Wypłata świadczenia z ZFŚS

Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję
anonimm cytuj
08-12-2020
Tak jest poprawny. Ja w mojej pracy w tej samej sytuacji nie dostałam premii rocznej bo liczyły się osoby zatrudnione do końca kwietnia A ja zaczęłam pracę 2 maja..

anonim cytuj
08-12-2020
Oczywiście, że tak. To normalna praktyka.

anonim cytuj
08-12-2020
Dziękuję. Doczytałam tylko, że nie można wyłączać z wypłat i, że jest sie uprawnionym od 1 dnia prac ale skoro Pani pisze, że jest to możliwe to faktycznie tak jest. Dziekuje

anonim cytuj
08-12-2020
Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję

pozdrawiam

anonim cytuj
24-01-2021

Sugerowane Tematy

kwota na umowie o pracę jest niższa niż najmniejsza krajowa
Witam, czy na umowie o prace moze widniec kwota wynagrodzenia w wysokości 2650zl gdzie najmniejsza krajowa jest 2800zl ?...
Kara z UFG.
Witam. Ostatnio zawierałem nową polisę OC zdalnie. Oczywiście jak większość nie przeczytałem OWU. W warunkach był wpis że jeśli do następnego dnia nie zostanie zaksięgowana kwota za ubezpieczenie to umowa nie wchodzi w życie. Każdy potrafi sobie wyobrazić moje zdziwienie po przeczytaniu maila z ubezpieczalni że jest ono nie ważne i odsyłają mi pieniądze. A więc do sedna. Zostałem bez OC i na dzisiejszy dzień grozi mi maksymalna kara z UFG. Na pew...
Wypowiedzenie umowy najmu z miesięcznym wyprzedzeniem.
W umowie najmu mieszkania jest zapis o wypowiedzeniu najmu z miesięcznym wyprzedzeniem. Właściciel się połapał że nie znalazł naiwnych jeleni na darmowe pieniążki co miesiąc i takie wypowiedzenie dostarczył. Termin tego wypowiedzenia wypada niefortunnie parę dni przed wypłata uniemożliwiając wyprowadzkę w tym terminie, w domu mieszka dziecko. Co mogę zrobić w takiej sytuacji?...
Zajęcie komornicze.
Mam problem z zajęciem komorniczym pieniędzy z konta. Pieniądze te są z programu "Czyste powietrze" czytałem że nie mogą być zajęte (art.831 § 1 pkt2a). Dzwoniłem do komornika ten chyba zna taki przepis ale zawala winę na bank, znowu bank chce jakieś pismo o komornika że pieniądze z programu są zwolnione z egzekucji. Bank chce też umowy z programem czyste powietrze że niby na tej umowie jest jakaś klauzura o zajęciu przez komornika. ...

Wyszukiwarka