Pytanie odnośnie zachowku

Dzień dobry, mam pytanie odnośnie zachowku.
Czy o zachowek występuje rodzeństwo wspólnie czy każde z osobna?
anonim cytuj
08-12-2020
Każde z osobna, ale mogą wystąpić z jednym pozwem w ramach współuczestnictwa materialnego.

anonim cytuj
08-12-2020

Sugerowane Tematy

64kw
art.64 kw jest uchylony, stan z dzisiaj lexlege. co za amator tym zatrzadza? do roboty geku... Kodeks wykroczeń Stan prawny aktualny na dzień: 12.02.2024 Dz.U.2023.0.2119 t.j. - Ustawa z dnia 20 maja 1971 r. - Kodeks wykroczeń link: https://lexlege.pl/szukaj/wszystko/%2520Art.%252064.%2520kodeks%2520wykroczen/#kodeks-wykroczen/...
Odszkodowanie za wypadek na rowerze.
Witam serdecznie mąż 4 sierpnia tego roku uległ wypadkowi komunikacyjnemu został potrącony jak jechał na ścieżce rowerowej przez samochód, pracował na czarno jedyny żywiciel rodziny, czy można się starać o jakąś rentę z ZUS lub ja o jakieś świadczenia na męża jeżeli przeżyje to co najmniej pół roku będzie trwać leczenie....
Firma wzięła samochód w leasing
Firma wzieła w leasing samochód dla jednego ze swoich pracowników. Podpisali miedzy sobą umowę wynajmu z pozniejszym wykupem, w której dany pracownik zobowiązany jest do wszelkich opłat, przeglądów itd. Po jakimś czasie, przed końcem leasingu firma się rozpada, co dzieje się z tym leasingiem? Czy umowa podpisana z pracownikiem nadal obowiązuje? Czy jest jakaś możliwość przepisania go na tego pracownika? Jak to wygląda ze strony prawnej?...
Świadczenie pracy w ciąży.
Jestem w nowej pracy od miesiąca dowiedziałam się kilka dni temu że jestem w ciąży co teraz… jak to wygląda ze strony ZUSu?? Umowa o pracę oczywiście....

Wyszukiwarka