Firma windykacyjna

Witam mam pytanie czy grupa windykacyjna ma prawo straszysz podaniem do sądu z art 286 kk 1 dodam że pożyczką była w połowie spłacona później się posypało utrata dochodu.
anonim cytuj
19-10-2021
Jeśli sprawę przejęła firma windykacyjna oznacza to że kredyt nie był spłacany zgodnie z umową. Ponieważ nastąpiła utrata dochodu, zapewne zostały zaproponowane inne terminy spłaty, co nie zmniejsza oczywiście zadłużenia, i są naliczane nadal odsetki karne. Jeśli terminy proponowane przez bank czy firmę pożyczkową nie są respektowane, na zasadach omówionych w pismach czy rozmowach telefonicznych firma windykacyjna nalicza koszta obsługi przez siebie bo jest to kolejny etap i niestety jeśli nie dogadacie się na WSPOLNYCH warunkach, nie spotkacie się w połowie drogi to postępowanie będzie przebiegać na kolejnych etapach.

anonim cytuj
19-10-2021
Oni nie straszą tylko podejmują polubowne rozwiązanie sporu. Tak mają prawo a nawet obowiązek Panią o tym poinformować . Lepiej się dogadać niż być bezczynnym.

anonim cytuj
19-10-2021
Oni nie straszą tylko podejmują polubowne rozwiązanie sporu. Tak mają prawo a nawet obowiązek Panią o tym poinformować . Lepiej się dogadać niż być bezczynnym.

Jak nie strasza to nekaja non stop dzwonia kilka razy na dzien

anonim cytuj
22-10-2021

Sugerowane Tematy

Wytoczenie sprawy kancelarii adwokackiej
Pytanie. Czy można wytoczyć sprawę kancelarii adwokackiej za niedopatrzenia i błędy proceduralne? Sprawa trwa 5 lat i myślę ze niepotrzebnie długo... Abstrahując od obecnej sytuacji w moim przekonaniu powinna być zakończona duzo wcześniej. Proszę o kontakt tylko specjalistów. Innym serdecznie dziękuję...
Wypowiedzenie umowy o pracę na czas nieokreślony.
Dzień dobry! Prowadzę mały żłobek. Zatrudniam dwóch opiekunów i sama również pełnię funkcję opiekuna. Jeden pracownik na umowie na czas nieokreślony poszedł na długie L4 (będzie minimum 2,5m-ca), więc aby zapewnić prawidłową opiekę dzieciom byłam zmuszona zatrudnić dodatkowego pracownika. Ze względu na brak informacji na temat terminu planowanego powrotu nie jest to umowa na zastępstwo, a na czas określony. Wiem, że pracownik przebywający na l4 s...
Zniesienie współwłasności nieruchomości.
Dzień dobry. Jestem współwłaścicielem posesji ( dwa budynki). Powołałem biegłego sadowego by dokonał wyceny. Złożyłem wniosek w sadzie o zniesienie współwłasności. Współwłaścicielowi zaproponowałem wykup jego części. Moja sytuacja finansowa się zmieniła i podjąłem decyzje o sprzedaży. Chce powołać biegłego by raz jeszcze wycenił nieruchomość ( motywuje to tym że ceny nieruchomości wzrosły). Pieniędzmi ze sprzedaży podzielimy się z współwłaścicie...
Współwłasność.
Jesteśmy para jednopłciową, partnerka odziedziczyła działkę, na której chcemy razem budować dom. Chcemy żeby zarówno działka i przyszły dom były wspólne na wzór małżeńskiej wspólnoty majątkowej. Jak do tego podejść, żeby było najkorzystniej? Darowizna połowy? Współwłasność? Założenie spółki (wiem, że to może brzmieć śmiesznie ale rozpatrujemy różne opcje)?...

Wyszukiwarka