Znajomy po nieudanej apelacji dostał wyrok 2 lata. Można coś jeszcze zrobić ? Rozważa kasację czy mogę prosić o informację jak to działa oraz jak długo czeka się na decyzję ? Czy jeśli zatrzymają go teraz i trafi do zakładu karnego to jeśli kasacja się uda zwolnią go, czy napisanie kasacji wstrzymuje wykonanie wyroku ?
Jeśli tego nie zrobi to czy może pisać w trakcie odsiadki o wcześniejsze zwolnienie lub dozór elektroniczny? Będę wdzięczna za ...
Dzień dobry, czy można starać się o zatarcie skazania po 5 latach od zwolnienia warunkowego z ZK jeśli toczy się w tym czasie sprawa karna, w której osoba jeszcze nie została skazana i nie ma prawomocnego wyroku ?...
Mam umowę najmu instytucjonalnego (na firmę) i najemcę, który do 10go dnia każdego miesiąca ma regulować opłaty i czynsz. Umowa na rok, zostało 9 okresów miesięcznych, czyli minęły 3 okresy. Dość nieterminowo płacił, a za grudzień wpłaty nie było. Otrzymałem waśnie telefon, że najemca rezygnuje z najmu i nie zapłaci mi za grudzień. W umowie jest zapis:
"W każdym wyżej wymienionym przypadku rozwiązania umowy na skutek winy Najemcy kaucja w...
Obecnie przebywam na L4 i mam urlop. Czy ten urlop można wykorzystać w późniejszym czasie? Jestem na 3-miesięcznym okresie wypowiedzenia. Pracodawca sam wyznaczył mi urlop +- 1 dzień. Proszę o informację i podstawę prawną.
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: