Pan utracil prawo jazdy w polsce nigdy nie udal sie na psychotesty

Chodzi o utratę prawa jazdy, Pan utracil prawo jazdy w polsce nigdy nie udal sie na psychotesty i badanie a posiada prawo jazdy zdane w UE. Czy wystarczy przejsc testy aby cofniecie uprawnien zatarlo sie czy musi udac sie na egzamin w PL aby to zalatwic?
Dziękuję
anonim cytuj
22-10-2021
Prawo jazdy osoba straciła na terenie Polski i w Polsce nie moze poruszac sie pojazdami mechanicznymi. By odzyskac prawo jazdy nalezy udac sie do wydziału komunikacyjnego i zalezne od tego co oni zlecą. Mogą to byc badania psychiatryczne, lekarskie w wojewodzkim szpitalu (i lekarz decyduje pozniej jakie badania nalezy zrobic), i jak przejdzie sie wszystko czego wymaga wydzial komunikacji to egzamin.

anonim cytuj
22-10-2021

Sugerowane Tematy

Oszustwo w internecie
Witam, Jakie powinnam podjąć kroki jesli nie dostałam zamówionego artykułu ze sklepu internetowego? Zamówienie nie jest duże bo na 36 zł tylko ale nie chce pozwolić na oszustwo i chce pociągnąć to dalej. Czy taka mała kwota kwalifikuje się do poniesienia konsekwencji? Sprzedawca twierdzi, że minęło ponad 100 dni od momentu w którym zgłosiłam brak dostarczonego towaru i nie należy mi się ani zwrot ani ponowna wysyłka. Oczywiscie jest to kłamstwo ...
Mąż zadłuża siebie/nas. Co robić?
Dzień dobry. Jestem emerytką. Mój mąż z którym faktycznie już tylko mieszkamy w jednym domu, tzw. pożycie dawno ustało, gospodarstwa też prowadzimy osobne chociaż pod jednym dachem ma problem alkoholowy i to duży co było jedną z przyczyn naszego rozstania. Formalnie jednak pozostajemy małżeństwem i mamy wspólnotę majątkową. Mąż też jest emerytem. Ostatnio dowiedziałam się, że mąż trafił w dziwne towarzystwo z którym pije i pod jego wpływem zaczą...
Podatek od zasiedzenia nieruchomości.
Postanowieniem sądu (09.2023) razem z Mamą nabyliśmy w drodze zasiedzenia z dniem 19.10.2012 własność nieruchomości w udziale 3/4 i 1/4. Przed złożeniem SD-3 do US i wyliczeniem podatku staramy się obniżyć jego wysokość. I teraz: 1) czy wartość nieruchomości powinniśmy szacować na dn. 19.10.2012? 2) poniesione nakłady (do wykazania w SD-3) powinniśmy dokumentować od 19.10.2012 do dn. postanowienia? 3) czy do nakładów można zaliczyć opłaty zw...
Dłuższa nieobecność w pracy (ponad 30 dni). Czy potrzebny lekarz medycyny pracy?
Witam. Czy po dłuższej nieobecności w pracy (ponad 30 dni L4), trzeba iść na badania do lekarza medycyny pracy i mieć zgodę na pracę żeby pracodawca udzielił urlop wypoczynkowy, który wcześniej był zaplanowany z pracodawcą? Czy można takie badania zrobić po powrocie z urlopu? I drugie pytanie. Czy po powrocie do pracy po dłuższej nieobecności (ponad 30 dni-l4) nie mając badań od lekarza medycyny pracy, pracodawca może zwolnić? (Umowa na czas nie...

Wyszukiwarka