Wypłata świadczenia z ZFŚS

Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję
anonimm cytuj
08-12-2020
Tak jest poprawny. Ja w mojej pracy w tej samej sytuacji nie dostałam premii rocznej bo liczyły się osoby zatrudnione do końca kwietnia A ja zaczęłam pracę 2 maja..

anonim cytuj
08-12-2020
Oczywiście, że tak. To normalna praktyka.

anonim cytuj
08-12-2020
Dziękuję. Doczytałam tylko, że nie można wyłączać z wypłat i, że jest sie uprawnionym od 1 dnia prac ale skoro Pani pisze, że jest to możliwe to faktycznie tak jest. Dziekuje

anonim cytuj
08-12-2020
Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję

pozdrawiam

anonim cytuj
24-01-2021

Sugerowane Tematy

Rozprawa a zwolnienie chorobowe.
Witam. W poniedziałek mam rozprawę w sądzie a obecnie przebywam na chorobowym od lekarza rodzinnego, co ma zrobić żeby się nie stawić na rozprawę?...
Wypowiedzenie umowy o prace przez pracodawce.
Czy ktoś jest w stanie pomoc w sprawie wypowiedzenia umowy o prace na czas nieokreślony od strony pracodawcy? Podobno powinno być uzasadnione dlaczego dana osoba została zwolniona. Na rozwiązaniu umowy jest tylko mowa o likwidacji stanowiska pracy. ( z czego druga osoba która zajmowała się tym samym, tylko miała inna nazwę stanowiska, została). Czy można żądać od pracodawcy uzasadnienia? ...
Rozstanie z partnerem a dziecko.
Dzień dobry. Proszę o informację w następującym temacie: para nie będąca małżeństwem rozstała się. Kwestie związane z dzieckiem mają uregulowane ustnie - dziecko jest u matki, ojciec zabiera dziecko w ustalone dni - podobnie jak przy rozwodach, przy czym oboje mają pełna władze rodzicielską. Pytanie czy trzeba to jakoś sformalizować? Czasami dochodzi do sporów w sensie matka wymusza określone zachowanie względem ojca (w sensie np. nie może zabier...
Zapadł wyrok (alimenty). Czy jest szansa się odwołać bądź zawiesić?
Witam, Zapadł wyrok, dostałem 4 miesiące do odsiadki za alimenty, czy jest jakaś szansa, żeby się od tego odwołać bądź warunkowo zawiesić? Do jakiego prawnika mogę się udać i czy to coś pomoże? co mogę w tej sytuacji zrobić?...

Wyszukiwarka