Czy podczas opieki mogę iść na umowę zlecenie?

Mam umowę o pracę na czas nieokreślony. Mam przyznane dwa dni opieki nad dzieckiem. Czy w trakcie opieki może iść do pracy na umowę zlecenie? Proszę o poradę.
anonim cytuj
10-12-2020
Zasiłek opiekuńczy na chore dziecko przysługuje osobie która z powodu konieczności opieki nad chorym dzieckiem jest zmuszona zrezygnować z pracy. Proszę sobie wywnioskować.
Ewentualna kontrola dot. sposobu wykorzystania zwolnienia, gdy okaże się że nie sprawuje Pani opieki nad dzieckiem, będzie niosła za sobą poważne konsekwencje.

anonim cytuj
10-12-2020
Dwa dni opieki należne w roku można brać nie tylko w razie choroby ale też w razie innej potrzeby, no chyba, że aż tak się wszystko pozmieniało.

anonim cytuj
10-12-2020
Ja o tym wiem. Ale czy w tym samym czasie ma prawo pracodawcą żądać abym do pracy przyszła.
W papierach jedno w rzeczywistości co innego?

anonim cytuj
10-12-2020
Nie ma prawa żądać przyjścia do pracy, skoro właśnie otrzymała Pani zwolnienie z pracy.

anonim cytuj
10-12-2020

Sugerowane Tematy

spis powszechny
Znajomy nie spisał się w powszechnym spisie. Nie dzwonił do niego rachmistrz, więc nie odmówił bezpośrednio. Dzisiaj próbował naprawić swój błąd, ale nie ma opcji aby spisać się po terminie. Czy ma jakies opcje żeby uniknąć kary?...
Czy można zmusić ojca do opieki nad dzieckiem?
Czy można zmusić ojca do opieki nad dzieckiem? Kogoś kto uważa że płacenie alimentów wystarczy i w ogóle nie poczuwa sie do kontaktu z dzieckiem. Czy można złożyć wniosek do sądu o to żeby "tata" zabierał dziecko kilka razy w miesiącu do siebie? Jesli jest taka możliwość proszę o pomoc jak powinien wyglądać pozew....
Odwołanie od reklamacji.
Witam, mam takie pytanie a zarazem prośbę o pomoc. Jakiś czas temu, około tygodnia temu w sklepie odzieżowym oddałem do reklamacji spodnie, w dniu dzisiejszym otrzymałem sms "Zapraszamy po odbiór reklamacji" skontaktowałem się telefonicznie ze sklepem otrzymałem informację, że reklamacja nie została uwzględniona z powodu rzekomego "mechanicznego uszkodzenia" i teraz moje pytanie jako, że sklep znajduje się odległości około 40...
Zakupy przez internet (brak paczki ani kontaktu)
Dzień dobry Zamówiłam ubrania na stronie internetowej pewnego butiku. Oczywiście zrobiłam przelew i otrzymałam informację na adres mailowy że zamówienie zostało wysłane. Jednak to było 13 marca. Od tamtej pory cisza. Pisałam na znaleziony adres e-mail zapytanie co z zamówieniem ale nie otrzymałam odpowiedzi. Strony na Facebooku nie mogę odnaleźć. W zakładce znalezionej w mailu da się wejść na stronę sklepu jednak w zakładce "kontakt" p...

Wyszukiwarka