Zainteresowanie ze strony urzędu skarbowego

Witam, czy jeśli ktoś wpłaci mi na konto 60 tys zł za dany przedmiot, to czy urząd skarbowy bądź inna instytucja będą pytać co to za pieniądze, za co?
anonim cytuj
12-11-2020
Tak, mogą pytać.

anonim cytuj
12-11-2020
a czy jako osoba bezrobotna pobierająca zasiłki mogę mieć z tego tytułu jakieś problemy, czy to będzie no wliczone jako dochód ?

anonim cytuj
12-11-2020
zależy od tego jakie jest pochodzenie ten kwoty.

anonim cytuj
12-11-2020
od osoby prywatnej, zakup sprzętu

anonim cytuj
12-11-2020
Po pierwsze, jeżeli jest to np, sprzedaż auta lub ziemi gruntu to płaci Pani podatek po drugie mogą nie muszą pytają od jakiejś konkretnej kwoty, ale też nie może być tak że, nagle kropka w przelewie i 60 tysięcy na koncie..

anonim cytuj
12-11-2020
US ma system podpięty do Elixiru wyłapujący takie transakcje, jego dokładny algorytm zna prawdopodobnie tylko kilka osób w Polsce.

anonim cytuj
12-11-2020
w Polsce też jest to monitorowane, przepisy zapobiegające praniu brudnych pieniędzy.

anonim cytuj
12-11-2020

Sugerowane Tematy

Spisany testament notarialnie z mężem że dziedziczy po mnie 100% i na odwrót. Czy te testamenty wystarczą żebyśmy dziedziczyli tylko względem siebie?
Dzień dobry, rodzice nie żyją, jest brat z którym nie utrzymuje kontaktów i dwie przyrodnie siostry. Mam męża, dzieci brak. Spisany testament notarialnie jeszcze przed ślubem gdzie wskazuje męża( wtedy jeszcze partnera) że dziedziczy po mnie 100 %. I na odwrót mąż wskazuje mnie w 100 % Wszystko co mam kupione jeszcze przed ślubem( mieszkanie) po ślubie samochód też na mnie. Nie mamy rozdzielności majątkowej. Mąż ma dzieci z poprzedniego małżeńst...
Sprzedaż produktu zakupionego na raty.
Proszę o poradę czy mogę sprzedać produkt, który zakupiłam na raty a zostały mi jeszcze 3 do spłacenia (aparat fotograficzny o wartości 1700 zł). Nie jest mi on już potrzebny a dzięki sprzedaży będę mogła spłacić "od ręki" wszystkie raty. Czy taki towar jest moją własnością i czy mogę nim rozporządzać? Czy dopiero od momentu spłacenia ostatniej raty?...
Dziedziczenie długów.
Jak wygląda sprawa dziedziczenia długów? Mama ma długi, które ciągle rosną, czy jestem zagrożona, że coś przejdzie na mnie? zabiorą mi jakąś moją własność? Czy zameldowanie w mieszkaniu, którego właścicielem jest mama, ma jakiś wpływ? ...
Natychmiastowe rozwiązanie umowy najmu.
Proszę o interpretację zapisu: "W przypadku nieprzestrzegania niniejszej Umowy oraz w razie dopuszczenia się zwłoki w zapłacie czynszu i opłat dłużej niż 30 dni, Wynajmujący może rozwiązać niniejszą Umowę z terminem natychmiastowym. W tym przypadku Najemca zobowiązuje się do opuszczenia lokalu będącego przedmiotem najmu w terminie 7 dni od daty rozwiązania Umowy i zobowiązuje się zabrać rzeczy wniesione do przedmiotu umowy najmu. Za pozosta...

Wyszukiwarka