Mąż nie wstawia się na żadne rozprawy czy przesłuchania na policji.

Witam. Niebawem czeka mnie pierwsza sprawa o zaprzeczenie ojcostwa syna. Sprawa rodowodowa jest zawieszona na czas rozwiązania właśnie tej sprawy. Mąż nie wstawia się na żadne rozprawy czy przesłuchania na policji. Ma na koncie wyroki przez co jest poszukiwany do ich odbycia. Nie odbiera również żadnych pism, pozwów sądowych. Jestem pewna że na sprawie również się nie wstawi a zostało już mało czasu . Termin został ustalony tylko dlatego że został ustanowiony kurator dla nieznanego z miejsca pobytu pozwanego . I moje pytanie czy on musi wstawić się na sprawę ? Co jeżeli tego nie zrobi ? Czy zapadnie wyrok bez jego obecności ? Czy sprawa będzie odraczana do momentu aż się pojawi ?
anonim cytuj
13-10-2021
Wyrok może zostać wydany zaocznie - w ciągu 2 tygodni od wyroku jest czas na odwołanie jeśli nie to wyrok się uprawomocni.

anonim cytuj
13-10-2021

Sugerowane Tematy

Ustalenie ojcostwa po osiągnięciu pełnoletności przez dziecko.
Czy ojciec po ukończeniu pełnoletności dziecka może wnieść do sądu o testy dna? Wypisuje do mnie ojciec po 22 latach, że mam jechać z nim na dobrowolne testy dna, a wolałabym żeby to on sam wniósł i żebym dostała pismo z sądu. A stale mi tłumaczy, że on tego nie może zrobić, że mam z nim jechać, a jak nie to mam napisać pismo do komornika o umorzenie zaległych alimentów....
Odroczenie kary
Witam mam pytanko. Obecnie przebywam o 6 miesięcy na dozorze elektronicznym czy popełniłem w 2016 roku. Od tamtego czasu pracuje mam firmę itd. 2 dni temu uprawomocnil się kolejny wyrok. 10 miesięcy. Pytanie jest takie czy jest szansa na odroczenie tego wyroku że względu na pracę utrzymanie rodziny. Czy ten dozór mi w tym odroczenie może mi zaszkodzić. Dziękuję za odpowiedzi...
Problem ze spółdzielnia mieszkaniową. Starsza osoba chce przekazać swoje mieszkanie i garaż, który posiada, umowa o dożywocie.
Dzień dobry. Mamy problem ze spółdzielnia mieszkaniową. Starsza osoba chce przekazać swoje mieszkanie i garaż, który posiada, umowa o dożywocie. Żadna z nieruchomości nie ma kw, nie jest wyodrębniona własność, wykupiony grunt. Mieszkanie nabyte w latach 60, na zasadach jakie wówczas obowiązywały przy nabywaniu lokali ze spółdzielni. O ile z mieszkaniem spółdzielnia nie robi problemów i przyjęła wniosek o wyodrębnienie i założenie kw, o tyle z...
Przepisanie majątku za życia na jedno z dzieci.
Moja mama poinformowała mnie, że chce wszystko przepisać na mojego brata i nic mi i siostrze nie zostawić. Siostra dostała za życia od niej już dom, ja mam swoje mieszkanie na kredyt, który spłacam, natomiast brat ze względu na długi i problemy z prawem mieszka pół Polski od mamy i nie utrzymuje z nią kontaktu. Ja mieszkam najbliżej mamy i to ja mam z nią ciągły kontakt z całego rodzeństwa. Czy można coś zrobić w takiej sytuacji jakby okazało się...

Wyszukiwarka