Witam, czy jeśli ktoś wpłaci mi na konto 60 tys zł za dany przedmiot, to czy urząd skarbowy bądź inna instytucja będą pytać co to za pieniądze, za co?
anonim cytuj
12-11-2020
Tak, mogą pytać.
anonim cytuj
12-11-2020
a czy jako osoba bezrobotna pobierająca zasiłki mogę mieć z tego tytułu jakieś problemy, czy to będzie no wliczone jako dochód ?
anonim cytuj
12-11-2020
zależy od tego jakie jest pochodzenie ten kwoty.
anonim cytuj
12-11-2020
od osoby prywatnej, zakup sprzętu
anonim cytuj
12-11-2020
Po pierwsze, jeżeli jest to np, sprzedaż auta lub ziemi gruntu to płaci Pani podatek po drugie mogą nie muszą pytają od jakiejś konkretnej kwoty, ale też nie może być tak że, nagle kropka w przelewie i 60 tysięcy na koncie..
anonim cytuj
12-11-2020
US ma system podpięty do Elixiru wyłapujący takie transakcje, jego dokładny algorytm zna prawdopodobnie tylko kilka osób w Polsce.
anonim cytuj
12-11-2020
w Polsce też jest to monitorowane, przepisy zapobiegające praniu brudnych pieniędzy.
Pracuje na umowę o pracę u pracodawcy co zatrudnia powyżej 20 osób duży zakład mam komornika i dostaje minimalną krajową bo jest wolna od zajęcia.. Obecnie jestem na L4 cały miesiąc i zastanawiam się czy dalej kwota wolna od zajęcia teraz 2700 dalej mnie obowiązuje i komornik nie ruszy tego ? czy L4 ponad inaczej jest już rozliczane i kwota wolna nie obowiązuje jak przy wynagrodzeniu? Dodam ze l4 płaci pracodawca bo jest to duża firma....
Moja Teściowa ma 2 przyrodnie siostry. Jedna z nich zamieszkiwała mieszkanie po ich zmarłej matce i sama kilka dni temu zmarła. Mieszkanie było własnościowe lokatorskie na ich zmarłą matkę. Po śmierci matki siostra teściowej nie przepisała notarialnie własności i zamieszkiwała w nim płacąc media. Teraz o śmierci siostry, dwie żyjące siostry, w tym moja teściowa, chcą uporządkować sprawy mieszkaniowe, wystawić je ma sprzedaż i podzielić pieniądze ...
Moja mama poinformowała mnie, że chce wszystko przepisać na mojego brata i nic mi i siostrze nie zostawić. Siostra dostała za życia od niej już dom, ja mam swoje mieszkanie na kredyt, który spłacam, natomiast brat ze względu na długi i problemy z prawem mieszka pół Polski od mamy i nie utrzymuje z nią kontaktu. Ja mieszkam najbliżej mamy i to ja mam z nią ciągły kontakt z całego rodzeństwa. Czy można coś zrobić w takiej sytuacji jakby okazało się...
Miałam umowę o pracę na czas określony od 17-02-2022 do 31-10-2022 oraz następna umowa u tego samego pracodawcy od 1-11-2022 już na czas nieokreślony.
Rozwiązałam w dniu dzisiejszym 25.09.2923r. umowę o pracę bez okresu wypowiedzenia z winy pracodawcy.
Czy należy mi jakieś odszkodowanie albo odprawa? Jeśli tak to za ile miesięcy odszkodowanie albo odprawa?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: