Udostępniłam auto koledze i on dostał mandat

Proszę o poradę! Mojemu sąsiadowi udostępniłam auto, niestety stanął na zakazie zatrzymania i ja dostałam mandat, przesłałam straży miejskiej jego dane żeby go zapłacił ale jak się okazało on przebywa teraz za granicą nie wiadomo na jak długo i nie może odebrać tego mandatu. Chciałabym zapłacić ten mandat tylko nie wiem jak to teraz odwrócić. Z góry dziękuję za pomoc
anonim cytuj
12-10-2021
Obowiązkem straży miejskiej jest udowodnić winę a nie zasada domniemania. Złapią na gorącym uczynku-mandat w innym przypadku takie chybił-trafił. Oczywiście ,że owi stróże prawa będą próbowali wymusić informacje kto kierował pojazdem albo właściciel ponosi winę i karę. Wystarczy zasłonić się ,że nie mam obowiązku udzielania informacji o osobach bliskich . Proszę o udowodnienie ,że to ja kierowałem pojazdem. Amen.

anonim cytuj
12-10-2021

Sugerowane Tematy

Zaparkowałam auto marketem przy ścianie i jakiś element konstrukcyjny spadł na auto. Co mam w tym momencie zrobić?
Mam problem. Zaparkowałam auto pod dużym marketem przy ścianie. I niestety po powrocie z zakupów jakiś element konstrukcyjny spadł na auto. Sklep podał nr polisy. Po zgłoszeniu do ubezpieczyciela i oględzinach auta, ubezpieczyciel odmówił wypłaty odszkodowania, bo koszt naprawy przewyższa wartość auta. Co mam w tym momencie zrobić? Jestem bez auta i bez pieniędzy na nowe auto....
O co pyta sąd na rozprawie rozwodowej bez orzekania o winie?
Witam, Żona i ja jesteśmy w trakcie rozwodu i zdecydowaliśmy się na rozwód bez orzekania o winie. Jesteśmy małżeństwem od 12 lat, a przez ostatnie 3 lata przeżywaliśmy poważne kryzysy, które doprowadziły do trwałego i zupełnego zepsucia naszego małżeństwa. Mamy dwójkę małoletnich dzieci i obawiamy się, jak sąd rozstrzygnie kwestię władzy rodzicielskiej, ponieważ nie możemy dojść do porozumienia co do tego, kto powinien sprawować pełną opiekę. Po...
Wypowiedzenie umowy ugody
Witam, kilka miesięcy temu zawarłam umowę ugody ze swoim dłużnikiem, której przedmiotem jest ratalna spłata długu. Zgodnie z zapisami ww. umowy do czerwca 2025 r. mam uzyskać całą sumę. Jednakże, chciałabym wcześniej skierować sprawę do sądu i żądać całości wierzytelności. W umowie znajduje się zapis o możliwości odstąpienia od umowy na wypadek niewywiązywania się dłużnika z obowiązku terminowej spłaty. Czy tym samym jestem pozbawiona możliwości...
Zwrot zadatku.
Zawarłem umowę na usługę wymiany okna, termin realizacji wpisany na umowie to 8 tygodni, które minęły już 3 tygodnie temu. Wykonawca pobrał 1000 złotych zadatku. Kontaktowałem się z nim kilkukrotnie i zawsze jest jakaś wymówka, a to montażysta chory, a to grafik nieustalony i oddzwoni. Chciałem się dogadać bo nie widzi mi się czekać kolejne 8 tygodni u innego wykonawcy. No ale trudno. I teraz pytanie w jakiej formie mam dostarczyć wypowiedzenie u...

Wyszukiwarka