Wypłata świadczenia z ZFŚS

Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję
anonimm cytuj
08-12-2020
Tak jest poprawny. Ja w mojej pracy w tej samej sytuacji nie dostałam premii rocznej bo liczyły się osoby zatrudnione do końca kwietnia A ja zaczęłam pracę 2 maja..

anonim cytuj
08-12-2020
Oczywiście, że tak. To normalna praktyka.

anonim cytuj
08-12-2020
Dziękuję. Doczytałam tylko, że nie można wyłączać z wypłat i, że jest sie uprawnionym od 1 dnia prac ale skoro Pani pisze, że jest to możliwe to faktycznie tak jest. Dziekuje

anonim cytuj
08-12-2020
Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję

pozdrawiam

anonim cytuj
24-01-2021

Sugerowane Tematy

Pytanie odnośnie nowych przepisów kodeksu pracy
Witam. Mam takie pytanie odnośnie nowych przepisów kodeksu pracy które niedługo mają wejść w życie chodzi o dyrektywę unijną work life balance, która wydłuża urlop rodzicielski o 9 tygodni dla drugiego rodzica. Teraz pytanie. Czy będę mógł wykorzystać te 9 tygodni urlopu w trakcie gdy żona będzie korzystała ze swojej części tj 32 tygodni ? Np żona ma urlop rodzicielski od 25.04 do 05.12, wobec tego mogę wziąć swoje 9 tygodni np od 01.06 do 02.08?...
Dziedziczenie po zmarłej.
Witam, przed zadaniem pytania zapoznałem się z poradnikiem spadkowym oraz FAQ, jednak sprawa dalej nie jest dla mnie jasna, więc proszę o poradę. Babcia Małgorzata, wraz z mężem Krzysztofem, mieszkała w mieszkaniu (komunalnym lub spółdzielczym). Mieli dwoje synów Piotra i Pawła. Paweł ma żonę Grażynę w wieku 60 lat, córkę Katarzynę w wieku 40 lat, wszyscy mieszkają w Polsce. Piotr mieszka w Hiszpanii. Była możliwość wykupienia mieszkania na włas...
Wymiana drzwi w mieszaniu komunalnym
Witam.Mam taki problem, mieszkam w bloku 3 piętrowym.Mieszkanie nie jest własnościowe dostałem je od miasta.Wyremontowalem całe mieszkanie rok temu wymieniłem także drzwi od mieszkania tyle ze jak większość sąsiadów otwieranie na zewnątrz, teraz spółdzielnia napisała mi list że przyjdą i będą wymieniać mi drzwi żeby otwierały się do wewnątrz i tyle zero dodatkowych info tzn jakie drzwi itd..rozumiem przepisy pożarowe itd ale pytanie czy mogą rozw...
Wezwanie do zapłaty.
Witam 2 lata temu robiłam remont i dziś dostałam wezwanie do zapłaty po dokładnie 2latach i 3 miesiącach z pobliskiego sklepu z materiałami budowalnymi wezwanie do zapłaty na kwotę 480 zł +odsetki 120 zł. Akurat się tak składa ze wszystkie fv i rachunki mam bo robiłam generalny remont. Fv nie była oczywiście brana na firmę i jak w normalnym sklepie zawsze płaciłam karta lub gotowa i w tym wypadku był to gotówka. Na fv widnieje płatność gotówka, ...

Wyszukiwarka