spis powszechny

Znajomy nie spisał się w powszechnym spisie. Nie dzwonił do niego rachmistrz, więc nie odmówił bezpośrednio. Dzisiaj próbował naprawić swój błąd, ale nie ma opcji aby spisać się po terminie.
Czy ma jakies opcje żeby uniknąć kary?
anonim cytuj
04-10-2021
Nie ma kary za nie spisanie się, ale za odmowę.

anonim cytuj
04-10-2021

Sugerowane Tematy

Pracodawca nie płacił ZUS-u, teraz chce winę zrzucić na mnie. co robić??
Pracodawca nie płacił ZUS-u przez 4 miesiące, teraz chce winę zrzucić na mnie, że ja niby co w błąd wprowadziłem, bo by płacił. On Chce żebym jakieś oświadczenie podpisał. Mieszkam w małym miasteczku, jak nie weźmie winy na siebie jestem skończony. Ale on doskonale wiedział że musi mi płacić ten ZUS. Czy ja będę musiał wziąć winę na siebie i zapłacić zaległy ZUS sam ? Jak to prawnie wygląda? ...
Służebność od gminy w celu dojazdu do działki.
Dzień dobry, Mamy obecnie pewien problem związany z naszą działką, którą odziedziczyliśmy po naszym dziadku. Działkę tę podzieliliśmy na kilka mniejszych części, a dwie z tyłu nie miały dostępu drogowego. Gmina posiada wąski pas ziemi pomiędzy naszą działką a działką sąsiada, który mógłby stanowić potencjalny dostęp do naszych działek. Niestety, gmina odmówiła nam udzielenia służebności dostępu i zamiast tego zaproponowała nam sprzedaż tego pasa...
Jak policzyć alimenty wstecz?
Dzień dobry, Mam problem z ustaleniem kwot za alimenty. Złożyłam w sierpniu 2021 pozew o podniesienie alimentów z zabezpieczeniem. Dostałam zabezpieczenie w październiku na kwotę 700 zł płatne od. dnia złożenia. Wyliczyłam i dostałam po jakimś czasie to wyrównanie. W listopadzie sąd przyznał mi 1000 zł na takich samych zasadach jak poprzednio: płatne od dnia złożenia pozwu. Wyliczyłam na listopad i nie dostałam tego wyrównania. Dłużnik się odw...
Odwołanie rezerwacji pobytu w hotelu.
W maju zakupiłam online pobyt dla rodziców, zarezerwowałam termin, wniosłam pełną opłatę. 10 dni przed terminem pobytu mama rozchorowała się. Natychmiast poinformowałam o tym hotel. I zaczęły się przepychanki. Pytanie: czy mam prawo żądać zwrotu pieniędzy? Choroba mamy jest udokumentowana....

Wyszukiwarka