Badanie alkomatem

Kiedy wolno przeprowadzić badanie alkomatem na pracowniku?
anonim cytuj
01-12-2020
Ogólnie pracodawcy nie wolno, musi wezwać uprawnione służby

anonim cytuj
01-12-2020
Chyba,że doszło do wypadku

anonim cytuj
01-12-2020
Wystarczy ktoś kto pełni funkcje BHPowca

anonim cytuj
01-12-2020
Tylko i wyłącznie jeżeli zachodzi podejrzenie że jest pod wpływem a i tak pracownik ma prawo odmówić badaniu wtedy przyjeżdża policja , BHP nie jest organem który może badać alkomatem.

anonim cytuj
01-12-2020
A jest wzór na dobrowolne badanie alkomatem?

anonim cytuj
01-12-2020
Nie bo wystarczy tylko odmówić badaniu.

anonim cytuj
01-12-2020

Sugerowane Tematy

Dzierżawienie nieruchomości od spadkobiercy.
Rodzice od 1985 roku trzymają działkę, którą użytkują do dziś. Działka była własnością osoby już nieżyjącej. W księdze wieczystej działka jest skarbu państwa. Rodzice płacili podatek nieprzerwanie do 2021 roku. Od 2020 prowadzone jest postępowanie sądowe w sprawie zasiedzenia tej działki. W 2022 i 2023 roku podatek zapłaciła jedna ze spadkobierczyń. Kilka dni temu ta jedna spadkobierczyni w rozmowie domaga się zapłaty za dzierżawienie gruntu. Twi...
przesunięta granica
Bardzo proszę o pomoc. Jak najlepiej rozwiązać poniższą sytuację? 25 lat temu moi rodzice kupili działkę, po jednej stronie mieszka bardzo kłótliwy sąsiad i niestety od jego strony zastali nierówną siatkę (o kształcie litery S). Rodzice domyślali się, ze granica jest przesunięta i faktycznie ostatnio (przy postępowaniu o drogę konieczną)okazało się, ze siatka stoi w taki sposób ze sąsiad zajmuje działkę moich rodziców (około 20-70cm) na całej je...
Nieuzasadniony wpis w KW.
Na mojej współwłasnej nieruchomości za zaległości dokonał wpisu wierzyciel. Zaległość została uregulowana w lutym ubiegłego roku, w marcu złożyłem wniosek do sądu o wykreślenie hipoteki przymusowej, załączyłem zgodę wierzyciela, upłynął sobie prawie jeden rok, w marcu bieżącego roku sąd oddalił mój wniosek o wykreślenie hipoteki przymusowej ponieważ wierzyciel błędnie wpisał na zgodzie kwotę zaległości. Do dnia dzisiejszego hipoteka przymusowa ...
Powrót do pracy po macierzyńskim.
Witam 22 września kończy mi się urlop macierzyński i rodzicielski , i dziś się dowiedziałam że moje stanowisko jest zajęte przez nowo zatrudnionego pracownika . Pani w kadrach zaproponowała mi pracę 12 godz dziennie ewentualnie bym sama się zwolniła . Umowę o pracę mam do listopada 2022 , jest to praca Państwa w szpitalu . Czy mogą przenieś mnie na oddział gdzie praca jest po 12 godz i czy oni mogą mnie zwolnić . I czy muszę wykorzystać urlop wyp...

Wyszukiwarka