Pytanie odnośnie zachowku

Dzień dobry, mam pytanie odnośnie zachowku.
Czy o zachowek występuje rodzeństwo wspólnie czy każde z osobna?
anonim cytuj
08-12-2020
Każde z osobna, ale mogą wystąpić z jednym pozwem w ramach współuczestnictwa materialnego.

anonim cytuj
08-12-2020

Sugerowane Tematy

USTERKA W WYPOŻYCZONYM AUCIE
Witam Pożyczyłem auto na jeden dzień i podczas użytkowania przeskoczył pasek rozrządu i silnik do kapitalnego remontu Kto powinien pokryć koszty naprawy...
Witam
Witam mam pytanko czy na dozorze elektronicznym stacjonarnym można przekroczyć granice oczywiście wracając na czas do domu...
Wynajem mieszkania, a odwiedziny.
Syn wynajmuje mieszkanie, okres wypowiedzenia umowy 3 miesiące. Czy jeżeli właściciel ma problem z tym że syn bierze swojego syna 1.5 rocznego do siebie co drugi tydzień twierdzi że tak nie może być bo jest głośno czy syn ma prawo wypowiedzieć umowę najmu w trybie natychmiastowym? W umowie nie ma zapisku że w mieszkaniu nie może przebywać dziecko....
Podział działki na mniejsze.
Witam, rozeznaję temat podziału mojej działki rolno budowlanej, prośba o wsparcie w temacie. Posiadam działkę rolno - budowlaną powierzchni 0,63 ha, część działki o powierzchni 0,14 ha jest oznaczona w planie zagospodarowania przestrzennego pod zabudowę jednorodzinną. Chciałbym podzielić tą działkę na trzy części. Część pierwsza działka rolna o powierzchni 0,32 ha, część druga rolno-budowlana o pow. 0,17 ha oraz część trzecia rolno - budowlana ...

Wyszukiwarka