Czy oddanie mieszkania komunalnego z powodu braku przyznania tytułu prawnego do lokalu powoduje automatyczne wymeldowanie mnie?

Dzień dobry. Czy oddanie mieszkania komunalnego z powodu braku przyznania tytułu prawnego do lokalu po śmierci głównego najemy powoduje automatyczne wymeldowanie mnie czy muszę gdzieś się zgłosić w tej sprawie? Ściągnąłem aplikacje mObywatel i nadal widnieje tam adres zameldowania mieszkania, które zostało oddane…Dziękuję
anonim cytuj
20-10-2021
To że nie przyznano ci mieszkania nie powoduje automatycznego wymeldowania cię z danego adresu....ale urząd może zawnioskować o wymeldowanie cię "z urzędu" po określonym czasie jak i ty możesz sam się wymeldować....

anonim cytuj
20-10-2021

Sugerowane Tematy

W jaki sposób ponaglić firmę ubezpieczeniową o wypłacenie pieniędzy?
Witam. W jaki sposób ponaglić firmę ubezpieczeniową o wypłacenie pieniędzy (chodzi o ubezpieczenie na życie)? Mąż zachorował pod koniec lipca, od sierpnia dokumenty złożone u Ubezpieczyciela (potwierdzenie na e-mail). Firma cały czas twierdzi ze brakuję im czegoś. Gdzie i jakie dokumenty mam złożyć żeby to przyspieszyć?...
Rozprawa sądowa a zwolnienie z pracy.
Co zrobić jeśli pracodawca nie chce dać wolnego na rozprawę sądową? Jest coś takiego jak zwolnienie z pracy na czas trwania rozprawy sądowej?...
Kara za brak OC
Witam, zakupiłam auto sprowadzane z zagranicy od polskiego komisu w dniu 01.02.2021 r. Firma ta wykupiła OC w dniu sprzedaży, więc ubezpieczenie od razu przeszło na mnie. Za radą wielu osób wypowiedziałam to ubezpieczenie (04.02.2021), gdyż byłam informowana, że pojazd niezarejestrowany w Polsce nieposiadający jeszcze właściciela w kraju ma obowiązek posiadać OC najpóźniej z dniem pierwszej rejestracji w kraju, która miała miejsce 15.02.2021 r....
Płatny urlop wypoczynkowy.
Czy pracownikowi który nie przepracował pełnego roku w firmie należy się płatny urlop wypoczynkowy? ...

Wyszukiwarka