przedawnienie pożyczki

Witam czy pożyczka z prowidenta z 2008 r z wyrokiem sądu z tego roku ulega przedawnieniu
anonim cytuj
07-10-2021
Wyrok sądu dot. egzekucji ulega przedawnieniu po 6 latach.

anonim cytuj
07-10-2021
Wyrok sądu dot. egzekucji ulega przedawnieniu po 6 latach.

Natomiast jeśli wierzyciel oddał sprawę do komornika, to każda taka czynność przerywa ten bieg i w praktyce dług może nigdy nie ulec przedawnieniu.

anonim cytuj
07-10-2021

Sugerowane Tematy

Naprawa po uznaniu reklamcji.
Dzień dobry, zareklamowałem zegarek z tytułu niezgodności towaru z umową i oczekiwałem zwrotu środków. Zegarka trafił do autoryzowanego serwisu.13 dnia otrzymałem informację że zostanie naprawiony. Ile dni sprzedawca/serwis ma na naprawę zegarka? Czy jeśli po 14 dniach zegarka nie będzie w sklepie mogę oczekiwać zwrotu środków?...
Czy pracodawca może sprawdzić kto opłacał mój ZUS wcześniej?
Czy pracodawca może sprawdzić kto opłacał mój ZUS wcześniej? Ponieważ mam problem ze znalezieniem pracy z powodu mojej historii zatrudnienia przymierzam się do tego by w CV wpisać same prace za granicą przez agencje pracy, utrzymywać, że świadectw pracy nie mam bo były to prace na umowę zlecenie, a o pracach w Polsce, w których faktycznie pracowałem, nic nie wspominać w CV. I teraz mam pytanie, czy pracodawca wątpiący w to, że cały czas pracowałe...
Zgubiony paragon, a zwrot pieniędzy.
Witam, dziecko chodzi na basen 9 lat. W czerwcu przedłużyłem karnet. Dostałem paragon i niestety go wywaliłem przez pomyłkę jak pozbywałem się tych niepotrzebnych. Szkółka wypisuje także takie jakieś karnety. Zawsze wchodziło się na karnet więc nie kolekcjonowałem tych paragonów. Dziś przychodzimy i... 1. Szkółka podobno dostała wypowiedzenie od szkoły na korzystanie z basenu. 2. Z rozmowy wyszło, że NIGDZIE już nie będą prowadzić zajęć. Chyb...
Zmiana umowy o pracę na umowę zlecenie.
Pracuje w firmie ponad 3 lata na UOP na czas nieokreślony w pełnym wymiarze. Przez cały ten okres nie miałem urlopu, poprosiłem o ten urlop i wywiązała się z tego kłótnia z pracodawcą. W efekcie, której pracodawca postawił warunek albo przechodzę na umowę zlecenie albo się żegnamy. Czy może tak postąpić ? W internecie znajduje sprzeczne informacje. Moja praca polega na wykonywaniu danej czynności zależnej od klientów. Przez 5-6 miesięcy pracuje b...

Wyszukiwarka