Wypłata świadczenia z ZFŚS

Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję
anonimm cytuj
08-12-2020
Tak jest poprawny. Ja w mojej pracy w tej samej sytuacji nie dostałam premii rocznej bo liczyły się osoby zatrudnione do końca kwietnia A ja zaczęłam pracę 2 maja..

anonim cytuj
08-12-2020
Oczywiście, że tak. To normalna praktyka.

anonim cytuj
08-12-2020
Dziękuję. Doczytałam tylko, że nie można wyłączać z wypłat i, że jest sie uprawnionym od 1 dnia prac ale skoro Pani pisze, że jest to możliwe to faktycznie tak jest. Dziekuje

anonim cytuj
08-12-2020
Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję

pozdrawiam

anonim cytuj
24-01-2021

Sugerowane Tematy

Wypowiedzenie za porozumieniem stron.
W mojej firmie są zwolnienia. Mam umowę na czas nie określony. Gdybym dostała wypowiedzenie to co mam zrobić? Nie podpisywać go? Czy gdy podpisze wypowiedzenie za porozumieniem stron to mam jeszcze 3 miesiące pracujące? Czy przysługuje mi odprawa? Mam stanowisko specjalisty do spraw transportu więc chyba zostanie ono zlikwidowane więc odprawa się należy?...
Zmiana miejsca zamieszkania dziecka po rozwodzie.
Jestem po rozwodzie, ojciec ma nieograniczona władze rodzicielska, mamy dwójkę dzieci. Ojciec ma widzenia dwa razu w tyg. i co drugi weekend wedle porozumienia rodzicielskiego zawartego w pozwie. Mam partnera i planujemy założyć rodzinę, ze względu na jego dobrze zarobkowa prace wolelibyśmy przeprowadzić się 50 km od obecnego miasta. Były mąż wciąż się mną interesuje, często wypytuje o mnie dzieci i opowiada różne rzeczy na mojego partnera, nie m...
umowa zlecenie/wypowiedzenie
Na umówie zlecenie mam dwutygodniowy okres wypowiedzenia w umówie. 1.Czy liczy mi się on tak jak w przypadku umowy o prace, tzn musi zakończyć się w sobotę? 2. Jeśli jest inaczej to czy jeśli złoże wypowiedzenie w poniedziałek to kończy się ono dwa tygodnie później w poniedziałek? 3. Jeśli złoże wypowiedzenie w sobotę to równo dwa tygodnie później w sobotę się kończy? A co jeśli złoże w niedziele? Pracuje na recepcji w hotelu wiec obiekt czyn...
Rozwiązanie umowy na L4
Dzień dobry ,jestem na zwolnieniu lekarskim.Chciałabym złożyć wypowiedzenie umowy o prace (mam miesięczne ) Czy mogę złożyć wypowiedzenie za porozumieniem stron,z uwzględnieniem urlopu i z dniem ostatnim urlopu rozwiązanie umowy ? Czy lepiej złożyć wypowiedzenie miesięczne i przedłużyć L4 . Nie chce już tam wracać . Czy wypowiedzenie mogę dostarczyć osobiście ? Czy lepiej pocztą? Z góry dziękuje za odp....

Wyszukiwarka