Zainteresowanie ze strony urzędu skarbowego

Witam, czy jeśli ktoś wpłaci mi na konto 60 tys zł za dany przedmiot, to czy urząd skarbowy bądź inna instytucja będą pytać co to za pieniądze, za co?
anonim cytuj
12-11-2020
Tak, mogą pytać.

anonim cytuj
12-11-2020
a czy jako osoba bezrobotna pobierająca zasiłki mogę mieć z tego tytułu jakieś problemy, czy to będzie no wliczone jako dochód ?

anonim cytuj
12-11-2020
zależy od tego jakie jest pochodzenie ten kwoty.

anonim cytuj
12-11-2020
od osoby prywatnej, zakup sprzętu

anonim cytuj
12-11-2020
Po pierwsze, jeżeli jest to np, sprzedaż auta lub ziemi gruntu to płaci Pani podatek po drugie mogą nie muszą pytają od jakiejś konkretnej kwoty, ale też nie może być tak że, nagle kropka w przelewie i 60 tysięcy na koncie..

anonim cytuj
12-11-2020
US ma system podpięty do Elixiru wyłapujący takie transakcje, jego dokładny algorytm zna prawdopodobnie tylko kilka osób w Polsce.

anonim cytuj
12-11-2020
w Polsce też jest to monitorowane, przepisy zapobiegające praniu brudnych pieniędzy.

anonim cytuj
12-11-2020

Sugerowane Tematy

Zasiedzenie
Chcielibyśmy złożyć do Sądu wniosek o nabycie posiadłości przez zasiedzenie. Wg. wzoru pisma, który otrzymaliśmy w Sądzie - do wniosku należy załączyć m.in.: mapkę nieruchomości, odpis z księgi wieczystej, wypis z rejestru gruntów itp. Niestety tak w Starostwie Powiatowym jak i w Urzędzie Gminy przekazano Nam, że jako osoby nie będące właścicielami posiadłości na papierze, nie możemy uzyskać takich dokumentów. Co w takiej sytuacji? Jak uzyskać w...
Czy w obecnej sytuacji mogę bezpiecznie kupić samochód od Ukraińca / albo uchodzcy ?
Kiedyś słyszałam że nie można żądać od nich pieniędzy za udzielanie pomocy więc może w innych sytuacjach podobnie? Czy jeśli kupie ten samochód to nie będę musiała go oddać że niby wykorzystałam trudna sytuację albo pozbawiłam narzędzia zarobku? I będę miała problem z odzyskaniem zapłaconej kwoty? Jest to normalna transakcja, ogłoszenie znalazłam na fb, samochód za 10 tyś....
pytanie o poprawność zapisu w umowie o prace na 1/2 etatu
Witam, mam pytanie o poprawność zapisu w umowie o prace na 1/2 etatu: wynagrodzenie zasadnicze 1000 zł brutto + premia brutto do 400 zł. Czy w tym wypadku premia wlicza się jakoś w wynagrodzenie zasadnicze? W mojej ocenie minimalne zasadnicze wynagrodzenie powinno wynosić 1400 zł brutto + ewentualne premie. Poproszę o poradę czy taki zapis jest zgodny z prawem. Pozdrawiam...
spadek. jak sprawdzic co posiadal zmarly dziadek. co jesli mial długi?
zmarł mój dziadek który nie miał zemną kontaktu całe życie. Z tego co wiem nie spisał testamentu a ja jestem spadkobiercą ponieważ dzieci dziadka nie żyją. O jego śmierci zostałem poinformowany przez jego siostrę z półrocznym opóźnieniem. Z rozmowy z jego siostrą wynika że posiadał on same długi oraz nalega ona by odrzucić spadek ponieważ ona jest kolejną osobą po mnie do odziedziczenia spadku i mówi że również chce go podrzucić. Pozostały czas n...

Wyszukiwarka