Wypłata świadczenia z ZFŚS

Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję
anonimm cytuj
08-12-2020
Tak jest poprawny. Ja w mojej pracy w tej samej sytuacji nie dostałam premii rocznej bo liczyły się osoby zatrudnione do końca kwietnia A ja zaczęłam pracę 2 maja..

anonim cytuj
08-12-2020
Oczywiście, że tak. To normalna praktyka.

anonim cytuj
08-12-2020
Dziękuję. Doczytałam tylko, że nie można wyłączać z wypłat i, że jest sie uprawnionym od 1 dnia prac ale skoro Pani pisze, że jest to możliwe to faktycznie tak jest. Dziekuje

anonim cytuj
08-12-2020
Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję

pozdrawiam

anonim cytuj
24-01-2021

Sugerowane Tematy

sprzedaż samochodu wprowadzonego do firmy
Witam, 19.11.2015 wprowadziłam pół samochodu do firmy, odprowadziłam pół podatku. W marcu br. samochód został rozbity. Chciałabym go sprzedać. Po jakim czasie od wprowadzenia samochodu do firmy moge go sprzedać bez odprowadzenia kolejnego podatku? Słyszałam, że po dwóch latach, księgowa wspominała coś o pięciu latach. Jak to z tym jest ?...
Odrzucenie spadku.
Sprawa dotyczy zrzeczenia się spadku. Rok temu zmarl moj ojciec. Jako że był zadłużony, zrzekliśmy się z rodzeństwem spadku w imieniu naszym i naszych dzieci. Zrzekliśmy się w sierpniu 2023 za nas, w styczniu 2024 za dzieci. W międzyczasie (w listopadzie 2023) dowiedzieliśmy się o kolejnym „spadku” po zadłużonej ciotce. Spadkobiercą został nasz zmarły ojciec, automatycznie więc przeszło na nas. Dodam, że ciotka zmarła pół roku przed ojcem, al...
Wynagrodzenie w umowie o pracę na okres próbny
Dzień dobry, Jestem na umowie o pracę na okres próbny 3 miesięczny na stanowisku tłoczarz metalu/ operator urządzeń od początku września. chciałem się dopytać o dwie kwestie dotyczące mojej umowy: Po pierwsze po dodaniu wynagrodzenia zasadniczego i premii uznaniowej wychodzi mi kwota 26,40 zł brutto za godzinę, co jest kwotą niższą niż najniższa krajowa, która od lipca tego roku wynosi 28,10 zł. Dodam, że mam normalny 5 dniowy tydzień pracy, 8...
Dział spadku.
Odziedziczyłem po zmarłym ojcu mieszkanie razem ze swoją matką (akt poświadczenia dziedziczenia). Obecnie chce zrobić dział spadku i swoją cześć przepisać na mamę (względy osobiste). Obecnie brat mojego zmarłego Ojca zajął się sprawą spadkową po ich zmarłych wcześniej rodzicach. W tym momencie jest orzeczenie sądu że zarówno mi jak i mojej matce przypada jakaś cześć tego spadku (ziemia, grunty, itd.). Brat ojca ma nasze pełnomocnictwo i sprzedaje...

Wyszukiwarka