witam. W jaki sposób ponaglić firmę ubezpieczeniową o wypłacenie pieniędzy (chodzi o ubezpieczenie na życie)? Mąż zachorował pod koniec lipca, od sierpnia dokumenty złożone u Ubezpieczyciela (potwierdzenie na e-mail). Firma cały czas twierdzi ze brakuję im czegoś. Gdzie i jakie dokumenty mam złożyć żeby to przyspieszyć?...
Mam taką sytuację że muszę się wyprowadzić z domu z trójka dzieci ale problem jest taki że nie mamy gdzie proszę o radę co robić. Dom samotnej matki czy nas przyjmie?...
Dzień dobry. Chciałam się zapytać czy można złożyć do ZUS o odszkodowanie za załamanie " dalszej nasady kości promieniowej ręki" zwolnienie z pracy na okres 2 miesięcy.. w pracy podpisana umowa zlecenie wypadek nie zdążył się w pracy, a na prywatnej posesji....
Czy kierownik może usunąć grafik na połowę miesiąca jeśli wcześniej już był przekazany do informacji? Nie mam teraz żadnych informacji jak pracuje przez kolejne dwa tygodnie....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: