Zainteresowanie ze strony urzędu skarbowego

Witam, czy jeśli ktoś wpłaci mi na konto 60 tys zł za dany przedmiot, to czy urząd skarbowy bądź inna instytucja będą pytać co to za pieniądze, za co?
anonim cytuj
12-11-2020
Tak, mogą pytać.

anonim cytuj
12-11-2020
a czy jako osoba bezrobotna pobierająca zasiłki mogę mieć z tego tytułu jakieś problemy, czy to będzie no wliczone jako dochód ?

anonim cytuj
12-11-2020
zależy od tego jakie jest pochodzenie ten kwoty.

anonim cytuj
12-11-2020
od osoby prywatnej, zakup sprzętu

anonim cytuj
12-11-2020
Po pierwsze, jeżeli jest to np, sprzedaż auta lub ziemi gruntu to płaci Pani podatek po drugie mogą nie muszą pytają od jakiejś konkretnej kwoty, ale też nie może być tak że, nagle kropka w przelewie i 60 tysięcy na koncie..

anonim cytuj
12-11-2020
US ma system podpięty do Elixiru wyłapujący takie transakcje, jego dokładny algorytm zna prawdopodobnie tylko kilka osób w Polsce.

anonim cytuj
12-11-2020
w Polsce też jest to monitorowane, przepisy zapobiegające praniu brudnych pieniędzy.

anonim cytuj
12-11-2020

Sugerowane Tematy

Czy zleceniodawca ma prawo żądać ode mnie zaświadczenia od lekarza?
Jestem zatrudniona w firmie w oparcie o umowę zlecenie. Ogólnie zasada wolnych dni jest taka, że trzeba odpowiednio wcześniej je zgłosić i nie ma żadnego problemu. 30 września zgłosiłam dzień wolny na 13 października z dopiskiem, że mam wizytę u lekarza. Mój zleceniodawca zażądał żebym po wizycie u lekarza wysłała zaświadczenie, że taka wizyta się odbyła. Czy zleceniodawca ma prawo żądać ode mnie takiego dokumentu?...
Zasiedzenie nieruchomości rolnej.
Babcia zapisała mi grunt, który przez ostatnie 25 lat obsiewał sąsiad umową ,, na słowo". Dodam że nie płacił żadnych podatków. Czy taki pan może ubiegać się o zasiedzenie ?...
Refundacja za okulary do pracy.
Mam taki problem. Salon optyczny wystawił mi imienną fakturę na okulary korekcyjne, jest informacja o tym, że są one do pracy przy komputerze. W pracy zostałam poinformowana, że żeby dostać częściowy zwrot, faktura musi być na firmę, nie na mnie. Salon nie chce wystawić korekty, bo faktura jest wystawiona prawidłowo i nie ma ku temu podstaw. To, że się nie dowiedziałam przed to jedno, ale nie ma nigdzie zapisu, że musi być, to skąd taki wymóg? A ...
Partner na dziecko z innego związku. Po małżeństwie jakie będę miała zobowiązania do tego nieletniego dziecka?
Witam Chciałabym zasięgnąć porady od ludzi lepiej znających się na prawie ode mnie, bo meczy mnie cała ta sprawa przez moje niewiedzę. Jestem młoda kobieta, która związała się z mężczyzna z dzieckiem z poprzedniego związku. Nasz związek nie jest formalny (tj. konkubinat). Zastanawiam się jak fakt, że mój partner posiada dziecko wpłynie na naszą przyszłość. W pełni rozumiem obowiązek alimentacyjny oraz spotkań z nieletnim. Co mnie męczy to kwest...

Wyszukiwarka