Dziewczyna podlega pod urząd gminy (mieszka na wsi),ja mieszkam w mieście
Urodzi się nam dziecko które będzie zameldowane u matki
Czy zasiłek 500 + można składać w mieście w opiece społecznej?
Wniosek składa się zgodnie z miejscem zamieszkania rodzica zamieszkującego z dzieckiem i opiekującym się nim. Wniosek składa się pod odpowiedzialnością karną za złożenie fałszywych zeznań.
Czy na umowie na okres próbny (3 miesiące) przysługuje urlop chociażby na jeden dzien? od początku zawarcia umowy przepracowałam okolo 445,5h.
najblizsza zmiane mam w konkretny dzien, czy moge na ten dzien wziac urlop czy to pracodawca decyduje?
...
Mam taki problem. Mój ojciec wydzierżawiał ziemię sąsiadowi. Umowa dzierżawy wygasła a sasiad dalej użytkuje pole mojego ojca. Trwa to już kilka lat. Podatek rolny płaci mój ojciec.
1.Czy mogę mój ojciec może żądać odszkodowania?
2.Czy to co posiali na polu mojego ojca jest własnością mojego ojca?
3.Czy jest możliwość żeby pobierali oni dotacje?
4.Czy jest ryzyko zasiedzenia ziemi mojego ojca przez sąsiada?...
Jeżeli zostałam wezwana w charakterze świadka na rozprawę sądową w powództwie czy Sąd ma prawo zwrócić mi koszty dojazdu? Dostalam taką informacje od osoby której dotyczy ta sprawa, a czeka mnie daleka wyprawa. Zostaje mi jedynie możliwość wynajęcia auta bo obecnie zadnego nie posiadam. Był ktoś moze w podobnej sytuacji? czy faktycznie moge liczyć na zwrot kosztów? A jesli nie to do której ze storn powinnam się zwrócić o pokrycie dojazdu...
Gazety i portale internetowe publikują ogłoszenia nadsyłane przez ludzi i firmy.
* Kto ma prawo autorskie do tych ogłoszeń?
* Czy można legalnie kopiować ogłoszenia z portali i gazet, aby opublikować je we własnym źródle (portalu lub gazecie)?
Mam na myśli republikację suchej informacji (przepisanie treści)....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: