Wymuszanie spłaty chwilówki

Witam.
Czy nagranie rozmowy z pozyczkodawcą, gdzie wymusza spłatę chwilówki jest podstawą do wytoczenia sprawy o bezprawne wymuszenie?
anonim cytuj
17-11-2020
Ale o jakim wymuszeniu mowa? Zawarł Pan umowę? Termin na spłatę minął?

anonim cytuj
17-11-2020
Chodzi o wywieranie nacisku podczas rozmowy telefonicznej. Interesuje mnie czy pożyczkodawca ma do tego prawo.
Jakie znaczenie ma to czy jest po terminie spłaty?

anonim cytuj
17-11-2020
Powiem tak forma windykacja ma prawo mówić o sankcjach takich jak np skierowanie sprawy do Sądu wpis do krd itp.
Pan pisze o wymuszeniu. Jeśli była umowa zawarta a pożyczkodawca dochodzi zwrotu środków to trudno mówić o wymuszeniu.

anonim cytuj
17-11-2020
Zgadzam się co do dochodzenia zwrotu. Mam tu na myśli wymuszanie czyli kładzenie nacisku. Ogólnie interesuje mnie czy może to robić osoba dochodząca zwrotu.

anonim cytuj
17-11-2020
Ale konkretnie jakie zarzuty pan do niego ma? Co to znaczy wymuszenie wg pana? Pożyczkodawca ma prawo żądać zwrotu pożyczki, zwłaszcza gdy jest już po dacie jej oddania.

anonim cytuj
17-11-2020
Mogę wywnioskować z tej regułki "ma prawo dochodzić" że nie krępują tu żadne ograniczenia co do sposobu w jaki pożyczkodawca postanowi działać w celu ww dochodzenia

anonim cytuj
17-11-2020
w jaki sposób konkretnie został wywarty nacisk?

anonim cytuj
17-11-2020
czy mógłby Pan sprecyzować, jakie słowa ma Pan na myśli mówiąc o wymuszaniu?

anonim cytuj
17-11-2020
Chciałem się dowiedzieć czegoś konkretnego na temat tego czy prawo reguluje to w jakiś sposób. Jeśli nie to koniec tematu.

anonim cytuj
17-11-2020
Tak ma prawo do wywierania nacisku, nie ma prawa używać gróźb karalnych jeżeli o to chodzi

anonim cytuj
17-11-2020

Sugerowane Tematy

Rozbieżność w metrażu nowego domu.
Cześć, w czerwcu 2023 kupiłem dom z działka na kredyt hipoteczny. Dom według informacji ustnych od sprzedającego posiada około 160m użytkowych. Mam na to pisemne potwierdzenie ze źródeł: - świadectwo energetyczne 151 metrów użytkowych - poprzedni akt notarialny sprzedającego z informacją o około 160 metrach użytkowych - zapisane strony z ogłoszeniami z treścią o 160 metrach całkowitej W naszej umowie notarialnej nie ma informacji o metrażu d...
Czy jest zgodne z prawem zaniżenie kwoty zakupu samochodu?
Chciałam zakupić auto i sprzedawca zaproponował, żeby na umowie napisać mniejszą kwotę zakupu, czy to jest zgodne z prawem? ...
Odpis załączników.
Sąd pisemnie wzywa mnie do złożenia odpisów załączników do pisma co to znaczy? Ps. czy to znaczy że mam dołączyć oryginalne rachunki itp.? czy to znaczy że mam gdzieś to wykonać za "zgodnością z oryginałem'' jeśli tak to gdzie ?...
Jak liczyć miesięczny okres wypowiedzenia?
Dzień dobry, Proszę o podpowiedź bo już się pogubiłem. W umowie na czas określony jako najemca mam możliwość wypowiedzenia umowy "Wynajmującemu przysługuje prawo do wypowiadania umowy najmu , jednak nie później niż na miesiąc naprzód w następujacych przypadkach:..." Mam podstawę by wypowiedzieć umowę i moje pytanie jak liczyć ten termin. Chce wypowiedzieć umowę dnia 1 września czyli najemca musi się wyprowadzić do 30 października? C...

Wyszukiwarka