Udostępnianie w social media

Czy jeśli coś jest wrzucone do social mediów jako post, może być użyte na innym profilu? Chodzi o grafikę i treści, jeśli nie są zastrzeżone prawa autorskie.
anonim cytuj
25-11-2020
Praw autorskich nie trzeba "zastrzegać", one po prostu są. Czy grafika jest ogólnodostępna w sieci na licencji CC, czy została stworzona przez ten profil/autorstwo jest nie do ustalenia? Jeśli dana osoba to stworzyła, nie możesz tego powielać, możesz skorzystać z opcji "udostępnij" i tyle.

anonim cytuj
25-11-2020
Art. 29. Prawo cytatu
Wolno przytaczać w utworach stanowiących samoistną całość urywki rozpowszechnionych utworów oraz rozpowszechnione utwory plastyczne, utwory fotograficzne lub drobne utwory w całości, w zakresie uzasadnionym celami cytatu, takimi jak wyjaśnianie, polemika, analiza krytyczna lub naukowa, nauczanie lub prawami gatunku twórczości.

anonim cytuj
25-11-2020

Sugerowane Tematy

Przekazanie mieszkania do wynajmu. Co powinno się spisać w protokole?
Dzień dobry, czy w momencie przekazania mieszkania do wynajmu w protokole zdawczo- odbiorczym muszą być spisane wszystkie usterki/zniszczenia? Czy jeżeli nie zostanie to zawarte w protokole sprzed wynajmu, wynajmujący może obarczyć najemcę i w rezultacie np. nie oddać kaucji? Czy można jakoś dowieść braku wyrządzenia szkód przez najemcę?...
Zniesienie współwłasności.
Dzień dobry. Mam partnera, z którym nie mamy ślubu. Wybudowaliśmy dom wyceniony przez bank na 1mln 200 tys. Działkę, na której stoi dom i kredyt mamy wspólny. Chcemy się rozstać, ale ja chce sprzedać dom i podzielić się pieniędzmi a partner wyklucza sprzedaż. Moje pytanie brzmi jak wygląda spłata drugiej osoby w takim przypadku, kiedy jedna osoba zostaje w tym domu? Od czego zacząć? Od przepisania działki i kredytu na partnera z pisemną gwarancją...
Chcę odejść od partnerki z którą mam dwójkę dzieci, lecz ona robi problemy
Witam. Mam z partnerką dwoje dzieci ( 11 i 7 lat ) mieszkamy u mnie w domu na kredyt ( nieruchomośc i kredyt na mnie ) ja place wszystkie rachunki i opłaty lecz musze skończyć ten związek. Żadne zdrady normalnie chce ale się nie da. Dzieciaki chodza do szkoły blisko domu wiec mogę się wyprowadzić dla ich dobra . Lecz nawet tu jest problem od mojej partnerki . Ma mieszkanie które wynajmuje po drugiej stronie miasta wiec powiedziałem by mi go dala...
Dziedziczenie przez dzieci konkubenta.
Moja mama była w nieformalnym związku przez prawie 20 lat. Po Jej śmierci, 4 lata temu, majątek odziedziczyliśmy we trójkę razem z rodzeństwem. Partner mamy oczywiście mieszkał do końca życia z Nami. Ma On dwójkę dzieci z, którymi nie utrzymywał kontaktu. Czy mogą Oni teraz żądać jakiegoś spadku lub ewentualnie chcieć żebyśmy spłacało kredyt, który miał mamy partner a nie ubezpieczył go na wypadek swojej śmierci?...

Wyszukiwarka