Czy oddanie mieszkania komunalnego z powodu braku przyznania tytułu prawnego do lokalu powoduje automatyczne wymeldowanie mnie?
Dzień dobry. Czy oddanie mieszkania komunalnego z powodu braku przyznania tytułu prawnego do lokalu po śmierci głównego najemy powoduje automatyczne wymeldowanie mnie czy muszę gdzieś się zgłosić w tej sprawie? Ściągnąłem aplikacje mObywatel i nadal widnieje tam adres zameldowania mieszkania, które zostało oddane…Dziękuję
anonim cytuj
20-10-2021
To że nie przyznano ci mieszkania nie powoduje automatycznego wymeldowania cię z danego adresu....ale urząd może zawnioskować o wymeldowanie cię "z urzędu" po określonym czasie jak i ty możesz sam się wymeldować....
Czy jest szansa bez zabierania praw sądownie ustalić
- o decyzjach związanych ze zdrowiem
- żebym to ja decydowała o miejscu gdzie dzieci będą mieszkać
Chodzi mi o wyjazd na stałe za granicę ale ojciec nie wyraża zgody chociaż widuje ich raz na ruski rok i nie dzwoni. Jest alkoholikiem i jego ojciec, z którym mieszka też, jedyną trzeźwą osobą w domu jest jego matka ale ja nie będę tam puszczać dzieci o czym on wie. Nie potrzebuje zabierać m...
Dzień dobry,
03.01.2024 r. miałem kolizję nie z mojej winy, od 05.01.2024r miałem samochód zastępczy z OC sprawcy, do dnia 22.01.2024r. Uznano szkodę całkowitą mojego auta i wypłacono mi odszkodowanie pomniejszone o wartość wraku, pieniądze wpłynęły na konto po południu 15.01.2024r. Dziś przyszło pismo od likwidatora szkody PZU w którym stwierdzają że samochód zastępczy z OC sprawcy należał mi się tylko do 16.01.2024r (czyli dzień po wypłaceniu ...
Dostałem rozwiązanie umowę o pracę za wypowiedzeniem
Treść wypowiedzenia umowy
Rozwiązuje z panem zawartą w dniu z zachowaniem trzymiesięcznego okresu wypowiedzenia, która upłynie w dniu 30 czerwiec 2023r.
Przyczyną rozwiązania umowy z powodu likwidacji stanowiska pracy i złożenie do Sądu wniosku o upadłość firmy.
Jednocześnie informuję że w terminie 21 dni od daty doręczenia niniejszego pisma przysługuje Panu prawo wniesienia odwołania do Są...
Prowadzę sklep internetowy od 2017 roku. Przyjmuje zamówienia tylko tam z obowiązkiem płatności przelewem.
Jak długo muszę przechowywać informacje z zamówienia?
Chodzi mi o dokładnie:
1. Numer zamówienia
2. Produkty i ich cena
3. Dane do wysyłki/faktury i wszelkiego kontaktu z kupującym w tym adres mailowy i nr telefonu.
Czy mogę te zamówienia po prostu usuwać jeśli zostały zrealizowane i w regulaminie sklepu umieścić informację, że te da...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: