Dwie pracę na umowe zlecenie / zajęcie komornicze

Pytanie orientacyjne. Dwie prace każda na umowę zlecenie. Jedna płatne do ręki druga na konto. Co jeśli komornik zajmie konto. Jeśli te umowy to jedyne źródło utrzymania jak to będzie liczone? Jest miesiąc, że chce pracuje np. 20 dni, a miesiąc, że 15 dni - ja ustalam sama ile chce pracować. Jak to będzie brane pod uwagę przy zajęciu komorniczym? Dodam, że mam stawkę godzinową(w jednej pracy 15zl/h, druga 13zl/h). Co jeśli komornik zajmie wynagrodzenie I konto, a znalazłabym pracę na umowę o pracę?
anonim cytuj
04-12-2020
Jeżeli są dwie umowy zlecenie to zajęciu podlega całość. Nie można bowiem mówić że dana umowa to jedyne źródło dochodu.

anonim cytuj
04-12-2020
A jeśli powiedzmy jest jedną umowa zlecenie ale przelewy co miesiąc nie są w tej samej kwocie, poprostu ile chce dni to pracuje jak to wtedy będzie liczone?

anonim cytuj
04-12-2020
Jeżeli jedna to trzeba oświadczenie do komornika złożyć że to jedyne źródło dochodu i się stosuje odpowiednio przepisy dotyczące wynagrodzenia za pracę czyli minimalna wolna.

anonim cytuj
04-12-2020
A zasiłek pielęgnacyjny jako osoba niepełnosprawna też jest zabierany?

anonim cytuj
04-12-2020
Ale jeżeli w danym miesiącu wypracuje Pani ilość godzin która odpowiada np 1/2 etatu to kwota wolna ulega proporcjalnemu zmniejszeniu

anonim cytuj
04-12-2020
A jeszcze jedno pytanie czy jest szansa dogadania z komornikiem wcześniej niż zajęcie komornicze i ustalić kwotę wpłat i wtedy spokojnie pracować na tych umowach na zlecenie?

anonim cytuj
04-12-2020
Można zapromować spłatę w określonych kwotach jednak finalnie to zależy od zgody wierzyciela

anonim cytuj
04-12-2020
Dziękuje za pomoc :)

anonim cytuj
04-12-2020

Sugerowane Tematy

mam zapis prawa pierwokupu działki sąsiadującej z ta która kupiłam
Witam Mam takie pytanie.... W 2012 roku kupiłam działkę , w tym tez akcie notarialnym mam zapis prawa pierwokupu działki sąsiadującej z ta która kupiłam Do tej pory się tym nie interesowałam -właścicielka zapewniała ze nie będzie sprzedawac ,a jeśli już to da znac Ostatnio będąc na swojej działce ,zobaczyłam ,ze zaczęto budowę domu na działce co miałam prawi pierwokupu Sprawdziłam to dzisiaj i okazało się ze została sprzedana w 2016 roku T...
Mieszkanie komunalne.
Od stycznia jest możliwość złożenia wniosku o mieszkanie komunalne bądź socjalne w tym problem że mam tytuł prawny bo wynajmuje.. Jestem rodzina 6osobowa nie stać mnie na kredyt na mieszkanie.. Czy da się to jakoś ugryź żeby dostać chociaż komunalne? Od 2 lat płynnie przelewam 2.500tys za mieszkanie czy nie ma jakiegoś programu dla rodzin wielodzietnych ? Myślę na przyszłość żeby nie bać się o to że któregoś dnia właściciel nam podziękuje i nie b...
Komornik zajął wynagrodzenie bez przesłania nakazu.
Komornik X na podstawie wystawionej grzywny przez Komornika Y (2000zł) przesłał do pracodawcy informację o zajęciu wynagrodzenia na poczet grzywny od Komornika Y Na jakiej podstawie komornik Y wystawił grzywnę tego dłużnik nie wie, bo nie otrzymał od niego ani jednego pisma. Również komornik X nie przesłał takiej informacji na adres dłużnika. W przypadku wystawienia nakazu można złożyć sprzeciw. Jednak takie pismo z sądu ZAWSZE dociera do dłuż...
Ojciec dziecka od kilku lat nie płaci alimentów.
Ojciec dziecka od kilku lat nie płaci alimentów. Sprawa u komornika. Od roku pobieram alimenty z funduszu. Został skazany za nie płacenie alimentów. Odbyła się sprawa w sądzie i na następnej sprawie będzie on ze swoim adwokatem i żąda mediacji. Sprawy zakłada fundusz, ja chodzę jako świadek. Czy muszę zgodzić się na mediacje jak dług nie dotyczy tylko dziecka a też funduszu i komornika ?...

Wyszukiwarka