Wynajmuje mieszkanie w bloku, osobno płaciłam do spółdzielni faktury ze swojego konta bankowego i osobno do właściciela mieszkania. Przez okres 3 lat za który okazało się że powinny być mniej naliczane stawki w spółdzielni, okazało się że muszą to podliczyć i zwrócić pieniądze. Nasza spółdzielnia musi zwrócić pieniądze (3090zl.) Właściciel mieszkania otrzymał list że mają wyliczone ile zwrotu pieniędzy i podać numer konta. No i podał swój numer k...
Dzień dobry,
Mały deweloper (sp. z o.o.) wymaga ode mnie podpisania umowy "rezerwacyjnej" na bliźniak z opłatą rezerwacyjną 12% nieruchomości. Jego tłumaczenie opiera się na tym, że musi ponieść ryzyko kupna działki i rozpoczęcia budowy i chce mieć pewność, że się nie wycofamy. Po uzyskaniu pozwolenia na budowę, podpiszemy umowę deweloperską i wpłaci te pieniądze na rachunek powierniczy. Trochę to śliskie ale facet sprawdzony u kilku o...
Mam taki problem. Mój ojciec wydzierżawiał ziemię sąsiadowi. Umowa dzierżawy wygasła a sasiad dalej użytkuje pole mojego ojca. Trwa to już kilka lat. Podatek rolny płaci mój ojciec.
1.Czy mogę mój ojciec może żądać odszkodowania?
2.Czy to co posiali na polu mojego ojca jest własnością mojego ojca?
3.Czy jest możliwość żeby pobierali oni dotacje?
4.Czy jest ryzyko zasiedzenia ziemi mojego ojca przez sąsiada?...
Proszę o poradę. Chcemy z mężem sprzedać nasze mieszkanie, uzyskaną kwotę przekazać w darowiźnie córce, a ona wraz z zięciem dodatkowo wezmą kredyt i kupią dom, który już będzie ich własnością. Pozbywamy się swojej własności w zamian za dożywocie. Jak to wszystko przeprowadzić, aby zabezpieczyć nasze dożywocie u córki i zięcia....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: