Prawo do zasiłku dla bezrobotnych

Czy w przypadku umowy na czas określony (umowa na cały etat na czas do 30.11.2020r) przysługuje prawo do zasiłku dla bezrobotnych odrazu?
anonim cytuj
03-12-2020
Ile czasu jest Pani zatrudniona?

anonim cytuj
03-12-2020
Osoba której dotyczy sprawa była zatrudniona na umowe o pracę cały etat przez kilka lat do dnia 28.02.2020 . Umowe rozwiązał pracodawca. Około Miesiąc później najprawdopodobniej od końca marca osoba podjęła pracę na cały etat na czas określony do dnia 30.11.2020

anonim cytuj
03-12-2020
To powinien otrzymać zasiłek.

anonim cytuj
03-12-2020
bardzo dziękuję za informacje

anonim cytuj
03-12-2020
Żeby przysługiwało prawo do zasiłku trzeba przepracować co najmniej rok w ciągu ostatnich 18 miesięcy a podstawa wymiaru składek nie niższa niż minimalne wynagrodzenie za pracę.

anonim cytuj
03-12-2020

Sugerowane Tematy

Podział majątku wspólnego przed rozwodem.
Witam, jestem z żoną w separacji faktycznej ( nie sądowej) od 8 mcy ze względu na długotrwałe przemocowe zachowania żony. Terapię u psychologów nie pomagały, agresywne zachowania żony nasilały się więc dla dobra dzieci wyprowadziłem się. Obecnie mam dylemat tego rodzaju : Mamy rozpoczętą budowę domu. 3/4 wkładu finansowego na budowę domu pochodziły z mojego majątku osobistego z przed ślubu oraz darowizny pieniężnej od moich rodziców, pozostała ...
Brak kontaktu z pracodawcą.
Witam. Jestem zatrudniony na umowę o pracę od półtora roku w jednej firmie. Aktualnie przebywam na świadczeniu rehabilitacyjnym. Mój pracodawca nie odpowiada mi na maile żadnej sprawie. Mam pytanie, czy mogę wypowiedzieć umowę bez zachowania okresu wypowiedzenia? I czy wtedy należy im się wypłata ekwiwalentu za niewykorzystany urlop?...
Wypłata art 18?
Dzień dobry razem z 4ma kolegami z pracy zaczęliśmy prace u tego samego pracodawcy jestesmy zatrudnieni na stanowisku młodszy specjalista od dwóch lat na umowę na czas nieokreślony, razem z kolegami zarabiamy równo lecz mniej niż starsi specjaliści którzy wykonują tą same prace te same obowiązki lub mniej oraz maja mniejsze często uprawnienia ale pracują we firmie dłużej, a dostają wieksza wypłatę czy to nie podchodzi pod art 18 kodeksu pracy? Do...
zbiorowy pozew za PPV - clout mma
Witam, potrzbuje podpowiedzi. kilka dni temu odbyla sie gala clut mma. wykupilem PPV, zaplacilem chyba 44 zł, albo cos takiego, a pozniej okazalo sie ze przez 80% transmicji nie bylem w stanie nic zrobic. co chwile wyskakiwaly na stronie z playerem inne komunikaty. raz error 403, raz jakis inny, innym razem w ogole nie bylem w stanie sie zalogowac. juz nie chodzi o te pieniadze, tylko ja po prostu kupe nerwow stracilem. bardzo kibicowalem, mia...

Wyszukiwarka