Wypłata świadczenia z ZFŚS

Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję
anonimm cytuj
08-12-2020
Tak jest poprawny. Ja w mojej pracy w tej samej sytuacji nie dostałam premii rocznej bo liczyły się osoby zatrudnione do końca kwietnia A ja zaczęłam pracę 2 maja..

anonim cytuj
08-12-2020
Oczywiście, że tak. To normalna praktyka.

anonim cytuj
08-12-2020
Dziękuję. Doczytałam tylko, że nie można wyłączać z wypłat i, że jest sie uprawnionym od 1 dnia prac ale skoro Pani pisze, że jest to możliwe to faktycznie tak jest. Dziekuje

anonim cytuj
08-12-2020
Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję

pozdrawiam

anonim cytuj
24-01-2021

Sugerowane Tematy

Podszywanie się i wykorzystywanie wizerunku jednego z rodziców.
Witam serdecznie I proszę o poradę. Syn mojej znajomej mieszkający z nią skradł tożsamość swojej matki i założył co najmniej kilkanaście kont w różnych sklepach internetowych podając tam jej nazwisko i adres oraz swój adres mailowy /matka nie wie jaki. Ciągle zamawia drogie rzeczy. Pod nieobecność matki odbiera paczki. Matka dowiaduje się o tym często dopiero gdy przychodzą ponaglenia zapłaty. Matka płaci wszystkie rachunki i tylko kilkakrotnie...
Stwierdzenie nabycia spadku u notariusza.
Witajcie, dokonałam z rodziną stwierdzenia nabycia spadku u notariusza. Jakie kroki muszę podjąć żeby móc jak najszybciej sprzedać nieruchomość? Wystarczy aktualizacja w księgach, czy muszę odczekać aż zostanie zaktualizowane?...
Kto może brać udział w przesłuchaniu podejrzanego?
Jestem osobą leczącą się na zaburzenia lękowo- depresyjne. Dostałem wezwanie na Policję w charakterze podejrzanego. Moje pytanie: czy w trakcie przesłuchania może mi towarzyszyć żona, chodzi o to żeby była w pomieszczeniu i jej obecność wspierała mnie emocjonalnie. Jak to załatwić formalnie ?...
Co w przypadku kilku zajęć komorniczych?
Witam, mam na koncie 7 komorników na kwotę przeszło 5 tys. Ilu komorników może zając wypłatę jednorazowo (miesięcznie) z umowy zlecenie? Czy tych 7 podzieli 1 wypłatę całą na siebie, czy jak już jeden zajmie swoją kwotę drugi musi czekać na przyszłą wypłatę za miesiąc i tak po kolei?...

Wyszukiwarka