Komornicy zajęli pensję

Witam. Mój znajomy ma ponoć trzech komorników, którzy mu weszli na pensje.
Czy jest możliwe, by w dzień jego wypłaty konto wynosiło "0zł"?
anonim cytuj
03-12-2020
Pracuje na umowę zlecenie czy o pracę?

anonim cytuj
03-12-2020
No wlasnie bo to jest roznica jeżeli umowa zlecenie to tak a jeżeli umowa o prace to do najniższej krajowej musza dostawic

anonim cytuj
03-12-2020
Umowa o pracę.

anonim cytuj
03-12-2020
Pytanie - ma zajęcie na koncie? Czy na pensji?

anonim cytuj
03-12-2020
Na pensji, na konto pracodawca nie przelewa, bo tam zaraz pieniądze znikają.

anonim cytuj
03-12-2020
Nie znikają tylko mogą być na koncie technicznym
Jeżeli bank zobaczy że w danym miesiącu nie była kwota wolna od zajęcia wykorzystana to bank środki udostępnia

anonim cytuj
03-12-2020

Sugerowane Tematy

Błąd biura nieruchomości.
Jestem w trakcie starania się o kredyt 2% podpisaliśmy umowę przedwstępna z zadatkiem. Na księdze wieczystej widnieje wpis hipoteki ale dali nam dokumenty potwierdzające ze tej hipoteki nie ma. Przy nas ta pani z biura nieruchomości wyszła żeby zadzwonić do doradcy czy nie będzie problemu z udzieleniem kredytu zapewniła mnie że nie. Już drugi bank odmówił mi z tego powodu wzięcia kredytu doradca twierdzi ze nie może mi przesłać wiadomości z banku...
Czy można dopisać kogoś do aktu notarialnego jeżeli nie jest się małżeństwem?
Witam. Sytuacja wygląda tak: chcieliśmy kupić wspólnie z partnerem mieszkanie skorzystaliśmy z pomocy doradcy kredytowego. Przeanalizował naszą sytuację i stwierdził że najkorzystniej będzie dla nas jeśli kredyt będzie tylko na mojego partnera. Teraz mieszkanie jest już kupione w akcie notarialnym widnieje tylko mój partner. Chciałabym jednak być dopisana do tego aktu notarialnego. Będę w końcu razem z partnerem remontować urządzać mieszkanie i s...
Podział majątku wspólnego.
Mam pytanie: czekam na sprawę podziału majątku z byłą żona. Użytkuje nasz wspólny samochód, do którego wyceny była żona chce powołać rzeczoznawcę. Samochód zostanie przyznany mi zapewne. Czy gdybym w nim założył instalację gazową zwiększy to jego wartość do wyceny?...
(Zniszczenie mienia) Uszkodziłem skrzynkę elektryczną na przystanku autobusowym. Gdzie mam się kierować w związku z ugodą lub ew. naprawienie szkody?
Witam. Jakiś miesiąc temu, uszkodziłem skrzynkę elektryczną na przystanku autobusowym. Niestety los chciał, że zostałem przyłapany przez policję. Sprawy potoczyły się dość szybko i zostałem oskarżony o zniszczenie mienia. Sprawa toczyć się będzie na wniosek MPK, które wyceniło szkodę na 2000zł. Z uwagi na to, że nie byłem karany, chciałbym podpisać z nimi jakąś ugodę i zobowiązać się do naprawienia szkody, co by było dla mnie mniej dolegliwe fina...

Wyszukiwarka