umorzenie egzekucji ze środków EU

Jak napisać do komornika o umorzenie egzekucji ze środków pochodzących z EU ?
anonim cytuj
08-12-2020
Środki unijne w postaci dotacji i tym podobnych są z automatu zwolnione spod egzekucji tak jak środki socjalne. Jeśli jest zajęte konto- trzeba się zwrócić bezpośrednio do komornika wykazując co wpłynęło na konto i co to są za środki. Komornik dokonując egzekucji z konta - wbrew przekonaniom nie ma wglądu na środki jakie na to konto wpływają i nie widzi ani kwoty jaką posiadamy ani od kogo jakim tytułem wpłynęły środki. Reasumując : zgłosić komornikowi co wpłynęło, z jakiego tytułu i w jakiej kwocie wówczas środki powinny byc zwolnione bez problemu.

anonim cytuj
08-12-2020
Jak napisać taki wniosek?

anonim cytuj
08-12-2020
Tak jak wcześniej napisałam. Skierować wniosek o zwolnienie spod egzekucji środków unijnych. Zaznaczyc w jakiej kwocie, kiedy wpłynęły i od kogo. Wniosek powinien zawierać wszystkie dane odnośnie tego co Pani chce wyłączyć spod egzekucji.

anonim cytuj
08-12-2020
O jakich środkach dokładnie mówimy? Komornik zajął wierzytelność w podmiocie który wypłaca środki czy rachunek bankowy?

anonim cytuj
08-12-2020
Chodzi o wierzytelność

anonim cytuj
08-12-2020
No to jeżeli podmiot wypłaca środki unijne to sam o tym powiadomi komornika i wskaże że nie podlegają one zajęciu

anonim cytuj
08-12-2020
Dopłaty bezpośrednie

anonim cytuj
08-12-2020
Ale zajął konto na który one wpływają czy poszło pismo do ARiMR?

anonim cytuj
08-12-2020
Przyszło pismo od komornika że zajął konto na które wpływają pieniądze z A. Jak poinformować komornika że na konto wpływają pieniądze z dopłat bezpośrednich?

anonim cytuj
08-12-2020
To jak już wskazano wcześniej wniosek o zwolnienie spod zajęcia środków plus historia konta

anonim cytuj
08-12-2020

Sugerowane Tematy

Dodatek mieszkaniowy a darowizna.
Pod koniec lipca moja mama zakupiła mieszkanie i przekazała mi je jako darowiznę. Staram się teraz o dodatek mieszkaniowy do czynszu. Pani z mopsu powiedziała mi, że go nie dostanę, bo wlicza się to w mój dochód. Dopiero jak minie 3 miesiące, to mogę się o to starać. Z tego co przeczytałam - art. 8 ust. 4 u.p.s , nabycie mieszkania w drodze darowizny nie jest dochodem. Jaka jest prawda?...
Upadłość najemcy a długi na lokalu.
Witam, chciałem zapytać jak jest z zadłużeniem lokalu komunalnego? Główny najemca ( tata ) ogłosił upadłość konsumencką z całkowitym umorzeniem długów również za najem mieszkania. Ja teraz dostałem pismo, że mam do spłaty 10tys, tzn. wcześniej dostaliśmy takie pismo obydwoje lecz ze względu na prowadzone postępowanie napisaliśmy sprzeciw i sąd go uznał, a po ogłoszeniu upadłości taty cała kwotę żądają teraz ode mnie? Czy to jest zgodne z prawem s...
Rozprawa a zwolnienie chorobowe.
Witam. W poniedziałek mam rozprawę w sądzie a obecnie przebywam na chorobowym od lekarza rodzinnego, co ma zrobić żeby się nie stawić na rozprawę?...
Kupno domu w trakcie jego legalizacji.
Planuję kupno domu, mam już uzgodnione warunki ze sprzedającym, mam jednak kilka wątpliwości. Sprzedający jest w trakcie procesu legalizacji domu, ponieważ wykonał samowolnie adaptację poddasza i dobudował do bryły domu garaż i taras. Dodatkowo nieruchomość ma prawo pierwokupu przez KOWR. Sprzedający chce również zadatek (nie zaliczkę) w kwocie 50 tysięcy złotych. Czy w tej sytuacji odpowiednie będzie zawarcie umowy przedwstępnej warunkowej, gdzi...

Wyszukiwarka