Dzień dobry. Moja mama miała małe gospodarstwo rolne (pasieka) z wujkiem na mocy umowy cywilnej. Po śmierci mamy mam postanowienie sądowe, że nabywam w całości inwentarz po zmarłej.
Przyszedł czas wpisania mnie do księgi wieczystej. Przy postanowieniu nie było podane, że mama ma ziemię.
Rozliczenie podatku od spadku już złożyłem.
Mam papiery rolnicze, ale nie chcę prowadzić tam żadnej działalności rolniczej.
Czy przy wpisaniu mnie do księgi w...
Witam wszystkich.
Zmarła siostra mamy. Mama jedzie w poniedzialek do notariusza zrzec się spadku. Wiem ze od tej chwili mam 6 miesiecy na to.
Jestem w ciąży termin na marzec.
Czy za nienarodzone dziecko musze sie zrzec? Jak to zrobić?
Nie jestem mężatką i nie wiem czy ojciec dziecka je uzna, bo raz mówi tak a raz inaczej.
...
Witam,
czytałem ostatnio o możliwościach uzyskania pozwolenia na posiadanie broni. W jednym z punktów widnieje:
dla pozwolenia na broń do celów ochrony osobistej, osób i mienia:
- stałe, realne i ponadprzeciętne zagrożenia życia, zdrowia lub mienia;
Rozumiem, że trzeba tutaj przedstawić dokument potwierdzający realne zagrożenie np. groźby....
Witam, rozwodzimy się z mężem. Posiadamy córkę małoletnią. Mąż za kawalera wziął kredyt gotówkowy około 180tysiecy. Wzięliśmy ślub i niedawno mąż zrobił konsolidację kredytów ( poboczne kredyty na meble, piec itd.) chciałam zapytać czy przy rozwodzie dotyczy mnie ten kredyt? I czy mąż może żądać ode mnie połowy raty co miesiąc do końca kredytu? Dziękuję za poradę...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: