Wypłata świadczenia z ZFŚS

Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję
anonimm cytuj
08-12-2020
Tak jest poprawny. Ja w mojej pracy w tej samej sytuacji nie dostałam premii rocznej bo liczyły się osoby zatrudnione do końca kwietnia A ja zaczęłam pracę 2 maja..

anonim cytuj
08-12-2020
Oczywiście, że tak. To normalna praktyka.

anonim cytuj
08-12-2020
Dziękuję. Doczytałam tylko, że nie można wyłączać z wypłat i, że jest sie uprawnionym od 1 dnia prac ale skoro Pani pisze, że jest to możliwe to faktycznie tak jest. Dziekuje

anonim cytuj
08-12-2020
Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję

pozdrawiam

anonim cytuj
24-01-2021

Sugerowane Tematy

Jakie prawa i obowiązki ma opiekun osoby ubezwłasnowolnionej?
Witam siostra jest opiekunem całkowicie ubezwłasnowolnionego brata ,moje pytanie czy może zabronić mi wejść na jego posesje i domu żeby zobaczyć jak się czuje i czy wszystko w porządku u niego bo jak ona twierdzi że nie mam prawa bo to jest wszystko jej bo ona dostała od sądu zezwolenie na zarządzanie jego majątkiem. Co w takiej sytuacji mogę zrobić....
zwrot zamówienia (pod wymiar)
Zakupiliśmy grzejnik z funkcja elektryczna na specjalne zamówienie (pod wymiar). Chcielibyśmy zwrócić produkt, natomiast producent nie chce przyjac go, ze względu na to, ze był pod zamówienie. Jeśli nie minelo 30 dni od daty zakupu rzeczywiście nie ma możliwości , aby go oddać?...
Czy karę aresztu za prace społeczne można zamienić o dozór elektroniczny ?
Witam serdecznie. Mam pytanie czy karę aresztu za prace społeczne można zamienić o dozór elektroniczny ?...
Odrzucenie spadku po terminie.
Mam brata niepełnosprawnego chorego na autyzm nasi rodzice nie są razem od wielu lat i ojciec jest pozbawiony władzy rodzicielskiej . Nigdy nie płacił alimentów wypłacał mamie fundusz. Ostatnio dowiedziałam się że moja „babcia” której nie znam od strony ojca zmarła 2 lata temu a ojciec zrzekł się spadku i mama dostała pismo że brat ma spłacić dług za mieszkanie komunalne w którym mieszkała właśnie ta „babcia” . Ja mogę się zrzec spadku bo dopiero...

Wyszukiwarka