Wypłata świadczenia z ZFŚS

Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję
anonimm cytuj
08-12-2020
Tak jest poprawny. Ja w mojej pracy w tej samej sytuacji nie dostałam premii rocznej bo liczyły się osoby zatrudnione do końca kwietnia A ja zaczęłam pracę 2 maja..

anonim cytuj
08-12-2020
Oczywiście, że tak. To normalna praktyka.

anonim cytuj
08-12-2020
Dziękuję. Doczytałam tylko, że nie można wyłączać z wypłat i, że jest sie uprawnionym od 1 dnia prac ale skoro Pani pisze, że jest to możliwe to faktycznie tak jest. Dziekuje

anonim cytuj
08-12-2020
Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję

pozdrawiam

anonim cytuj
24-01-2021

Sugerowane Tematy

Córka nie płaci za użyczone mieszkanie.
Dzień dobry. Mój partner od sześciu lat przebywa u mnie. Posiada duże mieszkanie w bloku. Do dwóch lat wstecz opłacał regularnie czynsz. Kiedy przeszedł na emeryturę, poprosił żeby koszty mieszkania wzięli na siebie córka z partnerem, którzy tam cały czas mieszkają. Niedawno okazało się, że nie płacili i mieszkanie jest zadłużone na sporą kwotę, są też już koszty sądowe razem ponad 20 tys. Oboje są dorośli. mają stałe i dobre prace. Partner o ni...
Czas pracy w systemie 12h.
Witam, Miesiąc temu przyjąłem się do pewnej firmy w której większość to Ukraińscy pracownicy. Pracujemy po 12h razem z weekendami. W tym miesiącu przepracowałem 290h. Jak to wygląda prawnie? Jaka jest ilość godzin, która nie może zostać przekroczona? Ukraińcy sami sobie ustalili taki system pracy po 12h na dwie zmiany. Od 7 do 19 oraz od 19 do 7....
Wniosek o nabyciu spadku.
Ciocia dostała pismo w sprawie wniosku o nabycie spadku. Została przez Sąd zobowiązana do złożenie w terminie 14 dni odpowiedzi na wniosek z ustosunkowaniem się do żądania wniosku. Ciocia w 100 % zgadza się z wnioskodawcą. Nie ma nic do dodania i chce wziąć udział w postępowaniu. Czy ktoś z Państwa mógłby napisać taką odpowiedź lub podesłać wzór takiego wniosku....
Rozliczanie mediów w wynajmowanym mieszkaniu
Mam problem z właścicielem mieszkania, które wynajmuje. Dostaje tylko kwotę do zapłaty za cały miesiąc-ciąg cyfr, dopiero jeśli się upomnę to dostaję te jego rozliczenia z zeszytu, na których w zasadzie może pisać co chce. Czuję że jestem oszukiwana, moje rachunki są naprawdę spore. Na prośbę pokazania Faktur zasłania się tym, że tam są jego dane itp., nie może mi tego pokazać. Jest to najem zwykły, umowa nie została przedłużona automatycznie ...

Wyszukiwarka