Czy oddanie mieszkania komunalnego z powodu braku przyznania tytułu prawnego do lokalu powoduje automatyczne wymeldowanie mnie?

Dzień dobry. Czy oddanie mieszkania komunalnego z powodu braku przyznania tytułu prawnego do lokalu po śmierci głównego najemy powoduje automatyczne wymeldowanie mnie czy muszę gdzieś się zgłosić w tej sprawie? Ściągnąłem aplikacje mObywatel i nadal widnieje tam adres zameldowania mieszkania, które zostało oddane…Dziękuję
anonim cytuj
20-10-2021
To że nie przyznano ci mieszkania nie powoduje automatycznego wymeldowania cię z danego adresu....ale urząd może zawnioskować o wymeldowanie cię "z urzędu" po określonym czasie jak i ty możesz sam się wymeldować....

anonim cytuj
20-10-2021

Sugerowane Tematy

Czy my jako firma musimy fakturę z vatem wystawić?
Witam Serdecznie . Pytanie do ekspertów . Jako firma sprzedajemy auto . Klient jest z Ukrainy ,czy my jako firma musimy fakturę z vatem wystawić? Czy w tym przypadku jest faktura 0 ? ...
Złamanie zakazu ze znaku B-36 (zakaz zatrzymywania się). Czy Straż Miejska ma obowiązek udokumentować wykroczenie w postaci zdjęcia?
Szanowni Państwo, Dostałem pismo od Straży Miejskiej („SM”) za złamanie zakazu ze znaku B-36 (zakaz zatrzymywania się) z żądaniem wskazania kierującego pojazdem w dniu popełnienia wykroczenia. Ponieważ we wskazanym przez SM miejscu ciężko doszukać mi się miejsca w którym samochód mógłby zostać nieprawidłowo zaparkowany, chciałem zażądać przedstawienia jakiejś dokumentacji zdjęciowej dowodzącej nieprawidłowo zaparkowanego pojazdu. Pytania: a) c...
Ile mam czasu na rozwiązanie umowy?
Ile mam czasu kiedy pracodawca dopuścił się ciężkiego naruszenia obowiązków pracowniczych na złożenie rozwiązania umowy bez wypowiedzenia? Pracuje w firmie na umowę o pracę na czas nieokreślony, niestety we wrześniu pracodawca wypłacił wynagrodzenie 18 września pomimo iż w umowie mam do 10 każdego miesiąca. Chciałbym wykorzystać ten fakt, aby odejść z pracy z "dnia na dzień". Oczywiście normalnie dalej pracuje i chodzę do pracy zgodni...
Zmarł mój ,,tata" obcy człowiek, nie był moim biologicznym ojcem. Jeśli otworze testament, jaki zapłacę podatek?
Witam, zmarł mój ,,tata" (w świetle prawa całkowicie obcy człowiek, nie był moim biologicznym ojcem) zostawił testament w którym przepisał mi swoją połowę majątku. Żyliśmy normalnie jak rodzina, pomagałam mu przez całe życie i całą chorobę, itd. Jeśli otworze testament, jaki zapłacę podatek? Czy jest jakaś możliwość żebym mogła starać się o zmniejszenie tej kwoty? Nie stać mnie na tak duże sumy (mam duży kredyt na głowie) a dalsza rodzina t...

Wyszukiwarka