Mandat za parkowanie na terenie prywatnym.

Witam ostatnio widziałem tutaj na grupie post i chciałem się upewnić czy to prawda.
Mianowicie miałem auto zaparkowane za zakazem parkowania ale było to na terenie osiedla i drogi a właściwie parkingu który należy do spółdzielni. Policja zostawiła karteczkę za szyba i to prawda ze nie moga mi wcisnąć mandatu jak się wstawię bo na terenie prywatnym nie maja prawa mnie za to wykroczenie karać ?
anonim cytuj
25-10-2021
Mają prawo. Bowiem zgodnie z art. 1 pkt. 2 ppkt 2. Ustawa prawo ruchu drogowego stanowi:
Przepisy ustawy stosuje się również do ruchu odbywającego się poza miejscami wymienionymi w ust. 1 pkt 1, w zakresie:
wynikającym ze znaków i sygnałów drogowych.

anonim cytuj
25-10-2021

Sugerowane Tematy

PODWAŻENIE WPISU W KARCIE ZGONU.
Mężczyzna umiera w domu, podczas nieobecności reszty domowników. Zwłoki znajduje syn i wzywa lekarza. Lekarz stwierdza "przyczynę naturalną" i wyklucza przestępstwo, co potwierdza policja. Lekarz wypytuje syna, który znalazł ciało, o stan zdrowia ojca. Syn odpowiada, że trudno ocenić, bo ojciec nie należał nawet do żadnej placówki medycznej i pewnie ze 20 lat nie był u lekarza. Na podstawie oceny wizualnej denata lekarz stwierdza, że zm...
Brak opłacanych składek zdrowotnych.
Sprawa nie dotyczy mnie ,ale kuzyna. Otóż przez rok czasu nie miał opłacanych składek zdrowotnych. Żeby nie nagła wizyta w szpitalu nic by nie wyszło. Kuzyn jest kierowca Międzynarodowym. Dzwonił w tej sprawie do pracodawcy a on go wyśmiał. Przepisał firmę na prawdopodobnie kogoś z rodziny i umywa ręce. Są świadkowie że kuzyn pracował w tej firmie. Pytanie gdzie się udać żeby to zgłosić....
Wydziedziczenie dziecka.
Witam. Chcę wydziedziczyć córkę po mojej śmierci. Jest jedynaczką. W jaki sposób to zrobić, kiedy się uprawomocni, ile to kosztuje u notariusza?...
kiedy złożyć wypowiedzenie o prace?
Chce złożyć wypowiedzenie w pracy. Czas wypowiedzenia jaki mam to 2 tygodnie. Kiedy muszę złożyć wypowiedzenie (z jaka data) jeżeli chce pracować do końca miesiąca czyli do 31 marca 2022r. ...

Wyszukiwarka