Udostępnianie w social media

Czy jeśli coś jest wrzucone do social mediów jako post, może być użyte na innym profilu? Chodzi o grafikę i treści, jeśli nie są zastrzeżone prawa autorskie.
anonim cytuj
25-11-2020
Praw autorskich nie trzeba "zastrzegać", one po prostu są. Czy grafika jest ogólnodostępna w sieci na licencji CC, czy została stworzona przez ten profil/autorstwo jest nie do ustalenia? Jeśli dana osoba to stworzyła, nie możesz tego powielać, możesz skorzystać z opcji "udostępnij" i tyle.

anonim cytuj
25-11-2020
Art. 29. Prawo cytatu
Wolno przytaczać w utworach stanowiących samoistną całość urywki rozpowszechnionych utworów oraz rozpowszechnione utwory plastyczne, utwory fotograficzne lub drobne utwory w całości, w zakresie uzasadnionym celami cytatu, takimi jak wyjaśnianie, polemika, analiza krytyczna lub naukowa, nauczanie lub prawami gatunku twórczości.

anonim cytuj
25-11-2020

Sugerowane Tematy

Wezwanie na policję bez oficjalnego pisma.
Dzień dobry! Dostałem dziś wezwanie na komisariat telefonicznie bez żadnego oficjalnego wezwania pojechałem i dowiedziałem się że moja koleżanka jest szantażowana na FB i Snapchat i że tak jakby jestem w gronie oskarżonych więc moje pytanie jest takie ile możne trwać taka sprawa i czy może iść do prawnika? Łatwo jest takie coś wyjaśnić?...
czy dodatkowe dwa dni wolnego w roku na zdrowe dziecko płaci ZUS czy pracodawca?
Witam. Piszę do Was z zapytanie czy dodatkowe dwa dni wolnego w roku na zdrowe dziecko płaci ZUS czy pracodawca. Ponieważ nie mogę znaleźć nigdzie. A Szef nie chce mi zapłacić za wykorzystany jeden dzień który wzięłam na dziecko. Wiem że na chore dziecko jak mam opiekę to płaci ZUS (jeśli nie ma zatrudnionych 20 osób). Z góry dziękuję....
Rachunek za zabiegi rehabilitacyjne
Witam, miałam zabiegi rehabilitacyjne prywatne. Przed rozpoczęciem prosiłam o wystawienie mi końcowej faktury lub imiennego rachunku. Miałam 5 zabiegów , koszt każdego zabiegu to 100 zł , na które się zgodziłam przed rozpoczęciem rehabilitacji. Kiedy zabiegi zostały zakończone , rehabilitant stwierdził, że jeżeli chcę otrzymywać jakikolwiek rachunek muszę mu dopłacić 23 % podatku, więc od 500 będzie to 115 zł, powiedziałam że dam znać. Po tyg...
Udostępnienie mieszkania na okresie wypowiedzenia.
Witam. Mam takie pytanie. Wynajmuję mieszkanie od Pani X. I Napisałam jej dzisiaj, że za miesiąc się wyprowadzamy i tak jak w umowie, którą mamy spisana mam miesięczny okres wypowiedzenia, a Pani X mi dzisiaj napisała, że ona podczas naszego mieszkania będzie przyprowadzała ludzi do oglądania mieszkania, i czy to tak może wyglądać? Bo wydaje mi się, że nie powinna, no rozumiem, że chce wynająć mieszkanie bez żadnej luki ale wydaje mi się, że zach...

Wyszukiwarka