Świadek

Czy na świadka do sądu na rozprawę można sobie wziąć każdego, nie pytając danej osoby o zgodę?
anonim cytuj
11-10-2021
Pani za świadka może podać kogokolwiek, to sąd decyduje czy słuchać takiego świadka.

anonim cytuj
11-10-2021
Jak najbardziej, co często rodzi pewne patologie, tzn widząc "przestępstwo" ludzie to ignorują, nie pomagają, bo nie chcą być ciągani po sądach. Ale tak można. Wolne w pracy musisz dostać na ten czas, i ubiegać się możesz o zwrot kosztów dojazdu, oraz zwrot środków które przez ten czas byś "zarobiła"

anonim cytuj
11-10-2021

Sugerowane Tematy

Ze względu na pracę nie mogę stawić się jako świadek na sprawie.
Hej wszystkim. Jestem wezwana jako świadek na sprawę karną dnia 13 września. 12 września jadę w trasę o 19 i wracam 13 września o 9 rano. Czy że względu na to że będę 13 września o 13 miała pauzę mogę przełożyć termin przesłuchania na drugą połowę października? Ze względu na codzienną pracę w nocy w dzień muszę się wyspać....
Pierwsza sprawa rozwodowa.
Jak to wygląda? Z mojej strony: Pozew bez orzekania o winie\ zabezpieczenie alimentów na czas trwania procesu (już przyznane) /kontakty z dzieckiem /piecza Druga strona nie wypowiedziała się co do pozwu, nie podjęła nawet pisma, 2 krotnie awizowanego... Ale, nagle komornik zadziałał (zabezpieczenie alimentacyjne na czas trwania procesu) i strona być może pojawi się w Sądzie. Moje pytanie: Jeżeli strona się stawi na pierwszej rozprawie, oczyw...
Odzież ochronna BHP.
Witam wszystkich. Mam taki dylemat. Pracuję na dziale produkcji w firmie, wykonuje prace lekką, nie obsługuje żadnej maszyny, tylko montaż. Jako, że praca wymaga odzieży ochronnej dostaję takową od pracodawcy. I tu moje pytanie. Obuwie pracodawcy ma standard s1p i jest bardzo niewygodne, pocą się stopy i bolą po paru godzinach, już nie mówiąc o zapachu. Chciałem kupić sobie obuwie o tej samej klasie ochronnej lub wyższej ale wygodne, dopasowane d...
Zniesienie współwłasności.
6 lat temu zmarł mi Wujek - odbyło się postepowanie spadkowe z podziałem na części . Podzielono ułamkowo na 10 części w różnym wymiarze . Drugim krokiem był wniosek o zniesienie współwłasności i tu zaczęło się wszystko mega wydłużać. Niestety odbyły się dwie sprawy i już ponad 3 lata żadnych wieści. W tym czasie dość licznie umierają spadkobiercy. Chciałbym spłacić i zamknąć temat ale sąd nic nie robi. Z jakiego powodu to tak długo trwa i c...

Wyszukiwarka