Komornicy zajęli pensję

Witam. Mój znajomy ma ponoć trzech komorników, którzy mu weszli na pensje.
Czy jest możliwe, by w dzień jego wypłaty konto wynosiło "0zł"?
anonim cytuj
03-12-2020
Pracuje na umowę zlecenie czy o pracę?

anonim cytuj
03-12-2020
No wlasnie bo to jest roznica jeżeli umowa zlecenie to tak a jeżeli umowa o prace to do najniższej krajowej musza dostawic

anonim cytuj
03-12-2020
Umowa o pracę.

anonim cytuj
03-12-2020
Pytanie - ma zajęcie na koncie? Czy na pensji?

anonim cytuj
03-12-2020
Na pensji, na konto pracodawca nie przelewa, bo tam zaraz pieniądze znikają.

anonim cytuj
03-12-2020
Nie znikają tylko mogą być na koncie technicznym
Jeżeli bank zobaczy że w danym miesiącu nie była kwota wolna od zajęcia wykorzystana to bank środki udostępnia

anonim cytuj
03-12-2020

Sugerowane Tematy

Zakupy przez internet (brak paczki ani kontaktu)
Dzień dobry Zamówiłam ubrania na stronie internetowej pewnego butiku. Oczywiście zrobiłam przelew i otrzymałam informację na adres mailowy że zamówienie zostało wysłane. Jednak to było 13 marca. Od tamtej pory cisza. Pisałam na znaleziony adres e-mail zapytanie co z zamówieniem ale nie otrzymałam odpowiedzi. Strony na Facebooku nie mogę odnaleźć. W zakładce znalezionej w mailu da się wejść na stronę sklepu jednak w zakładce "kontakt" p...
Umowa o dochodzenie roszczeń
Umowa o dochodzenie roszczeń - czy podpisując taką umowę z kancelarią prawną do ustalonego procentu od kwoty zasądzonej przez sąd należnego kancelarii czy ZAWSZE doliczany jest podatek VAT? To kancelarię zgodnie z przepisami on obowiązuje, a niejako jest on przerzucony na osobę, która podpisała takową umowę. Czy taka praktyka jest nagminnie stosowana? Jak chronić się przed nią po podpisaniu takiej umowy? Czy jest jeszcze jakaś możliwość wybrnięci...
odzież ochronna
Zna się tutaj ktoś na przepisach pracy? Chodzi o pobieranie odzieży ochronnej rękawic, kamizelek itp. Żeby cokolwiek wziąć trzeba przejść około 3km. Jak to się ma gdy jest cały czas robota i nie ma czasu iść? Mam to załatwiać po pracy? Przysługuje tylko po max 2 komplety...
Urlop na żądanie.
Mam następujące pytanie: z 26 dni urlopu wypoczynkowego za chwilę wykorzystam ostatnie dwa w październiku i to będą wszystkie z 22 dni zaplanowanych. Z 4 dni urlopu na żądanie wykorzystałem już 2 i zostały 2 do wykorzystania. Ku mojemu zdziwieniu dostałem wczoraj grafik na listopad z dwoma dniami urlopu pod koniec tegoż miesiąca. Takie pytanie: czy przełożony przed końcem roku może tak od siebie wpisać resztę dni z urlopu na żądanie bez zgody pra...

Wyszukiwarka