Pytanie odnośnie zachowku

Dzień dobry, mam pytanie odnośnie zachowku.
Czy o zachowek występuje rodzeństwo wspólnie czy każde z osobna?
anonim cytuj
08-12-2020
Każde z osobna, ale mogą wystąpić z jednym pozwem w ramach współuczestnictwa materialnego.

anonim cytuj
08-12-2020

Sugerowane Tematy

Zasiedzenie mieszkania po rodzicach.
Po ilu latach zamieszkiwania po rodzicach domu należy się zasiedzenie....
Jak liczy się czas pracy w delegacji?
Pracodawca wysyła mnie i innych pracowników na szkolenie wyjazdowe, które odbywa się w miejscu oddalonym o 240 km od miejsca pracy. Szkolenie odbywa się w godzinach 10-17, więc aby dotrzeć na miejsce, czas wyjazdu musi być o godzinie 7:30, a powrót do miejsca pracy nastąpi najwcześniej o godzinie 19:30. Czy osobie, której zostają dodatkowo powierzone obowiązki kierowcy (zostanie w tym dniu wydany pojazd służbowy), czas dojazdu będzie wliczać się...
Umowa o dzieło
Czy przy umowie o dzieło np pomalowanie pokoju jako osoba fizyczna też obowiązuje limit kwotowy połowa minimalnej krajowej jak przy działalności nierejestrowanej?...
Okresy ubezpieczenia chorobowego
Dzień dobry, od 8 sierpnia do 18 sierpnia byłam na umowie zlecenie (odprowadzana składka chorobowa) od 21 sieprnia do 15 września byłam na umowie o pracę na zastępstwo i od 18 września do 18 października jestem na umowie zlecenie (odprowadzana składka chorobowa) 23 października mam zaplanowany zabieg i prawdopodobnie dostanę zwolnienie. Nie wiem na jak długo, ale moja pytanie jest takie czy jeżeli dostanę zwolnienie to czy będzie ono płatne?...

Wyszukiwarka