Została do mnie nadana przesyłka zagraniczna zawierająca leki. Jest to pięć opakowań środków antykoncepcyjnych na mój wyłączny użytek. Przesyłka po nadejściu do Polski została zatrzymana przez urząd celny, który domaga się ode mnie dowodu zakupu leków oraz pozwolenia z Urzędu Rejestracji Wyrobów Medycznych na import. Faktur żadnych nie mam, leki otrzymałam od osoby prywatnej za darmo. Według ustawy prawo farmaceutyczne można bez zgody Urzędu Wyro...
Zostanę babcią na koniec grudnia, córka 18 lat kończy w lipcu. Potrzebuję pomocy w napisaniu wniosku do sądu dotyczące udzielenia zabezpieczenia z aktem urodzenia dziecka poprzez powierzenie wierzącej pieczy nad dzieckiem wraz z władzą rodzicielską i rodziną zastępczą z uzasadnieniem. Bardzo proszę o pomoc i chociaż podpowiedź jak to napisać....
Mam takie pytanie, czy istnieje możliwość zarejestrowania pojazdu na inną osobę niż osoba widniejąca (jako kupujący) w umowie kupna-sprzedaży pojazdu? Sytuacja taka że mój tata nie mógł ze mną pojechać po samochód więc umowa została sporządzona na mnie, ale w rzeczywistości pojazd miałby być zarejestrowany na niego a ja byłabym jedynie współwłaścicielem pojazdu. Jak to najłatwiej zrobić?...
Mam zadłużenie u komornika, dzieci są już dorosłe i zrzekły się roszczeń, mam dziecko z partnerką, z którą obecnie mieszkam, co mogę zrobić żeby komornik nie zabierał mi 60 procent z zarobków....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: