Komornicy zajęli pensję

Witam. Mój znajomy ma ponoć trzech komorników, którzy mu weszli na pensje.
Czy jest możliwe, by w dzień jego wypłaty konto wynosiło "0zł"?
anonim cytuj
03-12-2020
Pracuje na umowę zlecenie czy o pracę?

anonim cytuj
03-12-2020
No wlasnie bo to jest roznica jeżeli umowa zlecenie to tak a jeżeli umowa o prace to do najniższej krajowej musza dostawic

anonim cytuj
03-12-2020
Umowa o pracę.

anonim cytuj
03-12-2020
Pytanie - ma zajęcie na koncie? Czy na pensji?

anonim cytuj
03-12-2020
Na pensji, na konto pracodawca nie przelewa, bo tam zaraz pieniądze znikają.

anonim cytuj
03-12-2020
Nie znikają tylko mogą być na koncie technicznym
Jeżeli bank zobaczy że w danym miesiącu nie była kwota wolna od zajęcia wykorzystana to bank środki udostępnia

anonim cytuj
03-12-2020

Sugerowane Tematy

Odrzucenie spadku po zmarłej.
Niedawno umarła moja mama i okazało się że zostawiła nam sporo długów. Już po kolei wszyscy odrzucamy spadek u notariusza. Teraz takie pytanie. Czego nie można brać po mamie żeby długi nie przeszły? Tzn. Ubezpieczenie w pracy i prywatne, ZUS ? Czy powinniśmy powiadomić banki że nie żyje i komorników ?...
Zmarł mój ,,tata" obcy człowiek, nie był moim biologicznym ojcem. Jeśli otworze testament, jaki zapłacę podatek?
Witam, zmarł mój ,,tata" (w świetle prawa całkowicie obcy człowiek, nie był moim biologicznym ojcem) zostawił testament w którym przepisał mi swoją połowę majątku. Żyliśmy normalnie jak rodzina, pomagałam mu przez całe życie i całą chorobę, itd. Jeśli otworze testament, jaki zapłacę podatek? Czy jest jakaś możliwość żebym mogła starać się o zmniejszenie tej kwoty? Nie stać mnie na tak duże sumy (mam duży kredyt na głowie) a dalsza rodzina t...
Kiedy ma miejsce przedawnienie roszczenia o zachowek?
Dzień dobry, problem polega na tym że po 8 latach po śmierci taty, siostra po kłótni powiedziała, że chce ode mnie zachowek za to że rodzice w 1998r. , przekazali mi i żonie w darowiźnie dom. Po śmierci taty została niewielka kwota pieniędzy, która dostała przelewem siostra z racji tego, że mieszka za granicą. Postępowania spadkowego nie było ponieważ kwota została w gotówce. Siostra nigdy nie mieszkała w tym domu. Czy w tym wypadku ma prawo do z...
Odprawa pośmiertna.
Zmarły przez wiele lat (ponad 10 lat) pracował na umowę o pracę na rzecz pracodawcy X. Później odszedł na emeryturę. Po kilku miesiącach przebywania na emeryturze powrócił do pracy na pół etatu lecz umowa o pracę nie była zawarta z pracodawcą X lecz z agencją pracy która świadczyła usługi dla firmy pracodawcy X tj. zmarły był pracownikiem tymczasowym na umowę i pracę. W trakcie trwania umowy o pracę zmarł. Czy rodzinie (dzieciom pełnoletnim) prz...

Wyszukiwarka