Wymuszanie spłaty chwilówki

Witam.
Czy nagranie rozmowy z pozyczkodawcą, gdzie wymusza spłatę chwilówki jest podstawą do wytoczenia sprawy o bezprawne wymuszenie?
anonim cytuj
17-11-2020
Ale o jakim wymuszeniu mowa? Zawarł Pan umowę? Termin na spłatę minął?

anonim cytuj
17-11-2020
Chodzi o wywieranie nacisku podczas rozmowy telefonicznej. Interesuje mnie czy pożyczkodawca ma do tego prawo.
Jakie znaczenie ma to czy jest po terminie spłaty?

anonim cytuj
17-11-2020
Powiem tak forma windykacja ma prawo mówić o sankcjach takich jak np skierowanie sprawy do Sądu wpis do krd itp.
Pan pisze o wymuszeniu. Jeśli była umowa zawarta a pożyczkodawca dochodzi zwrotu środków to trudno mówić o wymuszeniu.

anonim cytuj
17-11-2020
Zgadzam się co do dochodzenia zwrotu. Mam tu na myśli wymuszanie czyli kładzenie nacisku. Ogólnie interesuje mnie czy może to robić osoba dochodząca zwrotu.

anonim cytuj
17-11-2020
Ale konkretnie jakie zarzuty pan do niego ma? Co to znaczy wymuszenie wg pana? Pożyczkodawca ma prawo żądać zwrotu pożyczki, zwłaszcza gdy jest już po dacie jej oddania.

anonim cytuj
17-11-2020
Mogę wywnioskować z tej regułki "ma prawo dochodzić" że nie krępują tu żadne ograniczenia co do sposobu w jaki pożyczkodawca postanowi działać w celu ww dochodzenia

anonim cytuj
17-11-2020
w jaki sposób konkretnie został wywarty nacisk?

anonim cytuj
17-11-2020
czy mógłby Pan sprecyzować, jakie słowa ma Pan na myśli mówiąc o wymuszaniu?

anonim cytuj
17-11-2020
Chciałem się dowiedzieć czegoś konkretnego na temat tego czy prawo reguluje to w jakiś sposób. Jeśli nie to koniec tematu.

anonim cytuj
17-11-2020
Tak ma prawo do wywierania nacisku, nie ma prawa używać gróźb karalnych jeżeli o to chodzi

anonim cytuj
17-11-2020

Sugerowane Tematy

Umowa zlecenie (rezygnacja)
Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021. W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej. W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu. Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy. Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje? Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie....
Właściciel wymienił zamki w drzwiach
Dzień dobry. Mam problem z wynajmującym mieszkanie. Dokładnie 4 dni się opóźniłem z zapłatą za mieszkanie. W tym czasie nie było mnie w domu bo leżałem chory i w tym samym czasie właściciel mieszkania wymienił zamki do drzwi i nie chcę oddać moich ubrań i innych rzeczy. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Czy mogę wejść do mieszkania z policją i ślusarzem? Chodzi mi tylko o ubrania i bieliznę bo resztę rzeczy takich jak tv i inne chcę zostawić wł...
Jaki jest maksymalny czas l4 po zakończeniu umowy?
Dzień dobry. Moja umowa o pracę na czas określony zakończyła się 11 lipca, a od 12 lipca mam l4 na dwa miesiące. Czy ja muszę to gdzieś do zusu zgłosić? Którego dnia ZUS wypłaci te 80%, czy w ten sam dzień miesiąca tak jak miałam w zakończonej pracy? Jaki jest maksymalny czas l4 po zakończeniu umowy?...
Sprzedaż samochodu -roszczenia kupującego
Witam Serdecznie. Bardzo proszę o radę. Sprzedałem auto jako osoba prywatna na umowę również osobie prywatnej. Po 7 tygodniach kupujący piszę że zawór egr nie działa prawidłowo i wyskakuje błąd. Przypomniałem kupującemu grzecznie , że powiedziałem mu o ingerencji w filtr DPF oraz zawór egr , ten jednak stwierdził, że DPF tak owszem jednak o zaworze nie było mowy. Jest słowo przeciwko słowie. Ma jakieś moje screeny z forum gdzie pisałem o ty...

Wyszukiwarka