Wypłata świadczenia z ZFŚS

Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję
anonimm cytuj
08-12-2020
Tak jest poprawny. Ja w mojej pracy w tej samej sytuacji nie dostałam premii rocznej bo liczyły się osoby zatrudnione do końca kwietnia A ja zaczęłam pracę 2 maja..

anonim cytuj
08-12-2020
Oczywiście, że tak. To normalna praktyka.

anonim cytuj
08-12-2020
Dziękuję. Doczytałam tylko, że nie można wyłączać z wypłat i, że jest sie uprawnionym od 1 dnia prac ale skoro Pani pisze, że jest to możliwe to faktycznie tak jest. Dziekuje

anonim cytuj
08-12-2020
Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję

pozdrawiam

anonim cytuj
24-01-2021

Sugerowane Tematy

Spadek w postaci nieruchomości.
Mój tata nie miał świadomości że dostał w spadku od swojej mamy nieruchomość. Po około 3 latach od postanowienie sądu w tej sprawie dostał od US wezwanie do złożenia zeznania SD-3. Rozumiem, że to dlatego że nie złożył zeznania SD-Z2 w terminie pół roku po postanowieniu sądu. 1. Czy można w jakiś sposób powoływać się na to, że tata nie był świadomy że odziedziczył ten majątek? 2. Czy można napisać pismo do US by zastosowano jednak SD-Z2 z teg...
Przekazanie spadku po zmarłym.
Witam, odziedziczyłem po babci część spadku w testamencie. Z uwagi na to, że aktualnie nie jest mi ten spadek do niczego potrzebny, a tą nieruchomością zarządzają moi rodzice to chciałbym, aby ten spadek przeszedł na ich własność. Są już właścicielami pozostałej części. W jaki sposób to zrobić najbardziej efektywnie i najtaniej patrząc na koszty u notariusza? Ważne jest, aby owa czynność nie skutkowała w przyszłości (po śmierci rodziców) brakie...
Koszty zastępstwa procesowego.
Czy jeśli w sprawie cywilnej sama się reprezentuję (nie mam pełnomocnika) to Sąd przyzna mi koszty zastępstwa procesowego? Oczywiście zakładając że "wygram" sprawę. Musiałam poświęcić mnóstwo czasu na przestudiowanie prawa w tym zakresie, doszkolenie się. Czy jest jakiś sposób aby sąd jednak koszty zastępstwa procesowego mi zasądził?...
Jak policzyć alimenty wstecz?
Mam problem z ustaleniem kwot za alimenty. Złożyłam w sierpniu 2021 pozew o podniesienie alimentów z zabezpieczeniem. Dostałam zabezpieczenie w październiku na kwotę 700 zł płatne od. dnia złożenia. Wyliczyłam i dostałam po jakimś czasie to wyrównanie. W listopadzie sąd przyznał mi 1000 zł na takich samych zasadach jak poprzednio: płatne od dnia złożenia pozwu. Wyliczyłam na listopad i nie dostałam tego wyrównania. Dłużnik się odwołał i sąd zmn...

Wyszukiwarka