Czy oddanie mieszkania komunalnego z powodu braku przyznania tytułu prawnego do lokalu powoduje automatyczne wymeldowanie mnie?

Dzień dobry. Czy oddanie mieszkania komunalnego z powodu braku przyznania tytułu prawnego do lokalu po śmierci głównego najemy powoduje automatyczne wymeldowanie mnie czy muszę gdzieś się zgłosić w tej sprawie? Ściągnąłem aplikacje mObywatel i nadal widnieje tam adres zameldowania mieszkania, które zostało oddane…Dziękuję
anonim cytuj
20-10-2021
To że nie przyznano ci mieszkania nie powoduje automatycznego wymeldowania cię z danego adresu....ale urząd może zawnioskować o wymeldowanie cię "z urzędu" po określonym czasie jak i ty możesz sam się wymeldować....

anonim cytuj
20-10-2021

Sugerowane Tematy

Grobowiec rodzinny.
Dzień dobry. Moja mama jest właścicielem grobu w którym obecnie od 2008 spoczywa mój św. pamięci tata. Przedwczoraj zmarł mąż mojej siostry i mama chce wraz z siostra pochować męża właśnie w tym grobie( 2 kondygnacje ). Pytanie: Czy mama może pochować zięcia w tym grobie mimo iż moje rodzeństwo się na to nie zgadza? Dodam że tata jest pochowany w trumnie a mama chce być skremowana i zięć też będzie....
Zaprzeczenie ojcostwa.
Dobry wieczór, niecodzienna sytuacja ale może ktoś się w takiej już znalazł… Rozeszłam się z mężem rok temu, jednak do tego czasu żadne z nas nie złożyło pozwu rozwodowego. Mam od kilku miesięcy nowego partnera dzisiaj dowiedziałam się że jestem z nim w ciąży. Wiem że istnieje coś takiego jak domniemanie ojcostwa czyli dziecko i tak dostanie nazwisko byłego męża nawet po rozwodzie.. proszę poradźcie jak tą sprawę „ugryźć” i jak najlepiej za...
Współwłaściciel odmawia udostępnienia samochodu.
Witam. Jestem współwłaścicielem samochodu wraz z byłą partnerką. Partnerka odeszła, zabierając m.in. nasz samochód na posesję jej matki w innym mieście. Zabrała także wszystkie dokumenty, w tym moją kopię umowy kupna-sprzedaży, lecz jestem wpisany jako współwłaściciel w dowodzie rejestracyjnym i karcie pojazdu. Kilkukrotnie zażądałem przez telefon, SMS i email, aby udostępniła mi auto na kilka dni - odmawia. Zabrania także wejścia na posesję. Za...
Rejestracja samochodu.
Czy jest obowiązek przerejestrowania samochodu na siebie?...

Wyszukiwarka