Zainteresowanie ze strony urzędu skarbowego

Witam, czy jeśli ktoś wpłaci mi na konto 60 tys zł za dany przedmiot, to czy urząd skarbowy bądź inna instytucja będą pytać co to za pieniądze, za co?
anonim cytuj
12-11-2020
Tak, mogą pytać.

anonim cytuj
12-11-2020
a czy jako osoba bezrobotna pobierająca zasiłki mogę mieć z tego tytułu jakieś problemy, czy to będzie no wliczone jako dochód ?

anonim cytuj
12-11-2020
zależy od tego jakie jest pochodzenie ten kwoty.

anonim cytuj
12-11-2020
od osoby prywatnej, zakup sprzętu

anonim cytuj
12-11-2020
Po pierwsze, jeżeli jest to np, sprzedaż auta lub ziemi gruntu to płaci Pani podatek po drugie mogą nie muszą pytają od jakiejś konkretnej kwoty, ale też nie może być tak że, nagle kropka w przelewie i 60 tysięcy na koncie..

anonim cytuj
12-11-2020
US ma system podpięty do Elixiru wyłapujący takie transakcje, jego dokładny algorytm zna prawdopodobnie tylko kilka osób w Polsce.

anonim cytuj
12-11-2020
w Polsce też jest to monitorowane, przepisy zapobiegające praniu brudnych pieniędzy.

anonim cytuj
12-11-2020

Sugerowane Tematy

Kto płaci przy wyroku administracyjnym?
Złożyłam do wsa skargę na dyrektora szkoły. Sad uznał skargę i zasadził od dyrektora zwrot kosztów. Mam pytanie czy dyrektor płaci z własnej kieszeni czy z pieniędzy publicznych. I jakie są regulacje bo słyszałam gdzieś ze nie można za kogoś płacić wyroków tylko przegrany musi zapłacić sam. Dostałam przekazem pieniądze za dwa wyroki ale nadawca jest nie dyrektor z imienia i nazwiska tylko szkoła. Czy to jest zgodne z prawem?...
Dostałam prezent urodzinowy o wartości ok 1000-2000 zł. Teraz ta osoba oczekuje jego zwrotu. Czy prawnie mam obowiązek go zwrócić?
Dostałam prezent urodzinowy o wartości ok 1000-2000 zł. Osoba potwierdzała ze jest to prezent na urodziny. Teraz oczekuje jego zwrotu. Czy prawnie mam obowiązek go zwrócić i czy osoba może wyciągnąć w stosunku do mnie jakieś prawne konsekwencje jeśli nie zwroce? W rozmowach naszych prywatnych również mam potwierdzenie że to prezent urodzinowy....
Darowizna
Witam. Jeśli żona przed ślubem otrzymała od rodziny darowiznę pieniężna w kwocie wolnej od podatku bez zgłoszenia np. 6 lat temu. Potem wyszła za mąż to czy może te pieniądze przeznaczyć na budowę domu? Pozwolenie na budowę na 2 osoby i działka kupiona również na 2 osoby....
Wykonywanie pracy niezgodnej ze stanowiskiem.
Sklep wielkopowierzchniowy i należąca do sklepu ( jedna firma ) hurtownia spożywcza , pracownicy zatrudnieni na etatach sprzedawcy , magazynierów . Dotychczas , sklep jak i hurtownia obsługiwane były w kwestiach porządku , czystości w obu obiektach jak również w toaletach dla pracowników oraz klientów , a także szatniach i stołówkach przez zewnętrzną firmę sprzątającą. Na dzień dzisiejszy z powodu braku firmy sprzątającej , pracodawca nakazuje c...

Wyszukiwarka