Jak napisać do komornika o umorzenie egzekucji ze środków pochodzących z EU ?
anonim cytuj
08-12-2020
Środki unijne w postaci dotacji i tym podobnych są z automatu zwolnione spod egzekucji tak jak środki socjalne. Jeśli jest zajęte konto- trzeba się zwrócić bezpośrednio do komornika wykazując co wpłynęło na konto i co to są za środki. Komornik dokonując egzekucji z konta - wbrew przekonaniom nie ma wglądu na środki jakie na to konto wpływają i nie widzi ani kwoty jaką posiadamy ani od kogo jakim tytułem wpłynęły środki. Reasumując : zgłosić komornikowi co wpłynęło, z jakiego tytułu i w jakiej kwocie wówczas środki powinny byc zwolnione bez problemu.
anonim cytuj
08-12-2020
Jak napisać taki wniosek?
anonim cytuj
08-12-2020
Tak jak wcześniej napisałam. Skierować wniosek o zwolnienie spod egzekucji środków unijnych. Zaznaczyc w jakiej kwocie, kiedy wpłynęły i od kogo. Wniosek powinien zawierać wszystkie dane odnośnie tego co Pani chce wyłączyć spod egzekucji.
anonim cytuj
08-12-2020
O jakich środkach dokładnie mówimy? Komornik zajął wierzytelność w podmiocie który wypłaca środki czy rachunek bankowy?
anonim cytuj
08-12-2020
Chodzi o wierzytelność
anonim cytuj
08-12-2020
No to jeżeli podmiot wypłaca środki unijne to sam o tym powiadomi komornika i wskaże że nie podlegają one zajęciu
anonim cytuj
08-12-2020
Dopłaty bezpośrednie
anonim cytuj
08-12-2020
Ale zajął konto na który one wpływają czy poszło pismo do ARiMR?
anonim cytuj
08-12-2020
Przyszło pismo od komornika że zajął konto na które wpływają pieniądze z A. Jak poinformować komornika że na konto wpływają pieniądze z dopłat bezpośrednich?
anonim cytuj
08-12-2020
To jak już wskazano wcześniej wniosek o zwolnienie spod zajęcia środków plus historia konta
Dzień dobry, mam pytanie. Wynajmujemy mieszkanie na umowę na czas nieokreślony. 31 lipca dostalismy informacje o chęci wypowiedzenia umowy wynajmu mieszkania. Na zdjęciu wypowiedzenia znajduje się brak powodu, jednak zakładam, że wynika to z chęci podwyżki o 150% podwyżki czynszu, na którą się nie zgodziliśmy. Moje pytanie brzmi:
Czy wypowiedzenie jest skuteczne?
Czy istnieje coś takiego jak umowa na czas nieokreślony z jednomiesięcznym wypowie...
Czy jeśli wzięłam pożyczki przez internet to mogę mieć komornika jeśli ich nie spłacę bo straciłam pracę i nie mam z czego i czy mężowi mogą wejść na pensje?...
przyjechałam właśnie do Polski z Niemiec . W Niemczech nie pobierałam niczego na dziecko gdyż nie posiadałam z synem nawet meldunku . Mój mąż pracuje w Niemczech ma gewerbe , mamy intercyzę i zaznaczam to nie jest Ojciec mojego syna, nie jest wpisany jako ojciec, złożyłam wniosek o 500 plus na dziecko miesiąc temu i dalej nic przyszła mi informacja z której nic nie rozumiem ponieważ wynika z niej że muszą sprawdzić czy mój mąż nie pobiera niczeg...
Kupiłem w 2008 r aktem notarialnym działkę rolną. Księga wieczysta czysta. Płacę podatek rolny.
A tu niespodzianka, właśnie dostałem 2024r pismo sądowe o zakazie zbywania i obciążania tej nieruchomości ! I pozew o stwierdzenie nabycia przez zasiedzenie 30 lat.
Czy to możliwe? Fakt jest taki, że w momencie zakupu działki w 2008r. oglądałem ją i nie było tam żadnych upraw - ziemia była porośnięta zachwaszczoną trawą. I więcej później tam nie byłe...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: