Firma windykacyjna

Witam mam pytanie czy grupa windykacyjna ma prawo straszysz podaniem do sądu z art 286 kk 1 dodam że pożyczką była w połowie spłacona później się posypało utrata dochodu.
anonim cytuj
19-10-2021
Jeśli sprawę przejęła firma windykacyjna oznacza to że kredyt nie był spłacany zgodnie z umową. Ponieważ nastąpiła utrata dochodu, zapewne zostały zaproponowane inne terminy spłaty, co nie zmniejsza oczywiście zadłużenia, i są naliczane nadal odsetki karne. Jeśli terminy proponowane przez bank czy firmę pożyczkową nie są respektowane, na zasadach omówionych w pismach czy rozmowach telefonicznych firma windykacyjna nalicza koszta obsługi przez siebie bo jest to kolejny etap i niestety jeśli nie dogadacie się na WSPOLNYCH warunkach, nie spotkacie się w połowie drogi to postępowanie będzie przebiegać na kolejnych etapach.

anonim cytuj
19-10-2021
Oni nie straszą tylko podejmują polubowne rozwiązanie sporu. Tak mają prawo a nawet obowiązek Panią o tym poinformować . Lepiej się dogadać niż być bezczynnym.

anonim cytuj
19-10-2021
Oni nie straszą tylko podejmują polubowne rozwiązanie sporu. Tak mają prawo a nawet obowiązek Panią o tym poinformować . Lepiej się dogadać niż być bezczynnym.

Jak nie strasza to nekaja non stop dzwonia kilka razy na dzien

anonim cytuj
22-10-2021

Sugerowane Tematy

Podział mieszkania.
Jestem prawnym właścicielem mieszkania (mama ma dożywotkę). Było to wcześniej mieszkanie mamy i taty. Tato był alkoholikiem, był też pozbawiony praw rodzicielskich do mnie i był w separacji z mamą. Aby uchronić mieszkanie przed komornikiem, zostało one przepisane ( Przepisanie mieszkania lub domu ) na mnie. Nie mieszkam w tym mieszkaniu już kilka lat. Mieszka w nim moja mama i dwóch braci. Jeden z braci nie pracuje i w żaden sposób nie dokłada si...
Czy komornik może zablokować całą wypłatę na koncie?
Witam. Osoba posiadająca komornika zarabia najniższą krajową plus 200 zł premii. Premia jest zablokowana przez komornika w miejscu zatrudnienia. Czy jeśli ta osoba założy na siebie konto to komornik może zablokować całą wypłatę czy tylko to co jest powyżej średniej krajowej?...
Odsetki za opóźnienie w spłacie.
Od kilku lat jestem właścicielką prywatnego żłobka, natomiast zawsze starałam się porozumieć z klientami, a więc taką sytuację mam pierwszy raz i mam pewne pytanie. Niestety mam kilka osób które muszę zgłosić do firmy windykacyjnej ponieważ zalegają z opłatami od wielu miesięcy, zero kontaktu, już nie mam siły prosić się o swoje pieniążki. Z rodzicami podpisuje umowy cywilno- prawne, w umowach mam zapis o naliczaniu odsetek ustawowych w przypadku...
Jak bronić się przed obniżeniem alimentów?
Potrzebuję pomocy, jestem osobą dorosłą, studentką, ojciec pozwał mnie o zmniejszenie alimentów, które na mnie płaci. Właśnie piszę odpowiedź dla sądu, uwzględniającą moje koszta miesięczne, potrzeby etc. Wynajmuję mieszkanie z partnerką, jesteśmy oby dwie uwzględnione na umowie najmu. Sąd może zapytać z kim wynajmuje mieszkanie, jesteśmy w związku homoseksualnym, boję się, że może to wpłynąć jakkolwiek na stronniczość i ogólnie na moją niekorzy...

Wyszukiwarka