Wypłata świadczenia z ZFŚS

Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję
anonimm cytuj
08-12-2020
Tak jest poprawny. Ja w mojej pracy w tej samej sytuacji nie dostałam premii rocznej bo liczyły się osoby zatrudnione do końca kwietnia A ja zaczęłam pracę 2 maja..

anonim cytuj
08-12-2020
Oczywiście, że tak. To normalna praktyka.

anonim cytuj
08-12-2020
Dziękuję. Doczytałam tylko, że nie można wyłączać z wypłat i, że jest sie uprawnionym od 1 dnia prac ale skoro Pani pisze, że jest to możliwe to faktycznie tak jest. Dziekuje

anonim cytuj
08-12-2020
Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję

pozdrawiam

anonim cytuj
24-01-2021

Sugerowane Tematy

Pożyczka u siostry. Czy muszę płacić podatek? Zgłaszać w US?
Hej potrzebuje waszej porady. Chcę pożyczyć od siostry 120 tys zł, które otrzymana przelewem na konto. Umówione jesteśmy ze oddam jej po 14 miesiącach. Czy muszę od tego płacić podatek? Zgłaszać to w US?...
Zasiedzenie
Chcielibyśmy złożyć do Sądu wniosek o nabycie posiadłości przez zasiedzenie. Wg. wzoru pisma, który otrzymaliśmy w Sądzie - do wniosku należy załączyć m.in.: mapkę nieruchomości, odpis z księgi wieczystej, wypis z rejestru gruntów itp. Niestety tak w Starostwie Powiatowym jak i w Urzędzie Gminy przekazano Nam, że jako osoby nie będące właścicielami posiadłości na papierze, nie możemy uzyskać takich dokumentów. Co w takiej sytuacji? Jak uzyskać w...
Wypowiedzenie umowy o pracę na zwolnieniu chorobowym.
Dzień dobry, chciałabym zapytać o kwestię złożenia wypowiedzenia umowy o pracę na czas nieokreślony, pow. 3 lat. na zwolnieniu lekarskim. Według typu wystawionego przez lekarza l4 mogę się poruszać, jednak sprawia to spore trudności dlatego zastanawiam się w jaki sposób mogłabym to zrobić, aby takie wypowiedzenie było w mocy a okres wypowiedzenia rozpoczął się od przyszłego miesiąca - października. Zdaję sobie sprawę z tego, że można to zrobić po...
Najniższa krajowa 2024 r.
Czy pracodawca łamie prawo płacąc pracownikom 20zł/h netto? Czytając w Internecie znalazłam informacje, że obecnie to 21,70 netto. Ciężko mi w to uwierzyć, bo kary finansowe są bardzo wysokie za takie występki....

Wyszukiwarka