Gdzie złożyć wniosek o 500+

Dziewczyna podlega pod urząd gminy (mieszka na wsi),ja mieszkam w mieście
Urodzi się nam dziecko które będzie zameldowane u matki
Czy zasiłek 500 + można składać w mieście w opiece społecznej?
anonim cytuj
07-10-2021
Wniosek składa się zgodnie z miejscem zamieszkania rodzica zamieszkującego z dzieckiem i opiekującym się nim. Wniosek składa się pod odpowiedzialnością karną za złożenie fałszywych zeznań.

anonim cytuj
07-10-2021

Sugerowane Tematy

Ograniczenie władzy rodzicielskiej.
Witam jakie dokumenty powinnam dodać do wniosku o uregulowanie kontaktów z dzieckiem ? Co najlepiej ująć we wniosku o ograniczeniu praw? ( chce decydować o edukacji, miejscu pobytu i leczeniu dziecka- dziecko niepełnosprawne -z ojcem często brak kontaktu, wyniki , lekarze go też nie interesują). Czy mogę złożyć wniosek o pokrycie kosztów utrzymania pół na pół czy tylko o alimenty? Na adwokata mnie nie stać -syn potrzebuje kosztownego leczeni...
Wypowiedzenie umowy
Pracuje w urzędzie miasta. 3 lata pracowałem na umowie zleceniu . Od 1 stycznia 2022 otrzymałem umowę o pracę ,która trwa do teraz . Ile wynosi okres wypowiedzenia ?...
Przepisanie domu
W tym tygodniu ojciec mojego partnera przypisuje mu dom z dożywotnią opieką. Mam dwa pytania. 1. W domu zameldowana jest siostra partnera, która wyprowadzila się z początkiem grudnia zostawiając chorego ojca. Nie wie o przepisaniu domu, dotąd była przekonana że dom jej się ostanie. Jeśli dowie się o próbie wymeldowania wróci mieszkać spowrotem. Jak ugryzc tą sprawę? 2. Ja wykladam pieniądze na notariusza i pozniejszy remont, nie mamy ślubu i ...
Umowa zlecenie (rezygnacja)
Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021. W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej. W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu. Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy. Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje? Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie....

Wyszukiwarka