Wypłata świadczenia z ZFŚS

Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję
anonimm cytuj
08-12-2020
Tak jest poprawny. Ja w mojej pracy w tej samej sytuacji nie dostałam premii rocznej bo liczyły się osoby zatrudnione do końca kwietnia A ja zaczęłam pracę 2 maja..

anonim cytuj
08-12-2020
Oczywiście, że tak. To normalna praktyka.

anonim cytuj
08-12-2020
Dziękuję. Doczytałam tylko, że nie można wyłączać z wypłat i, że jest sie uprawnionym od 1 dnia prac ale skoro Pani pisze, że jest to możliwe to faktycznie tak jest. Dziekuje

anonim cytuj
08-12-2020
Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję

pozdrawiam

anonim cytuj
24-01-2021

Sugerowane Tematy

Czas wypowiedzenia w umowie B2B
Umowa B2B jako programista. W umowie napisane jest tylko, że czas wypowiedzenia wynosi 2 miesiące. Czy jes coś co reguluje od kiedy czas wypowiedzenia będzie się liczył ? Od dnia zgłoszenia, czy od końca miesiaca lub początku następnego miesiąca po złożeniu wypowiedzenia ?...
Zakup mieszkania spółdzielczego
Rozważam zakup mieszkania spółdzielczego własnościowego ....na co zwrócić przy zakupie, jakie dokumenty posprawdzac/ zarządać od sprzedającego, czy zakładać księgę wieczysta i jak to zrobić. I też nie rozumiem jednej kwestii żeby przekształcić spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu w odrębną własność trzeba : ++Wykupić mieszkanie od spółdzielni, ++ Założyć księgę wieczysta I teraz to czego nie rozumiem...skoro dostałam info od sprzedającego...
jak mogę pomóc mamie starać się o zachówek?
Dzień dobry. Proszę o wskazówki jak mogę pomóc mamie starać się o zachówek? Mojej mamy rodzice nie żyją (babcia 4lata, dziadek tydzień), mieszkanie w darowiźnie dostała moja siostra, nie znamy daty tej darowizny, wiemy że je sprzedała. Jakie dokumenty trzeba złożyć oraz czy damy radę sami czy konieczna jest pomoc prawnika? ...
Zobowiązanie do dopłaty.
W tym tygodniu przyjeżdża do mnie znajomy i ma mi zapłacić większą część kwoty, na którą się wcześniej umawialiśmy. Resztę zaś ma dopłacić w ciągu następnych 12 miesięcy, począwszy od tego konkretnego dnia. I w związku z tym chciałbym się też jakoś zabezpieczyć. Mam zamiar spisać umowę tylko właśnie nie do końca wiem jaką, bo raczej wolałbym, aby to była umowa jednostronna - innymi słowy, żeby na dokumencie widniał wyłącznie podpis kupującego. ...

Wyszukiwarka