Czy komornik może wciąć coś z macierzyńskiego?

Witam, czy komornik może wciąć coś z macierzyńskiego?
anonim cytuj
10-12-2020
Tak,w wypadku gdy nie chodzi o alimenty to maks 60% w innym wypadku maka 25%. Przy czym kwoty wolne od zajęcia wynoszą odpowiednio ok 501 albo 878 zł netto.

anonim cytuj
10-12-2020
Dziękuję za odpowiedzi

anonim cytuj
10-12-2020

Sugerowane Tematy

Jazda samochodem pod wpływem alkoholu.
Chciałam zapytać o sprawę męża. Jakiś czas temu wypił 2 piwa po czym po 4 godz chciał zajechać do sklepu i złapała go policja na dmuchanie. Wydmuchał 0.21 promila po czym po 30 min spadło do 0.16. Sądzi że nie zabrano mu prawo jazdy, dziś był na policji złożyć wyjaśnienia i ma czekać na wyrok sądu. Co mu grozi? Czy możliwe żeby nie zabrano mu tego prawo jazdy? Nie chce ze mną nawet rozmawiać na ten temat....
Czy jest możliwość ubezpieczyć się inaczej niż prywatne ubezpieczenie ?
Dzień dobry .Mam taki problem. Jestem na ten moment nieubezpieczona ponieważ straciłam prace, okazało się także ze nie mogę się zarejestrowac w urzędzie ( ponieważ mieszkam w innym mieście a w innym mam stały meldunek) musze koniecznie iść do dentysty na usunięcie osemki z ostrym apaleniem, mój dentysta stwierdził że przyjął by mnie z bolem ale musiałabym liczyć się z rachunkiem z nfz ( na ten moment nie stać mnie na prywatną wizytę?) Moje pytan...
Rozpoczęcie działalności.
Witam Chcę zadać pytanie dla niektórych banalne i głupie ale dopiero mam zamiar zacząć działalność gospodarczą więc się uczę. Chcę mieć pewność, że dobrze zrozumiałem podstawy podatkowe żeby wiedzieć dokładnie jak ustalić ceny swoich produktów. Otóż będę trudził się handlem. Załóżmy że kupiłem towar 10szt za cenę 300zł netto (369zł brutto). Aby ustalić cenę dla klienta oczywiście biorę cenę dla mnie jednej sztuki netto czyli 30zł dodaje do nie...
Praca w trakcie zwolnienia lekarskiego.
Jestem zatrudniony w korporacji (powyżej 1tys. osób w fabryce) na umowę, na czas nieokreślony. W ostatnim czasie uległem wypadkowi - zerwałem ścięgno Achillesa. Moje pytania: 1. Czy za zwolnienie lekarskie wystawione przez szpital jest 100%? 2. Czy ciągłość zwolnienia lekarskiego, o ile zostanie przedłużone przez innego lekarza również jest płatne 100%? (czy zachowanie ciągłości zwolnienia daje 100% wynagrodzenia) 3. Czy podczas zwolnienia l...

Wyszukiwarka