Mandat za parkowanie na terenie prywatnym.

Witam ostatnio widziałem tutaj na grupie post i chciałem się upewnić czy to prawda.
Mianowicie miałem auto zaparkowane za zakazem parkowania ale było to na terenie osiedla i drogi a właściwie parkingu który należy do spółdzielni. Policja zostawiła karteczkę za szyba i to prawda ze nie moga mi wcisnąć mandatu jak się wstawię bo na terenie prywatnym nie maja prawa mnie za to wykroczenie karać ?
anonim cytuj
25-10-2021
Mają prawo. Bowiem zgodnie z art. 1 pkt. 2 ppkt 2. Ustawa prawo ruchu drogowego stanowi:
Przepisy ustawy stosuje się również do ruchu odbywającego się poza miejscami wymienionymi w ust. 1 pkt 1, w zakresie:
wynikającym ze znaków i sygnałów drogowych.

anonim cytuj
25-10-2021

Sugerowane Tematy

Ślub z nieletnią
Mam 26 lat dziewczyna jeszcze 17 lat. 18-nastkę kończy dopiero 15 lipca, matka dziewczyny nie zgadza się na ślub w sądzie co mamy robić bym miał nad nią opiekę, mamy wspólnego syna co, do którego mam pełne prawa rodzicielskie, zależy mi na tym bym miał nad nią opiekę, gdyż do urodzin siedzi w Placówce Opiekuńczo Wychowawczej. ...
Ktoś wykorzystuje moje dane osobowe w celach majątkowych.
Mam dość. Od ponad roku ktoś wykorzystuje moje dane osobowe w celach majątkowych. W zeszłym roku wzięto na mnie kredyt online w banku (sprawa się toczy w prokuraturze), a miesiąc temu sprowadzono na moje dane samochód osobowy z Austrii, a co za tym idzie urząd obciążył mnie podatkiem akcyzowym. Toczy się postępowanie w trzech urzędach - tym, który wystawił tytuł, ten, w którym ktoś złożył taka deklarację w moim imieniu oraz moim, tym, który ściąg...
Licytacja mieszkania przez komornika.
Komornik zlicytował mieszkanie ,sąd wysłał do komornika zarządzenie o podział pieniędzy dwa miesiące temu. Pieniędzy jeszcze nie otrzymałam. Czy komornik ma jakiś termin podziału pieniędzy....
Czy pracodawca może narzucać mi dni urlopowe?
Witam, jak to jest w Polskim prawie, czy pracownik musi wziąć 14dni urlopu ciągiem? Czy pracodawca może narzucać mi dni urlopowe? Np., że między świętami a sylwestrem muszę wziąć wolne? Czy muszę wykorzystać cały swój urlop w danym roku? Tak, aby dni zaległe nie przeszły na następny? Według mojego pracodawcy muszę. Oraz jak to wygląda z urlopem w sytuacji zmiany pracy? Kończąc pracę w jednej firmie muszę wykorzystać cały pozostały mi urlop(...

Wyszukiwarka