Wypłata świadczenia z ZFŚS

Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję
anonimm cytuj
08-12-2020
Tak jest poprawny. Ja w mojej pracy w tej samej sytuacji nie dostałam premii rocznej bo liczyły się osoby zatrudnione do końca kwietnia A ja zaczęłam pracę 2 maja..

anonim cytuj
08-12-2020
Oczywiście, że tak. To normalna praktyka.

anonim cytuj
08-12-2020
Dziękuję. Doczytałam tylko, że nie można wyłączać z wypłat i, że jest sie uprawnionym od 1 dnia prac ale skoro Pani pisze, że jest to możliwe to faktycznie tak jest. Dziekuje

anonim cytuj
08-12-2020
Witam.
Jestem zatrudniona od 2 listopada. 7 grudnia byly wyplacane świadczenia świąteczne z ZFŚS.
Oświadczenie złożyłam o dochodach. Na zapytanie dlaczego nie zostały mi wypłacone środki pieniężne otrzymałam odnośnik do Regulaminu, w ktorym jest zapis, że osoby uprawnione do świadczeń, określa sie na podstawie złożonych oświadczeń, o zamiarze korzystania w danym roku kalendarzowym, liczbie osób uprawnionych oraz dochochodzie złożonych na dzień 31 pazdziernika danego roku. Zapis odnosi sie do wszystkich świadczeń z ZFŚS.
Czy ten zapis jest poprawny? Czy można zrobić wyłączenia wypłat świadczeń z funduszu? Mam wątpliwości co do poprawności tego zapisu i proszę o wyjaśnienie. Dziękuję

pozdrawiam

anonim cytuj
24-01-2021

Sugerowane Tematy

Matka odmawia wyjazdu do moich rodziców w mój dzień lub moich propozycji odbycia spotkania z Synem?
Witam mam ustalone kontakty z dzieckiem w obecności matki na zabezpieczeniu. Jak to wygląda gdy matka odmawia wyjazdu do moich rodziców w mój dzień lub moich propozycji odbycia spotkania z Synem ??...
kwarantanna - umowa zlecenie
Cześć, gdy pracuję na umowę zlecenie i będę na kwaratannie to za ten czas należą mi się pieniążki???...
Testament
Czy jest jakiś czas określony przez prawo na załatwienie sprawy z testamentem po zmarłym? Rozumiem, że termin pół roku na zgłoszenie sprawy w US liczy się od momentu załatwienia sprawy u notariusza a nie od śmierci?...
Działka z domem otrzymana w darowiźnie.
Witam. Moja babcia (matka mojego taty) w 2020 roku przepisała na mnie jako wnuka swoją działkę i dom stojący na niej. Babcia była jedynym właścicielem tej nieruchomości. Babcia posiada dwójkę swoich dzieci tj. mojego ojca i jego siostrę (moją ciocię). Oprócz działki, którą na mnie przepisała posiadała także inną działkę z domem której właścicielami są babcia, mój tata i ciocia w proporcjach 50%-25%-25%. Babcia zmarła dwa tygodnie temu. Jak rozumi...

Wyszukiwarka