Sąsiad zalał mi sufit w łazience
Zgłosiłem do ubezpieczenia i częściowo pokryli mi koszty naprawy
Cały sufit od nowa zrobiłem i po miesiącu znowu zalał mi sąsiad mieszkanie
Czy mogę ponownie zgłaszać szkodę do firmy ubezpieczeniowej??
anonim cytuj
11-10-2021
Żądać od sąsiada polisy. Jeśli nie udostępni , żądac zwrotu kosztów. Oczywiście wszystko na piśmie. Może Pan oczywiscie wystąpić do swojego ubezpieczyciela. Tylko proszę wziąść pod uwagę to, że w przyszłym okresie ubezpieczenia mieszkania będzie dużo wyższa kwota ubezpieczenia. Chyba że wówczas zmieni Pan Ubezpieczalnię , z tym że wówczas moze być karencja.
anonim cytuj
11-10-2021
Tak może Pan ponownie o nic nie prosić się zgłosić swojej ubezpieczalni, ponownie zrobią regrest i będą chcieli zwrotu od sąsiada ale to już ich problem, ubezpieczalnie dają radę, jak nie komornik
Witam, mam taką dziwną sytuację. Jestem na SDE od 9 miesięcy odbywam karę 1 roku i 5 miesięcy. Ostatnio w pracy coś mi strzeliło w plecach i ledwo co chodzę, poszedłem do lekarza i dostałem skierowanie na badania rezonansem, RTG i badanie serca. Wiem ,że nie mogę zrobić tych badań z bransoletka więc poszedłem do swojej kurator i kazała mi przeciąć osobiście bransoletkę w poniedziałek rano przed wyjściem na badania. Badania mam rozłożone w poniedz...
Witam . Sąd w odpowiedzi na pozew o alimenty z zabezpieczeniem wezwał do przedstawienia zobowiązań finansowych takich jakich kredyty czynsz raty pozwanego. Pozwany nie chce udostępnić takich informacji i bezczelnie się śmieje ze nie dostanę zabezpieczenia jeśli on mi tego nie udostępni . Co robić w takiej sytuacji? Pisać jego zobowiązania na "oko" ? Proszę o pomoc. Facet cały czas robi pod górę i cwaniakuje nie współpracuje....
Witam, narzeczony zamontował monitoring w domu (salon, kuchnia, przedpokój) bez mojej zgody jestem praktycznie cały czas obserwowana, tłumaczy się tym że za mną tęskni jak go nie ma (pracuje jako kierowca od pon do pt w delegacjach)oraz że chce mieć pewność że z nikim się nie spotykam w tym czasie. Jest chorobliwie zazdrosny, co weekend sprawdza mój telefon czy z kimś pisałam. Gdy dzwoni a ja nie odbiore telefonu lub nr jest zajęty robi mi awantu...
Czy posiedzenie sądu w kwestii warunkowego umorzenia postępowania odbywa się w posiedzeniu jawnym? Na posiedzeniu będzie rozpatrywany wniosek o warunkowe umorzenie postępowania, sprawca wypadku przyznał się do zarzucanego czynu i czyn nie budzi wątpliwości, sama poszkodowana nie może wziąć udziału w posiedzeniu ze względu na stan zdrowia, czy jako publiczność w posiedzeniu mogą wziąć udział osoby bliskie? Czy posiedzenie jest z urzędu rozpatrywan...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: