Wypłata świadczenia z ZFŚS

Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję
anonimm cytuj
08-12-2020
Tak jest poprawny. Ja w mojej pracy w tej samej sytuacji nie dostałam premii rocznej bo liczyły się osoby zatrudnione do końca kwietnia A ja zaczęłam pracę 2 maja..

anonim cytuj
08-12-2020
Oczywiście, że tak. To normalna praktyka.

anonim cytuj
08-12-2020
Dziękuję. Doczytałam tylko, że nie można wyłączać z wypłat i, że jest sie uprawnionym od 1 dnia prac ale skoro Pani pisze, że jest to możliwe to faktycznie tak jest. Dziekuje

anonim cytuj
08-12-2020
Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję

pozdrawiam

anonim cytuj
24-01-2021

Sugerowane Tematy

Zwrot towaru.
Proszę o informację w sprawie zwrotu towaru. Zakup stacjonarny towar zgodnie z regulaminem można zwrócić do 30 dni z metkami nie używany. Sprzedawca nie chce przyjąć zwrotu, ponieważ zamiast paragonu mam potwierdzenie z konta bankowego. Sklep powołuje się na wewnętrzny regulamin Natomiast z tego co czytam to powinien przyjąć zwrot. Jak to jest?...
Jak liczy się czas pracy w delegacji?
Pracodawca wysyła mnie i innych pracowników na szkolenie wyjazdowe, które odbywa się w miejscu oddalonym o 240 km od miejsca pracy. Szkolenie odbywa się w godzinach 10-17, więc aby dotrzeć na miejsce, czas wyjazdu musi być o godzinie 7:30, a powrót do miejsca pracy nastąpi najwcześniej o godzinie 19:30. Czy osobie, której zostają dodatkowo powierzone obowiązki kierowcy (zostanie w tym dniu wydany pojazd służbowy), czas dojazdu będzie wliczać się...
Podwójne ubezpieczenie OC.
Witam, w październiku 2023 automatycznie przedłużyła się polisa OC na samochód z ubezpieczalni X. Nie zostaliśmy poinformowani o przedłużeniu (firma twierdzi, że na adres domowy została wysłana informacja pisemna listem). Podobno również wysłali informacje w październiku i listopadzie 2023. W kwietniu 2024 dostałam przedsądowe wezwanie do zapłaty za pół roku korzystania z polisy. Czy da się coś z tym zrobić ?...
Czy pracodawca może zwolnić z dnia na dzień?
Umowa o pracę na stałe, wypowiedzenie to okres 3 miesięcy i taki okres mnie interesuje. Czy firma może mnie zwolnić prędzej? Boje się, że po prostu któregoś dnia podam wypowiedzenie, stwierdzą że mogą mnie zwolnić z godziny na godzinę. Dzięki za informacje....

Wyszukiwarka