Czy mogę nie wyrazić zgody na pobyt w szpitalu z dzieckiem?

Witam . Potrzebuję porady . Jestem z dzieckiem z noworodkiem w szpitalu u którego 14 dni temu stwierdzono że może ma zapalenie płuc zrobili 2 prześwietlenia itp zmienili leczenie . Czy na kolejne zdjęcia mam prawo się nie zgodzić , ponieważ nie chce kolejnego promieniowania z RTG dla tak małego dziecka . I czy mogę się z dzieckiem wypisać na żądanie po ostatniej dawce antybiotyku ?
anonim cytuj
12-10-2021
Nie musisz się zgadzać. Możesz się wypisać.

anonim cytuj
12-10-2021
Jeśli nie zgodzi się Pani na badania dziecka, a lekarze uznają, że bez badania będzie zagrożone jego zdrowie to mogą wystąpić o zgodę do sądu opiekuńczego.

anonim cytuj
12-10-2021

Sugerowane Tematy

Podatek od nieruchomości
Witam, odziedziczyłam po zmarłym bracie mieszkanie, sprawa spadkowa była w zeszłym roku w marcu, nie zgłosiłam do urzędu gminy zmiany właściciela ( głupota i całkowite zaćmienie umysłu) i cały czas opłacałam podatek na brata. Nie ma żadnych zaległości. Byłam już w urzędzie dostałam druki IN-1 i IN-3 do wypełnienia, nic nie załatwiłam bo pani która się tym zajmuje jest na zwolnieniu lekarskim i chyba nikt jej nie zastępuje. Nie bardzo wiem jak z...
Urlop wypoczynkowy.
Witam serdecznie, z racji tego, że do PIPu, na infolinię jest ciężko się dodzwonić, pomyślałem, że może spróbuję również tutaj. Do rzeczy, jak wiadomo, co roku pracownik ma prawo do nie przerwanego, dwutygodniowego urlopu wypoczynkowego. No i na tym polega mój problem, ponieważ nie mam potrzeby go w tym roku wykorzystywać i byłaby to dla mnie zwykła strata czasu, jednak pracodawca upiera się, że muszę go wykorzystać, bo takie są przepisy i nic na...
Komornik zabrał wynagrodzenie narzeczonej.
Witam, jak w tytule. Piszę do Was w sprawie zajęcia komorniczego pieniędzy mojej narzeczonej. 02.11.2023 wpłynęło moje wynagrodzenie, które nie przekraczało progu minimalnej krajowej. Stety albo niestety jak dla nas na ten sam dzień wpłynęło na moje konto wynagrodzenie mojej narzeczonej. W tym momencie automatycznie zablokowali nam 2200 zł. Po rozmowie z komornikiem ten zadeklarował się, że odblokuje konto i rozłoży mi na raty tylko muszę napisać...
Jak odnaleźć testament sporządzony około 2009 roku u notariusza?
Jak odnaleźć testament sporządzony około 2009 roku u notariusza? Wiadomo jedynie w jakim mieście był notariusz, ale nie wiadomo na pewno kto to był, wiadomo kto był testatorem i spadkobiercą i na tym wiedza się kończy. Elektroniczny rejestr testamentów powstał dwa lata później. Notariusz u którego prawdopodobnie został sporządzony testament odpowiedział, że po 10 latach przekazuje wszystkie akta do sądu i już śladu po testamencie u siebie n...

Wyszukiwarka