Wypłata świadczenia z ZFŚS

Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję
anonimm cytuj
08-12-2020
Tak jest poprawny. Ja w mojej pracy w tej samej sytuacji nie dostałam premii rocznej bo liczyły się osoby zatrudnione do końca kwietnia A ja zaczęłam pracę 2 maja..

anonim cytuj
08-12-2020
Oczywiście, że tak. To normalna praktyka.

anonim cytuj
08-12-2020
Dziękuję. Doczytałam tylko, że nie można wyłączać z wypłat i, że jest sie uprawnionym od 1 dnia prac ale skoro Pani pisze, że jest to możliwe to faktycznie tak jest. Dziekuje

anonim cytuj
08-12-2020
Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję

pozdrawiam

anonim cytuj
24-01-2021

Sugerowane Tematy

Upadłość konsumencka, a kredyt hipoteczny.
Jestem w dość trudnej sytuacji i zastanawiam się nad ogłoszeniem upadłości konsumenckiej w Wielkiej Brytanii. Oczywiście nie jestem zainteresowany turystyką upadłościową gdyż mieszkam tu dłuższy czas... Otóż w Polsce figuruje jako jeden z kredytobiorców na umowie kredytu hipotecznego. Zakładając, że sąd brytyjski orzeknie o upadłości konsumenckiej, to czy wyżej wspomniany kredyt stanie się wtedy z automatu wymagalny?...
pomoc w sprawie najmu okazjonalnego
Witam, proszę o pomoc w sprawie najmu okazjonalnego. Mianowicie - moja dziewczyna będzie podpisywała umowę najmu okazjonalnego - ja będę wpisany jako współlokator. Jednym z załączników jest akt notarialny z podpisem osoby która przyjmie najemcę "pod swój dach" w razie eksmisji. Czy ja, jako współlokator jestem zobowiązany dostarczyć taki sam akt jak moja dziewczyna będąca najemcą? Pozdrawiam...
Ojciec dziecka ukrywa dochód.
Dzień dobry, były partner prowadzi swój biznes. Niestety jego dochody wykazują 0 lub minusowy przychód. Wiem że zarabia z pewnością ponad 20 tysięcy. Nie mam jak udowodnić tego przychodu. Co mogę zrobić? O ile mogę się starać na dziecko?...
Sprzedaż nieruchomości przed upływem 5 lat.
Witam. Mam pytanie odnośnie sprzedaży nieruchomości przed upływem 5 lat. W 2020 roku kupiłam dom za 100 tysięcy czy jeżeli go teraz sprzedam za 300 tysięcy to podatek 19 % place od tych 300 tys. zł czy od tego "co zarobiłam na sprzedaży" Czyli 200 tys. zł?...

Wyszukiwarka