umorzenie egzekucji ze środków EU

Jak napisać do komornika o umorzenie egzekucji ze środków pochodzących z EU ?
anonim cytuj
08-12-2020
Środki unijne w postaci dotacji i tym podobnych są z automatu zwolnione spod egzekucji tak jak środki socjalne. Jeśli jest zajęte konto- trzeba się zwrócić bezpośrednio do komornika wykazując co wpłynęło na konto i co to są za środki. Komornik dokonując egzekucji z konta - wbrew przekonaniom nie ma wglądu na środki jakie na to konto wpływają i nie widzi ani kwoty jaką posiadamy ani od kogo jakim tytułem wpłynęły środki. Reasumując : zgłosić komornikowi co wpłynęło, z jakiego tytułu i w jakiej kwocie wówczas środki powinny byc zwolnione bez problemu.

anonim cytuj
08-12-2020
Jak napisać taki wniosek?

anonim cytuj
08-12-2020
Tak jak wcześniej napisałam. Skierować wniosek o zwolnienie spod egzekucji środków unijnych. Zaznaczyc w jakiej kwocie, kiedy wpłynęły i od kogo. Wniosek powinien zawierać wszystkie dane odnośnie tego co Pani chce wyłączyć spod egzekucji.

anonim cytuj
08-12-2020
O jakich środkach dokładnie mówimy? Komornik zajął wierzytelność w podmiocie który wypłaca środki czy rachunek bankowy?

anonim cytuj
08-12-2020
Chodzi o wierzytelność

anonim cytuj
08-12-2020
No to jeżeli podmiot wypłaca środki unijne to sam o tym powiadomi komornika i wskaże że nie podlegają one zajęciu

anonim cytuj
08-12-2020
Dopłaty bezpośrednie

anonim cytuj
08-12-2020
Ale zajął konto na który one wpływają czy poszło pismo do ARiMR?

anonim cytuj
08-12-2020
Przyszło pismo od komornika że zajął konto na które wpływają pieniądze z A. Jak poinformować komornika że na konto wpływają pieniądze z dopłat bezpośrednich?

anonim cytuj
08-12-2020
To jak już wskazano wcześniej wniosek o zwolnienie spod zajęcia środków plus historia konta

anonim cytuj
08-12-2020

Sugerowane Tematy

Pozew rodzinny w sprawie nieruchomości.
Dzisiaj w wyniku kłótni padła groźba pozwu sądowego na mnie ze strony wujka, za trzymanie "nielegalnie" przez 9 lat narzędzi w jego garażu. Od zawsze garaż wykorzystywany był na cele wspólne i przechowywane były tam narzędzia ogrodowe i materiały budowlane. Wujek nie poruszał nigdy kwestii usuwania czegoś z tamtąd, zgadzał się na trzymanie tam rzeczy. Natomiast faktycznie garaż należał do niego. Dzisiaj kazał mi wynieść wszystkie moje ...
Jak uzyskać zwrot kosztów za szkodę w moim mieszkaniu, jeśli nie mam ubezpieczenia?
Mam pewien problem związany z uszkodzeniem mojego mieszkania, a nie mam pewności, jak sobie z tym poradzić. Otóż, jakiś czas temu miałam awarię wodociągową w łazience, która spowodowała poważne zniszczenia w moim mieszkaniu. Podłoga, ściany i niektóre meble zostały zalane wodą, a teraz muszę je naprawić, co wiąże się z kosztami, których nie jestem w stanie pokryć w tej chwili. Niestety, nie mam ubezpieczenia mieszkania, co jest teraz dla mnie ...
l4 przez internet
o co chodzi w L4 przez internet? czy mozna dostac zwolenienie online? Czy ktos mi moze to wytlumaczyc? ...
Odziedziczyłam po tacie mieszkanie. Rodzina domaga się oddania obrazu z tego mieszkania. Czy mogą się o niego upominać??
Odziedziczyłam po tacie mieszkanie. W mieszkaniu jest stary obraz - znalazłam podobny w internecie sprzedawany za ok 1000 zl. Odkąd pamiętam czyli od ok 40 lat obraz był w naszym mieszkaniu. Teraz po śmierci taty dalsza rodzina mnie dosłownie osacza ze to ich obraz i chce żebym im go oddała. straszy mnie sądem. Dla mnie obraz ma wartość sentymentalna gdyż zawsze był w domu a poza tym to pamiątka teraz. Ja nic nie wiem na temat pochodzenia tego ob...

Wyszukiwarka