Witam. Mój znajomy ma ponoć trzech komorników, którzy mu weszli na pensje.
Czy jest możliwe, by w dzień jego wypłaty konto wynosiło "0zł"?
anonim cytuj
03-12-2020
Pracuje na umowę zlecenie czy o pracę?
anonim cytuj
03-12-2020
No wlasnie bo to jest roznica jeżeli umowa zlecenie to tak a jeżeli umowa o prace to do najniższej krajowej musza dostawic
anonim cytuj
03-12-2020
Umowa o pracę.
anonim cytuj
03-12-2020
Pytanie - ma zajęcie na koncie? Czy na pensji?
anonim cytuj
03-12-2020
Na pensji, na konto pracodawca nie przelewa, bo tam zaraz pieniądze znikają.
anonim cytuj
03-12-2020
Nie znikają tylko mogą być na koncie technicznym
Jeżeli bank zobaczy że w danym miesiącu nie była kwota wolna od zajęcia wykorzystana to bank środki udostępnia
Witam.W zeszłym tygodniu zakupiłem felgi do samochodu przez olx,w ogłoszeniu (wystawione jako firma)sprzedający podał informację,że wystawia fakturę-na tej opcji mi zależało.Zamówiłen felgi,podałem informację,że chcę otrzymać fakturę-podałem dane do jej wystawienia.Sprzedawca poinformował,że faktura będzie przypięta do opakowania.Felgi dotarły(zapłaciłem przy odbiorze),niestety faktury ani jakiegokolwiek dowodu zakupu nie otrzymałem.Skontaktowałe...
Witam, mam pytanie. Jestem niezdolny do pracy z powodu orzeczenia lekarskiego. Aktualny pracodawca nie nie chce mi rozwiązać umowy o prace tylko ciągle proponuje mi zmianę stanowiska gdzie ja ciągle odmawiam i mam do tego prawo aby odmówić. Dodatkowo jestem straszony ze zostanę zwolniony dyscyplinarnie z powodu braku kontynuacji L4 gdzie jestem ciągle namawiany abym wziął L4 oraz przedstawił zaświadczenie od lekarza, że jestem trwale niezdolny do...
Około miesiąca temu sprzedałem samochód. Nabywca sprawdził to sobie na stacji kontroli pojazdów i bym podpięty pod komputer co nie wykazało żadnych jego wad. Teraz nabywca mi pisze że silnik jest do remontu i będzie chciał ode mnie pieniądze za jego remont? Jakie są moje prawa w tym przypadku? Jestem osoba fizyczna i była sporządzona jedynie umowa kupna sprzedaży....
Witam. Jak wygląda sytuacja w przypadku rozstania. Kupiłam mieszkanie przed zawarciem związku małżeńskiego. Mieszkanie zakupione było w kredycie. Po ślubie mamy wspólnotę majątkowa, mieszkamy w mieszkaniu ok 7 lat, kredyty jest opłacany już z majątku wspólnego. Po 7 latach, przez kolejne 7 lat mieszkanie jest wynajmowane i z tego dochodu opłacany jest kredyt. Jak się uczciwie rozliczyć? Czy cały okres 14 lat kredytu należy zsumować i podzielić n...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: