Wypłata świadczenia z ZFŚS

Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję
anonimm cytuj
08-12-2020
Tak jest poprawny. Ja w mojej pracy w tej samej sytuacji nie dostałam premii rocznej bo liczyły się osoby zatrudnione do końca kwietnia A ja zaczęłam pracę 2 maja..

anonim cytuj
08-12-2020
Oczywiście, że tak. To normalna praktyka.

anonim cytuj
08-12-2020
Dziękuję. Doczytałam tylko, że nie można wyłączać z wypłat i, że jest sie uprawnionym od 1 dnia prac ale skoro Pani pisze, że jest to możliwe to faktycznie tak jest. Dziekuje

anonim cytuj
08-12-2020
Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję

pozdrawiam

anonim cytuj
24-01-2021

Sugerowane Tematy

2 dni wolnego na poszukiwanie pracy
Dzień dobry. Mam pytanie o 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Mąż dostał wypowiedzenie, okres wypowiedzenia 1 miesiąc. Przysługują mu 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Maz pracuje 12 h/dzień. Czy dzień wolnego pokrywa 8h pracy czy mozna przyjąć że 12h? Z góry dziękuję za odpowiedź....
Ustalenie miejsca pobytu dziecka
Kolejny raz w tym roku tata zabrał dziecko na weekend i nie oddał. Mamy postanowienie o zabezpieczeniu pieczy przy mnie. Nie wiem gdzie jest syn. Nie został zawieziony do przedszkola. Tata napisał tylko, że wyjeżdża z Nim na kilka dni. Kuratorka poinformowana. W jaki sposób mam ustalić miejsce pobytu dziecka? Dziecko w spektrum, bez terapii ze względu na to, co się stało- gdyby to miało znaczenie. Proszę, powiedzcie mi co ja mogę zrobić w takie...
Pozew przeciw byłemu pracodawcy
Wystosowałem pozew przeciw byłemu pracodawcy o zapłatę zaległego wynagrodzenia. Otrzymałem pismo z kancelarii adwokackiej reprezentującej owego pracodawcę, w którym pozwana (pełnomocnik pracodawcy) uznaje moje roszczenia oraz proponuje UGODĘ (wypłatę zaleglego wynagrodzenia bez odszkodowania w terminie do 2 miesięcy). Czy warto przystać na tę ugodę, jeśli pracodawca od wielu miesięcy obiecuje wypłacenie zaległości nie realizując tych obietn...
Działalność gospodarcza
Prowadzę sklep internetowy od 2017 roku. Przyjmuje zamówienia tylko tam z obowiązkiem płatności przelewem. Jak długo muszę przechowywać informacje z zamówienia? Chodzi mi o dokładnie: 1. Numer zamówienia 2. Produkty i ich cena 3. Dane do wysyłki/faktury i wszelkiego kontaktu z kupującym w tym adres mailowy i nr telefonu. Czy mogę te zamówienia po prostu usuwać jeśli zostały zrealizowane i w regulaminie sklepu umieścić informację, że te da...

Wyszukiwarka