umorzenie egzekucji ze środków EU

Jak napisać do komornika o umorzenie egzekucji ze środków pochodzących z EU ?
anonim cytuj
08-12-2020
Środki unijne w postaci dotacji i tym podobnych są z automatu zwolnione spod egzekucji tak jak środki socjalne. Jeśli jest zajęte konto- trzeba się zwrócić bezpośrednio do komornika wykazując co wpłynęło na konto i co to są za środki. Komornik dokonując egzekucji z konta - wbrew przekonaniom nie ma wglądu na środki jakie na to konto wpływają i nie widzi ani kwoty jaką posiadamy ani od kogo jakim tytułem wpłynęły środki. Reasumując : zgłosić komornikowi co wpłynęło, z jakiego tytułu i w jakiej kwocie wówczas środki powinny byc zwolnione bez problemu.

anonim cytuj
08-12-2020
Jak napisać taki wniosek?

anonim cytuj
08-12-2020
Tak jak wcześniej napisałam. Skierować wniosek o zwolnienie spod egzekucji środków unijnych. Zaznaczyc w jakiej kwocie, kiedy wpłynęły i od kogo. Wniosek powinien zawierać wszystkie dane odnośnie tego co Pani chce wyłączyć spod egzekucji.

anonim cytuj
08-12-2020
O jakich środkach dokładnie mówimy? Komornik zajął wierzytelność w podmiocie który wypłaca środki czy rachunek bankowy?

anonim cytuj
08-12-2020
Chodzi o wierzytelność

anonim cytuj
08-12-2020
No to jeżeli podmiot wypłaca środki unijne to sam o tym powiadomi komornika i wskaże że nie podlegają one zajęciu

anonim cytuj
08-12-2020
Dopłaty bezpośrednie

anonim cytuj
08-12-2020
Ale zajął konto na który one wpływają czy poszło pismo do ARiMR?

anonim cytuj
08-12-2020
Przyszło pismo od komornika że zajął konto na które wpływają pieniądze z A. Jak poinformować komornika że na konto wpływają pieniądze z dopłat bezpośrednich?

anonim cytuj
08-12-2020
To jak już wskazano wcześniej wniosek o zwolnienie spod zajęcia środków plus historia konta

anonim cytuj
08-12-2020

Sugerowane Tematy

Jestem rozwiedziona, chcę wyprowadzić się z dziećmi. Co powinnam zrobić?
Dzień dobry, Zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc prawną. Jestem rozwiedziona, wynajęłam mieszkanie i chcę wyprowadzić się z dziećmi (przy rozwodzie zostają przy mnie). Co powinnam zrobić? - wystąpić o alimenty - wystąpić o podział majątku (nie był robiony przy rozwodzie), kto pokrywa kosztu kredytu do czasu podziału? - na co powinnam zwrócić uwagę, jak ustalić opiekę nad dziećmi. Czy mogę np.na tydzień zostawić je pod opieką ojca, jeśl...
Prawo do ulgi na dziecko w przypadku rozwodu rodziców.
Jestem z mężem po rozwodzie od ponad roku. Dzieci są ze mną, a mąż rozlicza się z ulgi na dzieci przez co ja nie mogę. Czy ma do tego prawo?...
Najem okazjonalny.
Witam. Wynajmuję mieszkanie na podstawie umowy najem okazjonalny. Lokator wygenerował znaczną niedopłatę za wodę i twierdzi, że tego nie zapłaci, ponieważ nie ma pieniędzy. W dodatku jest agresywny, dzwoni do mnie kierując w moją stronę obraźliwe słowa, nie ma możliwości rozmowy z nim. Obawiam się, że wraz z upływem czasu będzie generował kolejne zaległości w płatnościach. Jak mogę rozwiązać jak najszybciej umowę z takim lokatorem?...
Niespłacona pożyczka w terminie (rozpowiadanie o długu, groźby policją)
Witam, wziąłem pożyczkę w pewnej firmie 700 zł niestety nie mogłem w terminie jej spłacić i spłacę w następnym miesiącu, firma rozpowiada o moim długu rodzinie oraz osobom trzecim (współlokator) oraz grozi policją, że wejdą do domu i wyniosą telewizor. Moje pytanie jakie kroki prawne mogę podjąć?...

Wyszukiwarka