Gdzie złożyć wniosek o 500+

Dziewczyna podlega pod urząd gminy (mieszka na wsi),ja mieszkam w mieście
Urodzi się nam dziecko które będzie zameldowane u matki
Czy zasiłek 500 + można składać w mieście w opiece społecznej?
anonim cytuj
07-10-2021
Wniosek składa się zgodnie z miejscem zamieszkania rodzica zamieszkującego z dzieckiem i opiekującym się nim. Wniosek składa się pod odpowiedzialnością karną za złożenie fałszywych zeznań.

anonim cytuj
07-10-2021

Sugerowane Tematy

Czy sprzedający może odmówić przyjęcia reklamacji z uwagi na brak załączonych zdjęć?
Sprzedający odmawia przyjęcia reklamacji z uwagi na brak załączonych zdjęć dokumentujących problem. Wgrywanie przez system na www nie jest możliwe (wyskakuje komunikat z błędami). Zgłoszono ten problem manualno/techniczny sprzedającemu przez telefon. Ten poprosił o wysłanie zdjęć na maila. Tak też się stało. Jednak o dziwo sprzedawca zwrotnie poprosił o ponowne przesłanie zdjęć przez stronę www. Poirytowała mnie sytuacja bo problem nie jest rozwi...
Źle odczytywany licznik (dopłata za energię elektryczną)
Witam..może trochę nietypowo ale spróbuję....jakieś dwa tygodnie temu dostalam rozliczenie za energię elektryczną z taurona...do dopłaty niecałe 50 zł...myślę sobie że super i zapłaciłam...ale szczęścia za wiele oczywiście i dziś dostaje pismo że przez ostatnie dwa lata licznik był źle odczytywany ( odczytuje to pracownik taurona).i w związku z tym do zaplaty (czas na zapłatę 9 dni) pięć fakturek na łączną kwotę ponad 500zl...faktury od 2020 roku...
Służebność osobista mieszkania.
Mam zapytanie: Czy jeśli w umowie darowizny jest zapis na życzenie darczyńców o dożywotniej i bezpłatnej oraz niepodzielna służebność osobista mieszkania- czy to trzeba zgłosić do ksiąg wieczystych? Czy bez tego wpisu Umowa darowizny ma moc prawną? Drugie zapytanie: Mój ojciec wydziedziczył przy Umowie darowizny syna z I małżeństwa. Moja matka z kolei miała syna z I małżeństwa, który zmarł, ma 2 dzieci. Nie wydziedziczyła swojego syna. Jakie p...
Umowa najmu czy użyczenia.
Dzień dobry. W związku z rejestracją działalności gospodarczej potrzebuje tytułu prawnego do nieruchomości, w której będzie wykonywana działalność. Od kilku lat mieszkam z chłopakiem. Dwa lata temu kupowaliśmy mieszkanie, ale wszystko jest na niego. Jak w najłatwiejszy sposób bez ponoszenia kosztów uzyskać tytuł prawny do nieruchomości? W przypadku podpisania umowy najmu nawet na jakąś małą kwotę, to i tak on będzie musiał rozliczać podatek, a wi...

Wyszukiwarka