Czy mogę pracować jeśli pobieram rentę rodzinną?

Witam.
Potrzebuje porady.
Pobieram rentę rodzina po zmarłym tacie. Mam 24 lata ale ta renta jest do 25 roku życia. Mam możliwość w pracy zarejestrowania ale chciała bym jeszcze przez ten rok pobierać ta rentę. Na jakich warunkach powinna być zawarta umowa aby jej nie stracić ? Na 1/4 ?
anonim cytuj
22-10-2021
Możesz pracować normalnie tylko twój roczny dochód nie może przekraczać średniej krajowej w ciągu roku

anonim cytuj
22-10-2021

Sugerowane Tematy

Problem z zaginioną rzeczą z paczki.
W czerwcu tego roku zakupiłam kilka par butów w sklepie ccc online. Zgłosiłam zwrot, odesłałam paczkę. Paczka do firmy dotarła, brakuje jednej pary. Po wymianie kilku maili wkońcu postanawiają złożyć reklamację do przewoźnika DPD, która zostaje dwukrotnie odrzucona. Mam teraz wszelkie roszczenia kierować sądownie do przewoźnika. Jakiś czas temu miałam podobną sytuację gdzie odsyłając produkt paczka przyszła wybrakowana, firma oddała pieniądze. ...
Zwolnienie na zasiłku rehabilitacyjnym.
Moja mama wykorzystała maksymalny okres zwolnienia chorobowego 182 dni po czym przeszła na 6 miesięczny okres zasiłku rehabilitacyjnego. Po 3 miesiącach zasiłku rehabilitacyjnego zgodnie z kodeksem mama została zwolniona bez okresu wypowiedzenia. Jest to pracodawca zatrudniający do 20 pracowników, mama tydzień przed zwolnieniem osiągnęła wiek emerytalny. Czy biorąc pod uwagę, że mama została zwolniona przez pracodawcę do 20 pracowników nie należ...
Zniesienie alimentacji.
Mąż ma córkę, która w tym roku skończyła szkołę średnią, zdała maturę i zablokowała ojca wszędzie gdzie się dało, żeby nie wiedział gdzie mieszka, co robi czy pracuje czy studiuje. Mąż złożył w lipcu wniosek o zniesienie alimentów lub obniżeniem ze względu na naszą sytuację rodzinną. Obecnie płaci co miesiąc bez żadnych opóźnień. Jak była potrzeba to dostawała więcej na swoje konto. Sąd próbuje dostarczyć jej wniosek lecz za każdym razem wraca zw...
Szef bezpodstawnie wypowiada UOP z art.52
Dzien dobry mam takie pytanie odnosnie prawa pracy a mianowicie mialam wczoraj taki incydent w miejscu pracy ze szef wezwał policje do mnie ze jestem pod wpływem alkoholu policja mnie zawiozla alkomat wykazal 00 dzis ze łzami w oczach ze wstydu poszlam do pracy cały dzien przepracowałam a na koniec zaprosił mnie do biura mówiąc ze cała załoga sie skarży na mnie itd i mógłby mi dać wypowiedzenie z art.52 mobing przeciwko jego pracownikami niby ja ...

Wyszukiwarka