Witam mam pytanie czy grupa windykacyjna ma prawo straszysz podaniem do sądu z art 286 kk 1 dodam że pożyczką była w połowie spłacona później się posypało utrata dochodu.
anonim cytuj
19-10-2021
Jeśli sprawę przejęła firma windykacyjna oznacza to że kredyt nie był spłacany zgodnie z umową. Ponieważ nastąpiła utrata dochodu, zapewne zostały zaproponowane inne terminy spłaty, co nie zmniejsza oczywiście zadłużenia, i są naliczane nadal odsetki karne. Jeśli terminy proponowane przez bank czy firmę pożyczkową nie są respektowane, na zasadach omówionych w pismach czy rozmowach telefonicznych firma windykacyjna nalicza koszta obsługi przez siebie bo jest to kolejny etap i niestety jeśli nie dogadacie się na WSPOLNYCH warunkach, nie spotkacie się w połowie drogi to postępowanie będzie przebiegać na kolejnych etapach.
anonim cytuj
19-10-2021
Oni nie straszą tylko podejmują polubowne rozwiązanie sporu. Tak mają prawo a nawet obowiązek Panią o tym poinformować . Lepiej się dogadać niż być bezczynnym.
anonim cytuj
19-10-2021
Oni nie straszą tylko podejmują polubowne rozwiązanie sporu. Tak mają prawo a nawet obowiązek Panią o tym poinformować . Lepiej się dogadać niż być bezczynnym.
Jak nie strasza to nekaja non stop dzwonia kilka razy na dzien
Jestem prawnym właścicielem mieszkania (mama ma dożywotkę). Było to wcześniej mieszkanie mamy i taty. Tato był alkoholikiem, był też pozbawiony praw rodzicielskich do mnie i był w separacji z mamą. Aby uchronić mieszkanie przed komornikiem, zostało one przepisane ( Przepisanie mieszkania lub domu ) na mnie. Nie mieszkam w tym mieszkaniu już kilka lat. Mieszka w nim moja mama i dwóch braci. Jeden z braci nie pracuje i w żaden sposób nie dokłada si...
Witam. Osoba posiadająca komornika zarabia najniższą krajową plus 200 zł premii. Premia jest zablokowana przez komornika w miejscu zatrudnienia. Czy jeśli ta osoba założy na siebie konto to komornik może zablokować całą wypłatę czy tylko to co jest powyżej średniej krajowej?...
Od kilku lat jestem właścicielką prywatnego żłobka, natomiast zawsze starałam się porozumieć z klientami, a więc taką sytuację mam pierwszy raz i mam pewne pytanie. Niestety mam kilka osób które muszę zgłosić do firmy windykacyjnej ponieważ zalegają z opłatami od wielu miesięcy, zero kontaktu, już nie mam siły prosić się o swoje pieniążki. Z rodzicami podpisuje umowy cywilno- prawne, w umowach mam zapis o naliczaniu odsetek ustawowych w przypadku...
Potrzebuję pomocy, jestem osobą dorosłą, studentką, ojciec pozwał mnie o zmniejszenie alimentów, które na mnie płaci. Właśnie piszę odpowiedź dla sądu, uwzględniającą moje koszta miesięczne, potrzeby etc.
Wynajmuję mieszkanie z partnerką, jesteśmy oby dwie uwzględnione na umowie najmu. Sąd może zapytać z kim wynajmuje mieszkanie, jesteśmy w związku homoseksualnym, boję się, że może to wpłynąć jakkolwiek na stronniczość i ogólnie na moją niekorzy...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: