Firma windykacyjna

Witam mam pytanie czy grupa windykacyjna ma prawo straszysz podaniem do sądu z art 286 kk 1 dodam że pożyczką była w połowie spłacona później się posypało utrata dochodu.
anonim cytuj
19-10-2021
Jeśli sprawę przejęła firma windykacyjna oznacza to że kredyt nie był spłacany zgodnie z umową. Ponieważ nastąpiła utrata dochodu, zapewne zostały zaproponowane inne terminy spłaty, co nie zmniejsza oczywiście zadłużenia, i są naliczane nadal odsetki karne. Jeśli terminy proponowane przez bank czy firmę pożyczkową nie są respektowane, na zasadach omówionych w pismach czy rozmowach telefonicznych firma windykacyjna nalicza koszta obsługi przez siebie bo jest to kolejny etap i niestety jeśli nie dogadacie się na WSPOLNYCH warunkach, nie spotkacie się w połowie drogi to postępowanie będzie przebiegać na kolejnych etapach.

anonim cytuj
19-10-2021
Oni nie straszą tylko podejmują polubowne rozwiązanie sporu. Tak mają prawo a nawet obowiązek Panią o tym poinformować . Lepiej się dogadać niż być bezczynnym.

anonim cytuj
19-10-2021
Oni nie straszą tylko podejmują polubowne rozwiązanie sporu. Tak mają prawo a nawet obowiązek Panią o tym poinformować . Lepiej się dogadać niż być bezczynnym.

Jak nie strasza to nekaja non stop dzwonia kilka razy na dzien

anonim cytuj
22-10-2021

Sugerowane Tematy

Alimenty na nieswoje dziecko.
W 2022 urodziło się mi i mojej byłej dziewczynie dziecko, ale od stycznia tego roku nie mieszkamy razem i płacę na nie co miesiąc alimenty. Niedawno dowiedziałem się o zdradzie i po testach okazało się, że nie jest to moje dziecko. Czy mogę ją pozwać o wyłudzenie alimentów skoro wiedziała, że nie jest moje?...
Wniosek o uzasadnienie złożony w dniu ogłoszenia wyroku.
Wiem że wniosek złożony w dzień ogłoszenia wyroku ale w godzinach poprzedzających jego ogłoszenie jest nieważny. Teoretycznie więc można złożyć go tuż po tym jak wyrok został ogłoszony. Tak więc zrobiłem, wychodząc z rozprawy złożyłem wniosek na dzienniku podawczym. Na drugim egzemplarzu dostałem pieczątkę z potwierdzeniem daty wpływu. Nie ma tam jednak wpisanej godziny złożenia wniosku dlatego zacząłem obawiać się czy nie będzie później jakichś...
Czy należą mu się pieniądze?
Szukam pomocy na nurtujące mnie pytanie. Otóż moi rodzice ponad 20 lat temu odpisali mnie i mojemu mężowi dom. Mojemu bratu kupili mieszkanie w mieście (wyłącznie z umeblowaniem). Uważali, że to będzie sprawiedliwy podział. Po kilku latach brat sprzedał to mieszkanie i wspólnie z żoną kupili inne mieszkanie, które znowu po iluś tam latach zabrał komornik za długi brata. Brat zmarł 2 lata temu a teraz jego syn żąda ode mnie spłaty, i ma pretensje,...
PIP - roszczenia pracownicze - przedawnienie.
Jak wynika z mojej ubogiej wiedzy , roszczenia pracownicze , konkretnie -zaległe składniki wynagrodzenia ( nadgodziny dobowe , nocne, dodatki nocne itd . przedawniają się z upływem 3 lat od chwili ich powstania - czyli od dnia w którym pracodawca powinien je wypłacić zgodnie z kodeksem pracy czy też obowiązującym w firmie regulaminem pracy . Dla mnie zrozumiałym jest ,że jeśli pracodawca w wyniku przeprowadzonych z nim rozmów dotyczących zaległy...

Wyszukiwarka