Proszę o pomoc.
Wypowiedzenie umowy najmu z prawem do lokalu zamiennego (wynajmujący niby chce zamieszkać w wynajmowanym lokalu).
Wypowiedzenie z terminem 6 miesięcy, ze skutkiem na dzień 30.09.2021. Wynajmujący do tej daty nie wydał lokalu zamiennego, nawet go nie okazał, a wystąpił do Sądu o eksmisję i zapłatę za bezumowne korzystanie z lokalu. Co robić? Jak się bronić? Lokal zamienny został pierwszy raz okazany 29.01.2022, a więc już dużo po...
Ktoś zaczął złośliwie wpisywać mój numer telefonu i adres mail na różnych wnioskach, prośbach o kontakt w sprawie kredytów, różnych zamówień, przez co wydzwaniają do mnie najróżniejsi konsultanci. Staje się to mocno uciążliwe. Czy kwalifikuje się to pod jakikolwiek paragraf? Czy cokolwiek mogę z tym zrobić? Pozdrawiam...
Kobieta po rozwodzie, jest właścicielką miejsca postojowego w hali garażowej, drugim właścicielem jest jej były mąż. Nie ma z nim kontaktu. Jak sprzedać w takiej sytuacji to miejsce? Jak się go pozbyć? Co zrobić?...
Witam od 9 lat jestem pracująca samotna matka. Chciałabym się rozliczyć z podatku jako matka samotna ale w Urzędzie Skarbowym Pani mówi że skoro ojciec dziecka nie ma ograniczonej władzy rodzicielskiej i jeśli zabiera dziecko raz na jakiś czas na kilka godzin to oznacza że bierze czynny udział w wychowaniu i nie jestem jako samotna matka....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: