Firma windykacyjna

Witam mam pytanie czy grupa windykacyjna ma prawo straszysz podaniem do sądu z art 286 kk 1 dodam że pożyczką była w połowie spłacona później się posypało utrata dochodu.
anonim cytuj
19-10-2021
Jeśli sprawę przejęła firma windykacyjna oznacza to że kredyt nie był spłacany zgodnie z umową. Ponieważ nastąpiła utrata dochodu, zapewne zostały zaproponowane inne terminy spłaty, co nie zmniejsza oczywiście zadłużenia, i są naliczane nadal odsetki karne. Jeśli terminy proponowane przez bank czy firmę pożyczkową nie są respektowane, na zasadach omówionych w pismach czy rozmowach telefonicznych firma windykacyjna nalicza koszta obsługi przez siebie bo jest to kolejny etap i niestety jeśli nie dogadacie się na WSPOLNYCH warunkach, nie spotkacie się w połowie drogi to postępowanie będzie przebiegać na kolejnych etapach.

anonim cytuj
19-10-2021
Oni nie straszą tylko podejmują polubowne rozwiązanie sporu. Tak mają prawo a nawet obowiązek Panią o tym poinformować . Lepiej się dogadać niż być bezczynnym.

anonim cytuj
19-10-2021
Oni nie straszą tylko podejmują polubowne rozwiązanie sporu. Tak mają prawo a nawet obowiązek Panią o tym poinformować . Lepiej się dogadać niż być bezczynnym.

Jak nie strasza to nekaja non stop dzwonia kilka razy na dzien

anonim cytuj
22-10-2021

Sugerowane Tematy

Czy pracodawca ma prawo żądać ode mnie oświadczenia, że nie będę korzystać do końca stażu ze zwolnień lekarskich?
Czy pracodawca ma prawo żądać ode mnie oświadczenia, że nie będę korzystać do końca stażu ze zwolnień lekarskich? Odbywam staż organizowany przez urząd pracy. Staż zaczęłam w lipcu. Jestem na drugim zwolnieniu lekarskim, pierwsze zwolnienie miałam 3tygodnie ze względu na zapalenie płuc. Wróciłam po nim do pracy na tydzień i niestety znowu musiałam iść na zwolnienie 2tygodniowe. W poniedziałek wracam do pracy. Dzisiaj dzwoniła do mnie pani z urz...
Wynagrodzenie za korzystanie z mojej części mieszkania.
Witam czy mogę od byłego męża brać czynsz za korzystanie z mojej części mieszkania? Mieszkanie jest wspólne, jest podział po 50%z czego ja przez 5lat nie korzystałam ze swojej części....
Nie dostałam jeszcze UoP
Cześć, przychodzę do Was z zapytaniem. Podjęłam pracę z dn. 03.01.2024, na rozmowie o pracę było mówione wyraźnie, że zatrudnienie na UoP. Z tym, że przyszłam tego dnia, rozpoczęłam szkolenia (jakieś prezentacje itd), a umowy nadal nie mam podpisanej, żadnych badań ani nic. To może być tak przedłużane? Do pracy bezpośredniej jeszcze nie jestem dopuszczana, bo to etap szkoleń ale w innych miejscach pracy miałam umowę od pierwszego dnia kiedy się p...
problem ze zwierzętami sąsiadów
Witam. Mam problem z sąsiadem. Nawet z dwoma. Jeden sąsiad ma około 10 kotów których ilość z roku na rok się powiększa, na wiosnę i jesień kotki chodzą w ciąży. Drugi też ma ale około pięciu. Te stworzonka całymi dniami siedzą u mnie koło domu, chodzą po samochodach rysując je, jak zostawię otwarty garaż lub piwnice od razu tam wchodzą i wszystko obsikują. Zostawię buty na zewnatrz? Już obsikane, urządziły sobie u mnie toaletę wszędzie są ich odc...

Wyszukiwarka