Sąsiad zalał mi sufit w łazience

Sąsiad zalał mi sufit w łazience
Zgłosiłem do ubezpieczenia i częściowo pokryli mi koszty naprawy
Cały sufit od nowa zrobiłem i po miesiącu znowu zalał mi sąsiad mieszkanie
Czy mogę ponownie zgłaszać szkodę do firmy ubezpieczeniowej??
anonim cytuj
11-10-2021
Żądać od sąsiada polisy. Jeśli nie udostępni , żądac zwrotu kosztów. Oczywiście wszystko na piśmie. Może Pan oczywiscie wystąpić do swojego ubezpieczyciela. Tylko proszę wziąść pod uwagę to, że w przyszłym okresie ubezpieczenia mieszkania będzie dużo wyższa kwota ubezpieczenia. Chyba że wówczas zmieni Pan Ubezpieczalnię , z tym że wówczas moze być karencja.

anonim cytuj
11-10-2021
Tak może Pan ponownie o nic nie prosić się zgłosić swojej ubezpieczalni, ponownie zrobią regrest i będą chcieli zwrotu od sąsiada ale to już ich problem, ubezpieczalnie dają radę, jak nie komornik

anonim cytuj
11-10-2021

Sugerowane Tematy

Odzyskanie kaucji od właściciela mieszkania
Właścicielka wyliczyła sobie rachunek na ponad 2000zł, który chce z kaucji potrącić, niestety są to same "fanaberie". Dodam, że w wielu kwestiach przez ponad 2 lata wynajmu byliśmy bardzo ugodowi i bezproblemowi. Jak zepsuła się pralka sami poświęciliśmy czas na znalezienie nowej, która pasowała do zabudowy. Starą pralkę sami nieodpłatnie zawieźliśmy właścicielce. Zaniedbany trawnik w ogrodzie przekonaliśmy i zasialiśmy nowy. Drobne n...
Spis inwentarza.
Witam, odrzuciłam spadek po mamie. Zostały dzieci czyli wnuki, złożyłam wniosek w ich imieniu aby mogły odrzucić spadek ale przyszło mi przez głowę czy jest jakaś możliwość aby się dowiedzieć ile długów zostało po mamie. Czy ja w imieniu dzieci mogę złożyć wniosek do sądu o spis inwentarza po zmarłej?...
Zostałam oszukana. Odkupiłam bon turystyczny. Czy coś w tej sprawie mogę jeszcze zrobić? Czy jest sens zgłaszać to na policję?
Witam, nieświadoma konsekwencji odkupiłam bon turystyczny od osoby, która zaoferowała mi sprzedaż po okazyjnej cenie. Niestety dałam się namówić... Zbyt spontanicznie podjęłam decyzję i przelałam pieniądze. Kiedy się zorientowałam , że tego bonu nie wykorzystam i to karalne napisałam do gościa o zwrot pieniędzy. Kontakt się urwał, okazało się, że to oszust, który wyłudził ode mnie pieniądze. Czy coś w tej sprawie mogę jeszcze zrobić? Czy jest se...
Zwrot kosztów za naprawe samochodu.
3 tygodnie temu sprzedałam samochód, skontaktował się ze mną kupujący (handlarz jeśli ma to znaczenie) twierdząc, że rozwaliła się skrzynia biegów (automat) i żąda zwrotu połowy kosztów za naprawę samochodu, w przeciwnym razie grozi sądem. Co można zrobić w takiej sytuacji? Czy pieniądze mu się należą? Kto wygra jeśli sprawa trafi do sadu? Z góry bardzo dziękuje za wszelka pomoc....

Wyszukiwarka