Jak napisać do komornika o umorzenie egzekucji ze środków pochodzących z EU ?
anonim cytuj
08-12-2020
Środki unijne w postaci dotacji i tym podobnych są z automatu zwolnione spod egzekucji tak jak środki socjalne. Jeśli jest zajęte konto- trzeba się zwrócić bezpośrednio do komornika wykazując co wpłynęło na konto i co to są za środki. Komornik dokonując egzekucji z konta - wbrew przekonaniom nie ma wglądu na środki jakie na to konto wpływają i nie widzi ani kwoty jaką posiadamy ani od kogo jakim tytułem wpłynęły środki. Reasumując : zgłosić komornikowi co wpłynęło, z jakiego tytułu i w jakiej kwocie wówczas środki powinny byc zwolnione bez problemu.
anonim cytuj
08-12-2020
Jak napisać taki wniosek?
anonim cytuj
08-12-2020
Tak jak wcześniej napisałam. Skierować wniosek o zwolnienie spod egzekucji środków unijnych. Zaznaczyc w jakiej kwocie, kiedy wpłynęły i od kogo. Wniosek powinien zawierać wszystkie dane odnośnie tego co Pani chce wyłączyć spod egzekucji.
anonim cytuj
08-12-2020
O jakich środkach dokładnie mówimy? Komornik zajął wierzytelność w podmiocie który wypłaca środki czy rachunek bankowy?
anonim cytuj
08-12-2020
Chodzi o wierzytelność
anonim cytuj
08-12-2020
No to jeżeli podmiot wypłaca środki unijne to sam o tym powiadomi komornika i wskaże że nie podlegają one zajęciu
anonim cytuj
08-12-2020
Dopłaty bezpośrednie
anonim cytuj
08-12-2020
Ale zajął konto na który one wpływają czy poszło pismo do ARiMR?
anonim cytuj
08-12-2020
Przyszło pismo od komornika że zajął konto na które wpływają pieniądze z A. Jak poinformować komornika że na konto wpływają pieniądze z dopłat bezpośrednich?
anonim cytuj
08-12-2020
To jak już wskazano wcześniej wniosek o zwolnienie spod zajęcia środków plus historia konta
Witam. Mam problem z sąsiadem. Nawet z dwoma. Jeden sąsiad ma około 10 kotów których ilość z roku na rok się powiększa, na wiosnę i jesień kotki chodzą w ciąży. Drugi też ma ale około pięciu. Te stworzonka całymi dniami siedzą u mnie koło domu, chodzą po samochodach rysując je, jak zostawię otwarty garaż lub piwnice od razu tam wchodzą i wszystko obsikują. Zostawię buty na zewnatrz? Już obsikane, urządziły sobie u mnie toaletę wszędzie są ich odc...
Była partnerka przepisała pół roku temu swoje mieszkanie na swojego brata. Mamy wspólnego 6-cio letniego synka. Co z prawem do spadku, zachowku w przypadku jej ewentualnej śmierci, dla naszego synka?...
Witam
Chciałam zapytać czy firma ochroniarska ktora ochrania mi obiekt od 6 lat może nie zgodzic się na rozwiązanie umowy za porozumieniem stron w sytuacji gdy sprzedam nieruchomość? Wg umowy obowiązuje mnie 3 miesięczny okres wypowiedzenia. I nie zgodzili się na rozwiązanie umowy wcześniej.
Wydaje mi się to trochę nie w porządku bo obiekt juz nie jest mój i nie będę wiedziała czy alarmy są przypadkowe czy związane z włamaniem.
Polecili mi ...
jak powinien być liczony urlop w systemie pracy 12 godzinnym proszę o jakiś akt prawny który to reguluje.
jeszcze jedno pytanie ile weekendów może przepracować osoba mająca umowę o pracę na m.c.pazdziernik zaplanowano mi 6 dni pracy w weekendy jestem osobą niepełnosprawną w stopniu umiarkowanym...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: